Skip to main content

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela

Følg i pilegrimenes fotspor på en behagelig måte!

Vi følger den anerkjente pilegrimsruten «Camino Francés» med Jacobs grav og Santiago de Compostela for øyet. Vi har gjort turen litt enklere og tar de lange strekningene med buss, sover på gode hotell og smaker på regionens gode mat og drikke.

Det er mange pilegrimsruter som fører til Santiago de Compostela. Vi har valgt ruten gjennom det flotte landskapet i Spania, med start i Burgos, for så å gå vestover. Her er det mange middelalderbyer, katedraler og vakre kirker å få med seg. Vår erfarne norske reiseleder Eva Hauge har gått denne ruten utallige ganger og viser oss trygt veien gjennom mer enn 1000 års historie. 

To guider er med på vandringene, én går foran og én bak. Dette for å få en trygg ramme, og hyggelige etapper for alle. Dagsetappene er på ca. 2-5 timer og underlaget varierer mellom stier, skoger og asfalt. Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Dette er reisen for deg som er opptatt av kultur, liker å være sosial og vant med å gå i skog og mark – enten du reiser sammen med noen eller alene.

Dette blir en opplevelse for livet!

På en aktiv reise som dette, er det viktig å få en god natt søvn før neste vandringsdag. Vi har derfor valgt ut de beste 4-stjerners hoteller langs ruten, hvor vi hygger oss om kvelden rundt felles måltider og fordøyer dagens inntrykk. Dessuten skal du glede deg til noen gode matopplevelser på gjennomprøvde, gode restauranter mot slutten av turen, hvor vi også har en dag i Porto.

Buss med vår bagasje følger oss hele veien, så du trenger bare en dagstursekk på vandringene, og skulle man ha behov for å stå over en dag vil det være mulig å bli med bussen.

Gled deg til
 • Å oppleve pilegrimseventyret
 • Å se den vakre katedralen i Santiago de Compostela
 • Byvandring i sjarmerende Porto

Slik bor du

 • Dag 1, Burgos: Abbas Burgos ****

  Abba Burgos ligger 500 meter fra Burgos katedral og tilbyr gratis bruk av det oppvarmede innendørsbassenget, badstuen, treningsstudioet og paddle-tennisbanen. Abba Burgos ligger ved pilegrimsveien til Santiago og Burgos slott ligger bare en 5-minutters spasertur unna. Hotellet tilbyr flott utsikt over byen. De lyse rommene har klimaanlegg, satellitt-Tv, safe, minibar og gratis wi-fi. Restauranten Abba serverer ferske sesongbaserte retter og har en hageterrasse med utsikt over byen. Det er også en kafé-bar og romservice tilgjengelig.

 • Dag 2, León: Eurostars Exé ****

  Dette moderne hotellet ligger sentralt i León, bare 15 min gange fra Katedralen. Alle rommene har gratis Wi-Fi, Flatskjerm- Tv, aircondition og elegant innredning med marmorbad, noen med hydromassasjedusj. Rommene har også safe og minibar. Gjestene kan nyte en variert frokostbuffé i hotellets spisesal. Eurostars har også en hotell bar. Det er mange tradisjonelle tapasbarer i det populære Barrio Humedo- distriktet, en 10 min spasertur unna. Det store varehuset El Corte Inglés ligger bare 100 meter unna.

 • Dag 3, Ponferrada: Hotel AC Ponferrada ****

  Hotel AC Ponferrada ligger bare 5 minutter unna sentrum av Ponferrada i et av de flotteste områdene i El Bierzo. Hotellet er nyoppusset og alle rommene er moderne dekorert og kan tilby mini-bar, bad med hårføner, we-fi og safe (mot betaling). Hotellet kan tilby 24 timers room service og en lounge.

 • Dag 4, Lugo: Eurostars Gran Hotel Lugo ****

  Eurostars Gran Hotel Lugo ligger bare 600 meter fra Katedralen og 450 meter fra den romerske bymuren. Dette flotte 4-stjerners hotellet har en hage, og restauranten serverer frokostbuffé hver morgen. De moderne rommene har klimaanlegg, gratis wi-fi, flatskjerm-TV og eget bad.

 • Dag 5 og 6, Santiago de Compostela: Hotel Compostela ****

  Dette hotellet ligger i en historisk bygning på kjente Plaza de Galicia, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, midt i Santiago de Compostela. Hotellet tilbyr en frokostbuffé og en bar/kafeteria. Hotel Compostela har en vakker fasade og et moderne interiør med flotte tremøbler og moderne belysning. Rommene har klimaanlegg, tregulv, duse organiske farger, kostnadsfri wi-fi, satellitt-TV og eget bad med hårføner. Baren/kafeterian serverer en komplett frokostbuffé med blant annet juice, frisk frukt, kjøttpålegg og et utvalg av bakverk. Glutenfrie produkter serveres også. Takket være Hotel Compostelas fantastiske beliggenhet vil du befinne deg i gangavstand fra alle attraksjonene i Santiago de Compostela. Den fabelaktige katedralen ligger rett rundt hjørnet, og den vakre Alameda-parken ligger 100 meter unna. Du finner mange barer, restauranter og håndverksbutikker i gangavstand.

 • Dag 7, Porto: Hotel Vila Gale Porto ****

  Dette 4 -stjerners hotellet ligger i Porto sentrum. Handelsområdet Rua de Santa Catarina ligger 10 minutters gange unna. De store rommene på Vila Gale har klimaanlegg og lys innredning. Alle har flatskjerm-TV, minibar og bad med hårføner og gratis badeprodukter. Vila Gale Porto tilbyr et helsesenter med innendørsbasseng, badstue, boblebad, tyrkisk bad, solarium, vichy-dusj, massasjebehandlinger og treningssenter med utsikt over byen. Paris Texas Restaurant på Vila Gale serverer portugisisk mat. I de 2 barene kan du nyte vin fra hotellets vingård Casa de Santa Vitória.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise - ankomst Burgos (M)

  Avreise fra Oslo med direktefly til Madrid. Vi blir hentet på flyplassen og kjører direkte til hotellet i Burgos (drøye 2 timer). Overnatting og velkomstmiddag på det flotte hotellet ABBAS Burgos.

  Avreise - ankomst Burgos (M)
 • DAG 2: Hornillas de Camino – León (F, M)

  Vi kjører til Rabé hvor vi starter dagens vandring til Hornillas. Denne vandringen går på høysletten og gjennom kornåkre med for det meste grus og sand som underlag. Dette er en lett etappe.
  På ettermiddagen går turen videre til León med buss hvor vi sjekker inn på hotellet vårt. Middag og overnatting i León.
  Vandredistanse: ca. 8 km.

 • DAG 3: León – El Acebo – Ponferrada (F, M)

  Avreise med buss til Cruz de Ferro hvor vi starter dagens etappe til El Acebo.
  Middag og overnatting i Ponferrada.
  Vandredistanse: ca. 10 km.

 • DAG 4: Ponferrada – O Cabreiro– Lugo (F, M)

  Vi kjører til O Cebreiro som ligger på 1300 m.o.h. Dette har vært det første pilegrimsstoppet i Galicia siden år 1172 da kirken ble bygget. Vi ser på kirken og de Pallozas som minner om kelternes bosted. Deretter kjører vi til Hospital Condesa og vandrer til Tricastela hvor vi får tid på egen hånd til lunsj (ikke inkludert). Om ettermiddagen kjører vi til Lugo hvor vi får mulighet til å gå på tur ved den romerske bymuren. Middag og overnatting i Lugo.
  Vandredistanse: ca. 12 km.

  Ponferrada – O Cabreiro– Lugo (F, M)
 • DAG 5: Lugo - Santiago de Compostela (F, L, M)

  Vi kjører til Palais del Rei hvor vi begynner dagens vandring til O`Coto. Dette er en variert og lett etappe på for det meste skogs- og grusvei med noe oppover og noe nedover. Fra O`Coto kjører vi den siste strekningen med buss i retning Santiago. Vi stopper for lunsj (inkludert) i Melide. Middag og overnatting på hotellet i Santiago.
  Vandredistanse: ca. 8 km.

 • DAG 6: Santiago de Compostela (F, L)

  I dag starter vi dagen i Santiago med en liten byvandring som avsluttes med et guidet besøk i katedralen. Etter besøket i katedralen er det mulig å bli igjen her for å overvære en messe. Felles lunsj på lokal restaurant (inkludert). Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. Overnatting i Santiago.

  Santiago de Compostela (F, L)
 • DAG 7: Santiago de Compostela - Porto (F, L, M)

  Frokost på hotellet før vi til avtalt tid kjører til Porto (ca 2,5 t). Lunsj på lokal restaurant (inkludert) etterfulgt av en guidet byvandring på ettermiddagen. Denne fantastiske byen er en av de eldste i Europa. Byens historiske sentrum «Ribeira» kom med på UNESCOs verdensarvliste i 1996 og stammer helt tilbake til romertiden. Middag på hotellet.

  Santiago de Compostela - Porto (F, L, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Vi spiser frokost og sjekker ut av hotellet før vi til avtalt tid kjører til flyplassen for avreise hjem til Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Eva Hauge
  Eva Hauge
  Eva Hauge
  er både kunsthistoriker og reiseleder, med stor interesse for Spania. Hun er spesielt interessert i den spanske kulturen, kunst, musikk og dans – og kjenner godt til storbyene som Madrid, Barcelona, Sevilla og Granada. Hun har i tillegg lang erfaring med pilegrimsreiser, og har gått den berømte pilegrimsveien til Santiago de Compostela både med og uten grupper. Eva snakker også godt spansk og holder seg oppdatert på det som skjer rundt i landet både politisk og kulturelt. Hun har mye å bidra med til gruppene og er dyktig i sitt fag.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Madrid flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Iberia

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Porto flyplass

Varighet
ca 6 t
Flyselskap
TAP Portugal

*Inkluderer mellomlanding i Lisboa på ca. 1 time

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Pris inkluderer:
 • Fly Oslo – Madrid//Porto – Oslo
 • 7 netter på 4* hoteller m/frokost
 • 6 middager på hotell
 • 3 lunsjer på lokale restauranter
 • All transport og utflukter iht. program
 • Inngang til katedralen i Santiago de Compostela
 • Engelsktalende vandreguide fra Burgos til Santiago de Compostela
 • Norsk reiseleder er med fra Oslo

Tillegg for enkeltrom

kr. 3 750,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Madrid 10 / 3 12 / 4 16 / 6 18 / 7 21 / 11 27 / 15 31 / 18 31 / 18 26 / 15 19 /10 13 / 6 10 / 4
Malaga 15 / 6 16 / 7 18 / 8 19 / 10 23 /12 27 / 16 30 / 19 30 / 19 27 / 17 22 / 13 18 / 10 15 / 7
Calahonda 12 / 2 14 / 3 17 / 4 19 / 6 23 / 10 29 / 14 34 / 17 33 / 17 29 / 14 22 / 10 16 / 5 13 / 3
Alicante (Calpe) 17 / 6 18 / 7 19 / 8 21 / 10 24 / 13 27 /17 30 / 20 31 / 20 28 / 18 24 / 14 20 / 10 18 / 7
Barcelona 13 / 4 15 / 5 16 / 7 21 / 12 21 / 12 24 / 16 28 / 19 28 / 19 26 / 17 22 / 13 17 / 8 14 / 6
Palma de Mallorca 15 / 8 16 / 9 17 / 10 19 / 11 22 / 14 26 / 18 29 / 21 30 / 22 27 / 16 23 / 16 19 / 12 17 / 10
Tenerife 21 /15 21 / 15 21 / 15 22 / 16 22 / 16 24 / 18 26 / 19 29 / 21 28 / 21 26 / 20 24 /18 22 / 16
Gran Canaria 21 / 15 21 / 15 22 / 15 22 / 16 23 / 17 25 / 19 27 / 20 27 /21 27 / 21 26 / 20 24 / 18 22 / 16
Bilbao 13 / 6 14 / 6 16 / 7 17 / 8 19 / 10 23 / 13 25 / 15 26 / 15 25 / 14 21 / 12 16 / 8 14 / 7

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Oktober 2023

6/10Oslo GardermoenPilegrimsveien til Santiago de Compostela8 dagerUtsolgt20 950,-Book på ventelisteMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen. 

 • Koronavirus og reise