Skip to main content
Nyhet

Singeltur til Marokko

På reise til Marokko med lokalkjente Rannveig kan du glede deg til å oppleve fargerike Marrakech, den hvite byen Essaouira og badebyen Agadir. Dette er en reise med et turprogram som blir både spennende og smaksrikt – dessuten er det ikke tillegg i prisen for enkeltrom!

Marrakech er en magisk blanding av ørken og yrende byliv med spennende markeder. Et fantastisk sted å reise sammen for å gå på oppdagelse inne i de myldrende soukene og de labyrintlignende medinaene. Her kan du fråtse i velduftende krydder og spennende arkitektur. Er du glad i å handle, får du alltid sjansen til et godt kjøp. Det er bare å suge inn inntrykkene fra det fargerike livet i gatene, den enestående spansk-mauriske arkitekturen og den eksotiske naturen.
Hvis du er interessert i kunst og håndverk, kan du besøke keramikkverksteder der du kan se de dyktige håndverkerne i arbeid og kjøpe vakre keramikk- og flisprodukter. Marrakech er også kjent for sine skinnvarer, som vesker, belter og sko.

På en rundreise i Marokko må man også til byen Essaouira som står på UNESCOs verdensarvliste. Sammenlignet med storbylivet i Marrakech er Essaouira en fredelig fiskerlandsby. Her skal vi nyte den hyggelige atmosfæren. Vi avslutter turen med et par herlige dager på hotell ved stranden i Agadir.

Det er «vinter» i Marokko på denne tiden av året og som regel lite nedbør. På dagtid er temperaturen vanligvis behagelig med godt over 20 grader.

Gled deg til
 • Smake marokkansk mat
 • Gøyal shopping og opplevelser
 • Flotte Majorelle parken
 • Deilige dager under solen i Agadir

Slik bor du

 • Hotel Kech Boutique, Marrakech 4*

  Vi bor 2 netter på Le Kech Boutique Hotel & Spa. Hotellet ligger i et rolig område med utsikt over fjellene, og bare noen få kilometer fra sentrum. Alle rom er moderne innredet med TV, minibar, safe og gratis WIFI. Hotellet har spa, restaurant og bar.

 • Riad Al Madina, Essaouira 4*

  Vi bor 2 netter på Riad Al Madina sentralt i Essaouira, med kort vei til både markedet og stranden. Et sjarmerende renovert hotell i gammel stil. Rommene er hyggelig dekorert med TV og gratis WIFI. Hotellet har velværeavdeling, restaurant og bar.

 • Hotel Beach Club, Agadir 4*

  Vi bor 3 netter på Hotel Beach Club Agadir som ligger ved stranden i Agadir. Rommene har TV og gratis WIFI. Hotellet har et flott utendørs badebasseng området omringet av palmer, flere restauranter og spa-muligheter.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst Marrakech (M)

  Avreise fra Gardermoen og direktefly til Marrakech. Ved ankomst Marrakech blir vi møtt av vår norske reiseleder og vi kjøres i buss til hotellet, hvor vi skal ha to overnattinger. Felles velkomstmiddag på hotellet.

 • DAG 2: Marrakech (F, L, M)

  Etter frokost på hotellet får vi en guidet tur i Marrakech. Byen ligger som en oase på grensen til ørkenen og ved foten av de imponerende, snødekte Atlas-fjellene. Vi besøker blant annet den berømte gamlebyen Medina og vi stopper ved foten av den kjente Koutoubia-minareten - et mesterverk av islamsk arkitektur. Vi skal selvfølgelig også besøke et av de mange kryddermarkeder. Lunsj inkludert.
  Ettermiddagen tusler vi selvfølgelig til gamlebyen og Jemaa El Fna torvet. I dag blir det tradisjonell marokkansk middag med orientalsk musikk og magedans.

  Marrakech (F, L, M)
 • DAG 3: Marrakech / Essaouira (F, M)

  Etter frokost begynner dagen med et besøk til Majorelle-hagen. Dette er et magisk sted som er kjent over hele verden takket være Yves Saint Laurent, som eide hagen og gjorde den til sitt eget personlige paradis. Hagen er kjent for sine vakre planter, fontener og unike blå farger.

  Deretter fortsetter turen til Essaouira, en vakker kystby i Marokko. På vei til Essaouira, tar gruppen en pause for å besøke Argan Co-Operative. Dette er et sted hvor arganolje produseres, og du kan lære om produksjonsprosessen. Lunsj ikke inkludert.
  Vi kommer til Essaouira, og sjekker inn på vårt hotell hvor vi skal ha de neste to nettene.

  På ettermiddagen tar gruppen en guidet spasertur i Essaouira. Turen inkluderer en tur rundt bymurene, et besøk til la Scala (en historisk festning), sølvmarkedet, havnen med sitt travle fiskemarked og det jødiske kvartalet.

  Om kvelden er det planlagt middag med Gnaoua-musikk. Gnaoua er en musikksjanger med røtter i Marokko, og det gir en autentisk musikalsk opplevelse.

  Marrakech / Essaouira (F, M)
 • DAG 4: Essaouira (F, L, M)

  Frokost på hotellet, og morgenen er fri til egen disposisjon.
  Deretter drar vi til La Fromagerie, hvor du vil få smake ulike oster laget av melk fra geiter, sauer, kameler og kuer, i tillegg til en vinsmaking.
  Underveis vil vi også besøke Argan-kooperativet.
  Om kvelden spiser vi middag på sjømatrestauranten Chez Sam.

  Essaouira (F, L, M)
 • DAG 5: Essaouira / Agadir (F)

  I dag går turen sørover mot Marokkos fremste badeby, Agadir. Veien følger den vakre Atlanterhavskysten, passerer landsbyen Taghazout og ender opp i Agadir.
  Lunsj underveis (ikke inkludert)
  Innsjekking på Hotel Beach Club, hvor vi bor de siste tre dager av turen.

  Essaouira / Agadir (F)
 • DAG 6: Agadir (F)

  Frokost på hotellet. I dag står dagen til fri disposisjon. Det er flere muligheter til aktivitet for dem som ikke vil bare nyte dagen under palmene ved bassenget. Reiseleder kan organisere båttur med lunsj, for dem som ønsker det.

  Agadir (F)
 • DAG 7: Agadir (F)

  Frokost på hotellet. I dag står dagen til fri disposisjon. Det er flere muligheter til aktivitet for dem som ikke vil bare nyte dagen under palmene ved bassenget.Reiseleder kjenner området godt og kan foreslå aktiviteter. Hva med en Marokansk spa-opplevelse med en Hamman?

  Agadir (F)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Vi sjekker ut av hotellet og kjører til flyplassen i Marrakesh. Fly tilbake, direkte til Oslo, Gardermoen.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Rannveig Abada
  Rannveig Abada
  Rannveig Abada
  sin kjærlighetshistorie med Marokko startet i 1999 da hun jobbet som reiseleder i Agadir. Hun ble umiddelbart fascinert av det eksotiske landet og den spennende kulturen. Siden har det blitt utallige reiser i landet, hun snakker marokkansk, og er levende opptatt av landets kultur, gamle tradisjoner, mat og interiør.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo Gardermoen.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Marrakesh flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Marrakesh flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Marrakech
 • 7 netter på hotell m/frokost
 • 4 middager
 • 2 lunsjer
 • Ost- og vinsmaking
 • Transport og utflukter iht. til program
 • Norsk reiseleder møter i Marrakech

Pass/visum

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes eget ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maks. 3 måneder i landet. For norske borgere som reiser til Marokko kreves det fra marokkanske myndigheter at passet er gyldig i minst seks måneders ved innreise. Utenlandske borgere må selv undersøke om det er visumplikt og hvilke regler som gjelder

Helse og vaksinasjon

Ingen vaksinering kreves før innreise, men revaksinering mot polio, difteri/stivkrampe og gulsott (hepatitt) anbefales av norske helsemyndigheter. Ta kontakt med et vaksinasjonskontor i god tid før avreise for å sjekke hva som er aktuelt for deg. Nyttig informasjon fås også på nettsiden til Folkehelseinstituttet.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Marrakech 19 / 6 21 / 8 25 / 11 27 / 13 29 / 15 35 / 19 38 / 21 38 / 21 38 / 21 29 / 16 23 / 11 20 / 8
Casablanca 17 / 8 17 / 9 19 / 10 20 / 11 21 / 14 23 / 17 26 / 19 26 / 20 26 / 19 23 / 15 21 / 12 18 / 10
Tanger 16 / 9 16 / 9 18 / 10 19 / 11 22 / 13 24 / 16 28 / 19 29 / 19 28 / 19 23 / 16 20 / 13 17 / 10
Essaouira 17 / 11 16 / 11 20 / 13 17 / 13 18 / 15 19 / 15 22 / 17 20 / 16 21 / 17 20 / 16 19 / 14 18 / 12

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mars 2024

9/3Oslo GardermoenSingeltur Marokko8 dagerFå ledige20 980,-BestillMer informasjon