Skip to main content
Nyhet

Sommerlige Nord-Kypros - - smaken av Det Gode Liv

Bli med til den nordlige og uoppdagede delen av Kypros. En uoppdaget perle, hvor vi nyter late dager kombinert med håndplukkede utflukter.

Vi bor på flotte Oscar Resort Hotel i nærheten av den gamle havnen i Kyrenia. Hotellet ligger ned mot vannet med en egen badestrand.

En dag drar vi på utflukt til hovedstaden Nicosia, en annen dag skal vi til universitetsbyen og havnebyen Famagusta og de fantastiske Salamis ruiner fra romertiden – et imponerende byggverk med blant annet datidens spa. Vi gjør også et stopp i spøkelsesbyen Varosha, på grensen mellom nord og sør og som først ble åpnet i 2020 etter å ha vært hermetisk lukket etter krigen i 1974.   

Vår norske reiseleder har fast «kontortid» hvor du kan få nyttig informasjon, hjelp til praktiske ting eller bare slå av en prat. Flere dager inviterer reiseleder til felles morgentur. 

Gled deg også til det kypriotiske kjøkken, en eksotisk blanding fra landene som omgir denne fascinerende øya. Og med gjennomsnittlig 300 soldager i året ligger alt til rette for å gi oss en smak av det gode liv. 

Gled deg til
 • Avslappende dager på flott hotell ved sjøen
 • En sosial og hyggelig reise
 • Å se hovedstaden Nicosia
 • Utflukt til Famagusta, Salamis ruiner og Varosha
 • Felles morgenturer
 • Meze-middag på lokal restaurant

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise med Norwegian fra Oslo til Larnaca. På flyplassen venter bussen som kjører nordover mot Nicosia og vi passerer grensa til Nord-Kypros og fortsetter ca. 45 min til vi er framme i havnebyen Kyrenia og Oscar Resort Hotel hvor vi skal bo i 11 dager.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Kyrenia (F, M)

  Etter frokost inviterer reiseleder på en bli kjent tur. Vi starter med å gå på en liten oppdagelsesferd på hotellet, slik at alle blir kjent med det. Deretter spaserer vi fra hotellet og gjør oss kjent med de mest sentrale stedene i byen. Kanskje kan vi gi noen praktiske tips om severdigheter, kafeer eller butikker. Kanskje stopper vi på en lokal kafe og kjøper litt å drikke. De som har lyst på å gå litt på egen hånd kan gjøre det, mens reiseleder går sammen med dem som vil tilbake til hotellet.

 • DAG 3 - 4: Kyrenia (F, M)

  De som ønsker en liten spasertur før frokost kan møte reiseleder i resepsjonen til avtalt tid. Det blir en spasertur på ca 30 min. før vi kommer tilbake til frokost. Reiseleder har fast «kontortid» hvor du kan få nyttig informasjon, hjelp til praktiske ting du lurer på eller bare slå av en prat. På dager det er utflukt, deltar reiseleder på disse, men dere kan selvfølgelig nå reiseleder på telefon om dere trenger å komme i kontakt.

  Kyrenia (F, M)
 • DAG 5: Famagusta, Salamis ruiner og Varosha (F, L, M)

  I dag skal vi oppleve det historiske området øst på øya – nemlig Famagusta og Salamis ruiner. Famagusta er en universitetsby med ca.20.000 studenter og er den viktigste havnebyen på Nord-Kypros. Byen har en historie tilbake til ca. 300 år f.Kr.

  Selvfølgelig må vi også besøke de fantastisk godt bevarte Salamis ruiner fra romertiden – imponerende byggverk med bl.a. datidens spa. Vi stopper også ved St. Barnabas kirke og kloster med et fantastisk arkeologisk museum.

  Så til spøkelsesbyen Varosha, som ligger på grensen mellom nord og sør og som ble åpnet først i 2020 etter å ha vært hermetisk lukket etter krigen i 1974. Her kan lokalbefolkningen fortelle mange dramatiske historier enten vi snakker med greske eller tyrkiske kypriotere.

  Vi avslutter med lunsj og tid for shopping, før vi returnerer til hotellet.

  Famagusta, Salamis ruiner og Varosha (F, L, M)
 • DAG 6 - 7: Kyrenia (F, M)

  Fridager - spør gjerne reiseleder om tips.

  Kyrenia (F, M)
 • DAG 8: Utflukt til Nicosia (F, L, M)

  Nicosia ligger midt på øya og har historie helt tilbake til bronsealderen. Sammen med guiden vandrer vi litt rundt i denne spesielle byen. Hjertet av byen er omsluttet av venetianske murer med et mylder av museer, gamle kirker og bysantinske bygninger. I dag er Nicosia den eneste delte hovedstaden i verden. Det nye Nicosia som er utviklet utenfor murene er blitt et moderne, kosmopolitisk og kulturelt sentrum. Det er ganske spesielt å oppleve forskjellen mellom den kypriotiske og den greske siden av grensen.

  Det blir kaffe-stopp på kafeen ved Erkebiskopens palass før vi besøker St. John Katedral. Vi skal på byvandring i den gamle bydelen før vi kjører videre til Ledra Street og kontrollposten til den nordlige delen av byen. Her spiser vi en lett börek-lunsj og besøker den gotiske katedralen St. Sophia. Retur til hotellet tidlig ettermiddag.

  Utflukt til Nicosia (F, L, M)
 • DAG 9 - 10: Kyrenia (F, M)

  Dagen til egen disposisjon.

  Om kvelden dag 9 spiser vi felles middag på en lokal restaurant. Da skal vi ha meze – et måltid med en rekke små, lokale retter som serveres fortløpende. Her blir det mange smakfulle og spennende retter.

  Kyrenia (F, M)
 • DAG 11: Hjemreise (F)

  Etter frokost er kommer bussen og kjører oss til flyplassen i Larnaca. Fly hjem til Norge.

Slik bor du

Oscar Resort Hotel ligger i nærheten av den gamle havnen i Kyrenia. Hotellet har to utendørs basseng (ikke oppvarmet), samt spa- og velværeavdeling. Wifi er gratis. Hotellet ligger ned mot stranden med en egen badestrand.

Alle rom har hageutsikt eller utsikt mot stranden, et lite kjøleskap, klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler og safe.

Hotellet serverer tyrkiske og internasjonale retter i buffétrestauranten, à la carte-restauranten, snackbaren, konditoriet og den lille restauranten på stedet. Du kan også bestille forfriskende drikke i lobbybaren eller bassengbaren.

Oscar Resort Hotel  ****
No:16, Hasan Esat Işık Sk
Kyrenia

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Synnøve Langfeldt
  Synnøve Langfeldt
  Synnøve Langfeldt
  Skal du feriere der hvor Synnøve er reiseleder? Da kan du glede deg. Synnøve har rikelig med erfaring og tar godt vare på alle våre gjester. Kroatia er Synnøves andre «fedreland», her tilbringer hun flere måneder av året sammen med våre gjester. Resten av året tilbringer hun i Tyrkia og Norge. Synnøve er flink til å tilpasse opplevelsene til dine interesser og behov, slik at du får mest mulig ut av turen. Hun sørger for at alle gjester har en super ferie, så det er bare å glede seg! Synnøve sier: «Jeg synes det er så herlig å bli kjent med alle de fantastiske menneskene som bare er en flyreise unna!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

Med hensyn til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Larnaca flyplass

Varighet
ca. 4,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Larnaca flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo Gardermoen–Larnaca
 • 10 netter på Oscar Resort Hotel **** m/frokost
 • 2 lunsjer
 • 9 middager på hotellet
 • 1 middag på lokal restaurant (Meze)
 • All transport, utflukter og innganger iht. program
 • Representant fra Aller travel
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider og drikke
 • Tips

Tillegg for enkeltrom

kr 2 600,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at vår representant skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

April 2024

13/4BodøSommerlige Nord-Kypros11 dagerFå ledige19 500,-BestillMer informasjon
13/4TromsøSommerlige Nord-Kypros11 dagerFå ledige19 500,-BestillMer informasjon
13/4TrondheimSommerlige Nord-Kypros11 dagerFå ledige18 900,-BestillMer informasjon
13/4Oslo GardermoenSommerlige Nord-Kypros11 dagerFå ledige18 500,-BestillMer informasjon

Oktober 2024

12/10TrondheimSommerlige Nord-Kypros13 dagerFå ledige19 950,-BestillMer informasjon