Skip to main content
Lavt enkeltromstillegg
Fra 4 ukers opphold

Langtidsferie Calpe - Det Gode Liv

Liker du å være aktiv, gå turer, være sosial og møte andre mennesker som ønsker det samme? Da er Det Gode Liv langtidsferie Calpe stedet for deg! Dette er en favoritt blant gjester som reiser alene, da tillegget for å ha egen leilighet er lavt.

Her bor du i 1- soveromsleiligheter med balkong og utsikt mot havet eller innsjø, nær byen og med flotte turmuligheter og en flott strandpromenade rett utenfor døren. Calpes gamle bydel byr på fine og spesielle opplevelser, og mange gode restauranter. Nærområdet er relativt flatt, så det er også et mekka for syklister, i tillegg er det gode muligheter for å spille golf i området.

Nyhet! Port Europa renoverer leilighetene med havutsikt, de maler vegger, skifter ut gardiner og møbler i kjøkken/stuedelen. 

"Fellesskapet er unikt på Calpe, her er det er rom for alle" 
- forteller våre verter på Calpe.

Hva er Det Gode Liv langtidsferie?
Hos oss på Det Gode Liv langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske.

Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives.

En reise til varmen og lyset som nærer både kropp, sjel og hjerte.

Gled deg til
 • Romslige leiligheter med mulighet for havutsikt
 • Hyggelig hotell med flott beliggenhet ved havet
 • En aktiv og sosial atmosfære med et flott samlende fellesrom
 • Fine og varierte turmuligheter og nærhet til innholdsrik by
 • Verter som ønsker deg varmt velkommen
 • Tilbud om aktivt og sosialt program
 • Hyggelige utflukter

Om resortet

Godt hotell hvor det er mye aktivitet og noe å gjøre for enhver. Hyggelig resepsjon, bar og restaurant, og sentral beliggenhet rett ved havet.

Resortet har utendørs svømmebasseng og soldekk med solstoler. Daglig frokostbuffé er inkludert. Du kan også kjøpe andre måltider, som lunsj eller middag, for deler av eller hele oppholdet. Dette bestilles og betales på stedet. Resortet har også en egen bar som er godt brukt av våre gjester. I tilslutning til baren finner du vårt hyggelig fellesrom og kontor.

Merk at vi har to ulike priskategorier; leiligheter med utsikt mot havet og leiligheter som vender ut mot saltvannslagunen. Vi har flest leiligheter mot havet, da disse er mer attraktive i forhold til solforhold. 

Wifi er inkludert, men merk at du kan oppleve varierende kvalitet. I Calpe har vi to norske TV- kanaler: NRK og TV2. Signalene blir mottatt via internett og kan til tider være ustabile. Det finnes felles vaskemaskin og tørketrommel i resepsjonsområdet, som kan benyttes mot et par euro. Det ligger også et større myntvaskeri i sentrum.

Hotellet ligger 67 km fra Alicante lufthavn, og det tar oss cirka én time med buss til hotellet.

Besøk:
Du har mulighet til å ta imot gjester. Det koster 100 EUR pr. person + frokost for én uke og maksimalt opphold er 2 uker. Merk at hver påbegynt uke teller som full uke. Barn under 12 år gratis. Gi beskjed og betal til verten på stedet. Gjestene må selv kjøpe frokost for de dagene de er på resorten og dette betales direkte til resepsjonen når de ankommer. Kjøp av frokost er obligatorisk. 

Resort Calpe: Hotel Port Europa
Av. Europa, 21
03710 Calpe, Alicante, Spania

Slik bor du

 • Leilighet, havutsikt

  Leilighetene har enkel innredning, men god størrelse. Alle har balkong og fin utsikt, oppholdsrom med kjøkkenkrok og spiseplass, soverom og bad med dusj i badekar. Stuedelen har en liten sofa/sovesofa med TV-bord og TV. Soverommene har store senger, nattbordslamper og et lite skrivebord. Leilighetene rengjøres to ganger i uken, og håndklær og sengetøy skiftes hver uke. Kjøkkenutstyr vaskes ikke.

  Leilighetene som venter mot havet ligger på fremsiden av hotellet. Utsikten er fin og det er mulighet for gode solforhold på denne siden.

  Vær oppmerksom på at leilighetene varierer i utforming, beliggenhet og størrelse. Bildene nedenfor er ment som eksempler.
  *Bilder av de renoverte leilighetene kommer.

  NB! Port Europa renoverer leilighetene med havutsikt, de maler vegger, skifter ut gardiner og møbler i kjøkken/stuedelen.  

 • Leilighet, utsikt innsjø

  Leilighetene har enkel innredning, men god størrelse. Alle har balkong og fin utsikt, oppholdsrom med kjøkkenkrok og spiseplass, soverom og bad med dusj i badekar. Stuedelen har en liten sofa/sovesofa med TV-bord og TV. Soverommene har store senger, nattbordslamper og et lite skrivebord. Leilighetene rengjøres to ganger i uken, og håndklær og sengetøy skiftes hver uke. Kjøkkenutstyr vaskes ikke.

  Leilighetene som venter mot innsjøen er på baksiden av hotellet. Utsikten er fin, men det er lite sol på denne siden.

  Vær oppmerksom på at leilighetene varierer i utforming, beliggenhet og størrelse. Bildene nedenfor er ment som eksempler.

Fasiliteter hotell

Hotell - 14 etg.

Heis

Restaurant

Balkong

Utendørs svømmebasseng

Bar/cafe

 

Fasiliteter leilighet

Aircondition (varme og kjøling)

Safe mot gebyr

Middels med kjøkkenutstyr

Hårføner

Badekar/Dusj

Lett dyne

Wi-fi

TV med norske kanaler: NRK og TV2 (ustabil kvalitet)

Brødrister

Kaffetrakter

Kjøleskap - lite

Kokeplater

Mikrobølgeovn

Vannkoker

Nærmiljøet

Calpe ligger rett nord for Albir og Altea, på den nordlige delen av Costa Blanca. Byen er urban og moderne med mange tilbud, men også med en koselig og rolig gamleby med trange smug og vakre overraskelser bak hvert hushjørne.

Calpe er kjent for sin flotte natur og strender. Byens velkjente landemerke, den karakteristiske klippen Peñon de Ifach, minner om klippen i Gibraltar. Calpeklippen er et naturreservat for fugler og planter og ligger bare 10 minutters gange fra hotellet. Dette er et yndet mål for turgåere og gir fine naturopplevelser med over 300 dyrearter. På hver sin side av Calpeklippen ligger det flotte, velholdte strender.

Calpe by ligger cirka 15 minutters gåtur fra hotellet og er en moderne by med varierte tilbud. Gamlebyen kan by på trange, brosteinsbelagte gater, dekorerte trapper og et rikelig tilbud av lokal mat. Calpe var opprinnelig en fiskelandsby og murene beskyttet byen mot nordafrikanske pirater.

Rett nedenfor vår resort er det en nydelig, flat strandpromenade hvor du kan spasere de 1,6 km inn til Calpe sentrum, eller du kan gå mot havnen hvor alle fiskebåtene ligger. På strandpromenaden finner du et godt utvalg av gode restauranter for lunsj eller middag, og i fiskehavnen finnes flere sjømatrestauranter. Vær oppmerksom på at flere av restaurantene langs strandpromenaden holder stengt i vinterhalvåret.

Bak hotellet ligger Saltvannslagunen Las Salinas, hvor du kan se flamingoer og ta en fin spasertur rundt vannet. Ellers er det gode turmuligheter og turstier i området, og våre verter arrangerer flere utflukter, enten til fots eller med lokalbussen. Det finnes svært gode sykkelmuligheter; en av våre gjester klarte på et opphold å sykle hele 180 km!

Apotek
5 min
Bank
15 min
Flyplass
60 min
Lokalbuss
3 min
Matbutikk
10 min
Minibank
1 min
Restauranter
2 min
Calpe sentrum
15 min
Storby, Benidorm
35 min
Strand
2 min

Verter, aktiviteter og utflukter

Når du ankommer Calpe vil du bli møtt av to vennlige verter som er på plass for å gjøre oppholdet ditt fantastisk. De legger til rette for et variert program med aktiviteter, utflukter og sosiale arrangementer som bidrar til en hyggelig og minneverdig opplevelse. Allerede i løpet av de første dagene vil vertene holde et informasjonsmøte der du får en mer detaljert oversikt over hva som skjer under oppholdet.

Vertene har faste kontortider på ukedagene, så det er enkelt å få tak i dem om du har spørsmål eller trenger assistanse. Det unike med våre verter er at de bor på resortet sammen med dere, noe som gjør det lettere for vertene å være tilgjengelige og hjelpe deg når som helst. Mange av våre reisende vil kanskje kjenne igjen vertene fra tidligere år eller andre resorter, ettersom de fleste har lang erfaring og har blitt et kjent og kjært ansikt for mange.

På vårt resort i Calpe blir det arrangert mange aktiviteter, som for eksempel; quiz, sang, foredrag, dans, vaffelstunder, faste gåturer, pubbesøk og andre sosiale aktiviteter.  Dette er bare eksempler, og aktivitetene kan variere. Disse aktivitetene er eksklusivt for våre gjester, og du kan delta i de aktivitetene som interesserer deg. Ved ankomst vil du motta en detaljert ukeplan for kommende uke og en oversikt over tilbudene. En ny ukeplan vil ligge klar på kontoret til vertene innen klokken 12 på lørdager, for påfølgende uke.

Eksempel på populære utflukter kan være besøk til Altea, Guadalest, Valencia, Denia, Albir, Villajoyosa og Benidorm. Noen ganger har vi egen buss og norsktalende guide, andre ganger tar vi offentlig transport og utforsker lokale severdigheter. 
Ønsker du å utforske på egenhånd kan du benytte de lokale bussene. De har stoppesteder rett ved hotellet og med disse kan du trygt ta deg rundt. Lokaltoget er også et alternativ – hvis du ønsker å besøke Altea, Albir og Benidorm. 

Nærmeste sjømannskirke ligger i Albir. Kirken kan ha flere aktiviteter som kan være interessante for våre gjester. Vertene har mer informasjon.

Dagsprogram

 • Hver uke vil våre verter presentere en ukeplan med spennende aktiviteter og utflukter. Under ser du et eksempel på hvordan en uke på Calpe - Port Europa kan se ut. Programmet vil kunne variere fra uke til uke.

 • Mandag - fredag: Hver morgen:

  08:30 Morgentur
  Vi møtes hver morgen til gåtur og litt trim. Vertene tilpasser lengde og tempo, slik at både de som liker å gå fort og de som vil ta det litt roligere, kan være med. Underveis legger vi inn litt tøy og bøy. Ca. 1 times varighet.

  Hver morgen:
 • Mandag - fredag: Kontortid:

  10:30 – 12:00 Kontortid
  Vertene er tilgjengelige på kontoret alle hverdager. Kom innom for en prat, for tips og råd eller hvis du har spørsmål. Vertene er her for å hjelpe deg, slik at du får en minnerik ferie.

  Kontortid:
 • Mandag - fredag: Eksempler på aktiviteter:

  På ukeplanen vil det legges opp til ulike aktive og sosiale aktiviteter gjennom hele uken. Tilbudet kan variere fra uke til uke, men her er noen Stretching, boccia, tur til lokae markeder, rusletur og vandreturer i nærområdet, besøk til nærliggende byer

  Eksempler på aktiviteter:
 • Mandag - fredag: Eksempler på kveldsarrangement:

  Det vil arrangeres hyggelige samlinger på kveldstid. Eksempler kan være bli-kjent middag, vaffelstund med quiz og info, middag for de som reiser alene, sang og dans eller spillekveld. På Port Europa er det underholdning i baren på hotellet hver kveld.

  Eksempler på kveldsarrangement:
 • Utflukter: Eksempler på våre mest populære utflukter:

  Vi arrangerer egne utflukter med buss og dyktig lokal guide, som du kan melde deg på underveis. Valgte utflukter kan variere i løpet av sesongen, men her er noen eksempler på populære utflukter på Costa Blanca: Guadalest, Valencia, Denia og Villajoyosa. Du får mer informasjon om våre populære utflukter ved ankomst.

  Eksempler på våre mest populære utflukter:

Om flyreisen

Vennligst vær oppmerksom på at flytidene ennå ikke er bekreftet og kan variere noe fra måned til måned. Vi tar forbehold om endringer i flytider da dette er utenfor Aller Travel sin kontroll.  

 • Avgang fra Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.
 • Ønsker du tilslutning fra andre byer? Se punkt under, vi tilbyr nå fastpris fra mange avreisebyer.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • Trenger du hjelp til å sjekke inn på innsjekkingsautomatene? Ta kontakt med flyselskapets representanter som er tilgjengelige i området.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling
 • Hvor mye bagasje du kan ta med, vil fremgå av reisedokumenter som vil bli lagt ut på "Min side" senest 2 uker før avreise.

Turen til Alicante flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere
avhengig av flyselskap

Turen hjem fra Alicante flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere
avhengig av flyselskap

Tilslutningsfly

Dersom du ikke finner egne avreiser fra din flyplass, kan vi søke om tilslutningsbillett for deg. Vi tilbyr fast pris på tilslutning for våre langtidsgjester, og under finner du en oversikt over priser fra ulike byer i Norge.

Kristiansand / Haugesund / Stavanger / Bergen / Trondheim   kr 1490,- *
Bodø / Evenes  kr 1990,- *
Tromsø kr 2290,- *
Andre byer På forespørsel


* Forbehold om spesielle perioder og avvik i pris gjør at vi i noen tilfeller må øke prisen. 

Priser gjelder per person tur/retur, med samme regler for bagasje som på hovedflyvningen.

Fordelen med å kjøpe tilslutning gjennom oss, er at du får gjennomgående billetter og bagasjen kan således sendes hele veien til/fra destinasjon (unntak kan forekomme). Skulle det oppstå forsinkelser vil det være flyselskapets ansvar å få deg hele veien til destinasjonen, uten ekstra kostnader.

Ønsker du tilslutning, legg inn en kommentar i din bestilling, under feltet "tilleggsopplysninger". Skriv inn fra hvilken by du ønsker å reise fra, om du ønsker tilslutning begge veier og om du har spesifikke ønsker til tider.
Vi kommer tilbake til deg med tider og oppdatert ordrebekreftelse ca. 2-3 måneder før avreise. Du har da fortsatt mulighet til å takke nei til tilslutningen. 

I noen få tilfeller går hovedflyet tidlig eller sent på dagen og hotellovernatting må beregnes. Overnatting må bestilles og betales av den reisende selv.

Enkelte flyselskap har ikke mulighet til å tilby tilslutning innad i Norge. Vi gir deg beskjed dersom dette er tilfellet.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø, Bodø - Alicante inkl. skatter og avgifter
 • Innsjekket bagasje, antall kolli/kg vil kunne variere
 • Transport t/r flyplass-resort
 • Leilighet i valgt kategori på Port Europa hotel*
 • Frokost hver dag
 • Rengjøring to ganger i uken.
 • Gratis wifi
 • Norske, erfarne verter under hele oppholdet
 • Velkomstmøte
 • Utflukter i nærområdet med vertene
 • Morgenturer med tøy og bøy
 • Utflukter og vandringer med vertene.
 • Boccia, quiz og hyggelige aktiviteter
 • Mulighet for spennende utflukter med guide
Ikke inkludert/kan bestilles i tillegg:
 • Reise fra andre byer i Norge – spør ved bestilling
 • Utflukter

Tillegg for enkeltrom

Tillegg for å benytte leiligheten alene finner du mer informasjon om under hver enkelt avgang. 
 

Viktig informasjon

 • For å delta på turen må man være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre verter skal bistå med dette.
 • Spesielle behov av helsemessige årsaker på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.
 • Generelt egner ikke alle våre aktiviteter seg for den som har vondt for å gå. På morgenturer vil vertene så godt det lar seg gjøre tilpasse tempo for alle i gruppen. På utflukter med guide forventes det at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.

Kart

Kart

Temperatur og vær

Calpe ligger på Costa Blanca kysten og har et gunstig klima stort sett året rundt.  Mange velger Costa Blanca-kysten av helsemessige årsaker.  Med mer enn 2800 soltimer per år og en gjennomsnittlig årlig temperatur på 23 grader er Calpe et av Spanias populære turistmål.

Vinteren i Calpe er svært mild i forhold til Nord-Europa. De fleste vinterdager er klare og solfylte, det kan være kjølige morgener og kvelder, og temperaturene kan variere. En dag kan temperaturen være 20 grader og det egner seg med shorts og t-skjorte, mens neste dag kan temperaturen falle til kjølige 6 grader. Vindforholdene varierer i vinterhalvåret, og det kan i perioder være sterke vindkast. 

 

Antall nedbørs­dager

Antall soltimer

Gjennom­snitts­temperatur

januar
3
6
12
februar
4
7
13
mars
4
7
15
april
6
8
16
mai
3
10
18
juni
3
10
23
juli
1
11
25
august
1
10
26
september
5
9
24
oktober
4
7
20
november
3
6
16
desember
5
6
13

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Oktober 2024

7/10Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige19 990,-BestillMer informasjon
7/10BodøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige21 790,-BestillMer informasjon
8/10Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerUtsolgt35 395,-Book på ventelisteMer informasjon
8/10Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerUtsolgt19 990,-Book på ventelisteMer informasjon
8/10TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige21 290,-BestillMer informasjon
9/10BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige20 990,-BestillMer informasjon
9/10TromsøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerUtsolgt21 990,-Book på ventelisteMer informasjon
10/10TorpCalpe - Det Gode Liv 30 dagerUtsolgt19 990,-Book på ventelisteMer informasjon
11/10StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerUtsolgt20 990,-Book på ventelisteMer informasjon

November 2024

4/11BodøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige20 790,-BestillMer informasjon
4/11TromsøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 990,-BestillMer informasjon
5/11Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 20 uker141 dagerUtsolgt82 990,-Book på ventelisteMer informasjon
6/11Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser18 990,-BestillMer informasjon
6/11BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
6/11StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
7/11Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerLedige plasser33 395,-BestillMer informasjon
8/11TorpCalpe - Det Gode Liv - 16 uker113 dagerUtsolgt63 895,-Book på ventelisteMer informasjon
8/11TorpCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige18 990,-BestillMer informasjon
9/11TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 290,-BestillMer informasjon

Desember 2024

4/12BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser18 990,-BestillMer informasjon
4/12BodøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige19 790,-BestillMer informasjon
4/12StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser18 990,-BestillMer informasjon
5/12TromsøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige19 990,-BestillMer informasjon
6/12Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser17 990,-BestillMer informasjon
6/12Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerFå ledige33 395,-BestillMer informasjon
6/12TorpCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser18 990,-BestillMer informasjon
7/12TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 290,-BestillMer informasjon

Januar 2025

4/1Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser18 990,-BestillMer informasjon
4/1BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
4/1StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
4/1TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 290,-BestillMer informasjon
4/1TrondheimCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerUtsolgt38 590,-Book på ventelisteMer informasjon
6/1Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerUtsolgt35 895,-Book på ventelisteMer informasjon
8/1BodøCalpe - Det Gode Liv - 8 uker 57 dagerUtsolgt38 195,-Book på ventelisteMer informasjon
31/1Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 490,-BestillMer informasjon

Februar 2025

1/2TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser21 790,-BestillMer informasjon
3/2Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv - 8 uker57 dagerLedige plasser36 895,-BestillMer informasjon
3/2Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 490,-BestillMer informasjon
5/2BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser21 490,-BestillMer informasjon
5/2BodøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser22 290,-BestillMer informasjon
5/2StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser21 490,-BestillMer informasjon
5/2TromsøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser22 490,-BestillMer informasjon

Mars 2025

1/3TrondheimCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser22 290,-BestillMer informasjon
3/3Oslo GardermoenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser19 990,-BestillMer informasjon
3/3BergenCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 990,-BestillMer informasjon
3/3StavangerCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser20 990,-BestillMer informasjon
4/3BodøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerFå ledige21 790,-BestillMer informasjon
4/3TromsøCalpe - Det Gode Liv 29 dagerLedige plasser21 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye bagasje kan jeg ta med meg?

  Normalt 2 kolli á 23 kg på alle våre reiser med Norwegian. Andre flyselskap kan forekomme og da er ofte 1 kolli á 23 kg inkludert. Mer informasjon finner du under presentasjonen av hvert enkelt resort samt i reisedokumentene som sendes ut 2 uker før avreise.