Skip to main content
Lavt enkeltromstillegg

Langtidsferie Calpe - Det Gode Liv

Liker du å være aktiv, gå turer, være sosial og møte andre mennesker som ønsker det samme? Da er Det Gode Liv langtidsferie Calpe stedet for deg! Dette er en favoritt blant gjester som reiser alene, da tillegget for å ha egen leilighet er lavt.

Her bor du i leilighet med balkong rett ved havet, nær byen og med flotte turmuligheter og en flott strandpromenade rett utenfor døren. Calpes gamle bydel byr på fine og spesielle opplevelser, og mange gode restauranter. Nærområdet er relativt flatt, så det er også et mekka for syklister, i tillegg er det gode muligheter for å spille golf i området.

Nyhet! Port Europa renoverer leilighetene med havutsikt, de maler vegger, skifter ut gardiner og møbler i kjøkken/stuedelen. De nye renoverte leilighetene vil gjelde for avgangene f.o.m oktober 24. 

"Fellesskapet er unikt på Calpe, her er det er rom for alle" 
- forteller våre verter på Calpe.

Hva er Det Gode Liv langtidsferie?
Hos oss på Det Gode Liv langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske.

Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives.

En reise til varmen og lyset som nærer både kropp, sjel og hjerte.

Gled deg til
 • Leiligheter med mulighet for balkong med havutsikt.
 • Hyggelig hotell med flott beliggenhet ved havet
 • En aktiv og sosial atmosfære med et flott samlende fellesrom
 • Fine og varierte turmuligheter og nærhet til innholdsrik by
 • Verter som ønsker deg varmt velkommen
 • Tilbud om aktivt og sosialt program
 • Hyggelige utflukter

Om resortet

Godt hotell hvor det er mye aktivitet og noe å gjøre for enhver. Hyggelig resepsjon, bar og restaurant, og sentral beliggenhet rett ved havet.

Resortet har utendørs svømmebasseng og soldekk med solstoler. Daglig frokostbuffé er inkludert. Du kan også kjøpe andre måltider, som lunsj eller middag, for deler av eller hele oppholdet. Dette bestilles og betales på stedet. Resortet har også en egen bar som er godt brukt av våre gjester. I tilslutning til baren finner du vårt hyggelig fellesrom og kontor.

Merk at vi har to ulike priskategorier; leiligheter med utsikt mot havet og leiligheter som vender ut mot saltvannslagunen. Vi har flest leiligheter mot havet, da disse er mer attraktive i forhold til solforhold. 

Wifi er inkludert, men merk at du kan oppleve varierende kvalitet. I Calpe har vi to norske TV- kanaler: NRK og TV2. Signalene blir mottatt via internett og kan til tider være ustabile. Det finnes felles vaskemaskin og tørketrommel i resepsjonsområdet, som kan benyttes mot et par euro. Det ligger også et større myntvaskeri i sentrum.

Hotellet ligger 67 km fra Alicante lufthavn, og det tar oss cirka én time med buss til hotellet.

Besøk:

Du har mulighet til å ta imot gjester. Det koster 100 EUR pr. person + frokost for én uke og maksimalt opphold er 2 uker. Merk at hver påbegynt uke teller som full uke. Barn under 12 år gratis. Gi beskjed og betal til verten på stedet. Gjestene må selv kjøpe frokost for de dagene de er på resorten og dette betales direkte til resepsjonen når de ankommer. Kjøp av frokost er obligatorisk. 

Resort Calpe: Hotel Port Europa
Av. Europa, 21
03710 Calpe, Alicante, Spania

Slik bor du

 • Leilighet, havutsikt

  Leilighetene har enkel innredning, men god størrelse. Alle har balkong og fin utsikt, oppholdsrom med kjøkkenkrok og spiseplass, soverom og bad med dusj i badekar. Stuedelen har en liten sofa/sovesofa med TV-bord og TV. Soverommene har store senger, nattbordslamper og et lite skrivebord. Leilighetene rengjøres to ganger i uken, og håndklær og sengetøy skiftes hver uke. Kjøkkenutstyr vaskes ikke.

  Leilighetene som venter mot havet ligger på fremsiden av hotellet. Utsikten er fin og det er mulighet for gode solforhold på denne siden.

  Vær oppmerksom på at leilighetene varierer i utforming, beliggenhet og størrelse. Bildene nedenfor er ment som eksempler.
  *Bilder av de renoverte leilighetene kommer.

  NB! Port Europa renoverer leilighetene med havutsikt, de maler vegger, skifter ut gardiner og møbler i kjøkken/stuedelen. De nye renoverte leilighetene vil gjelde for avgangene f.o.m oktober 24. 

 • Leilighet, utsikt innsjø

  Leilighetene har enkel innredning, men god størrelse. Alle har balkong og fin utsikt, oppholdsrom med kjøkkenkrok og spiseplass, soverom og bad med dusj i badekar. Stuedelen har en liten sofa/sovesofa med TV-bord og TV. Soverommene har store senger, nattbordslamper og et lite skrivebord. Leilighetene rengjøres to ganger i uken, og håndklær og sengetøy skiftes hver uke. Kjøkkenutstyr vaskes ikke.

  Leilighetene som venter mot innsjøen er på baksiden av hotellet. Utsikten er fin, men det er lite sol på denne siden.

  Vær oppmerksom på at leilighetene varierer i utforming, beliggenhet og størrelse. Bildene nedenfor er ment som eksempler.

Fasiliteter hotell

Hotell - 14 etg.

Heis

Restaurant

Balkong

Utendørs svømmebasseng

Bar/cafe

 

Fasiliteter leilighet

Aircondition (varme og kjøling)

Safe mot gebyr

Middels med kjøkkenutstyr

Hårføner

Badekar/Dusj

Lett dyne

Wi-fi

TV med norske kanaler: NRK og TV2 (ustabil kvalitet)

Brødrister

Kaffetrakter

Kjøleskap - lite

Kokeplater

Mikrobølgeovn

Vannkoker

Nærmiljøet

Apotek
5 min
Bank
15 min
Flyplass
60 min
Lokalbuss
3 min
Matbutikk
10 min
Minibank
1 min
Restauranter
2 min
Calpe sentrum
15 min
Storby, Benidorm
35 min
Strand
2 min

Calpe ligger rett nord for Albir og Altea, på den nordlige delen av Costa Blanca. Byen er urban og moderne med mange tilbud, men også med en koselig og rolig gamleby med trange smug og vakre overraskelser bak hvert hushjørne.

Calpe er kjent for sin flotte natur og strender. Byens velkjente landemerke, den karakteristiske klippen Peñon de Ifach, minner om klippen i Gibraltar. Calpeklippen er et naturreservat for fugler og planter og ligger bare 10 minutters gange fra hotellet. Dette er et yndet mål for turgåere og gir fine naturopplevelser med over 300 dyrearter. På hver sin side av Calpeklippen ligger det flotte, velholdte strender.

Calpe by ligger cirka 15 minutters gåtur fra hotellet og er en moderne by med varierte tilbud. Gamlebyen kan by på trange, brosteinsbelagte gater, dekorerte trapper og et rikelig tilbud av lokal mat. Calpe var opprinnelig en fiskelandsby og murene beskyttet byen mot nordafrikanske pirater.

Rett nedenfor vår resort er det en nydelig, flat strandpromenade hvor du kan spasere de 1,6 km inn til Calpe sentrum, eller du kan gå mot havnen hvor alle fiskebåtene ligger. På strandpromenaden finner du et godt utvalg av gode restauranter for lunsj eller middag, og i fiskehavnen finnes flere sjømatrestauranter. Vær oppmerksom på at flere av restaurantene langs strandpromenaden holder stengt i vinterhalvåret.

Bak hotellet ligger Saltvannslagunen Las Salinas, hvor du kan se flamingoer og ta en fin spasertur rundt vannet. Ellers er det gode turmuligheter og turstier i området, og våre verter arrangerer flere utflukter, enten til fots eller med lokalbussen. Det finnes svært gode sykkelmuligheter; en av våre gjester klarte på et opphold å sykle hele 180 km!

Verter, aktiviteter og utflukter

I Calpe vil du bli møtt av to hyggelige verter, som legger opp til aktiviteter, utflukter og annet sosialt. I løpet av de første dagene vil vertene holde et informasjonsmøte, hvor du får høre mer om hva som skjer under oppholdet. Vertene vil ha oppsatte kontortider i ukedagene og bor sammen med våre gjester på resortet. 

Felles for alle våre voksne verter er at de alle ønsker at du som gjest skal ha det så godt som mulig. Mange vil nok kjenne igjen noen av vertene fra tidligere år og andre resort, da de fleste har lang erfaring. 

På vårt resort i Calpe blir det arrangert mange aktiviteter, som for eksempel; quiz, sang, foredrag, dans, vaffelstunder, faste gåturer, pubbesøk og andre sosiale aktiviteter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert ukeplan og tilbud om aktiviteter og utflukter får du ukentlig. 

Eksempel på populære utflukter kan være besøk til Altea, Guadalest, Valencia, Denia, Albir, Villajoyosa og Benidorm. Noen ganger har vi egen buss og norsktalende guide, andre ganger tar vi offentlig transport og utforsker lokale severdigheter. 
Ønsker du å utforske på egenhånd kan du benytte de lokale bussene. De har stoppesteder rett ved hotellet og med disse kan du trygt ta deg rundt. Lokaltoget er også et alternativ – hvis du ønsker å besøke Altea, Albir og Benidorm. 

Nærmeste sjømannskirke ligger i Albir. Kirken kan ha flere aktiviteter som kan være interessante for våre gjester. Vertene har mer informasjon.


Alle i Aller Travel er opptatt av at du skal få gode opplevelser sammen med oss – og vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Dagsprogram

 • Hver uke vil våre verter presentere en ukesplan med ulike aktiviteter og utflukter. Under ser du et eksempel på hvordan en uke i Calpe kan se ut. Programmet vil kunne variere fra uke til uke.

 • Mandag - fredag: Hver morgen:

  08:30 Gåtur og litt trim, ca 45 min

  Hver morgen:
 • Mandag - fredag: Kontortid:

  10:30-12:00 Kom innom dersom du har spørsmål, trenger tips eller råd. Vertene er her for å hjelpe deg, slik at du får en minnerik ferie.

  Kontortid:
 • Mandag - fredag: Eksempler på aktiviteter:

  10:30 Stretching
  11:30 Boccia
  12:00 Minigolf
  12:30 Rusletur i området

  Eksempler på aktiviteter:
 • Mandag - fredag: Eksempler på kveldsarrangement:

  16:30 Vaffelstund med quiz og info
  17:00 Line dance
  19:00 Vi arrangerer singelmiddag og bli kjent middag. Møt opp dersom du vil være med ut å spise.
  21:00 Sang & Dans - underholdning i restauranten

  Eksempler på kveldsarrangement:
 • Utflukter: Eksempler på våre mest populære utflukter:

  Bli med oss og oppdag de mange perlene ved Costa Blanca: Guadalest, Valencia, Denia og Villajoyosa. Du får mer informasjon om våre populære utflukter ved ankomst.

  Eksempler på våre mest populære utflukter:

Om flyreisen

Vennligst vær oppmerksom på at flytidene ennå ikke er bekreftet og kan variere noe fra måned til måned. Vi tar forbehold om endringer i flytider da dette er utenfor Aller Travel sin kontroll.  

 • Avgang fra Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.
 • Ønsker du tilslutning fra andre byer? Se punkt under, vi tilbyr nå fastpris fra mange avreisebyer.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • Trenger du hjelp til å sjekke inn på innsjekkingsautomatene? Ta kontakt med flyselskapets representanter som er tilgjengelige i området.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling
 • Hvor mye bagasje du kan ta med, vil fremgå av reisedokumenter som vil bli lagt ut på "Min side" senest 2 uker før avreise.

Turen til Alicante flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere
avhengig av flyselskap

Turen hjem fra Alicante flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere
avhengig av flyselskap

Tilslutningsfly

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Kristiansand / Haugesund / Stavanger / Bergen / Trondheim kr 1490,- *
Bodø / Evenes  kr 1990,- *
Tromsø kr 2290,- *
Andre byer På forespørsel


Priser gjelder per person tur/retur, med samme bagasjevekt som på hovedflyvningen.

Ønsker du tilslutning, legg inn en kommentar i din bestilling, under feltet "tilleggsopplysninger". Skriv inn fra hvilken by du ønsker å reise fra, om du ønsker tilslutning begge veier og om du har spesifikke ønsker til tider.
Vi kommer tilbake til deg med tider og oppdatert ordrebekreftelse ca. 2-3 måneder før avreise. Du har da fortsatt mulighet til å takke nei til tilslutningen. 

I noen få tilfeller går hovedflyet tidlig eller sent på dagen og hotellovernatting må beregnes. Overnatting må bestilles og betales av den reisende selv.

Enkelte flyselskap har ikke mulighet til å tilby tilslutning innad i Norge. Vi gir deg beskjed dersom dette er tilfellet. 

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø, Bodø - Alicante inkl. skatter og avgifter
 • Innsjekket bagasje, antall kolli/kg vil kunne variere
 • Transport t/r flyplass-resort
 • Leilighet i valgt kategori på Port Europa hotel*
 • Frokost hver dag
 • Rengjøring to ganger i uken. Kjøkkenutstyr vasker du selv
 • Gratis wifi
 • Norske, erfarne verter til stede under hele oppholdet
 • Velkomstmøte
 • Bli-kjent-tur i nærområdet
 • Felles morgentur mandag til fredag
 • Boccia, quiz, vaffelstund og andre hyggelige aktiviteter hver uke
 • Mulighet for å delta på spennende utflukter (må bestilles og betales i tillegg)
Ikke inkludert/kan bestilles i tillegg:
 • Reise fra andre byer i Norge – spør ved bestilling
 • Utflukter
 • * Vær oppmerksom på at: Port Europa renoverer leilighetene med havutsikt, de maler vegger, skifter ut gardiner og møbler i kjøkken/stuedelen. De nye renoverte leilighetene vil gjelde for avgangene f.o.m oktober 24.

Tillegg for enkeltrom

Tillegg for å benytte leiligheten alene fra kr 5000,-
 

 Viktig informasjon

 • For å delta på turen må man være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre verter skal bistå med dette.
 • Spesielle behov av helsemessige årsaker på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Kart

Temperatur og vær

Calpe ligger på Costa Blanca kysten og har et gunstig klima stort sett året rundt.  Mange velger Costa Blanca-kysten av helsemessige årsaker.  Med mer enn 2800 soltimer per år og en gjennomsnittlig årlig temperatur på 23 grader er Calpe et av Spanias populære turistmål.

Vinteren i Calpe er svært mild i forhold til Nord-Europa. De fleste vinterdager er klare og solfylte, det kan være kjølige morgener og kvelder, og temperaturene kan variere. En dag kan temperaturen være 20 grader og det egner seg med shorts og t-skjorte, mens neste dag kan temperaturen falle til kjølige 6 grader. Vindforholdene varierer i vinterhalvåret, og det kan i perioder være sterke vindkast. 

 

Antall nedbørs­dager

Antall soltimer

Gjennom­snitts­temperatur

januar
3
6
12
februar
4
7
13
mars
4
7
15
april
6
8
16
mai
3
10
18
juni
3
10
23
juli
1
11
25
august
1
10
26
september
5
9
24
oktober
4
7
20
november
3
6
16
desember
5
6
13

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mars 2024

5/3TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige17 990,-BestillMer informasjon
6/3BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerUtsolgt17 740,-Book på ventelisteMer informasjon
6/3Stavanger Calpe - Det Gode Liv 29 dagerUtsolgt17 740,-Book på ventelisteMer informasjon
7/3Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerUtsolgt16 990,-Book på ventelisteMer informasjon

Oktober 2024

7/10Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
7/10BodøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige21 790,-BestillMer informasjon
7/10TromsøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser21 990,-BestillMer informasjon
8/10TrondheimCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerUtsolgt36 695,-Book på ventelisteMer informasjon
8/10Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerFå ledige35 395,-BestillMer informasjon
8/10Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
8/10TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser21 290,-BestillMer informasjon
9/10BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 990,-BestillMer informasjon
9/10StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 990,-BestillMer informasjon
10/10TorpCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon

November 2024

4/11BodøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 790,-BestillMer informasjon
4/11TromsøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 990,-BestillMer informasjon
5/11Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 20 uker141 dagerUtsolgt82 990,-Book på ventelisteMer informasjon
5/11Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser18 990,-BestillMer informasjon
6/11BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
6/11StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
7/11Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerLedige plasser33 395,-BestillMer informasjon
8/11TorpCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser18 990,-BestillMer informasjon
9/11TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 290,-BestillMer informasjon

Desember 2024

4/12BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser18 990,-BestillMer informasjon
4/12StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser18 990,-BestillMer informasjon
5/12BodøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige19 790,-BestillMer informasjon
5/12TromsøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige19 990,-BestillMer informasjon
6/12Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 16 uker113 dagerFå ledige63 895,-BestillMer informasjon
6/12Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser17 990,-BestillMer informasjon
6/12Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerLedige plasser33 395,-BestillMer informasjon
6/12TorpCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser18 990,-BestillMer informasjon
7/12TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 290,-BestillMer informasjon

Januar 2025

4/1Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser18 990,-BestillMer informasjon
4/1TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 290,-BestillMer informasjon
4/1TrondheimCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerUtsolgt38 590,-Book på ventelisteMer informasjon
6/1Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerFå ledige35 895,-BestillMer informasjon
6/1BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
6/1BodøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 790,-BestillMer informasjon
6/1StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
6/1TromsøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 990,-BestillMer informasjon

Februar 2025

1/2Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 490,-BestillMer informasjon
1/2TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser21 790,-BestillMer informasjon
3/2Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerLedige plasser36 895,-BestillMer informasjon
3/2BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser21 490,-BestillMer informasjon
3/2Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 490,-BestillMer informasjon
3/2StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser21 490,-BestillMer informasjon
4/2BodøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser22 290,-BestillMer informasjon
4/2TromsøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser22 490,-BestillMer informasjon

Mars 2025

1/3TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser22 290,-BestillMer informasjon
3/3Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
3/3BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 990,-BestillMer informasjon
3/3StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 990,-BestillMer informasjon
4/3BodøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige21 790,-BestillMer informasjon
4/3TromsøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser21 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye bagasje kan jeg ta med meg?

  Normalt 2 kolli á 23 kg på alle våre reiser med Norwegian. Andre flyselskap kan forekomme og da er ofte 1 kolli á 23 kg inkludert. Mer informasjon finner du under presentasjonen av hvert enkelt resort samt i reisedokumentene som sendes ut 2 uker før avreise.

 • Kan jeg forhåndsbestille seter på flyet?

  Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som står for seteplassering på flyet. Vi kan søke om seteplasser og assistanse på flyplassen kun av medisinske årsaker og mot dokumentasjon av legeattest. Ta kontakt med oss i god tid og senest 35 dager før avreise. 

 • Vil det kunne bli endringer på min reise?

  Ja, vi gjør dere oppmerksom på at flyselskapene noen ganger endrer avgangstider, ruter o.l. etter at våre turer er lagt ut på nett eller er annonsert.

 • Kan dere bestille tilslutningsbilletter?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan sjekker man inn på flyplassen?

  Du kan benytte en automat for å sjekke inn på egenhånd. Det er ikke mulig å velge seteplass på gruppereiser med Norwegian. Gruppen vil dog bli plassert så samlet som mulig, og seter vil tildeles ved innsjekk.
  Skulle du ha behov for hjelp ved innsjekk er det personale på flyplassen som kan hjelpe deg. Vær oppmerksom på at det i utlandet kun vil være engelsktalende personale. Vi anbefaler at du er på flyplassen i god tid og senest 2 timer før avgang. For oversjøiske reiser er det andre tider som gjelder.
  Alle har individuelle billetter og skal sjekke inn hver for seg. Dette kan du gjøre så tidlig du ønsker på avreisedagen.

 • Er flymat inkludert?

  Serveringstilbudet ombord vil variere med flyselskap og lengde på reise. Generelt vil det på flyvninger innen Europa være enkel servering mot betaling. På oversjøiske flyvninger er servering oftest inkludert.

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan bestiller jeg rullestolassistanse på flyplassen?

  Hvis du reiser med egen rullestol eller trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten din, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet. Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Hvem er våre verter?

  På langtidsferie er det skandinavisktalende verter på stedet som er tilgjengelige gjennom hele oppholdet. Informasjon om hvilke verter som er hvor, finner du på vår nettside og når du mottar våre reisedokument.

 • Hvem møter oss på flyplassen?

  Det er ingen reiseleder som følger med fra Norge. En representant møter gruppen på flyplassen etter passering av tollkontrollen på bestemmelsesstedet. De står da med et skilt merket «Det Gode Liv». Til enkelte resort går bussene fra flyplassen uten representant, men du blir da møtt av vertene ved ankomst til hotellet. Ved returreisen får du transport til flyplassen, men du må sjekke inn på egenhånd.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det mulig å ta med husdyr på langtidsoppholdet?

  Nei, dette er dessverre ikke tillatt.

 • Kan jeg ettersende post fra Norge til langtidsresortet?

  Nei, dessverre, dette er ikke tillatt da resortene ikke har kapasitet til å motta og fordele post.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er helt uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå lengre på venteliste er det fint om du kontakter oss så vi får fjernet deg fra listen.
  Vi gjør oppmerksom på at det ikke sendes ut noen bekreftelse på at du har registrert deg på venteliste på en av våre turer.

 • Kan jeg bestemme hvor jeg vil sitte på flyet?

  Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som står for seteplassering på flyet. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan! På flyvninger med Norwegian kan vi kun søke om seteplassering av medisinske årsaker, og dette må kunne dokumenteres. 

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Trenger du assistanse etter innsjekk på flyplassen så er det viktig at du kontakter oss i god tid før avreise så vi får ordnet med dette.