Skip to main content

Balatonsjøen - en oase av kultur

Balatonsjøen ligger 13 mil utenfor Budapest og er Ungarns, og Sentral-Europas største innsjø. Det er en deilig oase av turkist vann omringet av strender, vingårder og vakre vulkanske fjell. 

Vi inviterer deg med hit for å bli kjent med områdets historiske klostre og vakre slott, smake nærproduserte viner, besøke varme kilder, få oppleve hovedstaden Budapests mest kjente severdigheter og et ettermiddagscruise på elven Donau. 

Balaton skal vise oss den mer enn 2000 år gammel kulturelle og arkitektoniske arven som ligger her. Vi får et innblikk i den fascinerende barokkstilen både i Benediktinerklosteret på Tihany-halvøyen fra 1100-tallet og det enorme slottet i Kesztheley med hele 101 rom.    

Et annen høydepunkt på vår tur hit er å bli kjent med Ungarns mange hundre år gamle kurbadstradisjoner. Vi drar til de helsebringende kildene i Herviz, kun 6 km fra Balaton. Dette er verdens største biologiske aktive termiske sjø, enormt rik på mineraler og blir aldri kaldere enn 22 grader på vinterstid. Området ligger beskyttet med et eget mikromiljø som innehar både uvanlige og beskyttede arter av rik flora og fauna. Det er bare å skue utover sjøen hvor du ser de nydelig røde vannliljene.  

Denne turen har mye inkludert med et rikt program, dyktige guider, smaksprøver av lokale spesialiteter og halvpensjon på hotellet. Du vil bli overrasket, og du vil elske Balatonsjøen!
 

Gled deg til
 • Vakker natur
 • Lunsjcruise på Donau
 • Vinsmaking på lokale vingårder

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst (L, M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med fly til Budapest. Vel fremme i Budapest møter vi vår reiseleder som tar oss med til Balatonsjøen. Vi stopper underveis for å spise lunsj. Felles middag på hotellet om kvelden.

 • DAG 2: Tihany-halvøya (F, M)

  Gruppen kjører til Tihany -halvøya og besøker byen der. I sentrum er det et benediktinerkloster som ble grunnlagt i 1055 av Andreas I som også er begravet i klosteret. Selve kirken ble ombygd til barokkstil i 1754. Klosteret som fremdeles er i bruk, er en populær turistattraksjon. Herfra får du også den beste utsikten over Balatonsjøen, og her finner du mange fine suvernirbutikker.
  Vi drar videre til Petrányi vingård hvor det blir vinsmaking og lunsj.
  Etter lunsj drar vi videre til Herend, Ungarns «porselensby». Den største porselensfabrikken i Europa, ligger i nærheten av Balaton. Porcelanium ble åpnet i 1999 - nå i samarbeid med Herend Porcelain Museum - er den største samlingen av porselenskatter i verden. Her får besøkende se teknologiens magi utfolde seg bak kulissene.
  Middag på hotellet om kvelden.

  Tihany-halvøya (F, M)
 • DAG 3: Budapest (F, L, M)

  I dag besøker vi hovedstaden Budapest. Vi besøker noen av de vakreste stedene i byen som Heltenes plass og byparken, på busstur langs boulevarden Andrássy passerer vi Operaen og Stefansdomen. Deretter fortsetter turen på Buda-siden ved å kjøre over elven Donau til den eldste delen av hovedstaden: Slottshøyden med Det kongelige slott, Fiskerbastionen og Matthias kirke.
  Vi spiser en sen lunsj mens vi seiler på Donau. Budapest har mange ansikter. Donau, denne svært viktige og kraftige elven, begynner i Tyskland, og på sin reise til Svartehavet renner den gjennom mange hovedsteder. Underveis fortelles det om berømte ungarske historiske skikkelser, konger, dronninger, poeter, oppfinnere og legender om elven Donau. Budapests panorama langs elven er på UNESCOs verdensarvliste.
  Etter lunsjcruiset kjører vi i buss tilbake til Balatonfüred. Middag på hotellet om kvelden.

  Budapest (F, L, M)
 • DAG 4: Fridag eller valgfri utflukt (F, L, M)

  I dag har vi dagen fri til å utforske området på egen hånd, eller bare slappe av ved hotellet. Lunsj på hotellet. Middag på en lokal restaurant om kvelden.

  Valgfri utflukt: Sykkeltur langs Balatonsjøen (ca 20-40 km), kr 250,- pr person

  Fridag eller valgfri utflukt (F, L, M)
 • DAG 5: Kezsthely – Hévíz – Vingårdsbesøk (F, L, M)

  I dag blir det utflukt til Kezsthely og og det vakre palasset, med fantastiske 101 rom. I dag er hele strukturen oppført som kulturarv og fungerer som et museum. Byggingen av det barokke palasset begynte i 1745 og ble bestilt av Kristóf Festetics. Den to-etasjes U-formede bygningen ble utvidet av Kristóf Festetics sønn Pál, hvis navn er knyttet til inngangen til dagens museum. Bibliotekfløyen i to etasjer ble bygget mellom 1792 og 1804, og de originale bibliotekmøblene som ble bygd av en lokal snekker, er fremdeles intakte.
  Slottet gir plass til flere utstillinger, blant annet den islamske utstillingen som er unik i Ungarn: Rajab Teraq-museet fra Kuwait ga mulighet til å bli kjent med islamsk kunst fra Marokko til India.
  Vi drar videre til Hévíz. Dette er verdens største biologisk aktive og naturlige termiske innsjø. Det ligger i en unik setting, bare 6 km fra Balatonsjøen. Vannet er rikt på mineraler og titusenvis av år gammelt varmt og kjølig karstvann blandes.
  Innsjøen er dekket av lett damp om vinteren og tidlig på våren og kjølige høstmorgener som forhindrer at vannet kjøles seg ned, slik at man kan bade selv i vintermånedene. Temperaturen faller ikke under 22 ° C og kan nå 38 C om sommeren. De som ønsker, kan prøve seg på et bad før vi drar videre til en vingård i Szigliget for en sen lunsj.
  Den lille landsbyen og middelalderslottet har lenge vært et populært reisemål for turister og er den vakreste og mest besøkte plassen i dette området som er en del av vinområdet Badascony. De typiske druene i regionen har blitt godt kjent på grunn av det unike dyrkingsmiljøet.
  Middag på hotellet om kvelden.

  Kezsthely – Hévíz – Vingårdsbesøk (F, L, M)
 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Etter frokost kjøres vi tilbake til flyplassen i Budapest for fly tilbake til Norge.

Slik bor du

Danubius Annabella hotell ligger rett ved strandpromenaden langs Balatonsjøen. Hotellet ligger i Balatonfüred, som er sentrum på nordsiden av innsjøen. Hotellet er sentralt plassert og har både innendørs og utendørs basseng, privat strand, restaurant med internasjonal og ungarsk mat og gratis wi-fi. 
Alle rommene har balkong, TV, a/c, kjøleskap og hårtørker. 

DANUBIUS HOTEL ANNABELLA ***+
8230 Balatonfüred, Deák F. u. 25., Ungarn

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Budapest flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Budapest flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Pris inkluderer:
 • Fly Oslo-Budapest t/r inkl flyskatter
 • 5 netter på Danibius Annabella ***+
 • Halvpensjon (frokost + middag)
 • 3 lunsjer
 • 1 lunsjcruise på Donau
 • All transport og utflukter iht program
 • Skandinavisktalende reiseleder møter i Budapest

Tillegg for enkeltrom  (begrenset antall)

kr. 1 450,- 

Valgfri utflukt
Sykkeltur langs Balatonsjøen, kr 250,- pr person

Denne bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise. 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Budapest 3 / 0 5 / 1 12 / 5 19 / 11 23 / 15 27 / 17 30 / 20 31 / 23 25 / 17 17 / 10 11 / 6 5 / 2
Szeged 4 / 1 6 / 1 12 / 6 20 / 12 24 / 16 28 / 17 31 / 21 32 / 23 26 / 18 18 / 11 12 / 7 6 / 3
Pecs 4 / 1 6 / 1 12 / 6 19 / 11 22 / 15 26 / 16 30 / 21 31 / 22 24 / 17 17 / 11 11 / 7 6 / 3

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Mai 2022

9/5Oslo GardermoenBalatonsjøen - en oase av kulturLedige plasser10 990,-BestillMer informasjon