Skip to main content

Vandringer på Senja - vakre fotturer i midtnattssol

Bli med å vandre i fantastiske omgivelser og opplev den berømte midnattssola. Nord-Norge har så mye vakker natur som nesten tar pusten fra deg og Senja er intet unntak.

Vi skal vandre i nordnorsk kystlandskap med spisse tinder og dype fjorder som skjærer inn i terrenget. Midnattssolen «vandrer» over horisonten i nordvest og omgitt av vakker natur og fjell som speiler seg i det blå krystallklare havet blir dette en uforglemmelig naturopplevelse. Dette er en spektakulær tur for vante fjellfolk.

Vår base er i Hamn, som ligger vakkert til på vestkysten av øya Senja, kjent som “et Norge i miniatyr” og et perfekt utgangspunkt for å vandre i noe av den vakreste naturen Norge kan vise frem.

Senja er Norges nest største øy, og ligger i et av de rikeste fiskeområdene i verden. Navnet “Hamn” betyr havn, og Hamn har vært en trygg havn for mange fiskere i hundrevis av år. 
 
Med oss på turen har vi vår erfarne reiseleder og vandreguide Kjell Magne Nordvi.

På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med gode vandresko/fjellsko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 4 på vår skala. Les mer om våre nivå her.

Gled deg til
 • vandre i midnattssol eller vakkert høstlys
 • vandreruter med fantastisk utsikt
 • flott natur med spennende dyreliv
 • vakker fauna
 • bo på et gammelt handelssted
 • dyktig vandreguide

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj/ ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Oslo – Bardufoss – Hamn, Senja og Dronning Sonjas vandrerute (L, M)

  Etter ankomst Bardufoss kjører vi med buss via Finnsnes til Hamn på yttersida av Senja. En tur på 97 km, ca 2 timers kjøring.

  Her sjekker vi inn på Hamn Resort og starter oppholdet med informasjon om turprogrammet. Etter et lite måltid kjører vi ca. 30 km til Berg Kirke og der vi skal gå en av Dronning Sonjas favoritturer på Senja, Husfjellet på 630 moh. Her får du fantastisk utsikt over Ersfjorden, Steinfjorden og det taggete Okshornan massivet. Turen kategoriseres som nivå 3
  Vi kjører tilbake til hotellet for middag.

  Etter middag, er det mulig for de som ønsker, å vandre den ca. 1,5. km lange stien ut til Hellandsneset. Under forutsetning av klarvær blir dette den første muligheten til å vandre i midnattssol.

  Oslo – Bardufoss – Hamn, Senja og Dronning Sonjas vandrerute (L, M)
 • DAG 2: Vandring i Ånderdalen nasjonalpark (F, M)

  Nivå 3 - Totalt 12 km - krevende

  Etter frokost kjører vi til Tranøybotten (ca. 45 km) og går opp fra parkeringsplassen og inn i Ånderdalen Nasjonalpark i krokfuruenes rike. Vi tar lunsj ved Åndervatnet med utsikt mot Kolkjerka og Henrikshovudet. Her finnes urskog med 500 år gamle kjempefuruer, 200 karplanter, 90 fuglearter og samiske kulturminner. Ganske flatt og lett. Vi går tilbake samme vei.
  Vel oppe får vi en fantastisk utsikt mot nord der vi ser Hesten og Stavtippen, i vest ser vi Senjahopen og fjellene rundt og mot sør Store Hesten og Breitinden, samt i øst Grytetippen og Keipen. Deretter kjører vi tilbake til Hamn.

  Vandring i Ånderdalen nasjonalpark (F, M)
 • DAG 3: Vandring fra Kaperdalen til Leirdalen og Svandalen Naturreservat (F, M)

  Nivå 3 - 13 km - ca. 7 timer - krevende
  (Start 356 moh - mål 75 moh - høyeste topp 401 moh)

  Etter en rolig frokost skal vi i dag kjøre til Burmannsvatnet og gå stien langs Langedalsvatnet langs Leirdalen og Tromsdalselva og langs Lappedalen til Svandalen der vi hentes ved DNT hytta etter 13 km. En utfordrende tur i vilt landskap som byr på vakre naturopplevelser.

  Middag på hotellet.

  Vandring fra Kaperdalen til Leirdalen og Svandalen Naturreservat (F, M)
 • DAG 4: Vandring ved Stonglandseidet (F, M)

  Nivå 2 - 8 km - 4 timer - lett tur

  Vi kjører til Stonglandseidet og Stangnes gård der vi starter. Stien går langs havkanten og har vi ikke sett havørn før, ser vi den i dag. Området har også en stor elgstamme.

  Det er en flat tur, med flotte strender og nydelig utsikt mor Andøya, Bjarkøy, Senjahesten og Oksen.

  Vandring ved Stonglandseidet (F, M)
 • Dag 5: Vandring til Sukkertoppen (F)

  Nivå 2-3 - 6 km - 3,5 timer - noe krevende

  Etter frokost og utsjekk går vi langs veien et lite stykke til stien til det gamle kraftverket tar av. Herfra følger vi stien ca. 3 km opp til Sukkertoppen på 456 moh hvor vi får en fantastisk utsikt. De siste 20 høydemeterne er særdeles «spennende», men for de som ønsker går det an å stoppe før den siste passasjen og nyte utsikten og spiser nista før vi går ned igjen for å pakke og reise.

  På vei tilbake til flyplassen stopper vi hos en reindriftssame der det er mulig å kjøpe samiske produkter med hjem. Etter turen henter vi bagasjen og returnerer til flyplassen i Bardufoss.

  Vandring til Sukkertoppen (F)

Slik bor du

Hotel Hamn i Senja
Hamnveien 1145
9385 Skaland

Hotel Hamn i Senja ligger i Hamn, og tilbyr gode muligheter til å se midnattssola. Du kan koble deg til gratis WiFi.

Boenhetene har egne soverom (dobbelt- og enkelt) med eget separat (privat) bad med dusj, hårføner og gratis badeprodukter. Noen av rommene kan også skilte med et fullt utstyrt kjøkken, stue og balkong.

Hamn i Senja tilbyr en felles badstue, boblebad og grillutstyr. Snackbaren serverer forfriskninger og snacks, og middag med råvarer fra Senja tilbys etter bestilling på forhånd med kjøkkenet.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bardufoss flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Bardufoss flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg enkeltrom

kr 3000,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Vandrekart

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen. 

 • Koronavirus og reise