Skip to main content

Den portugisiske Pilegrimsveien

Det finnes en lang rekke pilegrimsveier gjennom Europa som fører til Santiago de Compostela, og denne gangen skal vi følge den portugisiske veien fra Porto. 

På vår vei skal vi krysse Douroelven, spise på lokale restauranter, stoppe ved vakre katedraler og nyte flott natur i mildt klima. 

Den portugisiske pilegrimsruten starter i Porto, kjent for sin portvin og flere steder på UNESCOs kulturarvliste. Vi gjør vår pilegrimstur litt enklere og tar de lange strekningene med buss. Vi skal hygge oss på veien, og har kun en dagssekk å bære på. Underlaget varierer mellom stier, brostein og asfalt. 
Vandringene ligger på nivå 2 på vår skala; passer for alle med normal kondisjon, man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer og enkelte partier kan være bratt og høyt. Les mer om våre nivåer her.

 

Gled deg til
 • Byvandring i sjarmerende Porto
 • Flott og variert natur
 • Omvisning i katedralen i Santiago de Compostela
 • Gode opplevelser

Slik bor du

 • Dag 1 og 2: Vila Gale Porto Ribeira ****

  Noen få minutter unna det historiske sentrum og de viktigste turistattraksjonene ligger dette sjarmerende hotellet med fantastisk utsikt over Douro elven. Hotellet har en terrasse og 24 timers resepsjon. Alle rom har aircondition, flatskjerm-TV, safe og gratis wifi.

 • Dag 3: Axis Ofir Beach ****

  Dette moderne hotellet har en rolig beliggenhet i naturparken Lirotal Norte i Ofir, mellom sanddyner, strand, furuskog og munningen av elven Cávado. Axis Ofir Beach tilbyr rom med eget bad, satellitt-TV og gratis wifi. Restaurant Atlantico har en fantastisk utsikt over havet og stranden i Ofir.

 • Dag 4: Hotel Zenit Vigo ****

  Dette moderne hotellet ligger sentralt i Vigo. Hotellet har en urban stil og tilbyr en gourmetrestaurant som spesialiserer seg på typiske retter fra det omliggende Galicia området. Rommene har klimaanlegg,gratis wifi, parkett og moderne innredning. Alle har flatskjerm-TV med satellittkanaler

 • Dag 5: Hotel Rias Bajas ***

  Rias Bajas Hotel ligger kun 100 meter fra gamlebyen, et perfekt utgangspunkt for alle som skal besøke Pontevedra. På dette hotellet kan du nyte ferien og glede deg over utmerkede tjenester og fasiliteter. Internett er tilgjengelig over hele hotellet. Hotellets restaurant er kjent for sine tradisjonelle retter som består av de beste lokale råvarer.

 • Dag 6 & 7: Exe Peregrino ****

  Exe Peregrino ligger i rolige omgivelser 1,5 km fra Katedralen i Santiago de Compostela. Hotellet har et sesongåpent utendørsbasseng, treningssenter og hage.
  Rommene har klimaanlegg, gratis wifi, flatskjerm-TV, safe og gratis badeprodukter. Noen rom har terrasse, mens andre har utsikt over byen. Hotellet har restaurant som serverer frokostbuffét og en bar.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag / K = Kveldsmat

 • DAG 1: Avreise - Porto (M)

  Avreise fra Norge til Porto. Ved ankomst kjøres vi direkte til hotellet i Porto for innsjekk. Middag på lokal restaurant i nærheten.

 • DAG 2: Byvandring i Porto (F, L)

  I dag skal vi tilbringe dagen i denne fantastiske byen som er en av de eldste i Europa. Byens historiske sentrum «Ribeira» kom med på UNESCOs verdensarvliste i 1996 og stammer helt tilbake til romertiden. Felles lunsj på lokal restaurant.
  Ettermiddagen til fri disposisjon.

  Byvandring i Porto (F, L)
 • DAG 3: San Pedro de Rates – Barcelos (F, M)

  Vi kjører buss til San Pedro de Rates hvor vi starter vår første etappe. Vi vandrer gjennom flott landskap og koselige små landsbyer. Det blir mulighet for lunsj underveis (ikke inkludert).
  Bussen henter oss i Barcelos og kjører oss til Fão, hvor vi sjekker inn på hotellet ved stranden. Felles middag på hotellet.
  Vandredistanse: ca 15 km

 • DAG 4: Ponte de Lima - Labruja – Valenca do Minho (F, M)

  Bussen henter oss på hotellet og kjører til Ponte de Lima hvor vi starter dagens vandring og vandrer til Labruja.
  Vandredistanse: ca 10 km

  Fra Labruja tar vi buss til Valenca do Minho (35 min). Det blir sightseeing i denne lille vakre byen som er omringet av en utrolig bymur rett ved elven Miño som separerer Portugal fra Spania. Lunsj på en lokal restaurant (ikke inkludert).
  Fra Valenca do Minho kjører bussen oss til Vigo hvor vi blir kjent med byen før vi sjekker inn på hotellet. Middag i restauranten på hotellet.

  Ponte de Lima - Labruja – Valenca do Minho (F, M)
 • DAG 5: La Guardia – Oia – Pontevedra (F, M)

  Vi kjører til La Guardia hvor vi starter dagens vandring til Oia.
  Vi begynner etappen i den vakre fiskerlandsbyen La Guardia og vi får oppleve den gamle hsitoriske delen. Byen ligger ved Atlanterhavet ved munningen av elven Miño, som skiller Galicia fra Portugal. Denne etappen går parallelt med havet og vi får nyte klipper, nes og et fyrtårn på veien. Fremme i Oia vandrer vi gjennom gamlebyen og vi får se klosteret Santa María de Oia.

  Etter endt etappe blir det lunsj i Bayona (ikke inkludert) før bussen kjører oss til Pontevedra.
  Vandredistanse: ca 12,6 km

  Etter lunsj tar vi en liten byvandring i Pontevedra før vi sjekker inn på hotellet.
  Middag på hotellet.

 • DAG 6: Caldas de Rei – San Miguel de Valga - Santiago de Compostela (F, M)

  Vi kjører til Caldas del Rei hvor starter dagens vandring. Vi vandrer til San Miguel de Valga hvor det blir mulighet for lunsj underveis (ikke inkludert).
  Vandredistanse: ca 12 Km.
  Fra San Miguel de Valga kjører bussen oss det siste stykket til Santiago de Compostela.
  Innsjekk og middag på hotellet.

 • DAG 7: Santiago de Compostela (F, L)

  I dag starter vi dagen i Santiago med en liten byvandring som avsluttes med et guidet besøk i katedralen. Felles lunsj på lokal restaurant.
  Ettermiddagen til fri disposisjon.

  Santiago de Compostela (F, L)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Formiddagen fri. Til avtalt tid kjører vi til flyplassen i Porto (ca 3 t) og flyr tilbake til Norge.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette.Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Porto flyplass

Varighet
ca. 4 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Porto flyplass

Varighet
ca. 3,5 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 4 250,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Hva betyr normalt tempo og høydemeter:
Langs merket sti i delvis kupert fjellterreng og vanlig skogsterreng regner vi med at man holder en fart på ca. 3,5 km/t. Der det er bratt regner vi med et høydetillegg på 15 -20 minutter per 100 høydemeter opp og det halve ned. 100 høydemeter = ca. 30 etasjer.
Vårt skjønn stemmer nødvendigvis ikke med din hastighet. Etter noen treningsturer vil du få et grunnlag for å anslå din individuelle gangtid i forhold til den vi oppgir.

Temperatur og vær

 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.