Skip to main content

Lette vandringer i Portugal

Hyggelige landsbyer og vakkert landskap spekket med vingårder og olivenmarker, gjør Portugal til en perle for naturelskere. Vi bor i Estoril, en eksklusiv forstad til Lisboa og kun 15 minutters gangavstand til den kjente fiskelandsbyen Cascais. Denne vennlige feriebyen har flere fine, små strender, gågater og hyggelige omgivelser.

Bli med på en kombinasjon av lette vandringer og kulturelle gåturer, hvor vi lærer å kjenne dette vakre området og dets vell av historiske kulturskatter. Her får du mye for pengene, da det meste er inkludert. På programmet står slående utsikter, eventyrslottet Pena Palace, romantiske Sintra, vinsmaking i en gammel vinkjeller, byvandring i den storslåtte hovedstaden Lisboa og hyggelige måltider hvor vi fordøyer dagens opplevelser.

Vandreturene er på 3 til 4 timer, noen i flatt og enkelt terreng, mens andre er noe brattere og med steinete underlag. Reiseleder tilpasser tempo til gruppen og det viktigste på denne turen er at vi koser oss ute og nyter dagene.

I tillegg til vandringene besøker vi også Lisboa, den sjarmerende hovedstaden med trikker, smale gater og trivelige kafeer. Vi besøker også vakre Sintra, byen som er på UNESCOS liste over verdens kulturarv og Cabo da Roca - Europas vestligste punkt,

Denne turen ligger mellom nivå 1-2 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.

Gled deg til
 • 3 flotte vandringer og 2 fine gåturer
 • Guidet omvisning i Lisboa
 • Sintra og eventyrpalasset Pena Palácio

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen. Vi ankommer Lisboa hvor vi blir hentet og fraktet til hotellet i Estoril. Middag på hotellet.

 • DAG 2: Vandring: Peninha - Cabo da Roca (F, ML, M)

  Vi tar buss i ca 30 min. til vårt utgangspunkt ved Peninha Rock i Sintra-fjellet (486 moh.) og vi avslutter ved kysten. Ruten byr på slående utsikter. Fokus på flora, geologi, arkeologi og historie. Matpakkelunsj (som vi får med fra hotellet).
  Retur til hotellet på ettermiddagen. Resten av dagen fri. Middag på hotellet.

  Vandring: Ca. 9 km / 3,5 - 4 timer.

  Vandring: Peninha - Cabo da Roca (F, ML, M)
 • DAG 3: Byvandring i Lisboa (F, L, M)

  Etter frokost tar vi toget langs kysten til Lisboa, og ser denne storslåtte hovedstaden til fots. Vi går mot det imponerende torget ved elven; Praça do Comercio, deretter til Baixa/Chiado, det største shoppingområdet og det historiske området i byen. Vi fortsetter turen oppover bakken, passerer Lisboa-katedralen, byens eldste monument, til Alfama-kvarteret (gamlebyen). Dette er et pittoresk område med smale gater, smug og vakre bueganger. Vi får smake portvin hos Taylors - et av de eldste portvinselskapene, grunnlagt i 1692 og kjent for sine legendariske Vintage Ports produsert på vingårder i Douro-regionen.

  Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi får litt tid på egen hånd. Om ettermiddagen skal vi på båttur på Tejo-elven og får se byen fra et litt annet perspektiv.
  Retur til Estoril med tog, og middag på hotellet.

  Byvandring i Lisboa (F, L, M)
 • DAG 4: Fridag (F, M)

  Dagen fri til å bare slappe av eller utforske området på egen hånd. Middag på hotellet.

 • DAG 5: Vandring: Dinosaurstien og vinsmaking (F, L, M)

  Etter frokost blir det avreise med buss til startpunktet for dagens vandring (ca. 60 min). Vi kjører over en av broene som krysser Tejo-elven til «Costa Azul» - den blå kysten - og den pittoreske fiskerbyen Sesimbra. Vandreturen tar oss langs Cabo Espichels-platået, en klippe vest for Sesimbra (en del av Arrábida naturpark) og til dinosaursporene i området. Guiden forteller om lokal fauna, flora og områdets historie og kultur.
  Lengde: ca. 4,5 km

  Vi spiser lunsj på en fiskerestaurant i Sesimbra. På vei tilbake til hotellet stopper vi innom en gammel vinkjeller i den flotte lille byen Azeitão og får smake på et par lokale viner.
  Middag på hotellet.

 • DAG 6: Vandring: Azòia - Guincho (F, L, M)

  Bussen tar oss fra hotellet til vårt startpunkt Azòia, en liten by nærme Cabo da Roca. Vi følger kystlinjen fra Cabo da Roca til Guincho med vakker utsikt over havet fra klippene. På veien ser vi de vakre og ville Guincho strendene som er et paradis for surfere. Lunsj på hotellets restaurant. Fritid på ettermiddagen før middag på hotellet.

  Vandring: Ca. 7 km / 3 timer.

  Vandring: Azòia - Guincho (F, L, M)
 • DAG 7: Vandring: Pena Palace - Sintra (F, L, M)

  I dag tar vi bussen sammen med guiden til vakre Pena Palace, et eventyrslott der stilene fra barokken, maurerne, goterne og renessansen forenes. Vi tar også en gåtur i palassets flotte park med eksotiske trær og lokale arter. Deretter tar vi oss videre nedover til Sintra by. I Sintra har du litt tid på egen hånd til å utforske denne romantiske byen, beundre lokalt håndverk og kanskje shoppe litt. Lunsj på lokal restaurant før vi tar buss til kysten, hvor vi får se de fantastiske sanddynene og landskapet i den vernede Cascais-Sintra naturpark. Vi fortsetter med en gåtur langs strandpromenaden (ca. 7 km), før vi tar bussen tilbake til Estoril.

  Vandring: Pena Palace - Sintra (F, L, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Bussen tar oss til flyplassen i Lisboa for hjemreise til Norge.

Slik bor du

Hotel Estoril Eden er et fint leilighetshotell med beliggenhet ved havet, mellom Estoril og Cascais. Hotellet har flott utsikt over havet, en restaurant med panoramautsikt og bar, utendørs basseng samt oppvarmet innendørs basseng, jacuzzi og treningsrom. Alle rom er store og har balkong. Videre har alle rom dusj/WC, telefon, TV/Radio, aircondition og enkel kjøkkenkrok.

Hotel Estoril Eden ****
Av. de Sabóia, 209 Monte Estoril
2769 502 Estoril

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Lisboa flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Tap Air Portugal 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Lisboa flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Tap Air Portugal

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr 3 890,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Kart

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.