Skip to main content

Julemarked i Lübeck

Vi fortsetter suksessen fra tidligere år. Bli med på et førjulseventyr til hansabyen Lübeck!

Her finner vi et av Europas mest kjente og tradisjonsrike julemarkeder – et av førjulstidens høydepunkter i hansabyen. Lübeck pyntes fra topp til tå med lys og fakler, handelsmenn i tidsriktige kostymer tilbyr sine produkter og duften av ristede kastanjer og gløgg ligger som et teppe i den klare vinterluften. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de best bevarte hansabyene.

Vi seiler med Color Line til Kiel og tar buss videre til Lübeck. Her bor vi på et godt og sentralt hotell og har god tid til å hygge oss på markedet. På veien hjem blir det julebord på skipet.

Vår dyktige og lokalkjente reiseleder Elbjørg Haugsdal tar godt vare på alle og enhver!

Gled deg til
 • Julemarked i Lübeck
 • Guidet bysightseeing
 • Besøk på marsipanbutikk
 • Flott julebord på båten hjem

Slik bor du

 • Color Magic

  Color Magic er et fullverdig cruiseskip som byr på en ekte cruiseopplevelse. Her får man et fantastisk avbrekk fra hverdagen. På Cruise med Color Line får du alt på ett sted: restauranter for enhver smak, romslige, lekre lugarer og aktiviteter for store og små. Spa og trening med panoramautsikt, badeland, casino, livemusikk i rolige omgivelser, disko i flere etasjer og ikke minst flotte, internasjonale musikalshow som ikke koster deg noe ekstra.

 • Radisson Blu Senator

  Dette flotte hotellet ligger rett ved elven Trave, bare 4 minutters gange fra Holstentor og byens middelaldersentrum. Her tilbys gratis Wi-Fi, basseng og badstuer.

  Rommene på Radisson Blu Senator Hotel har aircondition, flott utsikt over elven og byen, flatskjerm-TV, vannkoker og badekåper. Senator Hotel tilbyr frokostbuffé med varme og kalde retter. Nautilo restaurant serverer gourmetretter, mens Kogge Tavern tilbyr regionale spesialiteter. En kafé/bar med uteservering fins også på stedet. Innenstadt passer utmerket for deg som er interessert i kultur, shopping og arkitektur.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: 2. des (L)

  Avreise fra Oslo med MS Color Magic midt på dagen. Vi spiser felles lunsjbuffet ombord. På kvelden er det reservert plass for oss i teatret, og vi får med oss et flott show.

  2. des (L)
 • DAG 2: 3. des (F, M)

  Ankomst Kiel på morgenen og buss videre til Lübeck (ca. 1,5 timer). Ved ankomst blir det guidet bysightseeing og besøk på julemarkedet. Lunsj på egenhånd. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

  3. des (F, M)
 • DAG 3: 4. des (F, L)

  I dag besøker vi marsipanbutikken og det blir felles lunsj på den helt spesielle restauranten Rathauskeller. Fritid til mer julemarked og middag på egenhånd.

  4. des (F, L)
 • DAG 4: 5. des (F, M)

  Etter frokost henter bussen oss for transport tilbake til Kiel. Vi parkerer på Norwegen Kai og spaserer inn til sentrum for julemarked og siste shopping. 13.00 er det tid for å hente koffertene i bussen og gå ombord. Julebord på kvelden om bord.

  5. des (F, M)
 • DAG 5: 6. des (F)

  Frokost før ankomst Oslo.

Tillegg for dobbeltlugar med havutsikt kr. 650,- pr. person

Tillegg for innvendig enkeltlugar/enkeltrom kr. 3 990,-
Tillegg for enkeltlugar med havutsikt/enkeltrom kr. 4 990,-

Lugarene er 3-stjerners og ligger på dekk 8-11. Promenadegaten & ombordstigning er på dekk 7. Priser på ytterligere oppgraderte lugartyper ved forespørsel. 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

Praktisk info:

Avgang fra Oslo Bussterminal, plattform A13, kl 1200. Via Jernbanetorget (utenfor apoteket) forutsatt ledig plass på bussen.
Avgang fra Color Line terminalen på Hjortnes klokken 1020 og 1100.
(Pris ifølge Ruters takster (Sone 1).

Reisetider:
2.des: Oslo (Hjortneskaia) - Kiel    14:00 - 10:00 (3.des)
5.des: Kiel - Oslo (Hjortneskaia)    14:00 - 10:00 (6.des)

Oppmøte kl.12.00. Ombordstigning starter ca. 45 minutter før avgang.

Offentlig transport:
Trikk nummer 13 til Skillebekk (gangavstand ca 10 minutter)

 

 

Kart Julemarked i Lübeck

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Hamburg 3 / -2 4 / -2 7 / 0 12 / 3 17 / 7 20 / 11 21 / 12 22 / 12 18 / 19 13 / 6 8 / 3 4 / -1
Berlin 2 / -3 4 / -2 8 / 0 13 / 4 19 / 8 22 / 12 23 / 13 23 / 13 19 / 10 13 / 6 7 / 2 3 / -1
München 2 / -5 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 5 7 / 0 3 / -4