Skip to main content
Nyhet

Opera i Leipzig & Dresden - - en kulturreise

Vi inviterer på en kulturreise til 2 musikkbyer i verdensklasse – Leipzig og Dresden. Du får oppleve Verdis opera Otello i Leipzig Opera og Puccinis La Bohème i Semperoper i Dresden. Opera med musikk av to fantastiske italienske komponister som leverte sine mesterverk med 9 års mellomrom på slutten av 1800-tallet.  I tillegg besøker vi selvfølgelig «Alte Meister» i Dresden. 

I rekken av store komponister, som levede og virket i Leipzig, kan nevnes: Johann SebastianBach, Clara og Robert Schumann, Richard Wagner, Felix Mendelssohn Bartholdy, Edvard Grieg, Albert Lortzing, Gustav Mahler og Hanns Eisler.  Men vi må heller ikke glemme Goethe som dro til Leipzig for å studere, men ble en av Tysklands største diktere. Restauranten Auerbachs Keller i Leipzig er Tysklands nest eldste restaurant, og kjent som stedet Mefistofeles først besøker på reisen med Faust. Martin Luther fikk sin egen plass i restauranten av grunnleggeren Heinrich Stromer von Auerbach.

Dresden er den staslige hovedstaden i den tyske delstaten Sachsen, og ble frem til andre verdenskrig regnet som en av Europas vakreste byer. Den er også omtalt som Nord-Europas Firenze eller Elbflorenz. Byen ble utsatt for massiv bombing av allierte bombefly 13. februar 1945. Omfattende gjenoppbygging og restaurering har gradvis gitt byen tilbake noe av sin gamle skjønnhet. 

Her er det også muligheter for opplevelser i fleng og vi kan raskt nevne de fem museene i Residenzschloss Dresden, Porzellanmuseum, Albertinum kunstmuseum og Kulturpalast i Dresden, som alle ligger i den gjenoppbyggede gamlebyen.
 

Gled deg til
 • Operaen Otello i Leipzig
 • Operaen La Bohème i Dresden
 • Alte Meister i Dresden
 • Sightseeing i kulturbyene Leipzig og Dresden
 • Elvecruise på Elbe

Slik bor du

 • Holiday Inn Dresden – Am Zwinger****

  Holiday Inn Dresden - Am Zwinger ligger sentralt ved Dresden Altstadt med kort avstand til de fleste fasiliteter i byen. Hotellet har 144 rom wifi og fasiliteter som terrasse, eget spa samt restauranter med uteservering.

 • The Westin Hotel Leipzig ****

  The Westin Leipzig har høy standard - klassifisert med 4,5 sterner og ligger i nærheten av Leipzig zoologiske hage og med kort gangavstand til bykjernen. Hotellet byr på badstue og du kan kan nyte et bedre måltid på en av hotellets 4 restauranter. Det er fri wi-fi på samtlige av hotellets 436 rom.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Avreise Oslo – Berlin – Leipzig (M)

  Avreise med Norwegian fra Oslo Lufthavn til Berlin. Her møtes vi av bussen som kjører til Leipzig – en tur på ca.180 km på gode motorveier. Middag på hotellet.

 • DAG 2: Leipzig – sightseeing og opera (F, L)

  Etter frokosten er reiseleder klar til en byvandring i Leipzig. Leipzig har en interessant historie. På slutten av DDR tiden sank befolkningstallet kraftig. Dette var også byen hvor KGB major Vladimir Putin hadde sitt kontor før han reiste tilbake til Russland. Mange husker sikkert de folkelige opprøret mot DDR regimet våren, sommeren og høsten 1989. Den såkalte «mandagsbønnen» i Nikolaikirka ble etter hvert til mandags-demonstrasjoner som samlet opp mot 70.000 deltagere. Det folkelige opprøret i Leipzig var avgjørende for det som skulle ende med DDRs oppløsning. Etter byvandringen er det tid for felles lunsj og tid til egen disposisjon for litt shopping. På kvelden skal vi i Opera Leipzig og oppleve Otello - en opera i fire akter fra 1887 med musikk av Giuseppe Verdi og libretto av Arrigo Boito etter William Shakespeares skuespill Othello. Stykket ble skrevet ferdig da Verdi var 74 år gammel, og var hans nest siste opera. Det er billetter i kategori PG4 (Blå).

  Leipzig – sightseeing og opera (F, L)
 • DAG 3: Leipzig–med besøk i Gewandhaus og Panometer Leipzig (F,M )

  Etter frokost kommer lokalguiden på nytt og i dag skal vi se nærmere på et av byens mest kjente lokaler nemlig konsertlokalene til det berømte Gewandhaus Orcester Leipzig. Vi avslutter med et spennende besøk i Panometer Leipzig. På kvelden spiser vi middag på Tysklands nest eldste restaurant Auerbach Keller fra Göthes forfatterskap, som stedet Mephistophelse først besøker på reisen med Faust. Martin Luther fikk sin egen plass i restauranten av grunnleggeren Heinrich Stromer von Auerbach.

  Leipzig–med besøk i Gewandhaus og Panometer Leipzig (F,M )
 • DAG 4: Dresden med sightseeing (F,M)

  Etter en god frokost setter vi kursen sydøstover mot Dresden. Når vi ankommer Dresden, skal vi på byvandring med lokalguide. Dere kan glede dere til å bli bedre kjent med byen, historien og dagliglivet i kulturbyen. Turen ender etter hvert opp på Gemäldegalerie «Alte Meister», som man virkelig blir imponert over. Deretter er det lunsj på egenhånd. For de som ønsker å se mer av Dresdens kunstskatter kan man fortsette med museene i Residenzschloss Dresden og Porzellanmuseum, men dette er ikke inkludert i programmet. På kvelden blir det felles middag på hotellet.

  Dresden med sightseeing (F,M)
 • DAG 5: Dresden og La Bohème i Semperoper. (F)

  Frokost på hotellet før vi spaserer ned til Elben og bryggen hvor de sjarmerende elvebåtene ligger. Dette blir en interessant tur gjennom sachsisk kulturlandskap ispedd små tettsteder og «Dörfer». En fin måte å oppdage områdene utenfor bymuren på. Turen tar ca 1.5.time. Deretter spiser vi lunsj på Sophienkeller. På kvelden skal vi besøke det verdensberømt operahus oppkalt etter arkitekten Gottfried Semper – Semperoper. Sächsische Staatsoper Dresden er hjemmehørende i operahuset og har lange tradisjoner som hoff- og statsopera i Sachsen. Operahusets orkester er Sächsische Staatskapelle Dresden. Her er det Puccinis kjente opera–La Bohème som framføres. Billetter PG.3 (Grønn)

 • DAG 6: Dresden – Berlin – Oslo (F)

  Etter frokost går turen tilbake til Berlin og hjemreise med Norwegian til Oslo.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Berlin Brandenburg flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Berlin Brandenburg flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 2.300,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Hamburg 3 / -2 4 / -2 7 / 0 12 / 3 17 / 7 20 / 11 21 / 12 22 / 12 18 / 19 13 / 6 8 / 3 4 / -1
Berlin 2 / -3 4 / -2 8 / 0 13 / 4 19 / 8 22 / 12 23 / 13 23 / 13 19 / 10 13 / 6 7 / 2 3 / -1
München 2 / -5 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 5 7 / 0 3 / -4

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke type billetter er inkludert i musikk arrangementet?

  Aller travel arrangerer turer til berømte operafestivaler og operascener i utlandet. Vi arrangerer også musikkturer til mange spennende steder. Hvilke typer billetter som er inkludert i den enkelte reise vil spesifiseres under turen. Noen ganger har vi fått tak i billetter i beste kategori, til en god pris, og andre ganger gir vi mulighet for oppgradering mot tillegg i pris.