Skip to main content
Sol & Bad

Sommerlige Kypros

Drømmer du om et par uker med fred, ro og vakre omgivelser? Bli med oss til solfylte Kypros!

Vi nordmenn elsker Kypros, og det er ikke uten grunn. Her kan vi bade i fantastisk rent vann og nyte storslått natur, variert kultur, et velsmakende kjøkken og stor gjestfrihet. 

I løpet av vårt opphold får vi med oss gylne strender, vakre fjell, bortgjemte landsbyer og middelalderborger. Vi bor på Kapetanios Odysseia Hotel, et godt 3-stjerners hotell, bare få minutters gange fra stranden i Limassol. Her legger vi opp til avslappende dager med litt kultur og historie innimellom. Ønsker du flere utflukter blir det også mulighet for det. Øya innehar en av Europas eldste kulturer og tilbyr mange vel bevarte arkeologiske steder.  

Med oss har vi en norsk reiseleder som tar godt vare på gruppen, i tillegg til en skandinavisk guide på utfluktene.

Gled deg til
 • Deilig avslappende dager nær havet
 • Arkeologi og historie på flotte utflukter
 • Hjemmelaget lunsj i Choirokoitia
 • God tid til å nyte Kypros

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (kaldt måltid)

  Vi ankommer Larnaca på kvelden. Her møter vi vår lokale representant og bussen tar oss til hotellet for innsjekk. Litt mat venter på rommet.

 • DAG 2: Bli-kjent tur i nærområdet og i Limassol (F, M)

  Etter frokost tar vi en runde til fots i nærområdet og utforsker gamlebyen. Her blir det tid til å se seg om og spise lunsj ved middelalderfortet. Det var her, i henhold til historien, at Richard Løvehjerte giftet seg med Berengaria av Navarra og kronet henne til dronningen av England i 1191. Ettermiddagen fri.

  Middag på hotellet, som alle kvelder.

  Bli-kjent tur i nærområdet og i Limassol (F, M)
 • DAG 3: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte solsengen eller utforske området på egenhånd. Reiseleder vil være tilgjengelig i resepsjonen et par timer på formiddagen alle fridager.

  Fridag (F, M)
 • DAG 4: Utflukt til Choirokoitia, Lefkara og Larnaca – Halloumi og tradisjoner (F, L, M)

  Vi forlater hotellet etter frokost og starter med et besøk i St. Lazarus-kirken i sentrum av Larnaca. Kirken ble bygget på 900-tallet over St. Lazarus grav. Vi får litt egentid før vi reiser videre til landsbyen Kiti og den bysantinske kirken Angeloktistos fra 1000-tallet. Vi fortsetter til det UNESCO-listede arkeologiske området i Choirokoitia. Dette er funnstedet for en meget godt bevart neolittisk bosetning. I landsbyen besøker vi også Mr. Petros, en kjent kunstner bosatt her. Han tar oss med hjem til seg hvor vi får servert hjemmelaget lunsj basert på hans bestemors oppskrifter. Vi får også en innføring i hvordan man lager den tradisjonelle geitosten halloumi.

  Etter lunsj avslutter vi turen i den pittoreske landsbyen Lefkara, kjent for sine lokale blonder og sølvtøy. De steinbygde husene i landsbyen er bygget på den gamle romerske måten, med et atrium. Ifølge tradisjonen besøkte Leonardo Da Vinci landsbyen og kjøpte en alterduk, som han donerte til katedralen i Milano. Tilbake på hotellet på ettermiddagen.

  Utflukt til Choirokoitia, Lefkara og Larnaca – Halloumi og tradisjoner (F, L, M)
 • DAG 5: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte solsengen eller utforske området på egenhånd. Reiseleder vil være tilgjengelig i resepsjonen et par timer på formiddagen.

 • DAG 6: Utflukt til oldtidsbyen Kourion og besøk på sitrusplantasje (F, M)

  Etter frokost kjører vi til den arkeologiske parken Curium. Curium var et viktig gammelt sentrum grunnlagt av grekerne på 1300-tallet f.Kr. Vi vil besøke det greske romerske teateret og huset til Eustolios, opprinnelig en privat romersk villa. Den består av et kompleks av bad og flere rom med vakre mosaikkgulv fra 500-tallet e.Kr. Vi besøker så en sitronplantasje hvor alle får mulighet til å plukke frisk frukt og smake på fersk limonade. Ettermiddagen fri.

  Utflukt til oldtidsbyen Kourion og besøk på sitrusplantasje (F, M)
 • DAG 7: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte solsengen eller utforske området på egenhånd. Reiseleder vil være tilgjengelig i resepsjonen et par timer på formiddagen.

 • DAG 8: Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)

  Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til hovedstaden Nicosia. Pris kr. 790,-. Gjennomføres v/min. 15 påmeldte.

  Lefkosia (Nicosia) ligger midt på øya og har historie helt tilbake til bronsealderen. Hjertet av byen er omsluttet av venetianske murer og er oversådd med museer, gamle kirker og bysantinske bygninger. I dag er Nicosia den eneste delte hovedstaden i verden. Det nye Nicosia som er utviklet utenfor murene er blitt et moderne, kosmopolitisk og kulturelt sentrum.

  Etter frokost kjører vi til Nicosia. Det blir kaffe-stop på kafeen ved Erkebiskoppens palass før vi besøker St. John Katedral. Byvandring i den gamle bydelen før vi kjører videre til Ledra Street og kontrollposten til den nordlige delen av byen. Her blir det tid til å spise lunsj før vi besøker den gotiske katedralen St. Sophia. Retur til hotellet tidlig ettermiddag.

  Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 9: Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)

  Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til Troodosfjellene. Pris kr. 890,- inkl. vinsmaking. Gjennomføres v/min. 15 påmeldte.

  Fjellkjeden Troodos strekker seg over det meste av den vestlige siden av Kypros, og den høyeste toppen er Olympus, på 1 952 meter. Området preges av et flott fjell- og skoglandskap, med pittoreske landsbyer som klamrer seg til åssidene samt bysantiske klostre og kirker på fjelltopper. Området har vært kjent siden antikken for sine gruver, og i den bysantinske perioden ble det et stort sentrum for bysantinsk kunst, ettersom kirker og klostre ble bygget i fjellene, vekk fra den truede kystlinjen.

  Troodosfjellene er kjent over hele verden for sin geologi. Disse fjellene steg sakte opp fra havet på grunn av kollisjonen mellom de afrikanske og europeiske tektoniske platene, en prosess som til slutt dannet øya Kypros.

  Vi nyter frokost før vi kjører gjennom vakre landskap til vårt første stopp, landsbyen Kakopetria. Her blir det byvandring og egentid i den gamle bydelen, som er erklært som monument. Vi kjører så videre til den UNESCO-listede kirken fra 1000-tallet, Ayios Nikolaos tis Stegis. Etter en 50-minutters kjøretur videre kommer vi til en av de vakreste og mest tradisjonelle landsbyene på øya, landsbyen Omodos. Omodos er en vinproduserende landsby, en gang eiendommen til Sir John De Brie, Prins av Galilea, med klosteret Stavros, "Holly Cross", stående ved det steinbelagte torget. Vi skal først ha en vinsmaking på en av de familiedrevne vinpressene i landsbyen og deretter blir det fritid. Det blir tid til å nyte en god lunsj underveis – guiden viser hvor man kan gå.

 • DAG 10: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte solsengen eller utforske området på egenhånd. Reiseleder vil være tilgjengelig i resepsjonen et par timer på formiddagen.

  Fridag (F, M)
 • DAG 11: Hjemreise (F)

  Bussen tar oss til flyplassen for retur til Norge.

Slik bor du

Et godt 3-stjerners hotell som ligger bare 100 meter fra stranden i Limassol og i gangavstand fra gamlebyen. Hotellet tilbyr døgnåpen resepsjon, restaurant, bar og poolbar, både utendørs og innendørs basseng, solsenger og badehåndklær samt treningsrom med sauna og jacuzzi. Det er også underholdningsprogram gjennom hele året.

Alle rom har egen balkong, aircondition, minibar, safe, kaffe/te fasiliteter, telefon, TV og bad (dusj eller badekar) med hårføner. Wifi er gratis. Frokost og middag er inkludert i prisen under oppholdet. Utsikt mot oppgradering ved forespørsel.

HOTEL KAPETANIOS ODYSSEIA ***
Enaerios Complex, 28. October & Makarios III Ave.
3309 Limassol
 

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Larnaca flyplass

Varighet
ca. 4 t 35 min
Flyselskap
Norwegian 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Larnaca flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom (begrenset antall)

kr. 4 200,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • Valgfri utflukt til Troodosfjellene
  Valgfri utflukt til Troodosfjellene Fjellkjeden Troodos strekker seg over det meste av den vestlige siden av Kypros, og den høyeste toppen er Olympus, på 1 952 meter. Området preges av et flott fjell- og skoglandskap, med pittoreske landsbyer som klamrer seg til åssidene samt bysantiske klostre og kirker på fjelltopper. Området har vært kjent siden antikken for sine gruver, og i den bysantinske perioden ble det et stort sentrum for bysantinsk kunst, ettersom kirker og klostre ble bygget i fjellene, vekk fra den truede kystlinjen.

  Troodosfjellene er kjent over hele verden for sin geologi. Disse fjellene steg sakte opp fra havet på grunn av kollisjonen mellom de afrikanske og europeiske tektoniske platene, en prosess som til slutt dannet øya Kypros.

  Vi nyter frokost før vi kjører gjennom vakre landskap til vårt første stopp, landsbyen Kakopetria. Her blir det byvandring og egentid i den gamle bydelen, som er erklært som monument. Vi kjører så videre til den UNESCO-listede kirken fra 1000-tallet, Ayios Nikolaos tis Stegis. Etter en 50-minutters kjøretur videre kommer vi til en av de vakreste og mest tradisjonelle landsbyene på øya, landsbyen Omodos. Omodos er en vinproduserende landsby, en gang eiendommen til Sir John De Brie, Prins av Galilea, med klosteret Stavros, "Holly Cross", stående ved det steinbelagte torget. Vi skal først ha en vinsmaking på en av de familiedrevne vinpressene i landsbyen og deretter blir det fritid. Det blir tid til å nyte en god lunsj underveis – guiden viser hvor man kan gå.

  Min. 15 personer

  Pris: 890,-
 • Valgfri utflukt til Nicosia med lunsj
  Valgfri utflukt til Nicosia med lunsj Lefkoa er det tyrkisk navnet på hovedstaden på Kypros og den største byen på øya. Nicosia er også den siste delte hovedstaden i Europa etter Berlinmurens fall. I løpet av et besøk i det historiske sentrum av byen, vil du oppleve dens orientalske sjarm. Blant steder du kan observere er Kyrenia-porten, den osmanske «skysstasjonen», Selimiye-moskeen og det overbygde markedet. Etter å ha sett de viktigste landemerkene, vil du ha tid til å utforske de to sidene (gresk-kypriotiske og tyrkisk-kypriotiske delene) av byen på egen hånd. Underveis spiser vi en felles lunsj før vi reiser tilbake til Kyrenia og Resort Hotel Oscar.

  Min. 15 påmeldte

  Pris: 490,-

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Oktober 2024

12/10Oslo GardermoenSommerlige Kypros11 dagerLedige plasser21 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.