Skip to main content
Unik tur

Keisertoget fra Wien til Opatija

Bli med på vår unike jubileumstur i september! Det blir royal luksus, fantastisk musikk i barokke omgivelser og egen privat omvisning i et av Europas flotteste slott i Wien. Kongehus-ekspert og historiker Trond Norén Isaksen kommer, og så går vi om bord på vårt private «keisertog» til Kroatia, med en servering du antagelig aldri har opplevd maken til!

Dette er en reise på keiser Franz Josef og Elisabeth-Sissis «spor» til deres ferieparadis i Opatija, Kroatia. Da Habsburger og keiser av Østerrike-Ungarns Franz Josef II døde på Sloss Schônbrunn 21. november 1916, ble han den siste regenten av dobbeltmonarkiet Østerrike-Ungarn. Han døde midt under Den første verdenskrig. Men minnene fra Habsburgernes regenttid finner vi igjen mange steder. Denne eksklusive turen handler nettopp om hva Habsburgerne og i særdeleshet keiser Franz Joseph II etterlot seg av historiske bygninger, historie, kultur og ikke minst - et fasjonabelt keisertog. På denne turen ser vi nærmere på de historiske og monumentale bygningene Habsburgerne etterlot seg til glede for etterslektene. Vi får en privat konsert i Orangeriet på Schönbrunn med noen av de dyktige profesjonelle musikerne i Wien. Programmet er også eksklusivt med kjente verker av familien Strauss – musikk som ble skapt under Habsburgernes regenttid. Vi får et eksklusivt foredrag om Habsburgerne og relasjonen til det norske kongehuset ved historiker Trond Norén Isaksen.

Dette er en tur du sannsynligvis bare får sjansen til å være med på én gang i livet – med keisertog fra Wien til Opatija!
Vi får en privat omvisning i Schloss Schönbrunn etter stengetid, hvor vi får tid til å beundre de vakre utsmykkede rommene hvor keiserfamilien oppholdt seg og levde. Vi får også høre om hvordan Habsburgerne preget sin samtid, folket og landene langt utenfor Østerrike-Ungarn.

Men den største opplevelsen blir reisen med keisertoget fra kulturens hovedstad Wien til Adriaterhavskysten og Opatija i Kroatia - bare for vår gruppe. Togreisen går over Semmeringbahn som ble anlagt mellom 1848 og 1854 under ledelse av Carl Ritter von Ghega. Høyeste punkt er Semmering på 896 moh. Banen består av 14 tunneler som til sammen utgjør 1477 meter. I tillegg består anlegget av seksten viadukter, 118 mindre brokonstruksjoner og 11 jernbroer via Slovenias hovedstad Ljubljana til Adriaterhavskysten og kurbyen Opatija, som var Habsburgernes og den østeriske overklassens feriested. Vi nyter den vakre utsmykningen av keiservognenes salonger og spisevogn og nyter måltider og servering som er en keiser verdig. Det er i seg selv en opplevelse å sitte i en vogn med denne flotte utsmykningen.
På stasjonen Opatija Matulija, hvor vi stiger av keisertoget, møttes en gang keiser Franz Joseph II og norgesvennen keiser Vilhelm II av Tyskland. Dette møtet er foreviget. Vi kan også nevne at keiser Vilhelm II av Tyskland spilte en viktig rolle i å overtale den svenske kongen Oscar II til ikke å angripe Norge etter unionsoppløsningen i 1905.

Vi bor to netter på Hotel Imperial i Opatia, besøker Trieste i Italia og de som ønsker, blir med to siste netter til Rovinj på det flotte 5-stjerners "Hotell Monte Mulini".

Gled deg til
 • Sightseeing i Wien og «sporene etter Habsburgerne»
 • Privat konsert, omvisning og middag på slottet Schönbrunn
 • Foredrag v/ kongehusekspert Trond Norén Isaksen
 • Reise med keisertoget til Franz Joseph II
 • Kurbyen Opatija og kaffebyen Trieste
 • Avslappende dager i Rovinj (7-dagersprogram)

Slik bor du

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Avreise Norge - ankomst Wien (M)

  Avreise med fly til Wien. På flyplassen i Wien blir vi møtt av reiseledere og busser som kjører inn til Wien sentrum. Innsjekk på hotellet og litt tid til å slappe av eller kanskje ta seg en spasertur i nærområdet før det serveres felles middag om kvelden.

  Avreise Norge - ankomst Wien (M)
 • DAG 2 - Del 1: Habsburgernes Wien (F, L)

  Etter en god frokost på hotellet starter dagen med en rundtur i Wien med buss og lokalguider. Vi skal benytte muligheten til å få et godt innblikk i Wiens vakre og monumentale bygninger som ble bygget i løpet av Habsburgernes regenttid. Vi kan nevne Østerrikes Nasjonalbibliotek, Hofburg, med en historie tilbake til middelalderen, Belvedere-slottene (øvre og nedre), Wiener Staatsoper, Wiener Musikverein, Wien rådhus og flere til. Felles lunsj på en av byens restauranter.

  Etter lunsj besøker vi Franz Joseph II sin residens - Schloss Schönbrunn. Slottet med parkanlegget må være en av de vakreste og mest spennende residensene i Europa.

  Vi har vært så heldige og få historiker og forfatter Trond Norén Isaksen til å fortelle om Habsburgerne og keiser Franz Joseph II. Han er kjent for sin store kunnskap om kongehus og vil gjennom foredraget trekke interessante linjer fra Habsburg-dynastiet til det norske kongehuset. Han er en dyktig forteller – det er bare å glede seg!

  Habsburgernes Wien (F, L)
 • DAG 2 - Del 2: Habsburgernes Wien (M)

  Etter foredraget holdes det en privat konsert med tema «Strauss og Habsburgerne» for oss. Vi får også en omvisning der vi får besøke 22 rom inkludert keiser Franz Joseph II arbeidsværelse og oppholdsrom, Rococo-rommet, lanternerommet og jaktrommet. Under hele turen vil guidene fortelle om det vi ser og anekdoter knyttet til livet til de som bodde der, rommene og selve slottet. Keiseren døde på Schloss Schönbrunn i november 1916.

  Middag serveres i meget eksklusive omgivelser i parken som ligger ved slottet. Etter et herskaplig måltid kjøres vi tilbake til hotellet med bussen.

  Habsburgernes Wien (M)
 • DAG 3: Keisertoget fra Wien til Opatija, (F, L+, M)

  Dagen starter med en tidlig frokost. Bagasjen bringes ned til resepsjonen til kl. 07.00 og blir transportert til toget og lastet inn i en egen vogn. Det er ikke plass til noe bagasje inne i de keiserlige salongvognene. Keiser Franz Joseph II trengte ikke å bære sin egen bagasje!

  Transfer til togstasjonen hvor alle henvises til sine plasser. Vel etablert i en av de flotte salongvognene, er det avgang fra Wien Westbahnhof ca. kl. 08.00 med dette spesielle toget bare for Aller travel sin gruppe. Toget passerer Wiener Neustadt og starter ferden opp den bratte og svingete, men meget vakre strekningen opp mot banenes høyest punkt ved Semmering ca. 900 moh. Banen ble i 1998 oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

  Togturen fortsetter mot Graz og Maribor mens de 20 kelnerne om bord serverer en litt tidlig brunsj i royal stil. Vi kan virkelig kose oss med nydelig mat, drikke og en fantastisk utsikt mens toget kjører sørvestover mot den slovakiske grensen.

  Ønsker man noe mer å drikke henvender man seg bare til en av servitørene og på denne togturen kan du la kortet ligge trygt i lommen, da alt er inkludert.

  Når vi kommer ned mot Maribor endrer terrenget seg fra relativt bratte fjellsider til grønne bølgende åser og jordbruksområder. Byen er kjent for sin utsøkte vin og mattradisjoner. Turen går videre i retning mot Slovenias hovedstad Ljubljana – en vakker by med litt under 300.000 innbyggere.

  Det er tid for litt kaffe og søtt mens vi fortsetter turen vestover i retning Adriaterhavet. Vi kjører opp mot et platå som ligger ca. 500 moh. Vi kommer etter hvert ned til Postojna, som er kjent for sine fantastiske grotter og til forgreningsstasjonen Pivka, hvor vi starter på den siste delen av reisen ned mot Opatija – en tur på ca. 1,5 timer. Ankomst til stasjonen Opatija-Matulji er ca. kl. 18:00. Banen ned til Opatija ble åpnet i 1873, og dermed kunne keiser Franz Joseph II og Wiens overklasse reise behagelig ned til Adriaterhavskysten og kurbyen Opatija.

  Ifølge The New York Times møttes keiser Franz Joseph II og keiser Wilhelm II av Tyskland den 30. april 1894 nettopp på stasjonen Opatija-Matulji. De to keiserne ble kjørt i hest og vogn ned til Hotel Stephanie - i dag Hotel Imperial, hvor vi skal bo de to neste nettene. Det er tid for middag i «Speilsalen», en rikholdig buffet-middag.

  Etter middag er det innsjekk på rommene og tid til egen disposisjon.

  Keisertoget fra Wien til Opatija, (F, L+, M)
 • DAG 4: Opatija – i sporene etter Habsburgerne (F, M)

  Dagen starter med en rolig frokost og vi nyter de vakre omgivelsene på hotellet. På formiddagen møtes vi for en sightseeing til fots rundt i Opatija, hvor guiden forteller om denne vakre byen, historien og dagliglivet. Selvfølgelig skal vi vandre på promenaden med navn «Franz Joseph Steig». Vi tar også en liten båttur for å få et bedre overblikk over byen og nabobyen Rijeka.

  I dag har vi ingen felles lunsj, men det er mange restauranter langs strandpromenaden. Kanskje vil noen også benytte anledningen til et bad i Adriaterhavet.

  Om kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

  Opatija – i sporene etter Habsburgerne (F, M)
 • DAG 5: Trieste – skuddene i Sarajevo og imperiets fall (F, L, M)

  Etter frokost reiser vi i buss til Trieste, en tur på ca. 70 km. På mange måter symboliserer den italienske byen Trieste slutten på Østerrike-Ungarn og dobbeltmonarkiet og for oss det historiske programmet.

  Skuddene i Sarajevo 28. juni 1914 drepte tronarvingen til Østerrike Ungarn - erkehertugen Franz Ferdinand og hans ektefelle Sophie von Hohenberg. Skuddene ble starten på Den første verdenskrig. Tronarvingene ble ført til den kroatiske kysten og derfra fraktet på et krigsskip til Trieste hvor de ble lagt på «Lit de parade». Det ble begynnelsen på slutten for Habsburgernes imperium Østerrike-Ungarn og starten på Den første verdenskrig.

  Vi får en omvisning i «kaffe-byen» Trieste før vi spiser lunsj.

  Noen reiser hjem herfra via Venezia til Norge og blir kjørt av en transferbuss til flyplassen. Andre fortsetter sydover til vakre Rovinj og Hotel Monte Mulini – et 5-stjerners hotell hvor vi skal tilbringe de neste dagene. Bussen kjører raskt sydover og vi ankommer Rovinj på ettermiddagen, hvor vi sjekker inn på hotellet. Felles middag om kvelden.

  Trieste – skuddene i Sarajevo og imperiets fall (F, L, M)
 • DAG 6: Rovinj (F,M)

  Etter frokost kan de som ønsker bli med på en vandring i Rovinjs sjarmerende gamleby med en historie tilbake til romertiden. På turen får du høre anekdoten om St. Euphemia, som også har gitt navn til byens gedigne kirke som rager over den øvrige bebyggelsen.

  Om kvelden serveres det middag ute på øya St. Andrea og restaurant Lanterna i det gamle klosteret. Dette blir en hyggelig og stilfull avslutning på vår reise fra Wien til Rovinj.

  Rovinj (F,M)
 • DAG 7: Rovinj – Pula – Oslo (F, M)

  Etter frokost har vi tiden fram til etter lunsj til egen disposisjon. Om ettermiddagen kommer bussen og vi kjører til Pula for den siste sightseeingen på denne turen. Vi får tatt en nærmere titt på denne historiske flåtebyen til Østerrike-Ungarn og ikke minst et monumentalt Colosseum fra romertiden. Vi spiser et enkelt kveldsmåltid før vi reiser ut til flyplassen for sen hjemreise til Norge.

  Rovinj – Pula – Oslo (F, M)

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

Med hensyn til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Wien flyplass

Varighet
ca. 2 timer og 15 minutter
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Venezia flyplass 28. september

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Swiss

Mellomlanding i Zurich.
Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Pula flyplass 30. september

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Ankomst Oslo rett etter midnatt 1. oktober.
Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Reisens pris

Kr. 28 900,- for 5-dagerstur 
Kr. 33 900,- for 7-dagerstur

Tillegg for enkeltrom

Kr. 1 990,- for 5-dagerstur (begrenset antall)
Kr. 4 990,- for 7-dagerstur (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke type billetter er inkludert i musikk arrangementet?

  Aller travel arrangerer turer til berømte operafestivaler og operascener i utlandet. Vi arrangerer også musikkturer til mange spennende steder. Hvilke typer billetter som er inkludert i den enkelte reise vil spesifiseres under turen. Noen ganger har vi fått tak i billetter i beste kategori, til en god pris, og andre ganger gir vi mulighet for oppgradering mot tillegg i pris.