Skip to main content
Bestselger

Levadavandring på Madeira

Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur er å vandre langs levadaene.

På denne reisen er det duket for flotte turer i vakkert landskap, på øya med sommer og blomstring året rundt. Vi bor sentralt i Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter når det ikke er program.

Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer. Mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers.

Naturen er dramatisk og storslagen, så man bør ikke ha høydeskrekk. Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra.

Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Reiser du alene? Vi har også singelavganger, les mer her.

Gled deg til
 • Vakkert landskap og storslått natur
 • Vandringer langs de gamle vanningskanalene
 • Vinsmaking

Slik bor du

 • Hotel Alto Lido **** (kun avgangene i april og november)

  Hotell Alto Lido er et godt hotell som ble renovert i 2018, med beliggenhet i Funchals område Lido, 2,5 km fra bykjernen og nære havpromenaden, restauranter, kafeer og butikker.

  Hotellet tilbyr flere spisesteder, bar, et innendørs basseng, et oppvarmet utendørs basseng og spa-fasiliteter.

  Alle rom har balkong og delvis sjøutsikt, klimaanlegg, telefon, safe, gratis WiFi, flatskjerm-TV med kabelkanaler samt et eget bad med hårføner.

  Under oppholdet har du tilgang til et treningsstudio, fasiliteter for kondisjonstrening, en badstue og et tyrkisk bad. Gratis minibuss til Funchal sentrum er tilgjengelig 4 ganger om dagen. Hotel Alto Lido ligger en 20-minutters kjøretur fra Funchal flyplass.

 • Windsor hotel **** (kun avgangen 3. september)

  Windsor hotel ligger i hjertet av Funchal, bare 5 minutters gange fra gamlebyen og nær kafeer, restauranter og butikker. Hotellet har restaurant og bar, samt et svømmebasseng på taket. Rommene er lyse og enkle og har eget bad, TV, minibar, safe og wi-fi.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F= Frokost / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Madeira og blir møtt av vår guide og reiseleder. Bussen tar oss til vårt hotell (ca. 25 min.) for innsjekk før vi møtes igjen til middag på kvelden.

 • DAG 2: Vandring: Levadavandring Referta - Cruz (F)

  Den første vandringen denne uken starter i Referta. En lett tur hvor man kan skue de lokale bøndene som jobber på sine små terrasser.
  Vi får nydelig utsikt over Porto da Cruz og den berømte «Penha de Águia», et massivt berg som reiser seg til en høyde på 580 m over havet. Etter turen stopper vi for en lokal drink: Poncha (ikke inkludert). Utflukten er fra ca kl 08.45 – 12.45
  Nivå 1 - lett / ca. 2 timers vandring / Avstand ca. 6 km. / Høydemeter min/max: 550 - 560 m.

  Sen ettermiddag tar reiseleder oss med på en liten omvisning til fots i byen (vest) som avsluttes med middag i Funchal (middag ikke inkludert).

  Vandring: Levadavandring Referta - Cruz (F)
 • DAG 3: Vandring: Marocos Valley (F)

  Dagens vandring vil foregå i dalen Machico, på levadaen Vermelha, også kjent som Levada das Mimosas. Vi følger en sti omgitt av mimosa-trær. Dalen byr på vakkert landskap og vi får innsikt i hvor hardt det er å jobbe på de små landbruks-terrassene. Vandringen starter ved Canical-tunellen og avslutter med en bratt nedoverbakke (ca 10 min.) før vi når bussen vår. Utflukten er fra ca kl 08.45 – 12.45

  Nivå 2 - flatt terreng med bratt avslutning / ca. 2,5 timers vandring / Avstand ca.4 km. / Høydemeter min/max: 220 - 250 m.

  Sen ettermiddag tar reiseleder oss med på en liten omvisning til fots i byen (øst) som avsluttes med middag i gamlebyen (middag ikke inkludert).

  Vandring: Marocos Valley (F)
 • DAG 4: Vandring: Boa Morte - Quinta Grande & Sky walk på Cabo Girão (F)

  Dagens vandring starter tidlig og foregår på den lengste vanningskanalen på øya; Levada do Norte. På denne stien får vi vakre utsikter over sørvest-kysten. Løypen er veldig behagelig og kan gåes året rundt ettersom den ligger på den sørlige delen av øya, hvor klimaet er mildere. Vi gjør et kort stopp på klippen Cliff Cabo Girão - inngang ikke inkludert og må betales lokalt (2 €). Vi fortsetter ned til landsbyen Câmara de Lobos for en lett snacks (snack ikke inkl). Utflukten er fra ca 08.00 – 13.30
  Nivå 2 - moderat / ca. 2-3 timers vandring / Avstand ca. 4 km. / Høydemeter min/max: 520 - 870 m.

  De som ønsker, kan bli med reiseleder på en lokal restaurant for å spise middag (ikke inkludert).

  Vandring: Boa Morte - Quinta Grande & Sky walk på Cabo Girão (F)
 • DAG 5: Fridag eller valgfri utflukt (F)

  Dagen er fri til å utforske øya på egenhånd. Besøk gjerne markedet "Mercado dos Lavradores", gamlebyen, katedralen eller bare nyt livet på en fortauskafe. Om kvelden kan man bli med reiseleder på Fado-middag i gamlebyen (middag ikke inkl)

  Valgfri utflukt til Eira do Serrado og botanisk hage (kl 08.45 – 12.45). Bestilles og betales direkte hos reiseleder. Forbehold om nok påmeldte. Pris 43 €.

  Fridag eller valgfri utflukt (F)
 • DAG 6: Vandring: Ponta S. Lourenco - Cais do Sardinha (F, M)

  Som en del av Madeiras naturreservat ligger denne løypa helt på østspissen av øya, i Canical. Inngangsbillett til reservatet er ikke inkludert og må betales lokalt (1 €). Underveis nyter vi flott havutsikt mot den nordlige og sørlige delen av øya. Utflukten er fra 08.45 – 16.00.
  Nivå 2 - moderat / ca. 2-3 timers vandring / Avstand ca. 8 km. / Høydemeter min/max: 5 - 110 m.

  Middag på hotellet.

  Vandring: Ponta S. Lourenco - Cais do Sardinha (F, M)
 • DAG 7: Vandring: Levadavandring ved Lamaceiros (F)

  Dette er en flott levada som starter i Lamaceiros, nær Porto Moniz. På denne turen har vi flotte utsikter over dalen Riberia da Janela. Flotte omgivelser, den frodige vegetasjonen og det unike landskapet byr på flotte fotoøyeblikk. Vi går til første tunell så tilbake samme vei.
  Etter turen kjører vi til São Vicente, hvor vi besøker adega «Porto do Abrigo», her blir det både vinsmaking og lokale spesialiteter.
  Nivå 1 - lett / ca. 2,5 timers vandring / Avstand ca. 4 km.

  Avskjedsmiddag på lokal restaurant (ikke inkludert).

  Vandring: Levadavandring ved Lamaceiros (F)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter frokost henter bussen oss for transport til flyplassen for hjemreise til Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Alina Fontes
  Alina Fontes

  Alina Fontes
  er født og oppvokst på Madeira. Her studerte hun turisme før hun flyttet til Norge og jobbet i hotellbransjen i 15 år. Alina lengtet tilbake til sitt elskede Madeira og flyttet derfor tilbake og jobber nå som guide og reiseleder. Alina er interessert i kunst, musikk og sport – og hun elsker å hente krefter i naturen. Våre gjester elsker Alina, og vi kan love deg at hun vil bidra til en fantastisk reise!

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Funchal flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Funchal flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly direkte t/r Oslo-Madeira med alle skatter og avgifter
 • 7 netter med frokost på Hotel Alto Lido **** eller Windsor hotel****
 • 2 middager
 • 5 dager med vandringer, med lokal vandreguide
 • Vinsmaking
 • Transport, inngang og utflukter som spesifisert i program
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet

  Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

  fra kr 2 490,- (Windsor hotell)

  fra kr 3 990,- (Alto Lido hotell) 

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Det samme gjelder våre aktive turer – viktig at man kan følge nivå som er spesifisert på de enkelte turer.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Kart

  Kart

  Temperatur og vær

  
   
    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
  Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
  Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
  Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  April 2024

  9/4Oslo GardermoenLevadavandring Madeira8 dagerUtsolgt14 990,-Book på ventelisteMer informasjon
  23/4Oslo GardermoenLevadavandring Madeira8 dagerUtsolgt14 450,-Book på ventelisteMer informasjon

  September 2024

  3/9Oslo GardermoenLevadavandring Madeira - Windsor hotel8 dagerLedige plasser14 450,-BestillMer informasjon

  November 2024

  19/11Oslo GardermoenLevadavandring Madeira - Alto Lido hotel8 dagerLedige plasser15 950,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

   Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

   Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

  • Hva pakker jeg til en vandretur?

   2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


   Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
   Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.