Skip to main content

Opplevelsestur i Alpene - - Maria Alm

Bli med på et eventyr til de østerrikske Alpene! Den sjarmerende landsbyen Maria Alm ligger omringet av vakre fjell og grønne daler. Her skal vi oppleve fantastisk natur, spennende historie og vi skal nyte den varme gjestfriheten og Alpenes skjønnhet.

Våre to dyktige reiseledere kjenner området ut og inn og de har satt sammen et spennende program, hvor dagene også tilrettelegges etter gruppens ønsker og behov. Maria Alm er i området «Hochkönig» i «Salzburger Land» under «Bauernherbst»-perioden som avsluttes med «Almabtrieb.

Maria Alm ligger på 802 moh med vakre fjell omkring på 2.000 – 2.941 høye. Det er svært gode vandremuligheter i området, fra 15 min. – 12 timers turer, i alt 350 km med skiltede vandreveier/stier.

Vi bor midt i bykjernen på flotte Hotel Eder. Her har vi gratis tilgang til spa og basseng og vi nyter daglig frokost og middag på hotellets gode restaurant. 

Gled deg til
 • Vakkert alpelandskap
 • Grossglockner
 • Årets høydepunkt i Alpene: Almabtrieb
 • Vakre Salzburg der gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste
 • Hellbrunn Schloss
 • Et spennende utfluktsprogram
 • Varierte muligheter for fotturer

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen. Ved ankomst München tar vi buss videre til Maria Alm (ca. 3timer). Underveis forteller reiselederne om dagene som venter oss. Middag på hotellet om kvelden som alle kvelder.

 • DAG 2: Utflukt Grossglockner (F, M)

  Flott heldags utflukt til Grossglockner. Vi kjører forbi det kjente stedet Zell am See, forbi Bruck og videre oppover i fjellet til Grossglockner Hochalpenstrasse. Vi kjører forbi fjellet Edelweisspitze på 2.571 moh, videre til Hochtor på 2.505 moh. Vi kjører til Frans Josefs Höhe 2.369 moh, hvor bussen parkeres. Derfra går vi opp en trapp, og flatt innover et utsiktsplatå, ca. 700 – 800 m. Hvis noen ikke ønsker å gå opp trappen, kan man bruke en gratis shuttlebuss. Vi beundrer Østerrikes høyeste fjell, Grossglockner 3.798 moh. Fjellet ligger i det storslagne området Hohe Tauern Nasjonalpark
  På denne turen vil man foruten imponerende utsikt og fjellformasjoner, kunne besøke et Nasjonalpark museum, og et lite bilmuseum med svært gamle biler. Gratis inngang i museene. Vi vil også se Alpenes maskot, nemlig Murmeldyr, på nært hold!

  På vei tilbake skal vi oppleve en annen morsom attraksjon: Sommerrodelbahn i Biberg. Man tar heis opp, og en tur ned akebanen. Selve akebanen er ca. 1.600 m lang, og har en høydeforskjell på ca. 350 m. Man sitter i en kjelke, og sklir ned i en slags «renne». Man bestemmer farten selv ved å skyve en spak fremover, og holde den der, slik at kjelken nærmest løfter seg litt fra underlaget. Det gir mindre friksjon = høyere fart. Bremse gjør man ved å trekke den samme spaken mot seg. Morsomt for voksne barn, og ikke farlig. Ved regnvær blir banen stengt pga. for liten friksjon. De som ev. ikke vil bruke akebanen ned, kan gjøre som reiseleder Idar, og ta heisen både opp og ned. Det er flott utsikt over dalen, Saalfelden, Maria Alm og alle fjellene omkring.

  Utflukt Grossglockner (F, M)
 • DAG 3: Kaprun Hochgebirgsstauseen (F, M)

  På dagens heldagsutflukt kjører vi retning Zell am See, og videre til det kjente turiststedet Kaprun. Vi skal besøke de kjente oppdemmede innsjøene som ligger på 2.030 moh. Vakkert område, og en utstilling på toppen som viser litt om vannkraft. Det er en spennende oppfart til innsjøene. Vi forteller litt, siden kan dere gå rundt på egen hånd, og bare nyte den vakre naturen.
  Om kvelden er det gratis folkloreshow på «Dorfplatz», like ved vårt hotell, med østerriksk folkedans og folkemusikk.

  Kaprun Hochgebirgsstauseen (F, M)
 • DAG 4: Fridag og mulighet for fottur (F, M)

  Dagen er fri til å utforske området på egenhånd eller slappe av. Reiselederne har massevis av tips til muligheter som finnes i området. Noen ønsker kanskje å være i velværeavdelingen og svømmebassenget på hotellet, eller ta en massasje, fotpleie og/eller skjønnhetspleie. Bestilles og betales i resepsjonen på hotellet.
  De som ønsker, kan bli med reiselederen på en fottur i området. Gjerne kombinert med lift, så kommer man problemfritt opp i høyden. Her tilrettelegger reiseleder etter den enkeltes ønsker. Om det er interesse kan Else lede an en el-sykkeltur i dalområdet, og til det kjente stedet «Zell am See». Pris for leie av el-sykkel er cirka € 40,- + forsikring for en dag. Betales på stedet. Det gis nødvendig opplæring i bruk av el-sykkel.

  Fridag og mulighet for fottur (F, M)
 • DAG 5: Utflukt til Salzburg og Hellbrunn Schloss (F, M)

  Tidlig avreise til Salzburg der gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste. Her skal vi ha en rundvandring med reiselederne som veivisere. Salzburgs rikdom kommer av saltet, det «hvite gull». Vi skal besøke mange forskjellige attraksjoner i den verdensberømte byen. Reiselederne forteller litt om det vi skal se, men det blir ingen ordinær guiding. Det er mye folk, liv og røre i Salzburg, så erfaringsmessig er det vanskelig å høre hva en guide sier. Vi tar dere med til bla. Peterfriedhof, vi går forbi de gamle Katakombene, Domplatz med Domkirken, som hadde plass til hele Salzburgsbefolkning da den ble bygget. Det er plass til 10.000 mennesker, men den gang sto man under prekenen som foregikk på latin, som få forsto. Like ved domkirken har vi Residenzplatz med DomQuartier og Salzburg Museum. Videre ser vi Salzburgs minste hus, den verdensberømte håndverksgaten Getreidegasse, Mozart-Wohnhaus - huset der Mozart ble født og Mozartplatz. Schloss Mirabell ser vi kun fra utsiden, fra Mirabellgarten, et vakkert hageanlegg. Det blir noe tid på egen hånd til å rusle rundt i gatene, f.eks. Getreidegasse. Det er utrolig mange museer man kan besøke, kirker, Swarovski krystallutsalg og mye annet. Lunsj på egen hånd i Salzburg.
  Vi kjører litt videre til Hellbrunn Schloss. Slottet og hageanlegget er ca. 400 år gamle og originale. bygget av erkebiskop Markus Sittikus fra 1612 – 1615. Vi skal oppleve hageanlegget og ikke minst de berømte vannspillene.

  Utflukt til Salzburg og Hellbrunn Schloss (F, M)
 • DAG 6: Fridag og mulighet for fottur (F, M)

  Dagen er fri, benytt tiden i Maria Alm eller besøk en eller flere steder i nærheten, reiselederne har mange forslag. Else/Idar leder gjerne an en fottur. Hvis behov, deler vi gruppa i to. Kanskje egen fottur vil være av interesse denne dagen?

 • DAG 7: Almabtrieb i Maria Alm, et tradisjonelt og folklorist arrangement (F, M)

  Denne dagen tilbringes i Maria Alm, hvor høstfesten starter; Almabtrieb. Dyrene tas ned fra fjellet, og føres gjennom Dorfen med store festligheter. Det hele starter med innmarsj og konsert ved «Trachtenmusikkapelle Maria Alm», deretter folkedans og folkemusikk, og mange forskjellige musikkgrupper. La deg friste på Bauernmarkt (bondens marked). Her selges det håndverksprodukter, samt fristende matspesialiteter fra distriktet. Det demonstreres mange typer lokalt håndverk, og lokal mat og drikke. En fantastisk opplevelse! Almabtrieb er årets høydepunkt i Alpene. Alt foregår utendørs.

  Almabtrieb i Maria Alm, et tradisjonelt og folklorist arrangement (F, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Avreise med buss til flyplassen i München for hjemreise til Norge.

Slik bor du

Flotte Hotel Eder ligger meget sentralt på torget i Maria Alm sentrum. Her tilbys en utmerket restaurant, gratis spa med bio-sauna og basseng, mulighet for massasje-behandlinger og roomservice. 

Restauranten serverer østerriksk og internasjonal mat og har en hageterrasse. Spesielle middager og live musikk arrangeres noen kvelder.

Hotellet er nylig renovert og alle rom har gratis Wifi, flatskjerm-TV, moderne multimedia-fasiliteter, balkonger og et bad med badekåper, tøfler og hårføner.

HOTEL EDER  ****
Am Dorfplatz 5
5761 Maria Alm am Steinernen Meer

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Else & Idar Thorstensen
  Else & Idar Thorstensen

  Ekteparet Else og Idar har i flere tiår arrangert turer i både Norge og Europa! Med godt humør og glimt i øyet, elsker de å kunne dele kunnskapen og engasjementet med alle sine gjester. De sørger for innholdsrike dager med flotte program som passer alle. En av våre gjester har skrevet: «Tusen takk for en flott tur. Så mange spennende opplevelser og hyggelige mennesker, storslagen natur og flott vær. Når det hele var så godt tilrettelagt og været klaffet, kan det ikke bli bedre! Frister til gjentagelse.»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til München flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra München flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Status:
Fullt

Tillegg for enkeltrom

kr. 1 590,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Wien 1 / -4 4 / - 2 9 / 1 15 / 5 20 / 9 23 / 13 25 / 14 24 / 14 20 / 11 14 / 6 7 / 2 3 / -2
Salzburg 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4
Zell am zee 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 /-4
Innsbruck 0 / -7 2 / -6 6 / -3 10 / 0 14 / 4 18 / 8 20 / 10 19 / 9 17 / 7 12 / 3 5 / -2 1 / -6
Linz 2 / -5 4 / -3 9 / -1 14 / 3 19 / 8 23 / 11 24 / 13 23 / 12 20 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4

 

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

September 2021

5/9Oslo GardermoenOpplevelsestur i Alpene - Maria Alm-13 990,-Ring oss!Mer informasjon