Skip to main content

Vandringer langs Algarvekysten

Velkommen til Algarve, Portugals sørligste sjarmerende region. Vi inviterer deg til å bli med på en vandringsreise på forholdsvis lette stier, men med nok av hyggelige overraskelser - og andre hyggelig turgåere. Vår lommekjente spreke reiseleder, Viveka, tar oss med på fine vandreturer hit i april. Da er våren langt på vei og har forvandlet landskapet til en blomstrende oase av skjønnhet.

Vi bor sentralt i Lagos og tar vandreturer for å utforske nærområdet og deler av det som blir kalt «fisherman’s trail». Vi går langs vakre strender, kyststier og klipper, og videre langs elvebredden til øya Rosario. Gled deg til å utforske Lagos’ gamle, mauriske bymur og vandre rundt Silves, den gamle hovedstaden i Algarve. Dessuten skal vi besøke en sitrusproduksjon og ta en båttur langs den vakre kysten med spennende grottebesøk. Programmet er spennende og variert. Det blir også tid til å bruke hotellets fasiliteter og gjøre egne oppdagelser. 

Denne turen ligger på nivå 1 på vår skala (en dag nivå 2) Les mer om våre nivåer her.

Vandringene på denne turen passer alle med normal kondisjon, og blir en god introduksjon til Portugals vakre kyst - samt det å være på en aktiv reise sammen med andre glade turgåere. Det passer i det hele tatt perfekt for deg som ønsker å oppleve Algarve i et aktivt, men rolig tempo med fokus på natur, fugleliv og kulturell rikdom. Vi ser landskapet våkne til liv i april, og du kan la deg fortrylle av alt denne regionen har å tilby.

Gled deg til
 • Aktiv oppdagelsereise til Algarve
 • Hotell med basseng
 • Båttur til sjøgrottene i Lagos
 • Smaksprøver av lokale råvarer

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / ML = Matpakkelunsj / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise Norge (M)

  Avreise fra Gardermoen med direktefly til Faro. Ved ankomst blir vi møtt av vår norsktalende reiseleder og vi kjøres i buss til hotellet. Felles velkomstmiddag på hotellet.

 • DAG 2: Strand og byvandring fra Praia do Camilo til Lagos (F, M)

  I dag blir det en halvdag med reiseleder for å utforske vårt nærområdet til fots. Vi starter ved hotellet og går den vakre gangveiene langs klippene som vil ta oss til Lagos by. Dette er den siste delen av den berømte "Fishermans trail".
  Vi utforsker den sjarmerende bykjernen i Lagos, med sine gamle mauriske bymurer, brosteinsgater, "slavemarkedet" (det første i Europa) og marinaen.
  Reiseleder gir tips om byens beste lunsjrestauranter (lunsj ikke inkludert)
  Middag på hotellet.

  Vandringsinfo:
  Underlag: turen går på stier, plankestier og byvandring.
  Vanskelighetsgrad: Lett
  Lengde: 6 km (rundtur)
  Omtrentlig varighet: 2,5 timer
  Samlet stigning: 300 meter
  Langs denne stien blir fokuset på flora, fauna, geologi og historie.

  Strand og byvandring fra Praia do Camilo til Lagos (F, M)
 • DAG 3: Vandring Praia Grande (F, M)

  Halvdags vandring i dag i et forholdsvis flatt terreng, men stor variasjon av vegetasjon og miljø. Vi starter nær Salgados-lagunen, en av de beste stedene i Algarve for fuglekikking. Deretter går vi på stranden og på gangstien over sanddynene. Etterpå vil vi komme til et område med sumper og furutrær, og mot slutten av stien krysse vi jordbruksområder med mandeltrær så langt øye kan se.
  Middag på hotellet.

  Vandringsinfo:
  Underlag: stiene består av jord, sand og tre-gangstier.
  Vanskelighetsgrad: Enkel
  Lengde: 5,5 km
  Omtrentlig varighet: ca 3 timer
  Samlet stigning: 0 meter
  Langs denne veien ser vi saltproduksjon, våtområde og kystlagune. Fugleliv, sanddyner og furuskog.

  Vandring Praia Grande (F, M)
 • DAG 4: Vandring til Rocha de Pena (F, L, M)

  I dag blir det en hel dag i et helt annerledes landskap - området i Barrocal Algarvio. Stien vi skal gå til Rocha da Pena er i en del av det store naturreservatet. I dette spesielle stenete landskapet vandrer vi langs Johannesbrødtreskoger, ville oliventrær og korkeik. På det høyeste punktet, Talefe (479 meter over havet), skal vi beundre utsikten over havet, og de store rovfugler som snirkler rundt. På vei ned passerer vi den lille landsbyen Penina.
  Vi skal besøke en lokal gård. Vi får en guidet tur på gården med smaksprøver av lokale produkter. Deretter nyter du en lett lunsj.
  Middag på hotellet.

  Vandringsinfo:
  Underlag: turen går på steinete stier og veier i naturreservatet. Regn med ulent terreng og noe stigning.
  Vanskelighetsgrad: Lett/middels
  Lengde: 6,4 km
  Omtrentlig varighet: ca 3 timer
  Samlet stigning: 275 m
  Naturinteresse: landskap, vegetasjon, fugleliv.

  Vandring til Rocha de Pena (F, L, M)
 • DAG 5: Vandring kyststien (F, ML, M)

  Halv dags vandringstur, hvor starter ved Praia da Luz og går mot Lagos. Dette er en del av den berømte "Fishermans trail".
  Vi følger stien langs kystens fantastiske klipper i ulike farger - nyanser av oker, rød, grå, hvit og svart - som står i kontrast til det klare blå havet. Underveis passerer vi imponerende klipper, store steiner som stiger opp fra vannet, og under oss ligger grottene. Vi har med hver vår matpakke.
  Middag på hotellet

  Vandringsinfo:
  Underlag: Stiene består av jord-, sand- og trestier.
  Vanskelighetsgrad: Lett/middel
  Lengde: 9 km
  Omtrentlig varighet: 4 timer
  Samlet stigning: 300 m

  Vandring kyststien (F, ML, M)
 • DAG 6: Skog- og byvandring til Silves (F, M)

  I dag blir det en heldagsutflukt. Vi skal følge venstre bredd av elven Odelouca, som leder oss til Rosário-øya.
  Rosário-øya, som ligger ved utløpet av Odelouca-elven og Arade-elven, spilte en viktig rolle i utviklingen av byen Silves i løpet av den arabiske perioden.
  Vi skal også til byen Silves, med sine hvite hus omringet av en byborg. Vi blir litt kjent og har tid til å spise og utforske byen på egenhånd. Silves er den historiske byen som opprinnelig var den gamle hovedstaden i Algarve.
  Om ettermiddagen, skal vi besøke en lokal sitrusprodusent og får noen deilige smaksprøver.
  Middag på hotellet.

  Vandreinfo:
  Underlaget: sti, grus og brosten.
  Vanskelighetsgrad: Lett
  Lengde: 8 km
  Omtrentlig varighet vandring: 2 timer
  Samlet stigning: 0 m
  Naturinteresse: mange planter, dyr og fugler å se. Flotte utsikter over elven Odelouca, samt fjellene Monchique, Foia og Picota i det fjerne.

  Skog- og byvandring til Silves (F, M)
 • DAG 7: Båttur og avskjedsmiddag (F, M)

  Vi starter dagen med å gå bort til havnen. Vi skal på båttur til de berømte grottene i området.
  Området er kjent for sine fantastiske sjøgrotter og hulene ved Ponta da Piedade. Vi går ombord små båter for å beundre de vakre strendene Batata, Dona Ana, Camilo, Porto de Mós og Meia Praia. Lytt til en dyktig og vennlig skipper (engelsk) som forteller deg historiene bak navnene på alle sjøgrottene, lokale tradisjoner og folklorelegender.
  På slutten av dagen blir det avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

  Båttur og avskjedsmiddag (F, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Dagen til fri disposisjon. Vi reiser sammen til flyplassen og tar fly hjem til Norge.

Slik bor du

Dette leilighetshotellet ligger i byen Lagos. I rolige omgivelser og i nærhet til de flotte turstiene langs kysten. I byen Lagos finner du hyggelige småbutikker, en rekke restauranter og barer som serveres alt fra tradisjonell portugisisk mat til internasjonale retter. 

Leilighetene er smakfullt innredet og alle har enten terrasse eller balkong, TV, safe og gratis WIFI. 
Våre middager blir servert i hotellets egen restaurant. Det er en a la carte meny, og et utvalg av italienske og portugisiske retter. Dessuten har hotellet 2 utendørs svømmebasseng med solstoler og en poolbar.  

Hotel Vila Branca 
Rua Santa Casa da Misericórdia de Lagos, 
8600-315 Lagos
PORTUGAL

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo Gardermoen.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Faro flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Lisboa flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

fra kr 2.680,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Det samme gjelder våre aktive turer – viktig at man kan følge nivå som er spesifisert på de enkelte turer.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

Algarve har et middelhavsklima. Sommeren er varm og tørr, mens vinteren er mild. Den beste tiden å besøke Algarve er april til november. Når vi skal vandre i april har du en varm temperatur og nesten ingen nedbør. I gjennomsnitt er det 18°, med en minimumstemperatur omkring 14°. Havtemperaturen er rundt 19° grader. 

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.