Skip to main content

Den portugisiske Pilegrimsveien

Det finnes en lang rekke pilegrimsveier gjennom Europa som fører til Santagio de Compostela, og denne gangen skal vi følge den portugisiske veien fra Porto. 

På vår vei skal vi krysse Douroelven, spise på lokale restauranter, stoppe ved vakre katedraler og nyte flott natur i mildt klima. 

Den portugisiske pilegrimsruten starter i Porto, kjent for sin portvin og flere steder på UNESCO sin kulturarvliste. Vi gjør vår pilegrimstur litt enklere og tar de lange strekningene med buss. Vi skal hygge oss på veien, og har kun en dagssekk å bære på. Underlaget varierer mellom stier, brostein og asfalt. 
Vandringene ligger på nivå 2 på vår skala; passer for alle med normal kondisjon, man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer og enkelte partier kan være bratt og høyt. Les mer om våre nivåer her.

Reiseleder er Eva Hauge, som har lang erfaring som guide på våre Pilegrimsvandringer.

Gled deg til
 • Ny og hyggelig vandrerute
 • Byvandring i sjarmerende Porto
 • Flott og variert natur langs veien
 • Gode opplevelser
Informasjon
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Porto t/r inkl flyskatter
 • 8 netter på hotell inkl frokost
 • 6 middager på hotell
 • 1 lunsj på lokal restaurant i Porto
 • 1 middag på lokal restaurant
 • Busstransport i henhold til program
 • Guidet byvandring med lokalguide i Santiago de Compostela
 • Inngang Katedral i Santiago de Compostela
 • Lokalguide i Porto og bodegabesøk
 • Vandreguide fra dag 3 til og med dag 6
 • Reiseleder er med fra Norge
Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider, drikke og tips
 • Tilslutning fra andre byer

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag / FM = Flymat

 • DAG 1: Oslo - Porto (FM, M)

  Avreise fra Norge til Porto via Lisboa. Ved ankomst kjøres vi direkte til hotellet i Porto for innsjekk. Felles middag om kvelden.

 • DAG 2: Porto - Guidet byvandring med engelsktalende lokalguide (F, L)

  I dag skal vi tilbringe dagen i denne fantastiske byen som er en av de eldste i Europa. Byens historiske sentrum «Ribeira» kom med på UNESCOs verdensarvliste i 1996 og stammer helt tilbake til romertiden. Vi skal også besøke en av de mange lokale bodegaene. Felles lunsj på lokal restaurant. Ettermiddagen fri til egen disposisjon.

  Porto - Guidet byvandring med engelsktalende lokalguide (F, L)
 • DAG 3: Porto – Vilarino – San Pedro de Rates – Ponte de Lima (F, M)

  Vi kjører til Vilarino hvor vi starter dagens vandring og vandrer til San Pedro de Rates. Det blir mulighet for lunsj underveis (ikke inkludert). Bussen henter oss og kjører til Ponte de la Lima. (ca. 35 min). Vi sjekker inn på hotellet og spiser middag på hotellets restaurant.
  Vandredistanse: 11,5 km

  Porto – Vilarino – San Pedro de Rates – Ponte de Lima (F, M)
 • DAG 4: Ponte de Lima- Labruja – Valenca – Tui - Vigo(F, M)

  Vi starter dagens vandring fra Ponte de Lima og vandrer til Labruja. Fra Labruja tar vi buss til Valenca do Minho (35 min). Her blir det sightseeing og lunsj på lokal restaurant (ikke inkludert).
  Vi vandrer videre fra Valenca til Tui (Spania), hvor vi blant annet får se den flotte katedralen Santa María. Vi kjører videre til Vigo hvor vi sjekker inn på hotellet og spiser middag på hotellets restaurant.
  Vandredistanse: 10 km + 3 km

  Ponte de Lima- Labruja – Valenca – Tui - Vigo(F, M)
 • DAG 5: Arcade – Pontevedra (F, M)

  Vi kjører til Arcade hvor vi starter dagens vandring til Pontevedra. Vi spiser lunsj i Pontevedra (ikke inkludert) og tar deretter en liten byvandring før vi sjekker inn på hotellet vårt som ligger 100 meter fra gamlebyen (turene i 2021). For turen i oktober 2020 kjører bussen oss til hotellet vårt som ligger fantastisk til ved stranden «Playa de Silgar». (ca. 30 min). Middag på hotellet.
  Vandredistanse: 12 km

 • DAG 6: Pontevedra- Caldas de Rei- Santiago (F, M)

  Vi kjører til Caldas del Rei hvor starter dagens vandring. Vi vandrer til Pontecesures hvor det blir mulighet for lunsj (ikke inkludert). Fra Pantecesures kjører bussen oss det siste stykket til Santiago de Compostela. Vi sjekker inn på hotellet. Middag på hotellet.

  Vandredistanse: 15 km

 • DAG 7: Santiago de Compostela (F, M)

  I dag starter vi dagen i Santiago med en liten byvandring som avsluttes med et guidet besøk i katedralen. Etter besøket i katedralen kan de som vil bli igjen her for å overvære en messe.
  Felles tapas middag på lokal restaurant (inkludert).

  Santiago de Compostela (F, M)
 • DAG 8: Santiago de Compostela- Porto (F, M)

  Formiddagen fri til å utforske Santiago de Compostela på egen hånd. Til avtalt tid om ettermiddagen kjører vi til hotellet vårt som ligger nær flyplassen i Porto (turene i 2021). For turen i oktober 2020 ligger hotellet vårt i Penafiel rett utenfor Porto. (ca. 2,5 timer). Vi sjekker inn på hotellet og spiser middag på hotellets restaurant.

  Santiago de Compostela- Porto (F, M)
 • DAG 9: Hjemreise til Norge (F, FM)

  Tidlig utsjekk og transport til flyplassen for hjemreise (ca. 10 min for turene i 2021, ca. 30. min for turen i oktober 2020)

Slik bor du

 • Stay Hotel Porto Trinidade 3*, Dag 1 & 2

  Dette 3-stjernershotellet har en sentral beliggenhet i Porto, 5 minutter unna finner man T-banestasjonen Trindade og 10 minutter fra Aliados Avenue. Bolhão markedet ligger bare 600 meter unna. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig over hele eiendommen. Alle rommene har kabel-TV, klimaanlegg og eget bad med gratis badeprodukter og hårføner. En kontinental frokostbuffé kan nytes på eiendommen, og det er også mange restauranter og barer i umiddelbar nærhet av hotellet. Blant byens gastronomiske spesialiteter er den berømte Francesinha.

 • Imperia do Norte 3*, Dag 3 (2020)

  Hotel Império do Norte ligger i Ponte de Lima, den eldste byen i Portugal. Alle rommene er komfortabelt utstyrt med klimaanlegg, flatskjerm-TV, telefon, balkong. Rommene har alle eget bad med dusj, gratis toalettartikler og hårføner.

 • Axis Ponte de Lima Golf Resort 3*, Dag 3 (2021)

  Dette moderne hotellet har en rolig beliggenhet i Minho-provinsen i Portugal, og har grønne horisonter
  og en profesjonell golfbane. Det har et oppvarmet innendørsbasseng og 2 restauranter. Axis Ponte de
  Lima Golf Resort Hotel tilbyr rom med eget bad. Hver er utstyrt med satellitt-TV og minibar.

 • Hotel Zenit Vigo 4*, Dag 4

  Dette moderne hotellet ligger sentralt i Vigo. Det tilbyr elegante rom med gratis Wi-Fi. Hotellet har en urban stil og tilbyr en gourmetrestaurant som spesialiserer seg på typiske retter fra det omliggende Galicia området. Rommene har klimaanlegg, parkett og moderne innredning. Alle har flatskjerm-TV med satellittkanaler.

 • Carlos I Silagar 4*, Dag 5 (2020)

  Hotel Carlos I Silgar ligger kun 50 meter fra Silgar strand i Sanxenxo. Her tilbys du et spa, treningssenter og rom med gratis wi-fi og egen balkong. Alle rommene på Carlos I Silgar er elegante og komfortable, og har klimaanlegg, marmorgulv og myke tepper. Rommene har TV og eget bad med hårføner, badekåpe og tøfler. Hotellrestauranten serverer et utvalg galisiske og internasjonale retter. Hotel Carlos I Silgar ligger omgitt av hage, og har et utendørsbasseng. Spaet har et oppvarmet innendørsbasseng, og tilbyr et bredt spekter velværebehandlinger.

 • Hotel Rias Bajas 3*, Dag 5 (2021)

  Rias Bajas Hotel ligger kun 100 meter fra gamlebyen, et perfekt utgangspunkt for alle som skal besøke Pontevedra. På dette hotellet kan du nyte ferien og glede deg over utmerkede tjenester og fasiliteter. Internett er tilgjengelig over hele hotellet. Hotellets restaurant er kjent for sine tradisjonelle retter som består av de beste lokale råvarer.

 • Hesperia Peregrino 4* , Dag 6 & 7 (2020)

  Hesperia Peregrino ligger 15 min gange fra Santiago katedralen og Obradoiro-plassen. Her tilbys en stor hage med stort utendørsbasseng. Rommene har satellitt-TV, minibar og gratis Wi-Fi. Hotellets Buffet tilbyr en sunn AntiOx-frokost, i tillegg til ferske og naturlige måltider til lunsj og middag. Restauranten vender også mot hotellets hager. I lobbybaren finnes et utvalg av drinker. Andre fasiliteter er et treningssenter og 6 funksjonsrom.

 • Hotel Gelmirez, Dag 6 & 7 (2021)

  Det moderne Hotel Gelmírez ligger 10 minutters gange fra Santiago de Compostela-katedralen og 3 minutters gange fra flybussholdeplassen ved jernbanestasjonen. Her tilbys et treningsstudio, kostnadsfri Wi-Fi og en døgnåpen resepsjon. Alle rommene har regulerbart klima- og varmeanlegg,
  laptop-safe, minibar, flatskjerm-TV med satellittkanaler og eget bad med hårføner og kostnadsfrie badeprodukter.

 • Penafiel Park Hotel & Spa 4*, Dag 8 (2020)

  Dette luksuriøse 4-stjerners hotellet kombinerer moderne design med tradisjonell gjestfrihet. Hotellet ligger rett ved Parque do Sameirosiden av Sameiro Park, bare en kort spasertur fra byen Penafiels sentrum otg 30 min fra flyplassen i Porto. Penafiel Park kombinerer moderne design med beliggenheten i skogen, og tilbyr et toppmoderne spa der du kan bestille en rekke skjønnhetsbehandlinger, fotsoneterapi og shiatsu-massasje. Lobbybaren serverer lokale grønne viner. Den elegante restauranten Antonio Ferreira Gomez serverer en fin meny med portugisisk mat med internasjonalt preg samt et rikt utvalg av lokale viner. Fra lobbybaren kan du beundre vidstrakt utsikt over dalen. Rommene på Penafiel Park Hotel & Spa er innredet i moderne stil med store malerier og varme farger i afrikansk stil. Flatskjerm-TV med satellittkanaler er standard i alle rom. Innendørsbasseng, boblebad, badstue og dampbad er inkludert for gruppen.

 • Tryp Expo Porto 4*, Dag 8 (2021)

  Dette hotellet ligger kun 6 min fra flyplassen i Porto og har et utendørsbasseng og romslige rom og suiter med LCD-TV. Rommene og suitene på Tryp Oporto Expo Hotel er innredet med lyse tremøbler, og har kostnadsfri Wi-Fi, klimaanlegg og minibar. Tryp Porto Expo El Mercat Restaurant serverer et bredt utvalg av regionale og internasjonale retter.

Tillegg for enkeltrom

kr. 3 600,- (begrenset antall) oktober 2020 / kr. 3 800,-  (begrenset antall) 2021

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Hva betyr normalt tempo og høydemeter:
Langs merket sti i delvis kupert fjellterreng og vanlig skogsterreng regner vi med at man holder en fart på ca. 3,5 km/t. Der det er bratt regner vi med et høydetillegg på 15 -20 minutter per 100 høydemeter opp og det halve ned. 100 høydemeter = ca. 30 etasjer.
Vårt skjønn stemmer nødvendigvis ikke med din hastighet. Etter noen treningsturer vil du få et grunnlag for å anslå din individuelle gangtid i forhold til den vi oppgir.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Porto flyplass

Varighet
ca. 7 timer*
Flyselskap
Tap Air Portugal

*Inkluderer mellomlanding i Lisboa på ca. 2 timer.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Porto flyplass

Varighet
ca. 8,5 timer*
Flyselskap
Tap Air Portugal

*Inkluderer mellomlanding i Lisboa på ca. 2,5 timer.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Temperatur og vær

 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

September 2021

28/9Oslo GardermoenDen portugisiske PilegrimsveienMer enn 816 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.