Skip to main content

Sommernattkonsert i Wien - - Wiener Philarmonikerne i Schönbrunns hage

Vi får noen flotte sommerdager i vakre Wien. Det er ikke bare konserten med Wiener Philarmonikerne i Schloss Schönbrunns hage som står på vårt program. Vi gjør oss nærmere kjent på en guidet rundtur i Wien hvor vi får se slottet Belvedere, Burg Theater, Wiener Staatsoper og slottet Hofburg. Vi tar også et lite elvecruise på Donau, elva som deler byen i to. Vi seiler til Bratislava der vi får en guidet omvisning i Slovakias hovedstad.  

Wien er en raffinert perle med mye å se og gjøre. Musikk, imponerende arkitektur, en sjarmerende kafékultur samt vakre turstier og grøntområder kjennetegner byen. Severdighetene ligger nært hverandre og det er gangavstand til det meste. Selve bykjernen, den gamle delen av byen, er på UNESCOs verdensarvliste og fremstår nærmest som et stort utendørs museum.

Vår erfarne reiseleder Nils Krister Larsen er godt kjent og viser oss vei.  

Gled deg til
 • Romantikken og kulturens Wien
 • Konsert i Schloss Schönbrunns hage
 • Elvecruise på Donau
 • Tradisjonsrike kafeer

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Oslo - Wien (M)

  Avreise med fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Wien. Fra flyplassen i Wien går turen inn mot sentrum og inn til Prater-parken hvor hotellet ligger. Etter ankomst på hotellet blir det litt tid på egen hånd før det serveres felles middag på hotellet.

  Oslo - Wien (M)
 • DAG 2: Sightseeing i Wien (F, L)

  Etter en god frokost er det tid for å bli kjent med den vakre og historiske byen. Vi kan godt si at det blir en tur i «fotsporene» til keiser Franz-Josef og Sissi, siden mange av de flotte bygningene og stedene vi besøker på turen ble bygget i deres regenttid. Her kan vi raskt nevne Operahuset, Parlamentet, Universitetet og Belvedere-slottet. Selvfølgelig får vi også med oss opplevelser av nyere dato, som besøket ved Hundertwasser-huset. Etter felles lunsj er resten av dagen til egen disposisjon.

  Sightseeing i Wien (F, L)
 • DAG 3: Sommernattkonsert i Schloss Schönbrunn (F)

  Etter frokost har vi litt tid til egen disposisjon, før vi til avtalt tid kjører ut til Schloss Schönbrunn. Vi spaserer inn i den fantastiske parken på baksiden av slottet og finner oss plasser for den store opplevelsen med sommernattkonserten som Wiener Philarmonikerne holder i parken på Slott Schönbrunn. Programmet er foreløpig ikke kjent, men i 2021 sto følgende komponister på programmet: Bernstein, Verdi, Rachmaninov, Sibelius, Elgar, Debussy og Holst, og det var en meget vellykket konsert. Konserten foregår ute i parken ved Schloss Schönbrunn så man kan ikke regne med at det er mulig å sitte under konserten. Etter konserten er det transport tilbake til hotellet.

  Sommernattkonsert i Schloss Schönbrunn (F)
 • DAG 4: Elvecruise på Donau (F, L, M)

  Etter gårsdagens begivenhetsrike kveld, blir det en sen frokost før vi skal på båttur på Donau. Fra elven får vi et nytt inntrykk av den vakre byen og arkitekturen langs Donau. Vi seiler helt til Slovenias hovedstad Bratislava. Her blir det sightseeing og en enkel lunsj. Tilbake til Wien og felles middag om kvelden.

  Elvecruise på Donau (F, L, M)
 • DAG 5: Hjemreise (F)

  Transport til flyplass for retur til Norge på ettermiddagen.

Slik bor du

HOTEL NH Danube City****
Wagramer Str. 21, 1
220 Wien

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Wien flyplass

Varighet
ca. 2 t og 15 min
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Wien flyplass

Varighet
ca. 2 t og 15 min
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Wien
 • 4 netter på Hotel NH Danube City **** m/frokost
 • 2 middager på hotellet
 • 2 lunsjer
 • Halvdags sightseeing i Wien med lokal guide og buss
 • Sommernattkonsert i Schloss Schönbrunn med Wiener Philarmonikerne
 • Elvecruise på Donau
 • Sightseeing i Bratislava
 • All transport iht. program
 • Norsk reiseleder
Ikke inkludert:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips og øvrige måltider
 

Tillegg for enkeltrom:  kr 4 300,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Wien 1 / -4 4 / - 2 9 / 1 15 / 5 20 / 9 23 / 13 25 / 14 24 / 14 20 / 11 14 / 6 7 / 2 3 / -2
Salzburg 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4
Zell am zee 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 /-4
Innsbruck 0 / -7 2 / -6 6 / -3 10 / 0 14 / 4 18 / 8 20 / 10 19 / 9 17 / 7 12 / 3 5 / -2 1 / -6
Linz 2 / -5 4 / -3 9 / -1 14 / 3 19 / 8 23 / 11 24 / 13 23 / 12 20 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Juni 2024

5/6Oslo GardermoenSommernattkonsert i Wien 5 dagerLedige plasser19 500,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke type billetter er inkludert i musikk arrangementet?

  Aller travel arrangerer turer til berømte operafestivaler og operascener i utlandet. Vi arrangerer også musikkturer til mange spennende steder. Hvilke typer billetter som er inkludert i den enkelte reise vil spesifiseres under turen. Noen ganger har vi fått tak i billetter i beste kategori, til en god pris, og andre ganger gir vi mulighet for oppgradering mot tillegg i pris.