Skip to main content

Vandringer på Senja - vakre fotturer i midtnattssol eller høstlys

Bli med å vandre i fantastiske omgivelser og opplev den berømte midnattssola i juni og vakre solnedganger i september. Nord-Norge har så mye vakker natur som nesten tar pusten fra deg og Senja er intet unntak.

Vi skal vandre i nordnorsk kystlandskap med spisse tinder og dype fjorder som skjærer inn i terrenget. Midnattssolen «vandrer» over horisonten i nordvest og omgitt av vakker natur og fjell som speiler seg i det blå krystallklare havet blir dette en uforglemmelig naturopplevelse.
Vår base er i Hamn, som ligger vakkert til på vestkysten av øya Senja, kjent som “et Norge i miniatyr” og et perfekt utgangspunkt for å vandre i noe av den vakreste naturen Norge kan vise frem. Senja er Norges nest største øy, og ligger i et av de rikeste fiskeområdene i verden. Navnet “Hamn” betyr havn, og Hamn har vært en trygg havn for mange fiskere i hundrevis av år.
 
Med oss på turen har vi vår erfarne reiseleder og vandreguide Kjell Magne Nordvi.

På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med gode vandresko/fjellsko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 4 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Gled deg til
 • vandre i midnattssol eller vakkert høstlys
 • vandreruter med fantastisk utsikt
 • flott natur med spennende dyreliv
 • vakker fauna
 • bo på et gammelt handelssted
 • dyktig vandreguide

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj/ ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Oslo-Gardermoen – Bardufoss – Hamn, Senja (L, M)

  Etter ankomst Bardufoss kjører vi med buss via Finnsnes til Hamn på yttersida av Senja. En tur på 97 km, ca 2 timers kjøring.

  Vi sjekker inn på Hamn Resort og starter oppholdet med lunsj og informasjon om turprogrammet. Allerede på ettermiddagen går vi fra hotellet til Hamnevika. Herfra følger vi stien ca. 2 km opp til Sukkertoppen på 456 moh hvor vi får en fantastisk utsikt. De siste 20 meterne er særdeles «spennende», men for de som ønsker går det an å stoppe før den siste passasjen.
  Vi går tilbake til hotellet for middag.

  Etter middag, er det mulig for de som ønsker, å vandre den ca. 1,5. km lange stien ut til Hellandsneset. Under forutsetning av klarvær blir dette den første muligheten til å vandre i midnattssol eller solnedgang.

  Oslo-Gardermoen – Bardufoss – Hamn, Senja (L, M)
 • DAG 2: Vandring i Ånderdalen nasjonalpark (F, M)

  Totalt 12 km - krevende

  Etter frokost kjører vi til Tranøybotten (ca. 45 km) og går opp fra parkeringsplassen og inn i Ånderdalen Nasjonalpark i krokfuruenes rike. Vi tar lunsj ved Åndervatnet med utsikt mot Kolkjerka og Henrikshovudet. Her finnes urskog med 500 år gamle kjempefuruer, 200 karplanter, 90 fuglearter og samiske kulturminner. Ganske flatt og lett. Vi går tilbake samme vei.

  Dersom det er midnattssol eller klarvær etter middag kjører vi inn til Fjordgård og går opp 2 km på god sti til toppen av Segla på 640 moh. Dette er den mest populære fjellturen på Senja.
  Vel oppe får vi en fantastisk utsikt mot nord der vi ser Hesten og Stavtippen, i vest ser vi Senjahopen og fjellene rundt og mot sør Store Hesten og Breitinden, samt i øst Grytetippen og Keipen. Deretter kjører vi tilbake til Hamn.

  Vandring i Ånderdalen nasjonalpark (F, M)
 • DAG 3: Vandring i Leirdalen over Spekelsaksla til Lappedalen (F, M)

  13 km - ca. 7 timer - krevende
  (Start 356 moh - mål 75 moh - høyeste topp 401 moh)

  Etter en rolig frokost skal vi i dag kjøre til Burmannsvatnet og gå stien langs Langedalsvatnet langs Leirdalen og Tromsdalselva og opp Lappedalen over Spekelvsaksla, der vi hentes ved veien etter 13 km.

  Middag på hotellet.

  Vandring i Leirdalen over Spekelsaksla til Lappedalen  (F, M)
 • DAG 4: Vandring i Ånderdalen fra nord (F, M)

  14 km - ca. 8 timer - krevende

  Etter frokost kjører vi til Burmannsvatnet igjen og går sørover opp mot Istind og inn i Ånderdalen Nasjonalparks nordre del, der vi får en formidabel utsikt, Vi følger stien langs Tverrfjellet langs Søre Kaperskardet med utsikt til Kapervatnet før stien tar oss ned mot Gjeska der vi blir hentet.

  Middag på hotellet.

  Vandring i Ånderdalen fra nord (F, M)
 • Dag 5: Dronning Sonjas vandrerute (F)

  8 km - 4 timer - middels krevende
  Start 356 moh - mål 0 moh - høyeste passering 811 moh

  Etter frokost og utsjekk, kjører vi ca 30 km til Berg Kirke og der vi skal gå en av Dronning Sonjas favoritturer på Senja, Husfjellet på 630 moh. Her får du fantastisk utsikt over Ersfjorden, Steinfjorden og det taggete Okshornan massivet.

  Etter turen henter vi bagasjen og returnerer til flyplassen i Bardufoss.

  Dronning Sonjas vandrerute (F)

Slik bor du

Hotel Hamn i Senja
Hamnveien 1145
9385 Skaland

Hamn i Senja ligger i Hamn, og tilbyr gode muligheter til å se nordlyset eller midnattssola. Du kan koble deg til gratis WiFi.
Boenhetene har eget bad med dusj, hårføner og gratis badeprodukter. Noen av rommene kan også skilte med et fullt utstyrt kjøkken.

Hamn i Senja tilbyr en felles badstue, boblebad og grillutstyr. Snackbaren serverer forfriskninger og snacks, og middag med råvarer fra Senja tilbys etter bestilling på forhånd med kjøkkenet.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Kjell Magne Nordvi
  Kjell Magne Nordvi
  Kjell Magne Nordvi
  er 64 år og har bodd de siste 28 årene på Finnskogen. Han har gått de fleste stier og er spesialist på å finne spennende steder som er knyttet til både naturfenomener, sagn og tradisjoner fra den skogfinske innvandringen på 1600-tallet. Han kjenner stiene og historiene som han formidler på en spennende måte, både i møter med dyr, natur og skogfinsk magi som vil være tema på turene våre i vakker natur. Kjell Magne er også kjent andre steder i Norge og kunnskapen er like stor der.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bardufoss flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Bardufoss flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo-Bardufoss t/r inkl. avgifter
 • Busstransport til/fra vandreturene
 • 4 overnattinger
 • 4 frokoster, 1 lunsj og 4 middager
 • Guide og reiseleder Kjell Magne Nordvi
Prisen inkluderer ikke:
 • Matpakke på vandringene kr 160,- (bestilles på overnattingssteder)
 • Øvrige måltider og drikke ikke omtalt i program

Tillegg enkeltrom

kr 2000,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Vandrekart

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

September 2021

6/9Oslo GardermoenVandringer på Senja i vakkert høstlysMer enn 814 900,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.