Skip to main content
Bestselger

Bad Gastein - Vandring i Alpene

Alpene gir deg de mest storslagne utsikter, fantastisk mat og utrolige vandringer. Dette blir en uforglemmelig naturopplevelse! Vi befinner oss høyt i fjellene i alpenes største nasjonalpark Hohe Tauern, i en av Østerrikes med sjarmerende alpebyer Bad Gastein. Vi skal nyte fantastiske dufter fra almkrydder, den friske fjelluften og bruset fra bekkene.

Bad Gastein ligger midt i nasjonalparken Hohe Tauern, og er av mange betraktet som Østerrikes vakreste naturområde. Grønne daler og høye fjellmassiver gir dramatiske skiftninger i naturen og innbyr til mange slags flotte fotturer. Gasteinerdalen utmerker seg dessuten ved at det aldri er langt til en hyggelig fjellstue for en liten rast med god mat og godt drikke. Luften er krystallklar og myggfri, noe som hever kvaliteten på vandringene ytterligere.

Takket være sine varme kilder ble Bad Gastein allerede på 1700-tallet et verdensberømt kursted, der datidens største kjendiser og kongeligheter kom på besøk for å nyte ren alpeluft, god mat, kurbad og den unike atmosfæren.

Våre alpinvandringer ligger på et middels til høyt nivå, der vi noen ganger tar oss opp på fjellet med skiheisen og noen ganger til fots. Tempoet er behagelig og vi stopper ofte for å nyte utsikten. Er vi nok i gruppen, så deler vi oss i to på vandringene, slik at du kan velge litt ulikt nivå. 

Vi går dog daglig mellom 5-12 km, og stigning mellom 200 til 800 høydemeter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen. 

Disse turene ligger mellom nivå 3-4 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Ved ankomst er det en erfaren skandinavisktalende guide og reiseleder fra STS Alpresor som møter oss.

Gled deg til
 • Fantastiske utsikter og turstier
 • Behagelig klima
 • Gode måltider
 • Fint hotell med tilgang til SPA
 • Erfaren og dyktig turguide fra STS Alpresor

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og mer som eksempler på vandringene vi skal foreta oss. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Norge med direktefly til München. På flyplassen i München blir vi møtt av vår lokale reiseleder og guide fra STS Alpresor. Vi reiser så med buss til Bad Gastein for innsjekk hotell. Turen hit tar ca. 3-4 timer. Felles velkomstmiddag på hotellet på kvelden.

 • DAG 2: Vandring: Schlossalm (F, L, M)

  I dag venter en spennende dag i høyden. Etter frokost deler vi oss inn i grupper og tar buss videre til Schlossalm. Herfra tar vi den nybygde heisen hele veien opp til toppen. Her går vi på fine stier og nyter spektakulær utsikt over Gasteinerdalen. Om vi er heldige, får vi kanskje se ett eller flere murmeldyr og høre på brølende alpekuer. Hyttene på Schlossalm er kjent for å lage den beste Tiroler Grösteln i området. Dagens lunsj blir servert på en hyggelig fjellhytte. After Walk ved ankomst hotell. Felles middag på hotellet.

  Vandring: Schlossalm (F, L, M)
 • DAG 3: Vandring: Nassfeldt (F, L, M)

  Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. Vi starter dagens vandring fra Sportgastein og vandrer i Nassfelddalen. På denne turen passerer vi 3 trivelige almer. På en av disse vil vi stoppe og spise lunsj. Vandringstid i dag er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

  Vandring: Nassfeldt (F, L, M)
 • DAG 4: Fridag (F, M). Mulighet til å melde seg på dagsutflukt til Zell am See

  Fridag til å hvile bena eller nyte Bad Gastein. Lunsj på egenhånd. Vi møtes til middag på hotellet.

  Frivillig utflukt (påmelding og betaling på stedet):
  I Zell am See møter du isbreer, alpetopper, og den vakre innsjøen Zeller See. Vår reise fra Bad Gastein tar omtrent 1 time. Når vi kommer frem, er det tid til å vandre rundt i landsbyen, spise lunsj, handle eller bare nyte de vakre utsiktene som omgir den krystallblå innsjøen. Under utflukten til Zell am See er det du som bestemmer tempoet. For den eventyrlystne er det flere aktiviteter å velge mellom, mens du som setter pris på ro kan ta dagen i ditt eget tempo. Vi er tilbake i Bad Gastein rundt kl. 16:00. Bestilles og betales på plass, ca kr 780 - avhengig av antall påmeldte

  Fridag (F, M). Mulighet til å melde seg på dagsutflukt til Zell am See
 • DAG 5: Fridag (F). Mulighet til å melde seg på dagstur till Grossglockner

  Fridag til å hvile bena eller nyte Bad Gastein. Lunsj og middag på egenhånd.

  Frivillig utflukt (påmelding og betaling på stedet):
  I nasjonalparken Hohe Tauern kan du la deg forføre av den vakre utsikten over fjellet Grossglockner. Fantastiske panoramaer kombinert med fascinerende serpentinsvinger mellom fjelltoppene gjør dette til en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Via den berømte "Grossglockner Hochalpenstrasse" får vi oppleve fantastisk natur og en storslått panoramautsikt over mektige fjell og isbreer. Vi forlater Bad Gastein etter frokost, og omtrent 1,5 time senere tar vi en pause for å beundre utsikten. Deretter fortsetter vi opp til Kaiser Franz Josef Höhe. Her har du muligheten til å spise lunsj med en imponerende utsikt over Østerrikes høyeste fjell, Grossglockner, på 3 798 moh. Toppen ble besteget for første gang i 1799 og har siden fortryllet mennesker med sitt majestetiske panoramautsikt. Vi fortsetter ferden mot pilegrimsstedet Heiligenblut, som ligger ved foten av fjellet. Her har du sjansen til å besøke kirken som har gjort landsbyen til den vakreste i Østerrike flere år på rad. Vi er tilbake i Bad Gastein ca kl 16.00. Bestilles og betales på plass, ca kr 715 - avhengig av antall påmeldte

  Fridag (F). Mulighet til å melde seg på dagstur till Grossglockner
 • DAG 6: Vandring: Stubnerkogel (F, L, M)

  Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. Vi begynner med en heistur til midtstasjonen på Stubnerkogel. Herfra vandrer vi i vei via Stubnerkogels topp (2246 moh) til lunsjhytten. Ved klar sikt vil vi ha en fantastisk utsikt mot Grossglockner, Østerrikes høyeste bergstopp (3798 moh). På toppen av Stubnerkugel finner vi også en 140 meter lang hengebro som de som vil kan våge seg ut på. Vandringstid i dag er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

  Vandring: Stubnerkogel (F, L, M)
 • DAG 7: Vandring: Graukogel (F, L, M)

  Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. I dag skal vi vandre påGraukogel (2492 moh). På Graukogel finner vi thermalvannkildene som er veldig viktige for BadGastein. Vi tar heisen opp til 1950 moh. Herfra vandrer vi bort til den vakre og kalde Palfnersjøen (2074 moh). Dagens lunsj spiser vi på Graukogelhytten. Dagens vandring er på ca. 5 timer (inkl.lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

  Vandring: Graukogel (F, L, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser til avtalt tid til flyplassen for hjemreise til Norge.

Slik bor du

Hotell Post er et godt 4-stjernes hotel som ligger midt i Bad Gastein og 500 m til skiheisen. 

Rommene er smakfulle innredet med teak og ull. Oppgardering til rom med balkong er mulig. Alle rom har bad eller dusj/WC, hårtørker, TV, safe og gratis Wi-Fi.

Som gjest på Hotel Post har du adgang til spa-avdelingene på Hotel Salzburger Hof. 

HOTELL POST ****
K.H. Waggerl-Str. 18, 
Bad Gastein 5640 Østerrike

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Turen til München flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra München flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Norge – München med baggasje
 • 7 netter på Hotel Post ****, med frokost
 • 6 middager på hotellet (4-retters)
 • 4 vandringer inkl. lunsj
 • Lokale vandringsguid(er)
 • Tilgang til SPA- avdelingene på Hotel Salzburger Hof
 • All transport som nevnt i programmet
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet fra STS Alpresor
Ikke inkludert:
 • Ekstra utflukter

Tillegg for enkeltrom

kr. 1 650,- (begrenset antall)

Rom med balkong

kr. 750,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Kart

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Wien 1 / -4 4 / - 2 9 / 1 15 / 5 20 / 9 23 / 13 25 / 14 24 / 14 20 / 11 14 / 6 7 / 2 3 / -2
Salzburg 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4
Zell am zee 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 /-4
Innsbruck 0 / -7 2 / -6 6 / -3 10 / 0 14 / 4 18 / 8 20 / 10 19 / 9 17 / 7 12 / 3 5 / -2 1 / -6
Linz 2 / -5 4 / -3 9 / -1 14 / 3 19 / 8 23 / 11 24 / 13 23 / 12 20 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

August 2024

19/8Oslo GardermoenBad Gastein8 dagerFå ledige16 980,-BestillMer informasjon
26/8BergenBad Gastein8 dagerUtsolgt18 490,-Book på ventelisteMer informasjon
26/8Oslo GardermoenBad Gastein8 dagerFå ledige16 980,-BestillMer informasjon
26/8TromsøBad Gastein8 dagerFå ledige18 980,-BestillMer informasjon
26/8TrondheimBad Gastein8 dagerUtsolgt18 490,-Book på ventelisteMer informasjon

September 2024

9/9Oslo GardermoenBad Gastein8 dagerFå ledige17 490,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.