Skip to main content

Den portugisiske Pilegrimsveien

Det finnes en lang rekke pilegrimsveier gjennom Europa som fører til Santiago de Compostela, og denne gangen skal vi følge den portugisiske veien fra Porto. 

På vår vei skal vi krysse Douroelven, spise på lokale restauranter, stoppe ved vakre katedraler og nyte flott natur i mildt klima. 

Den portugisiske pilegrimsruten starter i Porto, kjent for sin portvin og flere steder på UNESCOs kulturarvliste. Vi gjør vår pilegrimstur litt enklere og tar de lange strekningene med buss. Vi skal hygge oss på veien, og har kun en dagssekk å bære på. Underlaget varierer mellom stier, brostein og asfalt. 
Vandringene ligger på nivå 2 på vår skala; passer for alle med normal kondisjon, man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer og enkelte partier kan være bratt og høyt. Les mer om våre nivåer her.

Reiseleder er Eva Hauge, som har lang erfaring som guide på våre Pilegrimsvandringer.

Gled deg til
 • Byvandring i sjarmerende Porto
 • Flott og variert natur
 • Gode opplevelser

Slik bor du

 • Tryp Porto Centro 3*, Dag 1 & 2

  Dette hotellet ligger i Porto sentrum, en 6-minutters spasertur fra shoppingområdet Rua de Santa Catarina. Det har klimatiserte rom med satellitt-TV og en egen restaurant. Rommene på Tryp Porto Centro Hotel har parkett, moderne tremøbler, satellitt-TV, minibar og eget bad med hårføner. Hotel Tryp tilbyr klesvask og klesrens. Personalet i den døgnåpne resepsjonen hjelper deg gjerne med å leie bil eller gir deg informasjon om lokale attraksjoner. Kostnadsfri Wi-Fi tilbys i fellesområdene. Hotel Tryp Porto Centro ligger 550 meter fra Marques t-banestasjon. Det ligger også 5 minutters gange unna flere restauranter som serverer tradisjonell portugisisk mat. Blant byens gastronomiske spesialiteter er den berømte Francesinha.

 • Axis Ponte de Lima Golf Resort 3*, Dag 3

  Dette moderne hotellet har en rolig beliggenhet i Minho-provinsen i Portugal, og har grønne horisonter
  og en profesjonell golfbane. Det har et oppvarmet innendørsbasseng og 2 restauranter. Axis Ponte de
  Lima Golf Resort Hotel tilbyr rom med eget bad. Hver er utstyrt med satellitt-TV og minibar.

 • Hotel Zenit Vigo 4*, Dag 4

  Dette moderne hotellet ligger sentralt i Vigo. Det tilbyr elegante rom med gratis Wi-Fi. Hotellet har en urban stil og tilbyr en gourmetrestaurant som spesialiserer seg på typiske retter fra det omliggende Galicia området. Rommene har klimaanlegg, parkett og moderne innredning. Alle har flatskjerm-TV med satellittkanaler.

 • Galicia Palace 4*, Dag 5

  Hotel Galicia Palace ligger I sentrum av Pontevedra og tilbyr elegante rom med gratis Wi-Fi. Alle rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV med satelittkanaler og eget bad med dusj og hårføner. Du kan nyte frokost med juice, frukt, yoghurt, bakverk og te eller kaffe. I restauranten serveres tradisjonell galisisk mat. Drikke og forfriskninger er tilgjengelig i hotellets kafeteria. Romservice tilgjengelig hele døgnet.

 • Hotel Gelmirez, Dag 6 & 7

  Det moderne Hotel Gelmírez ligger 10 minutters gange fra Santiago de Compostela-katedralen og 3 minutters gange fra flybussholdeplassen ved jernbanestasjonen. Her tilbys et treningsstudio, kostnadsfri Wi-Fi og en døgnåpen resepsjon. Alle rommene har regulerbart klima- og varmeanlegg,
  laptop-safe, minibar, flatskjerm-TV med satellittkanaler og eget bad med hårføner og kostnadsfrie badeprodukter.

 • Tryp Expo Porto 4*, Dag 8

  Dette hotellet ligger kun 6 min fra flyplassen i Porto og har et utendørsbasseng og romslige rom og suiter med LCD-TV. Rommene og suitene på Tryp Oporto Expo Hotel er innredet med lyse tremøbler, og har kostnadsfri Wi-Fi, klimaanlegg og minibar. Tryp Porto Expo El Mercat Restaurant serverer et bredt utvalg av regionale og internasjonale retter.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag / FM = Flymat

 • DAG 1: Oslo - Porto (M)

  Avreise fra Norge til Porto via Frankfurt. Ved ankomst kjøres vi direkte til hotellet i Porto for innsjekk. Felles middag om kvelden.

 • DAG 2: Porto - Guidet byvandring med engelsktalende lokalguide (F, L)

  I dag skal vi tilbringe dagen i denne fantastiske byen som er en av de eldste i Europa. Byens historiske sentrum «Ribeira» kom med på UNESCOs verdensarvliste i 1996 og stammer helt tilbake til romertiden. Vi skal også besøke en av de mange lokale bodegaene. Felles lunsj på lokal restaurant. Ettermiddagen fri til egen disposisjon.

  Porto - Guidet byvandring med engelsktalende lokalguide (F, L)
 • DAG 3: Porto – Vilarino – San Pedro de Rates – Ponte de Lima (F, M)

  Vi kjører til Vilarino hvor vi starter dagens vandring og vandrer til San Pedro de Rates. Det blir mulighet for lunsj underveis (ikke inkludert). Bussen henter oss og kjører til Ponte de la Lima. (ca. 35 min). Vi sjekker inn på hotellet og spiser middag på hotellets restaurant.
  Vandredistanse: 11,5 km

  Porto – Vilarino – San Pedro de Rates – Ponte de Lima (F, M)
 • DAG 4: Ponte de Lima- Labruja – Valenca – Tui - Vigo(F, M)

  Vi starter dagens vandring fra Ponte de Lima og vandrer til Labruja. Fra Labruja tar vi buss til Valenca do Minho (35 min). Her blir det sightseeing og lunsj på lokal restaurant (ikke inkludert).
  Vi vandrer videre fra Valenca til Tui (Spania), hvor vi blant annet får se den flotte katedralen Santa María. Vi kjører videre til Vigo hvor vi sjekker inn på hotellet og spiser middag på hotellets restaurant.
  Vandredistanse: 10 km + 3 km

  Ponte de Lima- Labruja – Valenca – Tui - Vigo(F, M)
 • DAG 5: Arcade – Pontevedra (F, M)

  Vi kjører til Arcade hvor vi starter dagens vandring til Pontevedra. Vi spiser lunsj i Pontevedra (ikke inkludert) og tar deretter en liten byvandring før vi sjekker inn på hotellet vårt som ligger 100 meter fra gamlebyen. Middag på hotellet.
  Vandredistanse: 12 km

 • DAG 6: Pontevedra- Caldas de Rei- Santiago (F, M)

  Vi kjører til Caldas del Rei hvor starter dagens vandring. Vi vandrer til Pontecesures hvor det blir mulighet for lunsj (ikke inkludert). Fra Pantecesures kjører bussen oss det siste stykket til Santiago de Compostela. Vi sjekker inn på hotellet. Middag på hotellet.

  Vandredistanse: 15 km

 • DAG 7: Santiago de Compostela (F, M)

  I dag starter vi dagen i Santiago med en liten byvandring som avsluttes med et guidet besøk i katedralen. Etter besøket i katedralen kan de som vil bli igjen her for å overvære en messe.
  Felles tapas middag på lokal restaurant (inkludert).

  Santiago de Compostela (F, M)
 • DAG 8: Santiago de Compostela- Porto (F, M)

  Formiddagen fri til å utforske Santiago de Compostela på egen hånd. Til avtalt tid om ettermiddagen kjører vi til hotellet vårt som ligger nær flyplassen i Porto. Vi sjekker inn på hotellet og spiser middag på hotellets restaurant.

  Santiago de Compostela- Porto (F, M)
 • DAG 9: Hjemreise til Norge (F)

  Tidlig utsjekk og transport til flyplassen for hjemreise.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Eva Hauge
  Eva Hauge
  Eva Hauge
  er både kunsthistoriker og reiseleder, med stor interesse for Spania. Hun er spesielt interessert i den spanske kulturen, kunst, musikk og dans – og kjenner godt til storbyene som Madrid, Barcelona, Sevilla og Granada. Hun har i tillegg lang erfaring med pilegrimsreiser, og har gått den berømte pilegrimsveien til Santiago de Compostela både med og uten grupper. Eva snakker også godt spansk og holder seg oppdatert på det som skjer rundt i landet både politisk og kulturelt. Hun har mye å bidra med til gruppene og er dyktig i sitt fag.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Porto flyplass

Varighet
ca. 7 timer*
Flyselskap
Lufthansa

*Inkluderer mellomlanding i Frankfurt på ca. 2 t.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Porto flyplass

Varighet
ca. 6 timer*
Flyselskap
Lufthansa

*Inkluderer mellomlanding i München på ca. 1 t.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Porto t/r inkl flyskatter
 • 8 netter på hotell inkl frokost
 • 5 middager på hotell
 • 1 lunsj på lokal restaurant i Porto
 • 2 middager på lokal restaurant
 • Busstransport i henhold til program
 • Guidet byvandring med lokalguide i Santiago de Compostela
 • Inngang Katedral i Santiago de Compostela
 • Lokalguide i Porto og bodegabesøk
 • Vandreguide fra dag 3 til og med dag 6
 • Reiseleder er med fra Norge

Tillegg for enkeltrom

kr. 3 590,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Hva betyr normalt tempo og høydemeter:
Langs merket sti i delvis kupert fjellterreng og vanlig skogsterreng regner vi med at man holder en fart på ca. 3,5 km/t. Der det er bratt regner vi med et høydetillegg på 15 -20 minutter per 100 høydemeter opp og det halve ned. 100 høydemeter = ca. 30 etasjer.
Vårt skjønn stemmer nødvendigvis ikke med din hastighet. Etter noen treningsturer vil du få et grunnlag for å anslå din individuelle gangtid i forhold til den vi oppgir.

Temperatur og vær

 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

April 2022

26/4Oslo GardermoenDen portugisiske PilegrimsveienLedige plasser16 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.