Skip to main content

Kypros - vandring og kultur

Bli med på en aktiv tur til vakre Kypros. Middelhavsøya som har over 330 regnfrie dager i året tilbyr storslått natur, variert kultur, velsmakende kjøkken og stor gjestfrihet. Her venter idylliske landskap, gylne strender og ikke minst de spektakulære Troodos-fjellene.

Vi vandrer fire av dagene i fjellet, langs kysten eller i innlandet, og resten av tiden utforsker vi den greske kulturen og nyter late dager.

Vi bor på et godt spa- og strandhotell i Limassol og med oss har vi dyktige Elbjørg Haugsdal som tar vare på gruppen og legger opp til felles måltider og aktiviteter. I tillegg vil det være med en lokal vandreguide på alle turene.

Vandringene er på 3-4 timer og terrenget varierer og kan til tider være bratt. Denne reisen passer for alle med normalt god helse som er vant til å gå vanlige fjellturer. Gode vandresko er viktig.

Denne vandreturen ligger på nivå 3. Se oversikt over våre nivåer her.

Gled deg til
 • 4 vandredager i spektakulære omgivelser
 • Besøk på appelsinplantasje
 • Lunsj og vinsmaking i Omodos
 • Hotell ved havet med balkong

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Larnaca på formiddagen og blir kjørt med buss til vårt hotell for innsjekk. Hyggelig middag på hotellet på kvelden.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: 1. vandring: Vandring til Aphrodites fødested (F, L)

  Avreise fra hotellet etter frokost. Vi kjører gamle veien langs havet, gjennom byen Limassol, forbi appelsinplantasjer og gamle ruiner. Etter ca. 60 min. kommer vi frem til Aphrodites fødested – Petra tou Romiou. Her starter vi dagens vandring, en lett men naturskjønn rute med utsikt til havet. Vi får høre historien om Aphrodite som etter sigende skulle blitt født her og ser hennes klippe. Etter vandringen kommer bussen og henter oss, tar oss med tilbake til klippen hvor det er mulighet for et bad for de som ønsker det. Videre avslutter vi med lunsj på en lokal restaurant.

  Dagens vandring: ca. 7,5 km / ca. 2,5 timers lett vandring på sti ca. 50 moh.

  1. vandring: Vandring til Aphrodites fødested (F, L)
 • DAG 3: 2. vandring: Troodos-fjellene, Kalidonia Waterfalls og vinområdet (F, L)

  Troodos er den største fjellkjeden på Kypros, med Mont Olympus som høyeste topp (1952 moh). Kjeden strekker seg langs det meste av øyas vestside. I den bysantinske perioden ble dette et flott sentrum for bysantinsk kunst, da kirker og klostre ble bygget i fjellene, vekk fra den truede kystlinjen. Troodos-fjellene er kjent over hele verden for sin geologi.

  Etter frokost kjører vi opp til platået 1600 moh. hvor vår vandring starter. De første 2 km går vi på en gammel bilfri vei (asfalt). Vi fortsetter på Kaledonia Trail og her er det noen bratte partiet, men det finnes rekkverk. Etter ca. 2 km kommer vi til Kaledonien Waterfall. Fossefallet ligger ved elvebredden av Kryos Potamos i Troodos Nasjonalpark, på 1330 meters høyde og er 13 meter høyt. Etter 1 km møter vi bussen igjen og kjører til vingården Lampouris Winery, hvor vi får smake på forskjellige viner. Det blir også mulighet for å kjøpe med seg vin. Videre til byen Omodos og en god lunsj på Taverna Katoi. Litt egentid før hjemreise på ettermiddagen.

  Dagens vandring: ca. 3 km / ca. 2 timer / Nedover ca. 500 m. (Obs: Ganske bratt nedover)

  2. vandring: Troodos-fjellene, Kalidonia Waterfalls og vinområdet (F, L)
 • DAG 4: Fridag (F)

  Dagen er fri til å nyte på stranden eller å utforske på egenhånd. Reiseleder vil samle de som ønsker det.

 • DAG 5: 3. vandring: Akamas-halvøya (F)

  Akamas er en halvøy på nordvestkysten av Kypros. På den sørlige delen av halvøya ligger byen Pegeia og på den nordøstlige siden ligger byen Polis. På grunn av halvøyas fjellrike natur er det ingen veier som går gjennom hjertet av øya. Attraksjoner i Akamas inkluderer et skilpadde-reservat og Aphrodites Bad, hvor gudinnen sies å ha badet. Ettersom området er relativt utilgjengelig finnes det et stort mangfold av flora og fauna der. Akamas tilbyr et bredt mangfold av liv, inkludert mange sårbare arter, hvorav noen er endemiske for Akamas.

  Vi startet dagen med å kjøre ca. 2 timer og passerer Pafos og Polis før vi kommer frem til Aphroditets Bad. Her starte vi vandringen på Aphrodites Trail. Etter hvert som vi kommer oppover vil vi få en vakker utsikt mot Pafos og Akamas-halvøya. Nydelig vandring opp til 350 moh. Tilbake går vi på stien som svinger seg nedover til stranden igjen. Vi får også vaske oss i Aphroditets Bad og blir betraktelig yngre sier legenden. Vi spiser individuell lunsj før retur tilbake til hotellet.

  Dagens vandring: ca. 7 km / ca. 3-4 timer / Oppover ca. 350 m. / Nedover ca. 350 m.
  (Obs: Bratt opp og ned)

  3. vandring: Akamas-halvøya (F)
 • DAG 6: Fridag (F)

  Dagen er fri til å nyte stranden eller å utforske på egenhånd. Reiseleder vil samle de som ønsker det.

  Valgfritt: På kvelden blir det mulighet for middag på en tradisjonell taverna. Her får vi servert ulike småretter "meze" med drikke, og det blir Kypriotisk folkloreshow. Buss inkl.
  Pris kr. 990,- pr. person (min. 15 pers.)

  Fridag (F)
 • DAG 7: Appelsinplantasje og kulturell vandring i Cape Greco og Agia Napa (F, M)

  Vi starter dagen med å kjøre mot Agia Napa. På veien besøker vi en appelsinplantasje og kan selv bli med å plukke appelsiner. Videre kjører vi til Cape Greco - et fantastisk område. Deretter stopper vi i den kjente feriebyen Agia Napa og nyter en kopp kaffe på strandpromenaden før vi returnerer til Limassol. På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.

  Dagens vandring ca. 5,5 km lett terreng i historiske omgivelser

  Appelsinplantasje og kulturell vandring i Cape Greco og Agia Napa (F, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og bussen tar oss til flyplassen for retur til Norge.

Slik bor du

Godt 4 stjerners hotell som ligger litt vest for Limassol sentrum , bare 2 minutters gange fra stranden i Limassol og 40 min. kjøring fra Larnaca flyplass. Hotellet tilbyr et fullservice spa, flere restauranter og levende underholdning i sesong. Videre finnes det et utendørs basseng med steingrotte, et spa med kroppsmassasjer og skjønnhetsbehandlinger samt et treningsstudio. Du har dessuten tilgang til en flombelyst tennisbane samt bordtennis- og biljardbord.

Det varierte serveringstilbudet inkluderer toskansk mat, åpent kjøkken og sushibar. På sommeren kan du nyte småretter utendørs under pergolaene med slyngplanter. Overnattingsstedet tilbyr en sertifisert kypriotisk frokost hver morgen.

Alle rom har egen balkong, safe, te/kaffe fasiliteter, telefon, hårføner, minibar, LCD-TV og gratis wifi. 

MEDITERRANEAN BEACH HOTEL ****
71 Amathus Avenue, Agios Tychonas
4533 Limasso

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Larnaca flyplass

Varighet
ca. 4,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Larnaca flyplass

Varighet
ca. 4,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Tillegg

Dobbeltrom m/havutsikt, kr 525,- per person
Enkeltrom Kr 1500,- 
Enkeltrom med havutsikt kr 2620,-

Tilvalg aktivitet

* Kypriotisk middag "meze" på en tradisjonell taverna med folklore show kr 990,-
   min. 15 pers. Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

PRAKTISK INFORMASJON & INNREISE

Kypros har vært delt siden den tyrkiske invasjonen i 1974, med en FN-kontrollert buffersone mellom den sørlige gresk-kypriotiske delen og den nordlige tyrkisk-kypriotiske delen av øya. Nordmenn trenger pass for innreise til Kypros. Kypros er ikke en del av Schengen-området, men mellom Norge og Republikken Kypros er det visumfrihet. Passet trenger ikke være gyldig utover utreisedagen fra Kypros.

VALUTA
Myntenheten på Kypros er euro, €. De fleste kredittkort kan anvendes. Elektronisk betaling er mindre utbredt enn i Norge, men er vanlig i større butikker. På den tyrkisk-kypriotiske delen av øya kan man betale med euro, men vekslepenger gis i tyrkisk mynt.

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell: + 1 time (GMT +2).

STRØMNETT
Strømnettet er på 240 volt. Stikkontakter har tre flate plugger. Mange hoteller låner ut adaptere, eller de kan kjøpes i supermarkeder.

SPRÅK
Lokale språk på Kypros er nygresk, og tyrkisk i den nordlige tyrkisk-kypriotiske delen av øya. De fleste kyprioter snakker godt engelsk.

REISEFORSIKRING
Dersom du reiser utenfor Norge uten reiseforsikring, kan det få store konsekvenser for deg eller dine medreisende. Du bør derfor tegne en god reiseforsikring. En god reiseforsikring skal blant annet dekke utgifter i forbindelse med skader, ulykker, sykdom, hjemtransport og dødsfall. Pass på at forsikringen også dekker uforutsett sykdom og uhell. Vær oppmerksom på at forsikringsselskapene kan ha ulike, spesielle vilkår og at det er visse situasjoner som ikke dekkes. Les alltid forsikringsbetingelsene nøye på forhånd - også de detaljerte vilkårene! 

KLÆR
Gode og bekvemme joggesko eller vandresko er nødvendig. Staver er bra for å avlaste og holde balansen. Husk dog at de bør være sammenleggbare og passe i kofferten, slik at du slipper å sende de som spesialbagasje. Du trenger også ryggsekk for dagsturer, solbriller og solkrem, sitteunderlag og plaster. Her er noen punkter:

• Liten vanntett ryggsekk som rommer de nødvendige personlige ting man skal ha med på gå-etappene
• Gode, romslige og solide sko – gjerne vandresko. Skoene må gjerne være godt inngåtte slik at man unngår gnagsår
• Tynne ull-, eller bomullssokker
• Lett regntøysett
• Fleecejakke eller annen sportsjakke
• Lette t-skjorter
• Shorts og joggebukse eller en annen komfortabel bukse
• Hatt eller caps
• Solbriller og solkrem
• Liten håndduk hvis man vil ta et bad
• Avkjølende krem (som demper eventuelle hovne ben)
• Sårsalve, vaselin og plaster (gnagsårplaster)

Det kan være skiftene vær, så det er lurt å ta med ulike klær. På kvelden kan det bli kjølig.
 

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.