Skip to main content

Adventstur til Savalen - med julemarked og besøk i Bergstaden Røros

Savalen er stedet hvor du virkelig kan kjenne på førjulsstemningen. Varmen og gjestfriheten møter deg i døra og det brenner i peisen når du kommer inn fra kulda. 

Her skal vi kose oss med deilig mat, et lite julemarked på hotellet, dagsutflukt til Bergstaden Røros samt kanefart og besøk på Julenissens hus. 

Det familiære fjellhotellet gir deg en hjemmekoselig atmosfære og tilbyr også en velværeavdeling og innendørs basseng med flott utsikt over innsjøen Savalen.

Om været og muligheten byr seg kan du spasere en tur i skumringstimen, eller den «blå timen», som mange kjenner igjen fra Gudny Hagens «Jul i Blåfjell».  

Når snøen henger på greinene og det knirker under sålene, da vet du at det nærmer seg jul.
 

Gled deg til
 • Julestemning på Savalen med julemarked
 • Oppleve julebyen Røros
 • Nydelig julebord
 • Å nyte bassenget og SPA
 • Reiseleder med lang erfaring fra turer i Norge

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Oslo – Østerdalen – Savalen (M)

  Avreise med buss fra Oslo Bussterminal kl. 09.00. Vi kjører over Romerike og via Elverum oppover Østerdalen. Underveis stopper vi for en benstrekk og mulighet for å kjøpe en kaffekopp. Underveis forteller reiseleder litt om Østerdalen, mens vi passerer Rena, Koppang og Alvdal. På Fåset, nord for Alvdal, tar vi av RV3 og kjører det siste stykket mot Savalen. På vei inn til hotellet passerer vi restene etter skøytebanen hvor Eric Heiden i 1978 satt verdensrekord på 1.000 meter med 1.14.99. Når vi ankommer Savalen Fjellhotell venter kaffe, gløgg og kaker. På kvelden
  serveres aftensbuffet med varme og kalde retter og dessert.

  Oslo – Østerdalen – Savalen (M)
 • DAG 2: Utflukt til Røros (F, M)

  Etter en avslappende frokost, så inviterer reiseleder på en hyggelig tur til Bergstaden Røros. Vi kjører mot Tynset og passerer Tolga og Os på veg mot Røros. Underveis kan du se skiltene til både Vingelen og Dalsbygda som er kjent for skiskyting og ikke minst langrenn med Johaug familien. Når vi kommer til bergstaden og «Johan Falkbergets rike», tar reiseleder dere med på en spasertur i byen, som er vakkert pyntet til julefeiring.

  Røros har over 100 fredede trehusbygninger. Selv om byen er en viktig del av norsk historie og kulturarv, så er det også en høyst levende by hvor mennesker bor og arbeider. Her finnes mange spennende aktiviteter og mystiske fenomen. Litt tid på egenhånd blir det også. Felles middag på hotellet om kvelden.

  Utflukt til Røros (F, M)
 • DAG 3: Julemarked på Savalen (F, L, M)

  Etter frokost er det tid til å nyte hotellets fasiliteter som svømmebasseng, badstue eller bare slappe av i en av de koselige salongene med en bok. Eller kanskje benytter du anledningen til en spasertur før lunsj.
  Etter lunsjen åpner julemarkedet og det blir bl.a. fakkeltog til nissehuset, julenissen underholder, servering av gløgg og for de som har lyst kan man delta på kanefart.
  På kvelden serveres et storslagent julebord.

  Julemarked på Savalen (F, L, M)
 • DAG 4: Hjemreise (F)

  Etter frokost setter vi oss på bussen og kjører nedover til Alvdal. Om noen ønsker kan vi stoppe ved Aukrust senteret før vi kjører mot Atna og Stor-Elvdal. På Koppang passerer vi den store skinnende elgen. Etter et par stopp underveis ankommer vi Oslo Bussterminal på ettermiddagen.

Slik bor du

Gjennom 45 år har familien Hektoen utviklet den gamle Savalen Turisthytte til et moderne og attraktivt fjellhotell i naturskjønne og idylliske omgivelser på Savalen i Nord-Østerdal.
700 meter over havet, 190 km fra Trondheim, 218 km fra Hamar, 330 km fra Oslo og 281 km fra Molde ligger Savalen sentralt plassert og godt tilgjengelig fra bade nord, sør, vest og øst.

Fokuset har i alle år vært å skape trivsel og velvære for gjestene og gode referanser siden 1963 gjør at gjestene kommer tilbake år etter år.

Hotellanlegget har de siste årene gjennomgått en omfattende utbygging og renovering og er i dag på mer enn 7000 m2.

Her tilbyrs alt du forventer av et moderne fjellhotell, og litt til. Blant annet et spektakulært velværebasseng og spa, moderne rom i ulike størrelser , restaurant, kurs- og konferansefasiliteter, selskapslokaler, bar, dansesal og mye mer. Hotellet har store og flotte oppholdsrom og det er god plass i forhold til antall gjesteværelser.

Overnattingsstedet har hage og terrasse, og tilbyr også døgnåpen resepsjon og gratis WiFi overalt. Alle rom har balkong, eget bad og flatskjerm-TV.

Alle SPA-behandlinger må bestilles separat direkte med hotellet.

Savalen Fjellhotell & Spa
Savalen, 2500 Tynset

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Elbjørg Haugsdal
  Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal
  har alltid jobbet innen reiseliv, og har lang erfaring fra ulike områder i bransjen og innenfor reiseledelse. De siste årene har hun kun jobbet som reiseleder, og stortrives med det! Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men hun er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger.

Transport

 

 

Transport til/fra:

Felles busstransport i moderne turistbuss. Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 09.00. På retur har vi ankomst Oslo Bussterminal på ettermiddagen.

Savalen ligger 190 km fra Trondheim, 218 km fra Hamar, 330 km fra Oslo og 281 km fra Molde. 

Prisen inkluderer:
 • Busstransport i moderne turistbuss
 • 3 overnattinger
 • 3 frokoster, 1 lunsj, 2 middager og 1 julebord
 • Gløgg, kaffe og julekaker ved ankomst
 • 1 utflukt til Røros
 • Savalens julemarked
 • Reiseleder fra Aller Travel

Ikke inkludert i prisen:
 • Kanefart
 • Øvrige måltider og drikke som ikke er beskrevet i program

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr 800,- 

TRYGG PÅ TUR MED OSS:

Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Desember 2021

14/12Oslo BussterminalAdventstur til Savalen med julemarked og besøk i Bergstaden RørosLedige plasser5 650,-BestillMer informasjon