Skip to main content

Opplevelsestur i Alpene - - Maria Alm

Bli med på et eventyr til de østerrikske Alpene! Den sjarmerende landsbyen Maria Alm i Hochkönigområdet i Salzburger Land, ligger omgitt av vakre fjell og grønne daler. Her skal vi oppleve fantastisk natur, spennende historie og vi skal nyte den varme gjestfriheten og Alpenes skjønnhet. 

Vi bor midt i bykjernen på flotte Hotel Eder. Her har vi tilgang til spa og basseng og vi nyter daglig frokost og middag på hotellets gode restaurant. 

Med oss på turen har vi vår populære reiseleder Nils Krister Larsen, som lang erfaring som reiseleder i inn- og utland. 

Gled deg til
 • Vakkert alpelandskap
 • Et spennende utfluktsprogram
 • Grossglockner med Grossglockner Hochalpenstrasse
 • Kitzbühel
 • Ørneredet og båttur på Königsee
 • Burg Hohenwerfen inkl. ørne-og falkeshow
 • Seisenbergklamm, Lamprechtshöhle og Sommerrodlbahn i Biberg

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst (M)

  Avreise med fly til München. Vi blir møtt av bussen på flyplassen og kjører til Maria Alm (ca. 200 km) hvor vi sjekker inn på hotellet. Bussreisen til Maria Alm tar ca. 3 timer (trafikkavhengig). Vi gjør en stopp underveis for enkel lunsj (ikke inkl). Om kvelden blir det konsert med et blåseorkester på «Dorfplatz» (væravhengig).
  Middag på hotellet.

 • DAG 2: Utflukt Grossglockner (F, M) ca 160 km t/r

  Tidlig avreise til Grossglockner. Vi kjører Grossglockner Hochalpenstrasse til Kaiser Franz Josefs Höhe på 2 369 moh., en av alpenes vakreste veistrekninger. Her kan vi beundre Grossglockner, Østerrikes høyeste fjell på 3 798 moh. Fjellet ligger i det storslagne området Hohe Tauern Nasjonalpark. Vi besøker to ulike nasjonalparkmuseer underveis og passerer også Edelweiss Spitze. Etter Grossglockner reiser vi videre til den svært kjente Alpedorfen Heiligenblut, med den flotte valfartskirken. Det er en helt spesiell historie rundt kirken og Jesus blod, som reiselederne vil fortelle om. Middag på hotellet.

  Utflukt Grossglockner (F, M) ca 160 km t/r
 • DAG 3: Utflukt til Burg Hohen Werfen (F, M) ca 90 km t/r

  I dag besøker vi den kjente borgen «Burg Hohen Werfen» i Werfen, ca. 1,5 time med buss. Borgen er fra 1100-tallet og ligger flott til på en høyde. Guidingen i selve borgen foregår på tysk, og reiseleder oversetter. Vi får også oppleve et flott ørne- og falkeshow og en utstilling.
  Gratis «Dorfabend» på Dorfplatz, folkemusikk og kanskje også folkedans (væravhengig). Middag på hotellet.

  Utflukt til Burg Hohen Werfen (F, M) ca 90 km t/r
 • DAG 4: Fridag og mulighet for fottur (F, M)

  Dagen er fri til å utforske området på egen hånd eller slappe av. Reiseleder gir gjerne tips til muligheter som finnes i området. Noen ønsker kanskje å være i velværeavdelingen og svømmebassenget på hotellet, eller ta en massasje, fotpleie eller skjønnhetspleie? Andre ønsker kanskje å vandre i det vakre landskapet. Det er gratis bruk av lifter/heiser i området. Middag på hotellet.

 • DAG 5: Utflukt til Kehlsteinhaus «Ørneredet» og båttur på Königsee (F, M) ca 160 km t/r

  I dag står en flott og innholdsrik utflukt for tur. Vi besøker «Ørneredet» som egentlig heter Kehlsteinhaus, og det blir båttur på vakre Königsee til valfartskirken St. Bartholomä.
  Hitler og hans administrasjon holdt til ved Berchtesgaden, ved Berghof.
  Det spesielle med denne utflukten er helt klart det historiske, samt den meget spesielle veien opp som ble laget av krigsfanger, den originale 120 meter lange tunellen, og ikke minst den messingbelagte originale heisen opp til topps. Ønsker man ikke å bruke heisen kan man gå opp ca. 20 min. på en sti. Selve utsikten fra toppen er utrolig fin, i klarvær kan man se helt til Salzburg og ned til Königsee.
  Etter besøket på Kehlsteinhaus kjører vi til Königsee. Vi blir med på en båttur på Königsee inn til valfartskirken «St. Bartholomä», et meget vakkert område beliggende i en nasjonalpark. Middag på hotellet.

  Utflukt til Kehlsteinhaus «Ørneredet» og båttur på Königsee (F, M) ca 160 km t/r
 • DAG 6: Kitzbühel og Nationalpark Senter Hohe Tauern i Mittersill (F, M) ca 125 km t/r

  I dag skal vi besøke den svært kjente Alpedorfen Kitzbühel. Vi kjører forbi Hochfilzen, kjent fra skiskyting. Videre forbi St. Johan i Tirol før vi ankommer Kitzbühel. Mange har sikkert hørt om begreper som: Hahnenkammrennen, Die Streif, Mausefalle og Steilhang. Nå skal vi oppleve hvor bratt og spektakulært det virkelig er. Vi tar heisen opp til toppen. Her kan man finne sin egen vandreløype, kort eller lang, eller man finner en restaurant hvor man kan slappe av og beundre utsikten. Vi kan også stå i startbua, og se nedover den bratte skiløypa. Litt tid på egen hånd i selve sentrum av Dorfen, før vi fortsetter til Nationalpark Senter Hohe Tauern i Mittersill, et høyfjellsmuseum med mye å se og oppleve. Middag på hotellet.

 • DAG 7: Seisenbergklamm, Lamprechtshöhle og Sommerrodlbahn (F, M) ca 50 km t/r

  Utflukt til to naturfenomener i Weissbach; kløfta Seisenbergklamm og hula Lamprechtshöhle. Begge er tilrettelagt for turister med trapper og gelender. Kløfta er ca. 600 m lang, og er et spennende naturfenomen som ble dannet i naturen for ca. 12.000 år siden. Vi kjører litt videre til hula Lamprechtshöhle, beliggende i nærheten. Østerrikerne hevder at dette er verdens lengste hule med åpning/tilgang i begge ender, dvs. i alt 62 km. Vi kommer inn ca. 500 m, tilrettelagt for turister.
  Deretter kjører vi videre til «Sommerrodlbahn i Biberg» med valgfri lunsj på en liten restaurant (ikke inkludert). Så er det to muligheter, ta liften opp og selve Sommerrodlbahn (akebane med kjelke) ned, en flott opplevelse for «voksne barn». Eller ta liften både opp og ned, da får man en meget vakker utsikt over området og fjellene omkring. Middag på hotellet.

  Seisenbergklamm, Lamprechtshöhle og Sommerrodlbahn (F, M) ca 50 km t/r
 • DAG 8: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til egen disposisjon for de som ønsker det.

  Reiseleder kan tilrettelegge for fottur(er) i området i forhold til deltakernes ønsker. Det er mange forskjellige fotturmuligheter, fra 5 min. til mange timers turer.
  Middag på hotellet.

 • DAG 9: Hjemreise (F)

  Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører til flyplassen München og flyr tilbake til Norge.

Slik bor du

Flotte Hotel Eder ligger meget sentralt på torget i Maria Alm sentrum. Her tilbys en utmerket restaurant, spa med bio-sauna og basseng, mulighet for massasje-behandlinger og romservice. 

Restauranten serverer østerriksk og internasjonal mat og har en hageterrasse. Spesielle middager og live musikk arrangeres noen kvelder.

Hotellet er familiedrevet, nå er det 3. generasjon som driver stedet. Hotellet er renovert i de senere år, og alle rom har gratis wifi, flatskjerm-TV, moderne multimedia-fasiliteter, balkonger og et bad med badekåper, tøfler og hårføner.

HOTEL EDER ****
Am Dorfplatz 5
5761 Maria Alm am Steinernen Meer
 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til München flyplass

Varighet
ca 2,5 t
Flyselskap
Lufthansa

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra München flyplass

Varighet
ca 2 t
Flyselskap
Lufthansa

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Flyreise t/r Oslo – München inkl flyskatter
 • 8 netter på Hotel Eder ****
 • Frokost og middager på hotellet
 • All transport, utflukter og innganger som nevnt i program
 • Höchkönig Card (fordelskort)
 • Norske lokalguider
 • Norsk reiseleder er med fra Gardermoen

Prisen inkluderer ikke:
 • Evt. valgfrie utflukter

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 2 450,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Wien 1 / -4 4 / - 2 9 / 1 15 / 5 20 / 9 23 / 13 25 / 14 24 / 14 20 / 11 14 / 6 7 / 2 3 / -2
Salzburg 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4
Zell am zee 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 /-4
Innsbruck 0 / -7 2 / -6 6 / -3 10 / 0 14 / 4 18 / 8 20 / 10 19 / 9 17 / 7 12 / 3 5 / -2 1 / -6
Linz 2 / -5 4 / -3 9 / -1 14 / 3 19 / 8 23 / 11 24 / 13 23 / 12 20 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4

 

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Juli 2024

7/7Oslo GardermoenOpplevelsestur i Alpene - Maria Alm9 dagerLedige plasser22 450,-BestillMer informasjon