Skip to main content

Singeltur til Kypros - Middelhavsøya Kypros har sol nesten hver dag

Vi nordmenn elsker Kypros, og det er ikke uten grunn. Her kan vi bade i fantastisk rent vann og nyte storslått natur, variert kultur, et velsmakende kjøkken og stor gjestfrihet. Øya innehar dessuten en av Europas eldste kulturer og tilbyr mange vel bevarte arkeologiske steder.

I løpet av vårt opphold får vi med oss gylne strender, vakre fjell, bortgjemte landsbyer og middelalderborger. Vi bor på Mediterranean Beach Hotel, et godt 4-stjerners hotell, bare 2 minutters gange fra stranden i Limassol. Herfra legger vi opp til daglige utflukter, men det gis mulighet til å ta pauser og nyte late dager ved stranden for de som ønsker det.

Med oss har vi en norsk reiseleder som tar godt vare på gruppen, i tillegg til en skandinavisk guide på utfluktene.

Gled deg til
 • Arkeologi og historie i Pafos
 • Lunsj og vinsmaking i Omodos
 • Byvandring i Limassol
 • God tid til å nyte Kypros

INNREISE
Kypros har vært delt siden den tyrkiske invasjonen i 1974, med en FN-kontrollert buffersone mellom den sørlige gresk-kypriotiske delen og den nordlige tyrkisk-kypriotiske delen av øya.

Nordmenn trenger pass for innreise til Kypros. Kypros er ikke en del av Schengen-området, men mellom Norge og Republikken Kypros er det visumfrihet. Passet trenger ikke være gyldig utover utreisedagen fra Kypros.

VALUTA
Myntenheten på Kypros er euro, €. De fleste kredittkort kan anvendes. Elektronisk betaling er mindre utbredt enn i Norge, men er vanlig i større butikker. På den tyrkisk-kypriotiske delen av øya kan man betale med euro, men vekslepenger gis i tyrkisk mynt.

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell: + 1 time (GMT +2).

STRØMNETT
Strømnettet er på 240 volt. Stikkontakter har tre flate plugger. Mange hoteller låner ut adaptere, eller de kan kjøpes i supermarkeder.

SPRÅK
Lokale språk på Kypros er nygresk, og tyrkisk i den nordlige tyrkisk-kypriotiske delen av øya. De fleste kyprioter snakker godt engelsk.

REISEFORSIKRING
Dersom du reiser utenfor Norge uten reiseforsikring, kan det få store konsekvenser for deg eller dine medreisende. Du bør derfor tegne en god reiseforsikring. En god reiseforsikring skal blant annet dekke utgifter i forbindelse med skader, ulykker, sykdom, hjemtransport og dødsfall. Pass på at forsikringen også dekker uforutsett sykdom og uhell. Vær oppmerksom på at forsikringsselskapene kan ha ulike, spesielle vilkår og at det er visse situasjoner som ikke dekkes. Les alltid forsikringsbetingelsene nøye på forhånd - også de detaljerte vilkårene! 

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Larnaca. Her møter vi vår lokale representant og bussen tar oss til hotellet. Velkomstmøte og middag på hotellet etter innsjekk.

 • DAG 2: Byvandring i Limassol (F, L, M)

  Etter frokost møter guiden oss i resepsjonen og vi tar offentlig buss til sentrum av Limassol gamle bydel. Her blir det omvisning til fots og vi spiser felles lunsj ved middelalderfortet i gamlebyen. Det var her, i henhold til historien, at Richard Løvehjerte giftet seg med Berengaria av Navarra og kronet henne til dronningen av England i 1191. Retur til hotellet tidlig ettermiddag. Felles middag på hotellet, som alle kvelder.

  Byvandring i Limassol (F, L, M)
 • DAG 3: Utflukt til Pafos (F, M)

  Pafos ligger på vestkysten av øya og er en av Kypros viktigste arkeologiske regioner. Hele byen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Pafos er også viktig på grunn av sin religiøse historie.

  Vi forlater hotellet etter frokost. Etter ca. 1 times kjøring kommer vi til "Petra tou Romiou", hvor Afrodite ifølge gresk mytologi ble født. Her blir det kaffe-stop på en kafè og litt tid til å rusle ved havet, eller hva med et lite bad? Vår reise fortsetter til det arkeologiske området Kato Pafos før det blir tid på egenhånd for lunsj ved havna. På vei tilbake til hotellet besøker vi den arkeologiske parken hvor House of Dionysus, House of Aion og House of Thyseus ligger. Mosaikkgulvene i disse villaene regnes blant de fineste i østlige Middelhavet. Tilbake på ettermiddagen til hotellet i Larnaca og felles middag på kvelden.

  Utflukt til Pafos (F, M)
 • DAG 4: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å nyte på stranden eller å utforske på egenhånd. Reiseleder vil samle de som ønsker det. Felles middag.

  Fridag (F, M)
 • DAG 5: Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)

  Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til hovedstaden Nicosia om man vil det. Pris kr. 480,- inkl. lunsj. Gjennomføres v/min. 15 påmeldte.

  Lefkosia (Nicosia) ligger midt på øya og har historie helt tilbake til bronsealderen. Hjertet av byen er omsluttet av venetianske murer og er oversådd med museer, gamle kirker og bysantinske bygninger. I dag er Nicosia den eneste delte hovedstaden i verden. Det nye Nicosia som er utviklet utenfor murene er blitt et moderne, kosmopolitisk og kulturelt sentrum.

  Etter frokost kjører vi til Nicosia. Det blir kaffe-stop på kafeen ved Erkebiskoppens palass før vi besøker St. John Katedral. Byvandring i den gamle bydelen før vi kjører videre til Ledra Street og kontrollposten til den nordlige delen av byen. Her spiser vi en lett börek-lunsj og besøker den gotiske katedralen St. Sophia. Retur til hotellet tidlig ettermiddag. Felles middag på kvelden.

  Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 6: Utflukt til vindistriktet rundt Limassol (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi til det arkeologiske området og oldtidsbyen Kourion. Området var en viktig historisk by grunnlagt av grekerne i det 14. århundre f.Kr. Vi besøker Greco Roman Theatre og House of Eustolios. The House of Eustolios var opprinnelig en privat romersk villa som ble et offentlig rekreasjonssenter i den tidlige kristne perioden. Den består av et kompleks av bad og en rekke rom med vakre mosaikkgulv.

  Vi forlater så Kourion og fortsetter gjennom vingård-området i Limassol. Etter en 30 minutters kjøretur kommer vi til en av de vakreste og mest tradisjonelle landsbyer på øya, Omodos. Her besøker vi en lokal vingård for litt vinsmaking og lunsj. Det blir litt egentid i landsbyen før vi returnerer til hotellet. Middag på kvelden.

  Utflukt til vindistriktet rundt Limassol (F, L, M)
 • DAG 7: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å nyte stranden eller å utforske på egenhånd. Reiseleder vil samle de som ønsker det. Felles middag.

  Fridag (F, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Bussen tar oss til flyplassen for retur til Norge.

Slik bor du

Mediterranen Beach Hotel er et godt 4-stjerners hotell som ligger litt vest for Limassol sentrum, bare 2 minutters gange fra stranden i Limassol og 40 min. kjøring fra Larnaca flyplass. Hotellet tilbyr et fullservice spa, flere restauranter og levende underholdning i sesong. Videre finnes det et utendørs basseng med steingrotte, et spa med kroppsmassasjer og skjønnhetsbehandlinger samt et treningsstudio. Du har dessuten tilgang til en flombelyst tennisbane samt bordtennis- og biljardbord.

Det varierte serveringstilbudet inkluderer toskansk mat, åpent kjøkken og sushibar. På sommeren kan du nyte småretter utendørs under pergolaene med slyngplanter. Overnattingsstedet tilbyr en sertifisert kypriotisk frokost hver morgen.

Alle rom har egen balkong, safe, te/kaffe fasiliteter, telefon, hårføner, minibar, LCD-TV og gratis wifi. 

MEDITERRANEAN BEACH HOTEL ****
71 Amathus Avenue, Agios Tychonas
4533 Limassol

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Elbjørg Haugsdal
  Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal
  har alltid jobbet innen reiseliv, og har lang erfaring fra ulike områder i bransjen og innenfor reiseledelse. De siste årene har hun kun jobbet som reiseleder, og stortrives med det! Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men hun er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Larnaca flyplass

Varighet
ca. 4,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Larnaca flyplass

Varighet
ca. 4,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo Gardermoen – Kypros med alle skatter og avgifter
 • 7 netter i dobbeltrom til bruk som enkeltrom med frokost og middag
 • All transport og innganger i henhold til program
 • 3 utflukter (byvandring Limassol, Pafos, vindistriktet rundt Limassol)
 • 2 lunsjer på lokale restauranter
 • Norsk reiseleder og skandinavisktalende lokalguide
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider og drikke
 • Tillegg for rom med havutsikt - kr. 1 090,-
 • Tips
 • Ekstra utflukt til Nicosia og Nord-Kypros kr. 480,- inkl. lunsj. (Gjennomføres v/min. 15 påmeldte)

Tilvalg/Utflukter

Ekstra utflukt til Nicosia m/ lunsj – kr. 480 v/ min. 15 pers. Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Tillegg for rom med havutsikt - kr. 1 090,-

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart Kypros

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Ayia Napa 16 / 7 17 / 8 19 / 9 23 / 12 26 / 16 30 / 19 32 / 22 33 / 22 31 / 20 27 / 17 22 / 12 18 / 9
Larnaca 16 / 7 16 / 7 19 / 8 23 / 11 26 / 15 31 / 19 33 / 22 33 / 22 31 / 19 27 / 16 22 / 12 18 / 9
Pafos 16 / 8 16 / 8 18 / 9 21 / 12 24 / 15 28 / 18 30 / 21 30 / 21 29 / 19 25 / 16 21 / 13 17 / 10
Limassol 14 / 6 15 / 6 17 / 7 21 / 11 25 / 14 29 / 18 32 / 20 32 / 20 30 / 18 26 / 15 21 / 11 16 / 8

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2021

12/10Oslo GardermoenSingeltur til KyprosMer enn 816 950,-BestillMer informasjon