Skip to main content
Knallpris

På vårtokt langs norskekysten - - singeltur med MS Trollfjord

Bli med oss på singelcruise med Hurtigrutens MS Trollfjord langs norskekysten - fra Oslo til Tromsø! Dette er Hurtigrutens nye, eksklusive seiling som startet i forbindelse med rederiets 130 års jubileum i år. MS Trollfjord er nyrenovert og alle måltider - og drikke(!) - av høy standard er inkludert i prisen.

Vi skal lære om lokalsamfunnene langs kysten, og går i havn i Kristiansand, Haugesund, Hardangerfjorden, Ålesund, Brønnøysund, Lofoten og Tromsø. En rekke spennende, valgfrie utflukter på de nøye utvalgte stoppene kan bestilles i tillegg.

Vår dyktige reiseleder kjenner MS Trollfjord godt og samler gruppen både om bord og for å delta på frivillige utflukter underveis. Dette blir derfor en hyggelig og sosial tur for deg som reiser alene. Det er ingen tillegg for enkeltlugar.

Gled deg til
 • Å seile med Hurtigruten langs norskekysten - fra Oslo til Tromsø!
 • Fantastisk service på MS Trollfjord
 • Flotte naturopplevelser
 • Sosial og hyggelig tur for deg som reiser alene

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise Oslo

  MS Trollfjord venter på oss ved kaien, klar for avgang når det nærmer seg kvelden. Etter en varm velkomst om bord og innkvartering i våre lugarer, introduseres vi for vårt engasjerende opplevelsesteam. Bli kjent med teamet, som vil holde foredrag og arrangere aktiviteter gjennom hele reisen.

  Vi samles i skipets panoramasalong og nyter utseilingen fra Oslo. Vi ser hovedstadens lys forsvinne i det fjerne, mens vi nyter synet av det vakre landskapet og flere høydepunkter langs Oslofjorden.

  Avreise Oslo
 • DAG 2: Kristiansand

  Kristiansand, Norges femte største by, ønsker oss velkommen. Byens omfattende veiplanlegging vises tydelig, der gatene går rett fra havna gjennom hele byen. Arkitekturen avslører byens historie, fra gjenoppbygging etter branner på 1700- og 1800-tallet til andre verdenskrigs ødeleggelser.

  På en av turens valgfrie utflukter kan du bli med til Odderøya med fantastisk utsikt over havet og byen. Opplev et 1700-talls militærbrakke transformert til kreative kunstnerstudioer, der bærekraftige initiativ blomstrer. Du kan velge å dykke inn i byens militære fortid til Møvik fort, bygget som et tysk forsvarsverk under andre verdenskrig. Eller velg en utflukt til Lindesnes fyr, Norges sørligste punkt.

  Kristiansand
 • DAG 3: Haugesund og Hardangerfjorden

  Etter å ha rundet Norges sørspiss, seiler vi nordover langs vestkysten og når snart Haugesund, også kjent som "hjemstedet til vikingkongene". Dette navnet henter inspirasjon fra historiske steder som Olavskirken, bygget i 1250 av Kong Håkon Hå, og Haraldshaugen, en nasjonal gravhaug som hevdes å være den første norske kongelige gravplassen.

  Etter et kort opphold i Haugesund, vender vi tilbake til skipet for en kort, men vakker seilas inn i Hardangerfjorden, en av Norges mest imponerende skipsleder. Den 179 kilometer lange fjorden er den lengste i Norge og den femte lengste i verden, omgitt av majestetiske fjell som speiler seg i det glitrende vannet nedenfor.

  Haugesund og Hardangerfjorden
 • DAG 4: Ålesund

  Etter en solid frokost på skipet, legger vi til kai litt utpå formiddagen i en by som sprer seg utover en rekke småøyer. Med noen timer i havn er det god tid til å se hva Ålesund har å by på.

  Det første vi legger merke til er den spesielle arkitekturen. Hver detalj på bygningene, fra glade farger til runde spir, er inspirert av art nouveau, byggestilen som var populær i begynnelsen av 1900-tallet. Nesten hele byen ble fornyet da den ble gjenoppbygget etter en storbrann i 1904. Flotte bilder av øygruppen får du for eksempel fra utsiktspunktetet på Aksla-fjellet. Det høres kanskje mye ut med 418 trappetrinn til toppen, men utsikten som venter vil være verdt anstrengelsen.

  Atlanterhavsparken kan også besøkes.

  Ålesund
 • DAG 5: Brønnøysund

  Brønnøysund, omgitt av hav og øyer, huser omtrent 5000 mennesker i fargerike hus mot en vakker bakgrunn av slake bakker og steile fjelltopper.

  Vi kan nyte den livlige atmosfæren i havna, ta en avslappende spasertur langs Havnegata, og stikke innom en pub eller lokal restaurant for en forfriskning. Eller hva med å utforske gjestehavna eller besøke den nygotiske steinkirken fra 1870.

  Mens vi seiler, bør du holde utkikk etter Vegaøyene, en øygruppe med rundt 6500 øyer, holmer og skjær. På Gardsøy finnes det UNESCO-verdensarvsenter, hvor øyboerne høster verdifullt ederdun fra ærfuglene i små hus.

  Sør for Brønnøysund finner vi den berømte øya Torghatten, lett gjenkjennelig med sitt karakteristiske fjellhull.

  Vi fortsetter nordover på ettermiddagen og krysser den nordlige polarsirkel ved midnatt, og dermed legger vi Helgelandskysten bak oss.

  Brønnøysund
 • DAG 6: Svolvær og Stokmarknes

  I dag utforsker vi Lofoten. Du trenger bare å kaste et blikk på de dramatiske fjelltoppene og fiskeværene i vannkanten for å forstå hvorfor øygruppen kalles et av Norges vakreste steder.

  Vi legger til kai i Svolvær tidlig om formiddagen. I hjertet av Lofoten, på Austvågøya, ligger Svolvær som er øygruppens største by. Her myldrer det av butikker, restauranter, gallerier og kafeeer. Her kan du også se Svolværgeita.

  Du kan bli med på en rekke utflukter fra Svolvær, som padling langs kysten i kajakk eller en busstur der du får lære mer om Lofotens historie.

  Når vi først er her, må vi tilbringe litt tid i Stokmarknes. Denne historiske byen er en del av Vesterålen, en øygruppe like nordøst for Lofoten.

  Svolvær og Stokmarknes
 • DAG 7: Tromsø, hjemreise

  I dag ankommer vi Tromsø, hovedstaden i Arktis, som ligger nesten 350 km nord for den nordlige polarsirkelen.

  Etter å ha reist med MS Trollfjord og utforsket vakre kystlandskap, byer og landsbyer, har vi fått oppleve det varierte klimaet og beundret majestetiske fjell og fjorder.

  Vår reise med MS Trollfjord er over og vi sjekker ut av skipet. Felles transfer til flyplassen og fly til Oslo Gardermoen.

  Tromsø, hjemreise

Slik bor du

Om MS Trollfjord
Byggeår 2002
Renovert 2023
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (Norway)
Passasjerkapasitet 500
Bruttotonnasje 16 140
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Trollfjord ble renovert i 2023, og er en hyllest til både norsk natur og Hurtigrutens 130 år lange historie langs norskekysten. Lokalt anskaffede naturmaterialer som tre og stein får en fremtredende plass i innredningen på skipet, og gjenspeiler de vakre fjordene vi seiler gjennom.

Stilen på interiøret er klassisk, tidløs og unik i flåten. Du vil merke deg detaljer som fremkaller en følelse av nostalgi, med minner om en epoke med eksklusiv seiling med mindre skip.

Frivillige utflukter kan bestilles om bord (ikke inkl. i prisen). 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Lise Hella
  Lise Hella

  Lise Hella
  har mange års erfaring i reiselivet og har jobbet både med produksjon av gruppeturer og som reiseleder til mange spennende destinasjoner, inkludert cruisereiser verden over. Blant hennes favorittland er Kroatia, Italia, Sør-Afrika, Laos og Myanmar. Lise er en dame med godt humør som setter stor pris på god mat og drikke.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning til andre byer er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. 

Turen fra Tromsø flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje

Prisen inkluderer:
 • Fly Tromsø-Oslo
 • 6 netter på MS Trollfjord, fra Oslo til Tromsø, i kategori "Polar innvending" – enkeltlugar uten tillegg
 • Alle måltider om bord på skipet inkludert
 • Ubegrenset utvalg av øl, vin, brus og spiritus på Flora, Árran og 1893 Bar, servert i restauranten til lunsj og middag (unntatt frokost), samt i barens åpningstider
 • Ubegrenset mineralvann, te og kaffe hele dagen
 • Ettermiddagssnacks og cocktails i 1893 Bar hver dag
 • Kulinariske demonstrasjoner og matsmaking
 • Daglige temaforelesninger, fotoveiledning, kunst og håndverk
 • Gratis tilgang til MS Trollfjords bibliotek, treningsrom og flotte badstue med gulv-til-tak-vinduer
 • Norsk reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Frivillige utflukter. Bestilles om bord
 • Utvendig lugar - kan bestilles mot et tillegg på kr 8900,-

  Verdt å vite

  • Det er mulig å bestille utvendig lugar mot et tillegg på kr 8 900,- per person
  • Frivillige utflukter kan bestilles på stedet. 
  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  April 2024

  17/4Oppmøte hotellVårtokt langs norskekysten7 dagerUtsolgt18 500,-Book på ventelisteMer informasjon