Skip to main content

Balatonsjøen - en oase av kultur

Balatonsjøen, Ungarns og Sentral-Europas største innsjø, ligger 13 mil utenfor Budapest. En deilig oase av turkist vann omringet av strender, vingårder og vakre vulkanske fjell venter på oss. 

Vi skal utforske historiske klostre og vakre slott, smake nærproduserte viner, besøke varme kilder og oppleve hovedstaden Budapests mest kjente severdigheter. En ettermiddag blir det elvecruise på Donau. 

I Balaton skal vi bli kjent med en over 2000 år gammel kulturell og arkitektonisk arv. Vi får et innblikk i den fascinerende barokkstilen både i benediktinerklosteret på Tihany-halvøya fra 1100-tallet og det enorme slottet i Kesztheley med hele 101 rom.    

Vi gleder oss til å vise fram Ungarns mange hundre år gamle kurbadstradisjoner. Vi drar til de helsebringende kildene i Hévíz, kun 6 km fra Balaton. Dette er verdens største biologiske aktive termiske sjø, enormt rik på mineraler og som aldri blir kaldere enn 22 grader på vinterstid. Området ligger beskyttet med et eget mikromiljø som innehar både uvanlige og beskyttede arter av rik flora og fauna. Det er bare å skue utover sjøen med de nydelige, røde vannliljene.  

Vår dyktige reiseleder er fra Ungarn, snakker flytende svensk, og er engasjert og entusisastisk når hun forteller om historie og hverdagsliv fra sitt hjemland. 

Denne turen har et innholdsrikt program, dyktige guider og smaksprøver av lokale spesialiteter. Du vil bli overrasket, og du vil elske Balatonsjøen!

Gled deg til
 • Vakker natur
 • Lunsjcruise på Donau
 • Vinsmaking på lokale vingårder
 • Spennende historie

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise - Budapest (L, M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med fly til Budapest. Vel fremme i Budapest møter vi vår reiseleder som tar oss med på en bytur i hovedstaden. Vi besøker noen av de vakreste stedene i byen som Heltenes plass og byparken. På busstur langs bulevarden Andrássy passerer vi Operaen og Stefansdomen.

  Om ettermiddagen blir det elvecruise på Donau med en sen lunsj om bord. Budapest har mange ansikter. Donau, denne svært viktige elven, begynner i Tyskland, og på sin reise til Svartehavet renner den gjennom mange hovedsteder. Underveis får vi høre legender om elven, men også om berømte ungarske historiske skikkelser, konger, dronninger, poeter og oppfinnere. Budapests panorama langs elven er på UNESCOs verdensarvliste.
  Etter cruiset kjører vi til Balaton for innsjekk på hotellet. Middag på hotellet om kvelden.

  Avreise - Budapest (L, M)
 • DAG 2: Tihany-halvøya (F, L, M)

  Vi kjører til Tihany-halvøya og besøker byen der. I sentrum er det et benediktinerkloster som ble grunnlagt i 1055 av Andreas I, som også er begravet i klosteret. Selve kirken ble ombygd til barokkstil i 1754. Klosteret som fremdeles er i bruk, er en populær attraksjon. Herfra får du også den beste utsikten over Balatonsjøen

  Vi drar videre for å besøke en lavendelfabrikk. Vi lærer om historien til lavendel i Tihany, studerer destillasjonsprosessen og får innsikt i produksjon av naturlig kosmetikk laget med Tihany lavendelolje. Det er mulig å prøve og eventuelt kjøpe kosmetikk eller andre lokale lavendelprodukter. Lett lunsj på en lokal restaurant før vi returnerer til hotellet.
  Middag på hotellet om kvelden.

  Tihany-halvøya (F, L, M)
 • DAG 3: Fri formiddag - Herend (F, M)

  Fri formiddag til å oppdage området på egen hånd. Reiseleder har tips.

  Så til Herend, Ungarns «porselensby». Den største porselensfabrikken i Europa ligger i nærheten av Balaton. Porcelanium har, nå i samarbeid med Herend Porcelain Museum, den største samlingen av porselenskatter i verden. Her får besøkende se teknologiens magi utfolde seg bak kulissene.

  Etter besøket kjører vi tilbake til Balatonsjøen med stopp ved et historisk sted; Kinizsislottet i Nagyvázsony. Paul Kinizsi er en av de mest kjente ungarere som levde på 1500-tallet. Det ble skapt mange legender og historier om ham og han var en ungarsk helt i sin tid.

  Det blir vinsmaking og middag om kvelden.

 • DAG 4: Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  I dag har vi dagen fri til å utforske området på egen hånd, eller bare slappe av ved hotellet. Middag på en lokal restaurant om kvelden.

  Valgfri utflukt: Sykkeltur langs Balatonsjøen (ca 20-40 km), kr 390,- pr person (forbehold om nok påmeldte)

  Fridag eller valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 5: Keszthely – Hévíz – Vingårdsbesøk (F, L)

  I dag blir det utflukt til Keszthely og det vakre palasset, med utrolige 101 rom. I dag er hele strukturen oppført som kulturarv og fungerer som et museum. Byggingen av det barokke palasset begynte i 1745 og ble bestilt av Kristóf Festetics. Slottet gir plass til flere utstillinger, blant annet en islamsk utstilling som er unik i Ungarn.

  Vi drar videre til Hévíz. Dette er verdens største biologisk aktive og naturlige termiske innsjø, bare 6 km fra Balatonsjøen. Innsjøen er dekket av lett damp om vinteren, tidlig på våren og på kjølige høstmorgener, noe som forhindrer at vannet kjøles ned. Man kan derfor bade selv i vintermånedene. Temperaturen faller ikke under 22 °C og kan nå 38 ºC om sommeren. De som ønsker kan prøve seg på et bad, før vi drar videre til en vingård i Szigliget for en sen lunsj.

  Keszthely – Hévíz – Vingårdsbesøk (F, L)
 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Etter frokost kjøres vi tilbake til flyplassen i Budapest for fly tilbake til Norge.

Slik bor du

Danubius Hotel Annabella ligger rett ved strandpromenaden langs Balatonsjøen. Hotellet ligger i Balatonfüred, som er sentrum på nordsiden av innsjøen. Hotellet er sentralt plassert og har både innendørs og utendørs basseng, privat strand, restaurant med internasjonal og ungarsk mat og gratis wi-fi. Alle rommene har balkong, TV, a/c, kjøleskap og hårtørker. 

DANUBIUS HOTEL ANNABELLA ***+
8230 Balatonfüred, Deák F. u. 25., Ungarn

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Krisztina Gergely
  Krisztina Gergely
  Krisztina Gergely
  Krisztina har jobbet både som guide og reiseleder i over 20 år. Hun har lang erfaring, snakker skandinavisk og er svært kunnskapsrik i sitt felt. Krisztina er meget interessert i historie, kultur og andre land – og sier selv at hun vil se så mye av verden som mulig! Europa er verdensdelen hun har mest erfaring fra, men hennes store nysgjerrighet og søken etter å lære nye ting gjør at hun gjerne strekker seg til andre grenser. Krisztina er en sprudlende dame som virkelig elsker jobben sin. Hun tar godt vare på hver og en, og samler gruppen også når det ikke er program.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Budapest flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Budapest flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

 • Direktefly Oslo-Budapest t/r inkl flyskatter
 • 5 netter på Danibius Annabella ***+, med frokost
 • 3 lunsjer
 • 4 middager
 • Båttur på Donau
 • All transport og utflukter iht program
 • Skandinavisktalende reiseleder møter i Budapest

Tillegg for enkeltrom  (begrenset antall)

fra kr. 2.590,-

Valgfri utflukt
Sykkeltur langs Balatonsjøen, kr 390,- pr person

Denne bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise. 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Budapest 3 / 0 5 / 1 12 / 5 19 / 11 23 / 15 27 / 17 30 / 20 31 / 23 25 / 17 17 / 10 11 / 6 5 / 2
Szeged 4 / 1 6 / 1 12 / 6 20 / 12 24 / 16 28 / 17 31 / 21 32 / 23 26 / 18 18 / 11 12 / 7 6 / 3
Pecs 4 / 1 6 / 1 12 / 6 19 / 11 22 / 15 26 / 16 30 / 21 31 / 22 24 / 17 17 / 11 11 / 7 6 / 3

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • Sykkeltur langs Balatonsjøen
  Sykkeltur langs Balatonsjøen Sykkeltur langs Balatonsjøen (ca 20-40 km). Med forbehold om nok påmeldte.
  Pris: 390,- gjelder 29.04.2024

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

April 2024

29/4Oslo GardermoenBalatonsjøen - en oase av kultur6 dagerLedige plasser15 950,-BestillMer informasjon

September 2024

16/9Oslo GardermoenBalatonsjøen - en oase av kultur6 dagerLedige plasser16 550,-BestillMer informasjon