Skip to main content
Langtidsferie i Portugal

Det Gode Liv

Portugal ligger vest for Spania, ut mot Atlanterhavet med lange strender, flotte klipper og vakre middelalderbyer. En helårsdestinasjon med et mildt og godt klima, som tilbyr behagelig temperatur uansett årstid, gjør Portugal til en ideell destinasjon for langtidsferie vinterstid. Her får du også vakker natur og god mat. Nasjonalretten er bacalao, som ofte lages med norsk fisk, men landet kan også friste med et internasjonalt kjøkken med røtter fra både Afrika, Kina, India og Karibien. Portugal er også kjent for sin produksjon av både vin, portvin og madeira, og er et populært reisemål for langtidsferie.

Landet er kjent for sin unike kombinasjon av historisk sjarm og moderne bekvemmeligheter, noe som gjør det til en ideell destinasjon for langtidsferie. Den vakre naturen, fra det dramatiske landskapet i Algarve til de bølgende vinmarkene i Douro-dalen, gir utallige muligheter for naturopplevelser og rekreasjon.

Utforsk Algarve, et av de mest populære reisemålene for nordmenn

Aller travel tilbyr langtidsreiser til den koselige kystbyen Lagos på vakre Algarvekysten, en populær destinasjon for nordmenn. Algarvekysten er også kjent for sine turistattraksjoner som Albufeira, Vilamoura, Faro, Tavira, Olhao, og Silves. På Algarvekysten finner du milelange strender med de karakteristiske klippene, sjarmerende gamle kvartaler med hundrevis av restauranter og et pulserende natteliv. Området har en rik historie som strekker seg tilbake til romertiden, noe som er tydelig i arkitekturen og de mange historiske stedene man kan besøke. Algarvekysten er et nydelig reisemål vinterstid, med en rolig stemning og stort sett godt vær med knallblå himmel.

For de som er glade i fugletitting, er Algarve et av de beste stedene i Europa. Området tiltrekker seg en rekke sjeldne arter, spesielt i våtmarksområdene som Ria Formosa. Hvis du er heldig, kan du få øye på flamingoer, storker og mange andre spektakulære fuglearter.

Algarve er også kjent for sine flotte golfbaner, som ofte er rangert blant de beste i Europa.

Opplev Det Gode Liv

På Det Gode Liv langtidsferie får du utflukter, aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Vi byr på utflukter som passer for alle aldre og interesser. Vi tilbyr blant annet foredrag, vandringer, guidede utflukter til historiske steder, lokale middager eller vingårdsbesøk. Det vil også være god tid til å utforske omgivelsene på egenhånd. Enten du vil delta i utfluktene og aktivitetene eller bare slappe av og nyte dagene på hotellet, på balkongen eller ved bassenget med en god bok, vil denne ferien passe for deg.

Mat og vinopplevelser

En av de beste måtene å oppleve Portugal på er gjennom sin fantastiske mat og vin. Nyt fersk sjømat rett fra Atlanterhavet, prøv regionale spesialiteter som pastéis de nata, og nyt smaksfulle portugisiske viner fra Douro-dalen, en av verdens eldste vinregioner.

Algarve er spesielt kjent for sine deilige sjømatretter som grillede sardiner, blekksprut og kataplana, en tradisjonell sjømatgryte som serveres i en kobberpanne. Regionen har også sine egne unike viner, som kan smakes på lokale vingårder. Fra de tradisjonelle tascas til gourmetkafeer og luksuriøse spisesteder, finner du et bredt spekter av kulinariske opplevelser på Algarvekysten.

Utforsk den vakre naturen

Algarvekysten er kjent for sin spektakulære natur. Fra de dramatiske klippeformasjonene langs kysten til de frodige landskapene i innlandet, er det mye å utforske. Ta en båttur for å se de imponerende grottene og skjulte strendene, eller dra på en vandretur i en av de mange naturparkene.

Et av de mest ikoniske naturlige landemerkene på Algarvekysten er Ponta da Piedade, som ligger nær Lagos. Dette området er kjent for sine dramatiske klipper, naturlige buer og skjulte grotter som kan utforskes både fra land og med båt. Båtturer fra Lagos havn tar deg med inn i noen av de mest spektakulære grottene, hvor du kan beundre de fantastiske steinformasjonene og det krystallklare vannet.

Praia da Marinha, ansett som en av de vakreste strendene i verden, er en annen perle på Algarvekysten. Med sine gyldne sandstrender omkranset av imponerende kalksteinsklipper, tilbyr stranden en postkort-perfekt utsikt og en avslappende atmosfære. Det er også et ideelt sted for snorkling, hvor du kan utforske det rike marine livet i de klare, blå vannene.

Komfort og trygghet

Vi i Aller travel legger stor vekt på komfort og trygghet. Våre hoteller og leiligheter er nøye utvalgt for å sikre høy standard og god beliggenhet, slik at du bor behagelig og kan slappe av og nyte ferien din fullt ut. Vi har også dedikerte verter på stedet som er tilgjengelig for å hjelpe våre gjester med spørsmål, informasjon eller hva enn du måtte trenge.

Velkommen til 4 ukers langtidsferie i Portugal med Aller travel

Opplev alt hva Portugal har å by på: fra det behagelige klimaet til de historiske byene og den vakre naturen til den deilige maten og vinen. Langtidsferie med Aller travel gir deg muligheten til å fordype deg i landets kultur og leve et komfortabelt og innholdsrikt liv i solen.

Vi har avreise fra Oslo og andre byer i Norge på forespørsel, ta kontakt med oss på e-post eller telefon for mer informasjon om dette.

Så bestill, pakk kofferten og gjør deg klar for Det Gode Liv i Portugal – vi ser frem til å ønske deg velkommen på langtidsferie!

 

 • 3 ukers opphold i varmen
 • Leiligheter av god standard med balkong
 • Dyktige verter som bor på resortet
 • Sosiale aktiviteter

Bestill plass i dag!

Er du kjapp på avtrekkeren, kan du sikre deg en plass på en reise til Langtidsferie Portugal i dag.

Langtidsferie Algarve
Lavt enkeltromstillegg
Fra 4 ukers opphold
Langtidsferie Algarve
 • Langtidsferier
 • Portugal
 • Pris: Fra 18 990,-

Alle reiser til Langtidsferie Portugal

Vi har over 5 reiser til Langtidsferie Portugal som passer de aller fleste!
Langtidsferier til Langtidsferie Portugal
Langtidsferie Algarve
Lavt enkeltromstillegg
Fra 4 ukers opphold
Langtidsferie Algarve
 • Langtidsferier
 • Portugal
 • Pris: Fra 18 990,-

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.