Skip to main content
Knallpris

Bad Gastein - Vandring i Alpene

Alpene gir deg de mest storslagne utsikter, fantastisk mat og utrolige vandringer. Dette blir en uforglemmelig naturopplevelse! Vi befinner oss høyt i fjellene i alpenes største nasjonalpark Hohe Tauern, i en av Østerrikes med sjarmerende alpebyer Bad Gastein. Vi skal nyte fantastiske dufter fra almkrydder, den friske fjelluften og bruset fra bekkene.

Bad Gastein ligger midt i nasjonalparken Hohe Tauern, og er av mange betraktet som Østerrikes vakreste naturområde. Grønne daler og høye fjellmassiver gir dramatiske skiftninger i naturen og innbyr til mange slags flotte fotturer. Gasteinerdalen utmerker seg dessuten ved at det aldri er langt til en hyggelig fjellstue for en liten rast med god mat og godt drikke. Luften er krystallklar og myggfri, noe som hever kvaliteten på vandringene ytterligere.

Takket være sine varme kilder ble Bad Gastein allerede på 1700-tallet et verdensberømt kursted, der datidens største kjendiser og kongeligheter kom på besøk for å nyte ren alpeluft, god mat, kurbad og den unike atmosfæren.

Våre alpinvandringer ligger på et middels til høyt nivå, der vi noen ganger tar oss opp på fjellet med skiheisen og noen ganger til fots. Tempoet er behagelig og vi stopper ofte for å nyte utsikten. Noen ganger vil gruppen deles i to, slik at en kan velge litt ulikt nivå. 

Vi går dog daglig mellom 5-12 km, og stigning mellom 200 til 800 høydemeter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen. 

Disse turene ligger mellom nivå 3-4 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Med oss fra ankomst har vi en erfaren skandinavisktalende guide og reiseleder fra STS Alpresor.

PS: grunnet økte kostnader har vi måttet heve fra prisen for nye bestillinger. Det kan derfor være feilpris i trykte annonser som er laget før denne prishevingen. 

Gled deg til
 • Fantastiske utsikter og turstier
 • Behagelig klima
 • Gode måltider og hyggelig atmosfære
 • Erfaren og dyktig turguide

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Oslo Lufthavn på morgenen med direktefly til München. På flyplassen i München blir vi møtt av vår lokale reiseleder og guide. Vi reiser så med buss til Bad Gastein for innsjekk hotell. Turen hit tar ca. 3-4 timer. Felles velkomstmiddag på hotellet på kvelden.

 • DAG 2: Vandring: Gasteindalen (F, L, M)

  På morgenen nyter vi en god frokostbuffé før vi møtes for et velkomstmøte og en gjennomgang av dagens program. I dag skal vi vandre i Gasteindalen i litt kupert terreng for å venne kroppen til høyden. Utsikten mot Tischlerisbreen er fantastisk herfra. Vi spiser lunsj på Cafe Gamskar. Dagens vandring er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). Tilbake på hotellet har vi turens første After Walk. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

 • DAG 3: Vandring: Dorfgastein og Fulseck (F, L, M)

  Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. I dag skal vi ta for oss Dorfgastein og Fulseck. Vi skal ta heisen til midtstasjonen som ligger på 1448 moh. Herfra skal vi vandre helt til toppen av Fulseck som ligger på 2033 moh. Halvveis til toppen tar vi en pause ved vakre Spiegelsjøen. På vei ned stopper vi for lunsj på Grabneralm. Dagens vandring er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

  Vandring: Dorfgastein og Fulseck (F, L, M)
 • DAG 4: Fridag (F). Mulighet til å melde seg på dagsutflukt til Salzburg

  Fridag til å nyte Bad Gastein. Lunsj og middag på egenhånd.
  Mulighet for en dagsutflukt til Salzburg med STS Alpresor. Bestilles og betales på plass.

  Fridag (F). Mulighet til å melde seg på dagsutflukt til Salzburg
 • DAG 5: Vandring: Graukogel (F, L, M)

  Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. I dag skal vi vandre på Graukogel (2492 moh). På Graukogel finner vi thermalvannkildene som er veldig viktige for Bad Gastein. Vi tar heisen opp til 1950 moh. Herfra vandrer vi bort til den vakre og kalde Palfnersjøen (2074 moh). Dagens lunsj spiser vi på Graukogelhytten. Dagens vandring er på ca. 5 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

 • DAG 6: Vandring: Sportgastein og Nassfelddalen (F, L, M)

  Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. Vi starter dagens vandring fra Sportgastein og vandrer i Nassfelddalen. På denne turen passerer vi 3 trivelige almer. På en av disse vil vi stoppe og spise lunsj. Vandringstid i dag er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

  Vandring: Sportgastein og Nassfelddalen (F, L, M)
 • DAG 7: Vandring: Stubnerkogel (F, L, M)

  Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. Vi begynner med en heistur til midtstasjonen på Stubnerkogel. Herfra vandrer vi i vei via Stubnerkogels topp (2246 moh) til lunsjhytten. Ved klar sikt vil vi ha en fantastisk utsikt mot Grossglockner, Østerrikes høyeste bergstopp (3798 moh). På toppen av Stubnerkugel finner vi også en 140 meter lang hengebro som de som vil kan våge seg ut på. Vandringstid i dag er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

  Vandring: Stubnerkogel (F, L, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser til avtalt tid til flyplassen for hjemreise til Norge.

Slik bor du

Ski Lodge Reineke er et godt hotell som ligger midt i sentrum av Bad Gastein. Hotellet har heis og en hyggelig restaurant.

Alle rom har telefon, Wifi, safe, skrivebord, hårtørker og satellitt-TV. Rom med balkong på forespørsel mot tillegg i pris på kr 500.- per person.

På hotellets restaurant serveres frokost daglig som buffet og på kveldene vil det bli servert 3-retters middager.

SKI LODGE REINEKE ***+
K. H. Waggerl-Straße 11, 
5640 Bad Gastein

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Turen til München flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra München flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo Gardermoen – München med alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Ski Lodge Reineke ***+, med frokost
 • 6 middager på hotellet (3-retters)
 • 5 vandringer inkl. lunsj, guiding og transport
 • All transport som nevnt i programmet
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet
Ikke inkludert:
 • Balkong (på forespørsel)

Tillegg for enkeltrom

kr. 1 350,- (begrenset antall)

Rom med balkong - på forespørsel til kr 500.- per person

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Kart

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Wien 1 / -4 4 / - 2 9 / 1 15 / 5 20 / 9 23 / 13 25 / 14 24 / 14 20 / 11 14 / 6 7 / 2 3 / -2
Salzburg 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4
Zell am zee 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 /-4
Innsbruck 0 / -7 2 / -6 6 / -3 10 / 0 14 / 4 18 / 8 20 / 10 19 / 9 17 / 7 12 / 3 5 / -2 1 / -6
Linz 2 / -5 4 / -3 9 / -1 14 / 3 19 / 8 23 / 11 24 / 13 23 / 12 20 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Juni 2023

1/6Oslo GardermoenBad Gastein8 dagerUtsolgt12 990,-Book på ventelisteMer informasjon
8/6Oslo GardermoenBad Gastein8 dagerFå ledige12 990,-BestillMer informasjon

August 2023

24/8Oslo GardermoenBad Gastein8 dagerUtsolgt12 990,-Book på ventelisteMer informasjon
31/8Oslo GardermoenBad Gastein8 dagerLedige plasser12 990,-BestillMer informasjon

September 2023

7/9Oslo GardermoenBad Gastein8 dagerUtsolgt12 990,-Book på ventelisteMer informasjon
14/9Oslo GardermoenBad Gastein8 dagerLedige plasser12 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.