Skip to main content

Singeltur til Kypros - Middelhavsøya Kypros har sol nesten hver dag

Vi nordmenn elsker Kypros, og det er ikke uten grunn. Her kan vi bade i fantastisk rent vann og nyte storslått natur, variert kultur, et velsmakende kjøkken og stor gjestfrihet.

I løpet av vårt opphold får vi med oss gylne strender, vakre fjell, bortgjemte landsbyer og middelalderborger. Øya innehar dessuten en av Europas eldste kulturer og tilbyr mange godt bevarte arkeologiske steder.

Vi bor på Mediterranean Beach Hotel, et godt 4-stjerners hotell, bare to minutters gange fra stranden i Limassol. Herfra legger vi opp til daglige utflukter, men det gis mulighet til å ta pauser og nyte late dager ved stranden for de som ønsker det. 

Med oss har vi en norsktalende reiseleder som tar godt vare på gruppen, i tillegg til en skandinavisk guide på utfluktene.

Gled deg til
 • Arkeologi og historie i Pafos
 • Lunsj og vinsmaking i Omodos
 • Byvandring i Limassol
 • God tid til å nyte Kypros

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Larnaca. Her møter vi vår lokale representant og bussen tar oss til hotellet. Velkomstmøte og middag på hotellet etter innsjekk.

 • DAG 2: Byvandring i Limassol (F, L, M)

  Etter frokost møter guiden oss i resepsjonen og vi tar offentlig buss til sentrum av Limassol gamle bydel. Her blir det omvisning til fots og vi spiser felles lunsj ved middelalderfortet i gamlebyen. Det var her, i henhold til historien, at Richard Løvehjerte giftet seg med Berengaria av Navarra og kronet henne til dronningen av England i 1191. Retur til hotellet tidlig ettermiddag. Felles middag på hotellet, som alle kvelder.

  Byvandring i Limassol (F, L, M)
 • DAG 3: Utflukt til Pafos (F, M)

  Pafos ligger på vestkysten av øya og er en av Kypros viktigste arkeologiske regioner. Hele byen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Pafos er også viktig på grunn av sin religiøse historie.

  Vi forlater hotellet etter frokost. Etter ca. 1 times kjøring kommer vi til "Petra tou Romiou", hvor Afrodite ifølge gresk mytologi ble født. Her blir det kaffe-stopp på en kafé og litt tid til å rusle ved havet, eller hva med et lite bad? Vår reise fortsetter til det arkeologiske området Kato Pafos før det blir tid på egen hånd for lunsj ved havna.

  På vei tilbake til hotellet besøker vi den arkeologiske parken hvor House of Dionysus, House of Aion og House of Thyseus ligger. Mosaikkgulvene i disse villaene regnes blant de fineste i det østlige Middelhavet. Tilbake på ettermiddagen til hotellet i Larnaca og felles middag om kvelden.

  Utflukt til Pafos (F, M)
 • DAG 4: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å nyte på stranden eller å utforske på egen hånd. Reiseleder vil samle de som ønsker det. Felles middag.

  Fridag (F, M)
 • DAG 5: Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)

  Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til hovedstaden Nicosia om man vil det.

  Tilleggsutflukt: Utflukt til Nicosia m/lunsj.
  Pris fra kr 1.100 pr. person
  Minimum antall påmeldte: 15

  Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 6: Utflukt til vindistriktet rundt Limassol (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi til det arkeologiske området og oldtidsbyen Kourion. Området var en viktig historisk by grunnlagt av grekerne i det 14. århundre f.Kr. Vi besøker Greco Roman Theatre og House of Eustolios. The House of Eustolios var opprinnelig en privat romersk villa som ble et offentlig rekreasjonssenter i den tidlige kristne perioden. Den består av et kompleks av bad og en rekke rom med vakre mosaikkgulv.

  Vi forlater så Kourion og fortsetter gjennom vingård-området i Limassol. Etter ca. 30 minutters kjøretur kommer vi til en av de vakreste og mest tradisjonelle landsbyene på øya, Omodos. Her besøker vi en lokal vingård for litt vinsmaking og lunsj. Det blir litt egentid i landsbyen før vi returnerer til hotellet. Middag om kvelden.

  Utflukt til vindistriktet rundt Limassol (F, L, M)
 • DAG 7: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å nyte stranden eller å utforske på egen hånd. Reiseleder vil samle de som ønsker det. Felles middag.

  Fridag (F, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Bussen tar oss til flyplassen for retur til Norge.

Slik bor du

Mediterranean Beach Hotel er et godt 4-stjerners hotell som ligger litt vest for Limassol sentrum, bare to minutters gange fra stranden i Limassol og 40 min. kjøring fra Larnaca flyplass. Hotellet tilbyr et fullservice spa, flere restauranter og levende underholdning i sesong. Videre finnes det et utendørs basseng med steingrotte, et spa med kroppsmassasje og skjønnhetsbehandlinger samt et treningsstudio. Du har dessuten tilgang til en flombelyst tennisbane samt bordtennis- og biljardbord.

Det varierte serveringstilbudet inkluderer toskansk mat, åpent kjøkken og sushibar. Om sommeren kan du nyte småretter utendørs under pergolaene med slyngplanter. Overnattingsstedet tilbyr en sertifisert kypriotisk frokost hver morgen.

Alle rom har egen balkong, safe, te/kaffe fasiliteter, telefon, hårføner, minibar, LCD-TV og gratis wifi. 

MEDITERRANEAN BEACH HOTEL ****
71 Amathus Avenue, Agios Tychonas
4533 Limassol

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Elbjørg Haugsdal
  Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal
  har alltid jobbet innen reiseliv, og har lang erfaring fra ulike områder i bransjen og innenfor reiseledelse. De siste årene har hun kun jobbet som reiseleder, og stortrives med det! Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men hun er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo Gardermoen
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Larnaca flyplass

Varighet
ca. 4,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Larnaca flyplass

Varighet
ca. 4,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo Gardermoen – Kypros
 • 7 netter på Mediterranean Beach Hotel **** m/frokost
 • 7 middager på hotellet
 • 2 lunsjer på lokale restauranter
 • All transport, utflukter og innganger i henhold til program
 • Norsk reiseleder og skandinavisktalende lokalguide
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider og drikke
 • Tips
 • Ekstra utflukt til Nicosia og Nord-Kypros kr. 1.100,- inkl. lunsj (minimum 15 påmeldte)

Tilvalg/Utflukter

Ekstra utflukt til Nicosia m/ lunsj – kr. 1.100 v/ min. 15 personer. Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

April 2024

6/4Oslo GardermoenSingeltur til Kypros8 dagerUtsolgt18 950,-Book på ventelisteMer informasjon