Skip to main content

Opplevelsestur i Alpene - - Maria Alm

Bli med på et eventyr til de østerrikske Alpene! Den sjarmerende landsbyen Maria Alm i Hochkönigområdet i Salzburger Land, ligger omgitt av vakre fjell og grønne daler. Her skal vi oppleve fantastisk natur, spennende historie og vi skal nyte den varme gjestfriheten og Alpenes skjønnhet. 

Vi bor midt i bykjernen på flotte Hotel Eder. Her har vi tilgang til spa og basseng og vi nyter daglig frokost og middag på hotellets gode restaurant. 

Det er mange spennende utflukter og opplevelser inkludert, og det er også to fridager hvor det er mulighet til å gå på fotturer i det vakre området. 

Med oss på turen har vi vår populære reiseleder Nils Krister Larsen, som lang erfaring som reiseleder i inn- og utland. 

Gled deg til
 • Vakkert alpelandskap
 • Et spennende utfluktsprogram
 • Grossglockner med Grossglockner Hochalpenstrasse
 • Kitzbühel og Hahnenkamløypa
 • Ørneredet og båttur på Königsee
 • Burg Hohenwerfen inkl. ørne-og falkeshow
 • Seisenbergklamm, Lamprechtshöhle og Sommerrodlbahn i Biberg

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst (M)

  Avreise med fly til München. Vi blir møtt av bussen på flyplassen og kjører til Maria Alm (ca. 200 km) hvor vi sjekker inn på hotellet. Bussreisen til Maria Alm tar ca. 3 timer (trafikkavhengig). Vi gjør en stopp underveis for enkel lunsj (ikke inkl). Om kvelden blir det konsert med et blåseorkester på «Dorfplatz» (væravhengig).
  Middag på hotellet.

 • DAG 2: Utflukt Grossglockner (F, M) ca 160 km t/r

  Tidlig avreise til Grossglockner. Vi kjører Grossglockner Hochalpenstrasse til Kaiser Franz Josefs Höhe på 2 369 moh., en av alpenes vakreste veistrekninger. Her kan vi beundre Grossglockner, Østerrikes høyeste fjell på 3 798 moh. Fjellet ligger i det storslagne området Hohe Tauern Nasjonalpark. Vi besøker to ulike nasjonalparkmuseer underveis og passerer også Edelweiss Spitze. Etter Grossglockner reiser vi videre til den svært kjente Alpedorfen Heiligenblut, med den flotte valfartskirken. Det er en helt spesiell historie rundt kirken og Jesus blod, som reiselederne vil fortelle om. Middag på hotellet.

  Utflukt Grossglockner (F, M) ca 160 km t/r
 • DAG 3: Utflukt til Burg Hohen Werfen (F, M) ca 90 km t/r

  I dag besøker vi den kjente borgen «Burg Hohen Werfen» i Werfen, ca. 1,5 time med buss. Borgen er fra 1100-tallet og ligger flott til på en høyde. Guidingen i selve borgen foregår på tysk, og reiseleder oversetter. Vi får også oppleve et flott ørne- og falkeshow og en utstilling.
  Gratis «Dorfabend» på Dorfplatz, folkemusikk og kanskje også folkedans (væravhengig). Middag på hotellet.

  Utflukt til Burg Hohen Werfen (F, M) ca 90 km t/r
 • DAG 4: Fridag og mulighet for fottur (F, M)

  Dagen er fri til å utforske området på egen hånd eller slappe av. Reiseleder gir gjerne tips til muligheter som finnes i området. Noen ønsker kanskje å være i velværeavdelingen og svømmebassenget på hotellet, eller ta en massasje, fotpleie eller skjønnhetspleie? Andre ønsker kanskje å vandre i det vakre landskapet. Det er gratis bruk av lifter/heiser i området. Middag på hotellet.

 • DAG 5: Utflukt til Kehlsteinhaus «Ørneredet» og båttur på Königsee (F, M) ca 160 km t/r

  I dag står en flott og innholdsrik utflukt for tur. Vi besøker «Ørneredet» som egentlig heter Kehlsteinhaus, og det blir båttur på vakre Königsee til valfartskirken St. Bartholomä.
  Hitler og hans administrasjon holdt til ved Berchtesgaden, ved Berghof.
  Det spesielle med denne utflukten er helt klart det historiske, samt den meget spesielle veien opp som ble laget av krigsfanger, den originale 120 meter lange tunellen, og ikke minst den messingbelagte originale heisen opp til topps. Ønsker man ikke å bruke heisen kan man gå opp ca. 20 min. på en sti. Selve utsikten fra toppen er utrolig fin, i klarvær kan man se helt til Salzburg og ned til Königsee.
  Etter besøket på Kehlsteinhaus kjører vi til Königsee. Vi blir med på en båttur på Königsee inn til valfartskirken «St. Bartholomä», et meget vakkert område beliggende i en nasjonalpark. Middag på hotellet.

  Utflukt til Kehlsteinhaus «Ørneredet» og båttur på Königsee (F, M) ca 160 km t/r
 • DAG 6: Kitzbühel og Nationalpark Senter Hohe Tauern i Mittersill (F, M) ca 125 km t/r

  I dag skal vi besøke den svært kjente Alpedorfen Kitzbühel. Vi kjører forbi Hochfilzen, kjent fra skiskyting. Videre forbi St. Johan i Tirol før vi ankommer Kitzbühel. Mange har sikkert hørt om begreper som: Hahnenkammrennen, Die Streif, Mausefalle og Steilhang. Nå skal vi oppleve hvor bratt og spektakulært det virkelig er. Vi tar heisen opp til toppen. Her kan man finne sin egen vandreløype, kort eller lang, eller man finner en restaurant hvor man kan slappe av og beundre utsikten. Vi kan også stå i startbua, og se nedover den bratte skiløypa. Litt tid på egen hånd i selve sentrum av Dorfen, før vi fortsetter til Nationalpark Senter Hohe Tauern i Mittersill, et høyfjellsmuseum med mye å se og oppleve. Middag på hotellet.

 • DAG 7: Seisenbergklamm, Lamprechtshöhle og Sommerrodlbahn (F, M) ca 50 km t/r

  Utflukt til to naturfenomener i Weissbach; kløfta Seisenbergklamm og hula Lamprechtshöhle. Begge er tilrettelagt for turister med trapper og gelender. Kløfta er ca. 600 m lang, og er et spennende naturfenomen som ble dannet i naturen for ca. 12.000 år siden. Vi kjører litt videre til hula Lamprechtshöhle, beliggende i nærheten. Østerrikerne hevder at dette er verdens lengste hule med åpning/tilgang i begge ender, dvs. i alt 62 km. Vi kommer inn ca. 500 m, tilrettelagt for turister.
  Deretter kjører vi videre til «Sommerrodlbahn i Biberg» med valgfri lunsj på en liten restaurant (ikke inkludert). Så er det to muligheter, ta liften opp og selve Sommerrodlbahn (akebane med kjelke) ned, en flott opplevelse for «voksne barn». Eller ta liften både opp og ned, da får man en meget vakker utsikt over området og fjellene omkring. Middag på hotellet.

  Seisenbergklamm, Lamprechtshöhle og Sommerrodlbahn (F, M) ca 50 km t/r
 • DAG 8: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til egen disposisjon for de som ønsker det.

  Reiseleder kan tilrettelegge for fottur(er) i området i forhold til deltakernes ønsker. Det er mange forskjellige fotturmuligheter, fra 5 min. til mange timers turer.
  Middag på hotellet.

 • DAG 9: Hjemreise (F)

  Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører til flyplassen München og flyr tilbake til Norge.

Slik bor du

Flotte Hotel Eder ligger meget sentralt på torget i Maria Alm sentrum. Her tilbys en utmerket restaurant, spa med bio-sauna og basseng, mulighet for massasje-behandlinger og romservice. 

Restauranten serverer østerriksk og internasjonal mat og har en hageterrasse. Spesielle middager og live musikk arrangeres noen kvelder.

Hotellet er familiedrevet, nå er det 3. generasjon som driver stedet. Hotellet er renovert i de senere år, og alle rom har gratis wifi, flatskjerm-TV, moderne multimedia-fasiliteter, balkonger og et bad med badekåper, tøfler og hårføner.

HOTEL EDER ****
Am Dorfplatz 5
5761 Maria Alm am Steinernen Meer
 

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til München flyplass

Varighet
ca 2,5 t
Flyselskap
Lufthansa

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra München flyplass

Varighet
ca 2 t
Flyselskap
Lufthansa

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 2 450,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Wien 1 / -4 4 / - 2 9 / 1 15 / 5 20 / 9 23 / 13 25 / 14 24 / 14 20 / 11 14 / 6 7 / 2 3 / -2
Salzburg 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4
Zell am zee 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 /-4
Innsbruck 0 / -7 2 / -6 6 / -3 10 / 0 14 / 4 18 / 8 20 / 10 19 / 9 17 / 7 12 / 3 5 / -2 1 / -6
Linz 2 / -5 4 / -3 9 / -1 14 / 3 19 / 8 23 / 11 24 / 13 23 / 12 20 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4

 

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.