Skip to main content

Jul i Calpe - Det Gode Liv

Vårt juleopphold i Calpe passer for deg som ønsker å reise til mildere strøk over julen. Her bor vi nær en by og nyter hyggelige og sosiale dager sammen med andre. Hotellet pyntes staselig til høytiden og vi samles for feiring og hyggelig festmiddag på julaften.

Resortet har en flott beliggenhet ved havet, og rett utenfor finner du en nydelig strandpromenade. Leilighetene har balkonger og er et av våre mest populære langtidsresort mye pågrunn av beliggenhet og det sosiale fellesskapet. 

Byen Calpe som ligger ca. 15 minutters gange fra hotellet er en moderne by med mange tilbud, og den har også en sjarmerende gammel bydel. For de som ønsker å holde seg aktive, er det flotte turmuligheter i nærmiljøet, både for den som vil oppover i Calpe-klippen, men også for de som trives bedre med flatt terreng. Calpe er et mekka for syklister, og det er også muligheter for golf.

Hos oss på Det Gode Liv langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske.

Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives.

Gled deg til
 • Hyggelig og sosial opphold i julen
 • Festmiddag på julaften
 • Flott beliggenhet ved havet
 • Frokost inkludert
 • Fine og varierte turmuligheter
 • Nærhet til innholdsrik by
 • Kveldsunderholdning
 • Voksne verter som bidrar til aktiviteter og trygghet

Om resortet

Godt hotell hvor det er mye aktivitet og noe å gjøre for enhver. Hyggelig resepsjon, bar og restaurant, og sentral beliggenhet rett ved havet.

Resortet har utendørs svømmebasseng og soldekk med solstoler. Daglig frokostbuffet er inkludert. Du kan også kjøpe andre måltider, som lunsj eller middag, for deler av eller hele oppholdet. Dette bestilles og betales på stedet. Resortet har også en egen bar som er godt brukt av våre gjester. I tilslutning til baren finner du vårt hyggelig fellesrom og kontor.

Merk at vi har to ulike priskategorier; leiligheter med utsikt mot havet og leiligheter som vender ut mot saltvannslagunen. Vi har flest leiligheter mot havet, da disse er mer attraktive med tanke på solforhold. 

Wifi er inkludert, men merk at du kan oppleve varierende kvalitet. I Calpe har vi to norske TV- kanaler: NRK og TV2. Signalene blir mottatt via internett og kan til tider være ustabile. Det finnes felles vaskemaskin og tørketrommel i resepsjonsområdet, som kan benyttes mot et par euro. Det ligger også et større myntvaskeri i sentrum.

Hotellet ligger 67 km fra Alicante lufthavn, og det tar oss cirka én time med buss til hotellet.

Besøk:
Du har mulighet til å ta imot gjester. I stuedelen finnes det en sovesofa hvor gjesten kan sove. Det koster 100 EUR pr. person for én uke og maksimalt opphold er én uke. Merk at en påbegynt uke teller som full uke. Barn under 12 år gratis. Gi beskjed og betal til verten på stedet. Gjestene må selv kjøpe frokost for de dagene de er på resorten og dette betales direkte til resepsjonen ved ankomst.

Resort Calpe: Hotel Port Europa
Av. Europa, 21
03710 Calpe, Alicante, Spania

Slik bor du

 • Leilighet, havutsikt

  Leilighetene har enkel innredning, men god størrelse. Alle har balkong og fin utsikt, oppholdsrom med kjøkkenkrok og spiseplass, soverom og bad med dusj i badekar. Stuedelen har en liten sofa/sovesofa med TV-bord og TV. Soverommene har store senger, nattbordslamper og et lite skrivebord. Leilighetene rengjøres to ganger i uken, og håndklær og sengetøy skiftes hver uke. Kjøkkenutstyr vaskes ikke.

  Leilighetene som venter mot havet ligger på fremsiden av hotellet. Utsikten er fin og det er mulighet for gode solforhold på denne siden.

  Vær oppmerksom på at leilighetene varierer i utforming, beliggenhet og størrelse. Bildene nedenfor er ment som eksempler.

 • Leilighet, utsikt innsjø

  Leilighetene har enkel innredning, men god størrelse. Alle har balkong og fin utsikt, oppholdsrom med kjøkkenkrok og spiseplass, soverom og bad med dusj i badekar. Stuedelen har en liten sofa/sovesofa med TV-bord og TV. Soverommene har store senger, nattbordslamper og et lite skrivebord. Leilighetene rengjøres to ganger i uken, og håndklær og sengetøy skiftes hver uke. Kjøkkenutstyr vaskes ikke.

  Leilighetene som venter mot innsjøen er på baksiden av hotellet. Utsikten er fin, men det er lite sol på denne siden.

  Vær oppmerksom på at leilighetene varierer i utforming, beliggenhet og størrelse. Bildene nedenfor er ment som eksempler.

Fasiliteter hotell

Hotell - 14 etg.

Heis

Restaurant

Balkong

Utendørs svømmebasseng 

Bar/cafe

 

Fasiliteter leilighet

Aircondition (varme og kjøling)

Safe mot gebyr

Middels med kjøkkenutstyr

Hårføner

Badekar/Dusj

Lett dyne

Wi-fi
(middels kvalitet)

 

TV med norske kanaler: NRK og TV2 (ustabil kvalitet)

Brødrister

Kaffetrakter

Kjøleskap - lite

Kokeplater

Mikrobølgeovn

Vannkoker

Nærmiljøet

Apotek
5 min
Bank
15 min
Flyplass
60 min
Lokalbuss
3 min
Matbutikk
10 min
Minibank
1 min
Restauranter
2 min
Calpe sentrum
15 min
Storby, Benidorm
35 min
Strand
2 min

Calpe ligger rett nord for Albir og Altea, på den nordlige delen av Costa Blanca. Byen er urban og moderne med mange tilbud, men også med en koselig og rolig gamleby med trange smug og vakre overraskelser bak hvert hushjørne.

Calpe er kjent for sin flotte natur og strender. Byens velkjente landemerke, den karakteristiske klippen Peñon de Ifach, minner om klippen i Gibraltar. Calpeklippen er et naturreservat for fugler og planter og ligger bare 10 minutters gange fra hotellet. Dette er et yndet mål for turgåere og gir fine naturopplevelser med over 300 dyrearter. På hver sin side av Calpeklippen ligger det flotte, velholdte strender.

Calpe by ligger cirka 15 minutters gåtur fra hotellet og er en moderne by med varierte tilbud. Gamlebyen kan by på trange, brosteinsbelagte gater, dekorerte trapper og et rikelig tilbud av lokal mat. Calpe var opprinnelig en fiskelandsby og murene beskyttet byen mot nordafrikanske pirater.

Rett nedenfor vår resort er det en nydelig, flat strandpromenade hvor du kan spasere de 1,6 km inn til Calpe sentrum, eller du kan gå mot havnen hvor alle fiskebåtene ligger. På strandpromenaden finner du et godt utvalg av gode restauranter for lunsj eller middag, og i fiskehavnen finnes flere sjømatrestauranter. Vær oppmerksom på at flere av restaurantene langs strandpromenaden holder stengt i vinterhalvåret.

Bak hotellet ligger Saltvannslagunen Las Salinas, hvor du kan se flamingoer og ta en fin spasertur rundt vannet. Ellers er det gode turmuligheter og turstier i området, og våre verter arrangerer flere utflukter, enten til fots eller med lokalbussen. Det finnes svært gode sykkelmuligheter; en av våre gjester klarte på et opphold å sykle hele 180 km!

Verter, aktiviteter og utflukter

I Calpe vil du bli møtt av to hyggelige verter, som legger opp til aktiviteter, utflukter og annet sosialt under oppholdet. I løpet av de første dagene vil det holdes et informasjonsmøte, hvor du får høre mer om hva vertene kan hjelpe til med, hva som vil arrangeres og hvor du kan treffe de. Vertene vil ha oppsatte kontortider hvor du til enhver tid kan komme om det skulle være noe. Våre voksne verter har ulik erfaring fra arbeidslivet, men felles for de alle er at de ønsker at du som gjest skal ha det så godt som mulig. Mange vil nok kjenne igjen noen av vertene fra tidligere år og andre resort. 

På vårt resort i Calpe blir det arrangert mange aktiviteter, og fra tidligere sesonger har blant annet disse vært populære; quiz, sang, foredrag, dans, vaffelstunder, faste gåturer, kreativt hjørne, pub besøk og andre sosiale aktiviteter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert ukeplan og tilbud får du ved ankomst. 

Ellers blir det arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i regionen som feks til Altea, Guadalest, Denia, Albir, Villajoyosa og Benidorm. Påmelding og informasjon rundt dette vil du også få ved ankomst. 

For å komme deg rundt i området kan de lokale bussene benyttes. De har stoppesteder rett ved hotellet og med disse kan du trygt ta deg rundt og også opp til togstasjonen. Her korresponderer det med lokaltoget til Altea, Albir og Benidorm. Fra togstasjonen kan du også ta buss til Denia, én time unna.

Nærmeste sjømannskirke ligger i Albir. Kirken kan ha flere aktiviteter som kan være interessante for våre gjester og spesielt i julen. Vertene har mer informasjon.

Alle i Aller travel er opptatt av at du skal få gode opplevelser sammen med oss – og vi ønsker deg hjertelig velkommen!

 

Dagsprogram

 • Hver uke vil våre verter presentere en ukesplan med ulike aktiviteter og utflukter. Under ser du et eksempel på hvordan en uke i Calpe kan se ut. Programmet vil kunne variere fra uke til uke.

 • Mandag - fredag: Hver morgen:

  08:30 Gåtur og litt trim, ca 45 min

  Hver morgen:
 • Mandag - fredag: Kontortid:

  10:30-12:00 Kom innom dersom du har spørsmål, trenger tips eller råd. Vertene er her for å hjelpe deg, slik at du får en minnerik ferie.

  Kontortid:
 • Mandag - fredag: Eksempler på aktiviteter:

  10:30 Stretching
  11:30 Boccia
  12:00 Minigolf
  12:30 Rusletur i området

  Eksempler på aktiviteter:
 • Mandag - fredag: Eksempler på kveldsarrangment

  16:30 Vaffelstund med quiz og info
  17:00 Line dance
  19:00 Vi arrangerer singelmiddag og bli kjent middag. Møt opp dersom du vil være med ut å spise.
  21:00 Sang & Dans - underholdning i restauranten

  Eksempler på kveldsarrangment
 • Utflukter: Eksempler på våre mest populære utflukter:

  Meld deg på, og bli med oss og oppdag de mange perlene ved Costa Blanca: Guadalest, Valencia, Denia og Villajoyosa. Du får mer informasjon om dette ved ankomst.

  Eksempler på våre mest populære utflukter:

Om flyreisen

 • Avgang fra Oslo.
 • Ønsker du tilslutning fra andre byer? Se punkt under, vi tilbyr nå fastpris fra mange avreisebyer.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  Trenger du hjelp til å sjekke inn på innsjekkingsautomatene? Ta kontakt med flyselskapets representanter som er tilgjengelige i området.
 • Hvor mye bagasje du kan ta med, vil fremgå av reisedokumenter som sendes 2 uker før avreise.

Turen til Alicante flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere avhengig av flyselskap

Turen hjem fra Alicante flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere avhengig av flyselskap

Tillegg for enkeltrom

Tillegg for å benytte leiligheten alene fra kr 1000,- for 2 uker.
Ettersom tillegget er lavt på Calpe er det et populært sted for de som reiser alene.

Viktig informasjon

 • For å delta på turen må man være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre verter skal bistå med dette.
 • Spesielle behov av helsemessige årsaker på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Kart

Resort Calpe: Hotel Port Europa
Av. Europa, 21
03710 Calpe, Alicante
Spania

Temperatur og vær

Calpe ligger på Costa Blanca kysten og har et gunstig klima stort sett året rundt.  Mange velger Costa Blanca-kysten av helsemessige årsaker.  Med mer enn 2800 soltimer per år og en gjennomsnittlig årlig temperatur på 23 grader er Calpe et av Spanias populære turistmål.

Vinteren i Calpe er svært mild i forhold til Nord-Europa. De fleste vinterdager er klare og solfylte, det kan være kjølige morgener og kvelder, og temperaturene kan variere. En dag kan temperaturen være 20 grader og det egner seg med shorts og t-skjorte, mens neste dag kan temperaturen falle til kjølige 6 grader. Vindforholdene varierer i vinterhalvåret, og det kan i perioder være sterke vindkast. 

 

Antall nedbørs­dager

Antall soltimer

Gjennom­snitts­temperatur

januar
3
6
12
februar
4
7
13
mars
4
7
15
april
6
8
16
mai
3
10
18
juni
3
10
23
juli
1
11
25
august
1
10
26
september
5
9
24
oktober
4
7
20
november
3
6
16
desember
5
6
13