Skip to main content

Musikkreise til Berlin

Bli med på en uforglemmelig reise til Berlin med konsert og markering av 35-års jubileet for Berlin-murens fall!

Opplev historien og gjenopplev øyeblikkene som omformet verden på vår unike tur til Berlin. Vi tar deg med til ikoniske steder som Bernauer Strasse, der mennesker risikerte alt for frihet, og Checkpoint Charlie, den berømte grenseovergangen mellom øst og vest. Vi beundrer den livlige kunsten på East Side Gallery, hvor murens grå vegger ble et lerret for håp og fred. Vi utforsker DDR–museet og får et innblikk i dagliglivet bak jernteppet.

Vi skal også på konsert med Berliner Symphoniker i berømte Berliner Philharmoniker. Denne gjesteopptredenen gir oss vakre nasjonalromantiske stemninger av Max Bruch, Mendelsohn-Bartholdy og Robert Schumann.

Berlin er fuglen Fønix som har steget opp av asken. Vi skal oppleve en ung og dynamisk by. Energien er tilbake. Vi møter et yrende gateliv og vennlige mennesker. Naturligvis tar vi oss også tid til noen kulturelle kneipebesøk. Vi sørger for gode tradisjonelle måltider på
innbydende restauranter. 

Nils Krister Larsen er vår reiseleder, guide og kjentmann. Han hadde mange opphold i Berlin før muren falt. I senere år har han arrangert mange turer til byen – både for musikk- og operaelskere og ikke minst historieinteresserte.

Gled deg til
 • Konsert med Berliner Symphoniker
 • Byvandring i Berlin
 • Å oppleve 35-årsjubileet for murens fall
 • Å spise på lokale tradisjonsrestauranter

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / B = Brunsj / ML = Matpakkelunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen til Berlin med direktefly. Vi blir hentet på flyplassen, og underveis til vårt hotell ser vi noen av byens kjente steder.

  Vi får også et lengre stopp ved Bernauer Strasse som nå er blitt «murmuseum» og likeledes kjører vi forbi East Side Gallery.

  Om kvelden blir det felles middag på en lokal restaurant og for de som vil blir det et kneipebesøk.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: 35 år siden murens fall (F, M)

  Det er 35 år siden Berlinmuren falt. Vi besøker noen av stedene hvor dagen markeres – blant annet ved Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie og Tranenpalast. I løpet av dagen besøker vi DDR-museet.

  Vi får mye vi skal tenke over og om kvelden møtes vi etter en dag med mange inntrykk til felles middag på lokal restaurant.

  35 år siden murens fall (F, M)
 • DAG 3: Konsert (F, M)

  De som vil, blir med til Gedachtniskirche og gudstjeneste i det gamle Vest-Berlin. Vi tar buss nr 100 eller 200 til Bahnhof Zoo - det eneste stedet man kunne forlate toget om man kom fra Vest-Europa til Berlin. Vi gir ellers forslag til besøk av andre av byens mange severdigheter.

  På ettermiddagen møtes vi til konsert med Berliner Symphoniker i Berliner Philharmonie. Konsertlokalet ligger i kort avstand fra hotellet og det blir felles middag på lokal restaurant etter konserten.

  Konsert (F, M)
 • DAG 4: Hjemreise (F)

  Vi spiser frokost og sjekker ut fra hotellet. Den som ønsker kan bli med reiseleder på en felles byvandring.

  Så er det tid for å reise til flyplassen for fly til Norge.

Slik bor du

Hotellet ligger sentralt i Berlin ved en park i bydelen Kreutzberg, ikke langt fra Willy Brandt-huset. Bygningen har tidligere vært et stort postkontor, men er i dag et stilfullt hotell.

Rommene har dusj/WC, telefon, TV, airconditioning, safe, hårføner og gratis wifi.

Hotel Crown Plaza Berlin Potsdammer Platz **** 
Hallesche Str.10
10963 Berlin

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Berlin Brandenburg flyplass

Varighet
ca. 1 time og 35 minutter
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Berlin Brandenburg flyplass

Varighet
ca. 1 time og 40 minutter 
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Direktefly t/r Oslo–Berlin
 • 3 netter på Crowne Plaza Berlin - Potsdamer Platz **** m/frokost
 • 3 middager
 • Bysightseeing med lokalguide
 • Gratis kollektivtransport i 3 dager
 • Konsert med Berliner Symphoniker
 • All transport, utflukter
  og inngang iht. program
 • Norsk, lokalkjent reiseleder

Tillegg for enkeltrom

kr 2 900,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

November 2024

8/11Oslo GardermoenMusikkreise til Berlin4 dagerLedige plasser13 900,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke type billetter er inkludert i musikk arrangementet?

  Aller travel arrangerer turer til berømte operafestivaler og operascener i utlandet. Vi arrangerer også musikkturer til mange spennende steder. Hvilke typer billetter som er inkludert i den enkelte reise vil spesifiseres under turen. Noen ganger har vi fått tak i billetter i beste kategori, til en god pris, og andre ganger gir vi mulighet for oppgradering mot tillegg i pris.