Skip to main content

Vakre vandringer Zell am See

Glitrende innsjøer, snødekte topper, isbreer og blomstrende grønne alpesider. Bli med på en flott vandreuke i Kaprun - Zell am See og Saalbach. Her skal vi vandre i fantastisk natur, nyte den varme gjestfriheten og de utrolige opplevelsene dette området har å by på.

Vi bor fast på et hyggelig familiehotell i den lille og stille landsbyen Maishofen, et steinkast fra Zell am See. Her spiser vi også middag sammen hver kveld. De fleste dager bruker vi busser og heiser til ulike daler og turområder. På den vandringsfrie dagen tilbyr regionen mange muligheter, men det er også godt å ta en pause og nyte de fantastiske lokale omgivelsene.

Vandringene ligger på 4-7 timer og underveis spiser vi våre matpakke-lunsjer. Vær og vind bestemmer ofte hvilken løype som egner seg å gå, og således vil våre to dyktige og erfarne turguider tilrettelegge dagene deretter.

På denne turen bør man være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt hvor underlaget stort sett består av grus, stein og merkede turstier. Gode vandresko / fjellstøvler som støtter ankelen er viktig og staver anbefales.

Turen ligger på vandrenivå 4 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Med oss har vi dyktige Christian Eik som reiseleder, samt en lokal vandreguide.

Gled deg til
 • 5 vandredager i spektakulær natur
 • Heiser til de ulike topper, slik at høydemetrene er overkommelige
 • Vakkert hotell med god mat
 • Mye inkludert

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F= Frokost / ML= Matpakkelunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer München tidlig ettermiddag og møter reiseleder i ankomsthallen. Baguett og vann deles ut på bussturen til Maishofen og vårt hotell (ca. 3 t.) På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet, som alle kvelder.

 • DAG 2: vandring: Maishofnter Höhnweg (F, ML, M)

  Vår første vandring blir en oppvarmingsdag. Fra hotellet går vi via Höhenweg, en nydelig skogsti, til Thumersbach. Vi passerer vakre utsiktspunkter og brede fjellmarker. I Thumersbach kommer vi til den vakre Panoramastraße og Mitterberghof, med muligheter for forfriskninger. Tilbaketuren tar vi langs Zeller See, med småveier tilbake til Schloßkammer. Underveis spiser vi vår matpakke-lunsj.

  Vandring: ca. 11,5 km / ca. 4 t./ Opp ca. 300 hm./ Ned ca. 300 hm.

  vandring: Maishofnter Höhnweg (F, ML, M)
 • DAG 3: Vandring: Schmittenhöhe – Sonnkogel Talstation (F, ML, M)

  Vi tar Schmittenhöhebahn fra Haus Gipfel i Zell am See, til Schmittenhöhe 1965 moh. Utsikten mot Kitzsteinhorn og dalen nedenfor til Zell am See er fantastisk! Herfra vandrer vi på Schmitten Höhenweg til Sonnkogel, hvor stien er som en bølgende slange langs fjellryggen. Turen går videre videre mot Sonnkogel Gondol, hvor vi har mulighet til å en ta gondol ned mot dalen, eller vi kan vandre hele veien ned.
  Vandring: 15 km / ca. 5 t./ Opp ca. 100 hm./ Ned ca. 1 200 hm.

  Vandring: Schmittenhöhe – Sonnkogel Talstation (F, ML, M)
 • DAG 4: Vandring: Pinzgauer Spatziergang Saalbach – Zell am Zee(F, ML, M)

  Vi tar turen opp mot Saalbach og deretter Schattbergbanen til topps. Herfra starter vi turen via Marxtenscharte, Seetörl, Klinglertörl, Klammscharte og Rohrertörl til Schmittenhöhe og Zell am See, en fantastisk tur på ca. 2 100 meters høyde med utsikt i alle retninger. Med kun 510 meter oppover er det turens totale lengde på ca. 18 km som blir den største utfordringen. Lunsj nyter vi underveis, og fra Schmittenhöhe tar vi gondol ned til Zell am See.

  Vandring: 17,6 km / ca. 7 t./ Opp ca. 510 hm./ Ned ca. 595 hm.

  Vandring: Pinzgauer Spatziergang Saalbach – Zell am Zee(F, ML, M)
 • DAG 5: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av eller utforske området på egenhånd.

 • DAG 6: Vandring: Alexander Enzinger Weg (F, ML, M)

  I dag går turen mot Kaprun og Alexander Enzinger weg – en utrolig flott rute langs kammen mellom Kaprun og Kitzsteinhorn isbre. Vi starter med gondol opp til Kitzsteinhorn, Langwied på ca. 2 500 moh. Vi er høyt oppe, i flott natur og utsikt mot nabodalen Dietersbachtal. Stien nedover tar oss forbi ulike ukikkspunkter og hytter, perfekt for en lunsj. Tuen fortsetter ned mot Maikogel, hvor den gamle taubanen før gikk. Fra Glocknerhaus/Maiskogel benytter vi vandrebussen tilbake til Kaprun.

  Vandring: 8,5 km / ca. 5 t./ Opp ca. 200 hm./ Ned ca. 500 hm.

 • DAG 7: Vandring: Schwalbenwand (F, ML, M)

  Turens siste dag går i kanskje i noe av det fineste området i Pinzgauer. En slak oppstigning fra Mitterberghof tar oss gjennom skogen opp mot toppene på Schwalbenwand og en utrolig panoramautsikt. Skinner solen så ser vi mot en glitrende Zeller See og omliggende områder med utallige topper. Vi tar en velfortjent lunsj mens både mat og inntrykk fordøyes. Skogsstiene og enkelte skogsveier tar oss trygt nedover og tilbake til Gasthof Mitterberg hvor vi kan nyte en velfortjent After Walk.

  Vandring: 12,5 km / ca. 6 t./ Opp ca. 800 hm./ Ned ca. 800 hm.

 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og bussen henter oss for retur til München og hjemreise til Norge.

Slik bor du

Hotel Schloss Kammer er et vakkert familiehotell som ligger stille og rolig til i utkanten av Maishofer, nede i Zell am See-dalen.

Fine rom, god mat og avslappende omgivelser. Restaurant, egen velvære-avdeling og utendørs bad. Ca. 10 min. gange til “sentrum” eller en kan ta buss / sykkel mot Zell am See.

Alle rom er ulike og med individuelt preg, med dusj/bad, kabel-TV og sittegruppe.

Hotel Schloss Kammer ****
Kammererstraße 22
5751 Maishofen

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til München flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra München flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 1 250,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Wien 1 / -4 4 / - 2 9 / 1 15 / 5 20 / 9 23 / 13 25 / 14 24 / 14 20 / 11 14 / 6 7 / 2 3 / -2
Salzburg 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4
Zell am zee 2 / -6 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 3 /-4
Innsbruck 0 / -7 2 / -6 6 / -3 10 / 0 14 / 4 18 / 8 20 / 10 19 / 9 17 / 7 12 / 3 5 / -2 1 / -6
Linz 2 / -5 4 / -3 9 / -1 14 / 3 19 / 8 23 / 11 24 / 13 23 / 12 20 / 9 14 / 4 7 / 0 3 / -4

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.