Skip to main content
Bestselger

Vandring i Femundsmarka - Rundt bergstaden Røros

Bli med å vandre gjennom storfuruskogen med mange hundre år gamle kjemper og se det blinke i et stille tjern med snaufjell som bakgrunn. Hør bare lyden av skogen og stillheten, bare avbrutt av lavskrika og ørnens skrik – da er du i Femundsmarka.

Vi inviterer til en vandretur der hver dag byr på forskjellig landskap og villskap som Johan Falkberget og Mikjel Fønhus har beskrevet i flere av sine romaner. Vi skal selvfølgelig bo sentralt i bergstaden Røros og blir kjørt ut hver dag for å vandre i Femundsmarka.  

Vandreguide Kjell Magne Nordvi tar oss med på sine stier som hans forfedre har tråkket opp og viser og forteller om den sjeldne ulvelaven og planter som kan lege sår og helbrede sykdom, finner sportegn etter dyr mens vi vandrer i fantastiske omgivelser som er beskyttet som verdensarv, landskapsvern og nasjonalpark på grunn sin unike natur og kulturhistorie.

Men ikke minst å bo i historiske omgivelser i bergstaden Røros er en opplevelse i seg selv.

"Stor takk til vår spreke og kunnskapsrike turleder Kjell Magne Nordvi, vi hadde en alle tiders fin tur. Vi ble raskt en sammensveiset gruppe med hyggelige bekjentskaper. 
Vi takker for flotte opplevelser og håper å være med på ny Norgestur til neste år."
-
Marit og Morten fra sommerturen 2021 

På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med lette vandresko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Gled deg til
 • 5 flotte vandreopplevelser
 • Besøk i nasjonalpark
 • Vandre på stier i glissen furuskog
 • Gode historier
 • Dyktig vandreguide
 • Bo i historiske omgivelser på Bergstaden Hotell

Transport

Man må selv ta seg til/fra Røros. Man kan benytte egen transport med bil.  

Kommer du fra Oslo via Hamar, Elverum følger du E6, RV3 og FV30 til Røros.  En tur på ca. 5 timer og ca. 380 km.
Dersom du kommer fra Trondheim via Støren følger du E6 og FV30.  Fra Trondheim ca 2 timer og 20 min (150 km).

Kollektiv transport:
Fra Oslo S med tog R21 til Hamar. Avgang kl. 08.02, med ankomst Hamar kl. 09.18. Videre med R25 avg. Hamar kl. 10.11 med ank. Røros kl. 13.37.
Fra Trondheim med tog R25 kl. 09.42 med ankomst Røros kl. 12.13.
 

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Røros - byvandring og Kvitsainda(M)

  Lett tur - 2 timer, gate og vei. Nivå.2

  Etter at dere ankommer Røros, samles vi på hotellet ca. kl.15.00 og møter reiseleder og vandreguide Kjell Magne Nordvi. Når vi første er på Røros må vi ta en byvandring for å gjøre oss kjent med byen og omgivelsene. Byen «feirer» 40 år som verdensarv på UNESCOs verdensarvliste. Antagelig legger vi veien om Hyttklokka, som er plassert øverst i Mørkstugata i tilknytning til Malmplassen. Hyttklokka ble brukt til å varsle arbeiderne på smeltehytta om når arbeidet begynte og sluttet. Klokka ble nok også brukt som alarmklokke f.eks. ved brann. Vi vandrer også via naturfenomenet «ørkenen» på Røros, kalt Kvitsainda.
  Etter turen samles vi og Kjell Magne tar en gjennomgang av programmet og informerer om de enkelte turene, før vi samles til felles middag på hotellet.

  Røros - byvandring og Kvitsainda(M)
 • DAG 2: Gråbeinhølet – Stenfjellet - Grådalen (F, M)

  12 km, 7 timer. Fin rundtur, middels krevende. Rolig tur med noe stigning. Nivå.3

  Etter frokost kjører vi fra Røros til Svenskmyra hvor nærmere 1500 svenske soldater frøs ihjel på retretten i 1719 under general de la Barre, i Karl 12´s felttog mot Norge. Kjøreavstand er 30 km med gårder og setre langs Håsjøen før vi kjører inn i unike, vakre Grådalen som Kjell Magnes forfedre ryddet. Vi går av ved Gråbeinhølet og vandrer opp mot Flensberget der kongeørna har reir og der snaufjellet begynner, og videre i Stenfjellet langs mange fiskevann på til dels gjengrodde stier i snaufjellet . Her er det en fantastisk utsikt over Femundsmarka. Vi kommer ned igjen i Grådalen der bussen venter.
  Middag på hotellet.

  Gråbeinhølet – Stenfjellet - Grådalen (F, M)
 • DAG 3: Femunden – Synnervika – Flensmarka - Håsjøen (F, M)

  10 km. - Varighet 6 timer. Middels krevende rolig tur. Nivå.3

  Etter frokost er det avreise fra Røros mot Svenskmyra. Vi kjører ned til Synnervika (41 km) ved Femunden der Femund II legger til. Etter en kort pause kjører vi tilbake og går inn i Flensmarka. Turen går gjennom vakker natur og forbi mange tjern og åpne skogsbuer i gammel furuskog. Her er det fiskemuligheter for de som ønsker å forsøke fiskelykken. Vi går tilbake til Håsjøen der bussen venter.
  Middag på hotellet.

  Femunden – Synnervika – Flensmarka - Håsjøen (F, M)
 • DAG 4: Feraghåen – Femundåsen – Langen Gjestegård (F, M)

  10 km, 5 timer – lett terreng. Nivå.2-3

  Dagen starter med frokost på hotellet før vi kjører til Feragshåen og går langs sjøen i vakker furuskog og fram til verdensarvrennene, først med fløterenna fra Langtjønna og Femunden. Videre langs renna, forbi Rundtjønna og flere tømmerrenner over Femundsåsen der vi passerer stien Carl von Linne gikk i 1734 for å samle inn fjellflora og videre til Langen Gjestegård der bussen venter.
  Tømmerrennene, fullført 1764 førte vannet fra Femunden til Glomma i stedet for inn i Sverige og ga kobberverket på Røros tilgang til tømmeret rundt Femunden. Det førte også til at sik, harr og annen kvitfisk kom over i Glomma.

  Middag på hotellet.

  Feraghåen – Femundåsen – Langen Gjestegård (F, M)
 • Dag 5: Ratvollen og Muggruva (F)

  Varighet 3 timer – lett terreng. Nivå.2

  Etter frokost kjører vi mot Nordgruvefeltet og gjør en stopp ved Johan Falkbergets hjem der Kjell Magne forteller om fatterens liv og forfatterskap. Så kjører vi oppover mot Muggruva i fjellsiden vest for Rugeldalen.
  Gruva var i drift fra 1774 til 1919 og hadde en lengde på 1500 meter og en bredde i snitt på 140 meter inne i fjellet. Gruva ga 400 000 tonn kobbermalm og vi ser steinmassene og kan gå inn i det som var smia. Herfra kan vi også nyte en flott utsikt mot Røros, Glåmos og Ålen.
  Vi reiser tilbake til hotell for utsjekk før kl 12. Det vil være mulig å rekke en rask dusj før hjemreise.

Slik bor du

Bergstadens Hotel ***
7374 Røros

Bergstaden Hotel ligger omgitt av fjell i den UNESCO-vernede byen Røros. Hotellet tilbyr rom med gratis Wi-Fi og flatskjerm-TV. Hotellet ligger sentralt midt i Røros sentrum, kun 250 meter fra Røros stasjon.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Kjell Magne Nordvi
  Kjell Magne Nordvi
  Kjell Magne Nordvi
  er født i 1956 og har bodd de siste 30 årene på Finnskogen. Han har gått de fleste stier og er spesialist på å finne spennende steder som er knyttet til naturfenomener, sagn og tradisjoner. Han kjenner stiene og historiene som han formidler på en spennende måte, både i møter med dyr, natur og mennesker som vil være tema på turene våre i vakker natur. Han har gått i Femundsmarka hvert år siden han var 4 år og han har også hatt tid til å skrive boka "Finnskogens Hemmeligheter". Kjell Magne er også godt kjent andre steder i Norge og kunnskapen er like stor der.
Prisen inkluderer:
 • Busstransport til/fra vandreturene
 • 4 netter på Bergstaden Hotell
 • 4 frokoster.1 lunsj og 4 middager
 • 5 vandringer i Femundsmarka og Røros
 • Guide og reiseleder Kjell Magne Nordvi
Prisen inkluderer ikke:
 • Transport til/fra Røros
 • Matpakke lunsj kr.85,-
 • Øvrige måltider og drikke ikke omtalt i program

Tillegg enkeltrom

Fra kr. 1 800,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Vandrekart

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Juni 2023

5/6Oppmøte hotellVandring i Femundsmarka5 dagerLedige plasser7 950,-BestillMer informasjon

August 2023

14/8Oppmøte hotellVandring i Femundsmarka5 dagerLedige plasser8 950,-BestillMer informasjon

September 2023

4/9Oppmøte hotellVandring i Femundsmarka5 dagerLedige plasser8 950,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.