Skip to main content
Bestselger

Frodige Madeira

Denne blomsterrike og gjestfrie øya midt i Atlanterhavet kan besøkes hele året! Madeiras klima er subtropisk, som betyr milde vintre og behagelige temperaturer året rundt. Her kan du vandre i tropisk grønne skoger, bade i oppvarmede basseng og samtidig nyte fantastiske utsikter.

Øya byr på et hundretalls blomsterarter, urter, eukalyptustrær, vingårder og fruktåkre, og selv om blomstringen varierer etter årstid vil du alltid kunne nyte den frodige floraen. I tillegg har Madeira en unik urskog som er på UNESCOs bevaringsliste, 2.150 km med vanningskanaler (levadaer) samt en vill kyst med bratte klippevegger. Skjønnhetsopplevelsen er nærmest total! 

Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting.

Vårt opphold inkluderer tre daglige hovedmåltider med fri bar, rom med balkong samt tre utflukter med vår dyktige lokalguide Alina. Med unntak av lunsjen på utflukten til nordkysten inntas alle de inkluderte måltidene på hotellet.

Utfluktene tar deg nesten øya rundt, og du velger selv hvilke du vil være med på. I tillegg til de tre som er inkludert kan du også bestille ekstra utflukter av vår reiseleder - eller utforske på egen hånd (se program).

Sydkysten har det beste klimaet, og det er nettopp her vi bor, på et 4-stjerners nyrenovert all inclusive hotell, sentralt beliggende ved Lidos havpromenade utenfor Funchal.

"For en tur! Alt var topp! Gruppen, hotellet, utfluktene og for ikke å snakke om koselige, morsomme og kunnskapsrike Alina (reiseleder)!
Vi reiser hjem med mange gode minner og kommer snart tilbake på tur med dere!"
Hilsen gjest september 23.

Velkommen til Madeira!

Gled deg til
 • Frodig og vakker natur
 • Øyas gjestfrihet
 • En sosial og hyggelig tur
 • Sommertemperatur året rundt
 • All Inclusive-hotell med sentral beliggenhet

  Slik bor du

  • Enotel Lido ***** (gjelder reiser i sep-okt 2024)

   Enotel Lido er et flott 5-stjerners hotellet som tilbyr restauranter, bar, innendørs- og utendørsbasseng, treningsrom og spa.
   Hotellet ligger i Funchal, 2,5 km fra bykjernen, og har utsikt over Atlanterhavet med direkte tilgang til strandpromenaden.

   De romslige rommene har egen balkong og delvis sjøutsikt, wi-fi, safe, minibar, hårføner og badekåper.
   Hotellet er all-inclusive, så mat og drikke fra hotellets restauranter og barer er inkludert under oppholdet.

  • Hotel Alto Lido ****

   Hotell Alto Lido er et flott 4* hotell som ble renovert i 2018, med sentral beliggenhet 2,5 km fra bykjernen og nære havpromenaden, restauranter, kafeer og butikker. Hotellet har gratis shuttlebuss, både innendørs og utendørs basseng, treningsrom, spa-fasiliteter og gratis wi-fi. 
   Alle rommene har balkong, delvis sjøutsikt, a/c, safe, hårføner og TV.

   ALL INCLUSIVE
   Hotell Alto Lido er et «all inclusive»-hotell som inkluderer:
   ✔ Frokost, lunsj og middag
   ✔ Ettermiddagskaffe
   ✔ Fri bar mellom 11-23
   Maten serveres som buffet. Det er et bredt utvalg av ulike retter, og maten holder en god standard.  Det er dog viktig å understreke at det på et «All inclusive hotell» ikke kan forventes «gourmet mat». Du kan fritt velge drikkevarer som kaffe, te, vann, mineralvann, øl, vin og sprit (lokale merker).

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   All Inclusive: Det er inkludert tre hovedmåltider hver dag med fri bar.

   Pris på valgfrie utflukter vil bli oppgitt i reiseinformasjonen nærmere avreise.

  • DAG 1: Ankomst

   Vi møtes av reiseleder, og blir introdusert for Portugals blomsterøy på vei til hotellet. Vi sjekker inn, får et glass Madeira-juice og tar resten av dagen fri etter at guiden har vist oss hotellet og området rundt.

  • DAG 2: Byvandring i Funchal

   Finn frem gode sko, for i dag blir det byvandring i Madeiras lille hovedstad. Byvandringen begynner foran Funchals domkirke, som er byens kjennetegn. Funchal er en middels stor by med ca. 100.000 innbyggere, men som nok ikke føles så stor som antallet innbyggere antyder. Byens sentrum har en god atmosfære og spesialbutikker, et shoppingsenter og mange kafeer der lokalbefolkningen møtes.

   Denne vandringen fører oss gjennom Funchals historiske sentrum, som nesten er som en utendørs kunstutstilling med en herlig kreativ atmosfære. I den gamle bydelen er det i tillegg et hav av restauranter og barer, som du kan utforske nærmere når du skal rundt i Funchal på egen hånd. I Rua Santa Maria-gaten har unge kunstnere utsmykket alle gatedørene. Vi går forbi Zarco-statuen, og hører historien om de store oppdagelsesreisende da Madeira ble oppdaget. Vi passerer også Rådhusplassen på vei gjennom brosteinsgatene.

   Det er ved elven mellom ”den nye og den gamle” bydelen vi besøker det store grønnsaks-, frukt- og blomstermarkedet: ”Mercado dos Lavradores”. I markedsbygningen er det opplevelser i flere etasjer. Her får vi et innblikk i hvordan Madeiras milde klima er årsaken til at markedet har ferske råvarer året rundt. Prøv å smake på de lokale pasjonsfruktene som fås i flere smaksvarianter, og nyt synet av Madeiras flotte blomster. (Markedet er stengt søndager.)

   Byvandringen slutter i Funchal før lunsj. Bli i byen og gå på oppdagelsestur på egen hånd, eller retur til hotellet (på egen hånd).

   Byvandring i Funchal
  • DAG 3: Fridag

   Dagen fri til egen disposisjon.

   På avgangen 3.-10. desember blir det kveldstur for å se byens julelys og besøke julemarkedet

   Fridag
  • DAG 4: Heldagsutflukt Madeiras nordkyst

   Madeira er geografisk sett ikke så stor, men likevel er landskapet mangfoldig og skifter karakter alt etter hvor på øya du beveger deg. Dette gjør også at det er mye å oppleve i løpet av en ukes opphold.
   I dag kjører vi inn i Madeiras indre for å oppleve naturens mange ansikter og de utallige små byene vi passerer. Vi begynner i Cabo Girão – en av Europas høyeste kystklipper. Her kan vi nyte den spektakulære utsikten over sydkysten fra den nye «sky-walk'en», en plattform med gjennomsiktig glass.

   Vi fortsetter videre tvers over øya, over store fjellandskap med vill natur. På nordkysten stopper vi i Porto Moniz for en liten pause. Her kan vi nyte solen, havet og været. Hvis tiden tillater det, kan de som er interessert ta en hurtig dukkert i de naturlige bassengene (husk badetøy og håndklær), som er formet av de gamle vulkanene.

   Vi besøker byen São Vicente, som ligger midt på nordkysten. Som i Porto Moniz har lava fra tidligere tiders vulkanutbrudd hatt en avgjørende faktor for byens utseende og oppbygging. Vi besøker adegaen «Porto do Abrigo» hvor vi får smake 3 forskjellige viner og litt snacks. Siste stopp blir i fiskerlandsbyen Câmara de Lobos.
   Vi har med oss en lunsjpakke fra hotellet som vi nyter i løpet av dagen. Tilbake på hotellet sent om ettermiddagen.

   Heldagsutflukt Madeiras nordkyst
  • DAG 5: Fridag eller valgfri utflukt

   Du har nå fått et godt innblikk i Funchals mange muligheter enten det gjelder shopping, restauranter eller kulturelle formål. Har du mest lyst på en dag med avslapning på egen hånd er hele dagen til fri disposisjon.

   Valgfri utflukt: Heldagsutflukt til Madeiras fjell (ikke inkludert)
   I dag drar vi opp til Pico Arieiro, et av de høyeste fjellene på øya; 1818 moh. Her får man fantastisk utsikt over øya.
   Neste stopp er Ribeiro Frio, et vakkert og beskyttet naturområde nord på øya. Her tar vi en liten levada-tur til Balcoes. Balcoes (balkong på norsk) er et utkikkspunkt hvor vi kan se utover dalen langt der nede, som om vi står på en virkelig balkong.
   Deretter går turen videre til Faial og til Santana hvor vi stopper for å se på de typiske fargerike trekanthus. Dagens siste stopp blir i Ponta S. Lourenço hvor vi kan se både nord- og sørkystens fantastiske landskap.
   Turen bestilles og betales hos reiseleder på stedet.

   Fridag eller valgfri utflukt
  • DAG 6: Halvdagsutflukt Eira do Serrado, Monte og Kristus-figuren

   Har du lyst til å se noen av Madeiras fabelaktige utsikter, opplever vi dem i dag. Tross den relativt korte avstanden fra Funchals byliv, kommer vi raskt inn i en helt annen verden, når vi nærmer oss utsiktspunktet til "Nonnenes Dal". Området betraktes som et av de skjønneste på øya, og herfra skuer vi utover store fjellmassiver og grønne terrasser, samt husene rundt. Her kan du ta «postkort-bilder» – og kommer du hit på en skyfri dag vil det være «prikken over i’en». Vi hører naturligvis også historien om hvorfor dalen på folkemunne kalles "Nonnenes Dal".
   Fra Eira do Serrado kjører vi gjennom forstedene videre oppover i terrenget til landsbyen Monte, som ligger i et kupert terreng ovenfor Funchal. Herfra kan vi nyte en særdeles flott utsikt over bukten, og vi vil raskt oppdage at Funchal dekker et stort område. Monte er kjent for sin landlige idyll i pittoreske omgivelser, valfartskirken og ikke minst den urgamle tradisjonen med å kjøre slede.
   Vi fortsetter til et av de beste utsiktspunktene i Funchal: Miradoro das Neves, med en enestående utsikt over Funchalbukten og byen. Vi avslutter med et besøk ved Christo Rei-statuen (1927) i Garajau, som minner om den berømte Jesus-statuen i Rio de Janeiro. Hvis tiden og været tillater det, tar vi en tur ned til den idylliske og fredede stranden ved Garajau.
   Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen.

   Halvdagsutflukt Eira do Serrado, Monte og Kristus-figuren
  • DAG 7: Fridag - Valgfri utflukt

   Dagen fri til egen disposisjon.

   Valgfri utflukt: Levadavandring (ikke inkludert)
   Levadaer er særegent for Madeira. Dette vanningssystemet sørger for at de tørrere delene sør og sør-øst på øya får vann fra områdene med mer fukt. Langs disse levadaene går det stier, og levadavandring er en populær syssel for besøkende på øya. Vandringen tar ca 2 timer.  NB! Sko med gummisåler nødvendig. Vi anbefaler ikke denne turen dersom du lider av høydeskrekk eller sliter med svimmelhet. Forhør deg gjerne med guiden på forhånd.
   Turen bestilles og betales hos reiseleder på stedet.

   Fridag - Valgfri utflukt
  • DAG 8: Hjemreise

   Sammen med reiselederen kjører vi til flyplassen og flyr hjem til Norge.

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Alina Fontes
   Alina Fontes

   Alina Fontes
   er født og oppvokst på Madeira. Her studerte hun turisme før hun flyttet til Norge og jobbet i hotellbransjen i 15 år. Alina lengtet tilbake til sitt elskede Madeira og flyttet derfor tilbake og jobber nå som guide og reiseleder. Alina er interessert i kunst, musikk og sport – og hun elsker å hente krefter i naturen. Våre gjester elsker Alina, og vi kan love deg at hun vil bidra til en fantastisk reise!

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Funchal flyplass

  Varighet
   
  Flyselskap
  spesifiseres senere

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen hjem fra Funchal flyplass

  Varighet
   
  Flyselskap
  Spesifiseres senere

  Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

  Prisen inkluderer:
  • Direktely t/r Oslo - Madeira
  • Transport iht. program
  • 3 utflukter iht. program
  • 7 netter på Alto Lido Hotel **** eller Enotel Lido *****
  • All inclusive
  • Skandinavisktalende reiseleder fra ankomst Madeira
  Prisen inkluderer ikke:
  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Tilslutningsbilletter
  • Valgfrie utflukter - bestilles hos reiseleder på stedet

   Tillegg for enkeltrom (begrenset antall) 

   fra kr. 4 490,-   (Alto Lido hotel 4*)

   fra kr. 7 790,- (Enotel Lido hotel 5*)

   Tilvalg/Utflukter

   Utfluktene bestilles og betales hos reiseleder på stedet.

   Verdt å vite

   • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
   • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
   • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

   Temperatur og vær

   januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
   Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
   Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
   Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
   Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

   Avganger & bestilling

   DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

   September 2024

   10/9Oslo GardermoenFrodige Madeira - 5* hotell8 dagerLedige plasser19 550,-BestillMer informasjon
   24/9Oslo GardermoenFrodige Madeira - 5* hotell8 dagerLedige plasser19 550,-BestillMer informasjon

   Oktober 2024

   15/10Oslo GardermoenFrodige Madeira - 5* hotell8 dagerLedige plasser19 550,-BestillMer informasjon

   November 2024

   12/11Oslo GardermoenFrodige Madeira 8 dagerLedige plasser18 350,-BestillMer informasjon

   Desember 2024

   3/12Oslo GardermoenFrodige Madeira - med julemarked8 dagerLedige plasser16 990,-BestillMer informasjon