Skip to main content
Nyhet

Vandreparadiset Andorra

Har du noen gang vært på fottur i et 468 km2 fyrstedømme, i hjertet av Pyreneene? Hvis ikke, så er det på tide nå!

Bli med dyktige Christian Eik på dette vandringseventyret i Andorra! Her legger vi opp til fem fotturer i variert fjellandskap, samtidig som vi skal utforske skjulte perler, fantastiske geologiske skatter og spektakulær natur.

Inneklemt mellom Spania og Frankrike ligger dette fjellrike fyrstedømmet. Mer enn 80 % av det vakre landet er ren og uberørt natur, med et bredt utvalg av vandrestier og hele tre naturparker. Andorra er dessuten rikt på kultur og historie, med en interessant sammensmelting av kulturer og språk, et biosfærereservat i Ordino og UNESCO-listede steder som den vakre dalen Madriu-Perafita-Claror.

Vår faste base blir den gjestfrie landsbyen Arinsal og flotte Hotel Yomo Patagonia. Vi går daglig mellom 5-14 km. og med oss har vi en lokal vandreguide. Tempoet er behagelig og underveis stopper vi for piknik eller lunsj på lokale restauranter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen. Vandrenivået på turene ligger på nivå 4 på vår skala.

Ikke gå glipp av denne unike muligheten!

Gled deg til
 • 5 flotte fjellvandringer
 • Skjulte perler og unik kultur
 • Hotell med fjellutsikt og lokal sjarme

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

 • Dag 1: Ankomst (L, M)

  Avreise morgen fra Oslo med ankomst Barcelona midt på dagen. Buss gjennom Catalonias innland og starten på Pyreneene, gjennom landsbyer og flotte landskap til Arinsal. Underveis stopper vi for lunsj.

  Etter ankomst blir det velkomst-cocktail og middag på hotellet.

 • Dag 2: Vandring : Madriu Valley (F, L, M)

  Hele Madriu-dalen er beskyttet område, listet som verdensarv av UNESCO. Å besøke det hele er en utflukt på flere dager gjennom daler, innsjøer og topper. Denne ruten tar oss til den nedre delen av dalen til Fontverd på 1865 m. og/eller La Farga (Forge) på 2000 m. På denne vandringen får vi oppleve en elv som renner med enorm kraft, lastet med smeltevann. Vi vil passere gjennom den pittoreske gamlebyen Ramio på 1600 moh, og få en ide om hvordan oldtidens innbyggere i disse områdene levde og stilen på konstruksjonene deres, så vel som deres «modus vivendi» (jakt, fiske, bruk av naturressurser og verktøy etc.) Lunsj på lokal restaurant og middag på hotellet om kvelden.

  Høydeforskjell: 750 m.
  Vanskelighetsgrad: 3 / Distanse: 14 km.
  Langs gamle stier som er steinete. Gode fjellsko er viktig her.

  Vandring : Madriu Valley (F, L, M)
 • Dag 3: Vandring: El tartar - Vall de Incles (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi til El Tarter for vår første vandring. Dalen Incles byr på innsjøer og topper spredt over et stort territorium. Det er en skråning som er tydelig mot sør og en annen mot nord. Cabana Sorda ligger på 2300 m. på den sørvendte siden. Her kan vi nyte den vakre fjellfloraen med alperoser, krokus og pyreneiske ranunkler. Kontrasten er flott og naturen variert med små fjellvann, bekker og høydedrag. Vi spise vår piknik-lunsj ved et av de mange vannene. Middag på hotellet om kvelden.


  Høydeforskjell: 650/700 m.
  Distanse: 10 km./14 km.
  Langs stier, men underlaget kan variere avhengig av årstid.

  Vandring: El tartar - Vall de Incles (F, L, M)
 • Dag 4: Vandring: Peak Alt de la Capa (F, L, M)

  Pic Alt de la Capa 2572 m.o.h. er et utmerket utsiktspunkt over Andorras spektakulære fjellandskap. Det er en velkjent topp for lokalbefolkningen, som elsker fjellene i landet sitt. Oppstigningen går gjennom skog i begynnelsen, deretter eng-strekninger fulle av blomster og deretter gjennom noe brattere terreng med steinete gressbakker. Den siste delen er i en stigning som består av kalkholdig stein. Lunsj på lokal restaurant og middag på hotellet om kvelden.

  Høydeforskjell: 800 m.
  Distanse: 10 - 14 km
  Langs fjellstier og steinete partier.

  Vandring: Peak Alt de la Capa (F, L, M)
 • Dag 5: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av eller utforske området på egen hånd. Middag på hotellet om kvelden.

  Fridag (F, M)
 • Dag 6: Vandring: Sispony - Os de Civis (F, L, M)

  Denne fotturen starter i den pittoreske byen Sipony, i den gamle delen av byen. Vi kan dele ruten i tre deler. Den første delen er en enkel rute som går langs en ikke-asfaltert, men bred vei for kjøretøy. Vi passerer åkre og enger med en intens grønnfarge, full av blomster. Det er vanlig å se noen Cabirols (rognhjort) på denne tiden av året. De er i hekkesesong og det er normalt å høre dem i skogen når de forsvarer de små mot rovdyr. Hannene utmerker seg med vakre gevir og er større, hunnene er mindre og har ikke gevir.

  Den andre delen av ekskursjonen er en brattere sti som går gjennom en tett, svart furuskog til Montanerpasset 2100 m og grensen til Spania. Her får vi spektakulær utsikt over forskjellige topper på nesten 2800 m, noen i Andorra og andre i Spania.

  Den tredje delen er nedstigningen. Vi er nå på spansk jord, i en del av naturreservatet Alt Pirineu. Vi går nedover på sti til den pittoreske og godt bevarte byen Os de Civis. Her spiser vi lunsj på en lokal restaurant.

  Høydeforskjell: 850 m.
  Distanse: 15 km
  Alternativt, hvis det er veldig varmt for sesongen, vil vi gjøre en utflukt i Rialb-dalen.

  Lunsj på lokal restaurant og middag på hotellet om kvelden.

  Vandring: Sispony - Os de Civis (F, L, M)
 • Dag 7: Vandring : Coma Pedrosa Naturreservat (F, L, M)

  Denne ruten er en vakker rundtur hvor vi besøker den solrike siden av Arinsal. Vi går direkte fra hotellet til kanten av Prats Nous på 2000 m. Hele turen er innenfor grensene til naturparken Coma Pedrosa (landets høyeste fjell – 2942 m.)

  Det vil normalt på dette tidspunktet være rikelig med snø i de høyeste partiene. Vi går oppover på god sti, men ganske bratt mot hyttene Percanela. Videre opp til vi når utkanten av skogen. Herfra er utsikten spektakulær og samtidig sjokkerende. Her gikk nemlig det mest ødeleggende snøskredet i Andorras historie. Rasets styrke og konsekvensene er fortsatt synlige.

  Vi følger videre på vei med små opp- og nedoverbakker til Font Podrida-passet (2063 m.) Litt lengre frem kommer vi til Pla del Estany hvor vi kan observere murmeldyr og ta et forfriskende bad, før vi starter nedstigningen på god sti. Piknik-lunsj og middag på typisk andorransk restaurant om kvelden.

  Høydeforskjell: 550m
  Distanse: 10 km

 • Dag 8: Hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og setter kursen for Barcelona og hjemreise til Norge.

Slik bor du

Godt hotell som ligger utmerket til i Arinsal, med flott fjellutsikt og rett ved taubanen. Hotellet er sertifisert som et sykkelhotell, og her finnes mange muligheter for utenførs aktiviteter. 

Her finner du et hyggelig fellesområde, buffetrestaurant, bar og spa med treningsrom og sauna. 

Alle rom er ca. 30 kvm. med to enkelt- eller en dobbeltseng, en liten kjøkkenkrok og bad med hårføner, badekar eller dusj. Wi-Fi er gratis.

HOTEL YOMO PATAGONIA **** 
Carretera Comallemple s/n Arinsal
AD400 Arinsal, Andorra

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Christian Eik
  Christian Eik
  Christian Eik
  Vår populære vandreguide og reiseleder Christian Eik har en utstrakt erfaring og gjør vandreturer for våre gjester i mange ulike land. Christian er trygg, kunnskapsrik, humørfylt og ivaretagende. Christian sitt motto er: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Barcelona flyplass

Varighet
ca. 3,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Barcelona flyplass

Varighet
ca. 3,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Barcelona
 • Busstransport iht. program
 • 7 netter på Hotel Patagonia **** m/frokost og middag
 • 6 lunsjer - piknik eller lokal restaurant
 • 5 vandringer med lokal vandreguide
 • Erfaren norsk reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Evt. tilslutningsbilletter
 • Tips
 • Turistskatt, ca. EUR 2 pr.person pr.natt (betales direkte til hotell ved ankomst)

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 400,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. 
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

September 2024

24/9Oslo GardermoenVandreparadiset Andorra8 dagerFå ledige17 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.