Skip to main content

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela

Følg i pilegrimenes fotspor på en behagelig måte!

Vi følger den anerkjente pilegrimsruten «Camino Frances» med Jacobs grav og Santiago de Compostela for øyet. Vi har gjort turen litt enklere og tar de lange strekningene med buss, sover på gode hotell og smaker på regionens gode mat og drikke.

På denne turen får du oppleve det flotte spanske landskapet med middelalderbyer, katedraler og vakre kirker. Vår erfarende norske reiseleder viser vei gjennom mer enn 1000 års historie. Vårt startsted er baskiske Bilbao, hvor det ikoniske Guggenheim museet har sitt hjemsted. Så bærer det gjennom små og store byer som Pamplona og Leon, hvor vi stopper for overnatting, byvandringer og måltider. Gled deg til å tusle blant vinrankene i Rioja og utallige ulike arkitektoniske stilarter langs hele veien. Dette er reisen for deg som er opptatt av kultur, liker å være sosial og vant med å gå i skog og mark – enten du reiser sammen med noen eller alene.

Vi skal hygge oss på veien og vandringene foregår med to guider, èn går foran og èn bak. Dagsetappene er på ca. 2-5 timer og underlaget varierer mellom stier, skoger og asfalt. Reiseleder er Eva Hauge, som har lang erfaring som guide på våre Pilegrimsvandringer.

Vi har med buss underveis, så skulle man ha behov for å stå over en dag vil det være mulig å bli med bussen.

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Dette er en opplevelse for livet!

Gled deg til
 • Vi går de vakreste strekningene på ruten
 • Byvandring i Bilbao
 • Bodegabesøk i vindistriktet Rioja
 • Norsk reiseleder som er kjent i området

Slik bor du

 • Bilbao: Hotel Abando****

  Hotel Abando Hotel ligger sentralt i Bilbao, bare 200 meter fra de største handlegatene, 300 meter fra gamlebyen og 500 meter fra Guggenheim museet. Alle rommene har aircondition, gratis Wi-Fi og satellitt-TV.
  Hotellet serverer en variert frokost, og stilige Epaia Restaurant serverer tradisjonelle baskiske retter. Restauranten spesialiserer seg på fersk fisk og har et omfattende vinkart.
  Abando har et gratis treningsstudio med badstue og tyrkisk bad. Hotellet har også en gavebutikk og datamaskiner med Internett.

 • Pamplona: Hotel Maisonnave ****

  Maisonnave hotel ligger i sentrum av Pamplona, bare 50 meter fra rådhuset, og tilbyr kostnadsfri wi-fi og kostnadsfri tilgang til treningsstudioet og badstuen. De nyrenoverte lyse og moderne rommene har varme, beroligende og nøytrale farger. Alle rommene har flatskjerm-TV med satellittkanaler og eget bad. Restauranten på Maisonnave er et sted hvor du kan nyte god mat fra Navarra, tilberedt med kvalitetsprodukter. Maisonnave ligger i kort avstand fra mange av de største attraksjonene, som katedralen, Plaza del Castillo og de største tapasområdene i byen. Parkene La Taconera og La Ciudadela ligger også i nærheten.

 • Burgos:Corona de Castilla ****

  Hotel Corona de Castilla har en utmerket beliggenhet i Burgos, bare 500 m fra katedralen. Rommene har gratis Wi-Fi, satellitt TV, air condition, parkett og eget bad med hårføner. Restauranten serverer tradisjonell mat fra Burgos. Deler av hotellet er nyoppusset i 2021.

 • Leon: Silken Luis de Leon ****

  Dette hotellet ligger like utenfor Leóns gamleby, og tilbyr gratis Wi-Fi og oppvarmede rom med satellitt-TV. Katedralen i León og Gaudís Casa Botines er begge innen 15 minutters gange. Silken Luis de León ligger i byens største shoppingområde, bare 100 meter fra varehuset El Corte Inglés. Las Médulas restaurant serverer en daglig frokostbuffé og moderne regional mat. Du kan også finne mange tapasbarer 800 meter unna, i den livlige, gamle bydelen Barrio Húmedo. Rommene på Luis de León er innredet i varme farger, og har en minibar og aircondition. På badet finner du en hårføner og badeprodukter.

 • Lugo: Eurostars Gran Lugo ****

  Eurostars Gran Hotel Lugo ligger bare 600 meter fra katedralen og 450 meter fra den romerske bymuren. Dette flotte 4-stjerners hotellet har en hage, og restauranten serverer frokostbuffé hver morgen. De moderne rommene har klimaanlegg, gratis wi-fi, flatskjerm-TV og eget bad.

 • Santiago de Compostela: Hotel Tryp Santiago ****

  Tryp Santiago er omgitt av den frodige Paxonalparken litt utenfor det historiske sentrum av Santiago de Compostela. Rommene er romslige og moderne og tilbyr gratis wi-fi og flatskjerm-TV. Hotellet har en a la carte restaurant og Gastrobar-kafeteria som tilbyr tapas, drikke, vin og cocktailer. Bare 2 min unna ligger det kjente kjøpesenteret El Corte Inglés.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Oslo – Bilbao (M)

  Avreise fra Gardermoen via München til Bilbao. Vi ankommer om kvelden og kjører direkte til hotellet i Bilbao (ca. 20 min). Felles middag på lokal restaurant.

 • DAG 2: Bilbao – Pamplona (F, M)

  Etter frokost skal vi bli kjent med denne baskiske byen. Vi begynner dagen med å spasere bort til Guggenheim-museet. Videre skal vi besøke «Casco Viejo» (gamlebyen) som er det historiske sentrum av Bilbao, og det innbyggerne omtaler som «Siete Calles», de syv gatene, som har sin opprinnelse på 1400-tallet. Her finner man trange brosteinsbelagte gater, små butikker, en rekke barer og koselige restauranter. Her finner du også byens eldste kirke, Catedral de Santiago. Lunsj på lokal restaurant (ikke inkludert).
  Etter lunsj kjører vi til Pamplona (1t 45 min) hvor vi sjekker inn på hotellet vårt. Om ettermiddagen blir det byvandring i denne vakre byen som kanskje er mest kjent for sitt årlige okseløp. Middag på lokal restaurant.

 • DAG 3: Pamplona – Puente la Reina- Burgos (F, M)

  Vi starter dagens vandring i Puente de Reina som er en av de viktigste og vakreste landsbyene i Navarra. Turen gjennom byen er en fryd, full av templer, herskapshus og den praktfulle middelalderske broen som går over elven Arga.
  Vandredistanse: ca 8 km

  Etter lunsj kjører vi til La Rioja distriktet hvor vi skal besøke den kjente bodegaen Marqués de Riscal. (ca. 50 min). Vingården består av den gamle bodegaen som er en av de eldste i La Rioja, og den nye moderne delen som er et luksushotell designet av Frank O. Gehry, arkitekten bak Guggenheim museet.
  Vi kjører deretter videre til Burgos hvor det blir innsjekk og middag på hotellet.

 • DAG 4: Burgos – Hontanas- Castrojeriz- León (F, M)

  Vi starter dagen med en liten byvandring i Burgos før bussen kjører oss til Hontanas hvor dagens vandring begynner. Vi spaserer til Castrojeriz. Etter lunsj reiser vi med buss til León, en by full av kirker og katedraler. Middag og overnatting León.
  Vandredistanse: ca 10 km

  Burgos – Hontanas- Castrojeriz- León (F, M)
 • DAG 5: León- Cacabelos– Villafranca del Bierzo – Lugo (F, M)

  Vi kjører til Cacabelos hvor vi starter dagens vandring til Villafranca del Bierzo. Her blir det mulighet for lunsj (ikke inkludert). Dagens vandring er en vakker etappe gjennom Bierzo regionens «frukthage»: preget av myke åser, vingårder, kirsebærtrær og middelhavs-furuer. Om ettermiddagen kjører vi til Lugo hvor en får mulighet til å gå en tur ved den romerske bymuren. Middag og overnatting i Lugo.
  Vandredistanse: ca 7 km

  León- Cacabelos– Villafranca del Bierzo – Lugo (F, M)
 • DAG 6: Lugo -Sarria-Ferreiros- Santiago (F, L, M)

  Vi kjører til Sarria hvor vi begynner dagens vandring til Ferreiros. Vi er nå kommet til Galicia og i løpet av denne dagen vil vi nyte kastanje- og eikeskogene, de fredelige engene med kyrne som beiter og de typiske steinhusene. På vei til Santiago stopper vi for lunsj i Mélide. Middag og overnatting i Santiago.
  Vandredistanse: ca 14 km

 • DAG 7: Santiago de Compostela (F, M)

  I dag starter vi dagen i Santiago med en liten byvandring som avsluttes med et guidet besøk i katedralen. Etter besøket i katedralen kan de som vil bli igjen her for å overvære en messe. Ettermiddagen til fri disposisjon. Overnatting og middag i Santiago.

  Santiago de Compostela (F, M)
 • DAG 8: Hjemreise til Norge (F)

  Vi har formiddagen fri frem til vi til avtalt tid kjører til flyplassen for avreise hjem til Norge via Frankfurt. Bussturen tar ca. 20 min.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Eva Hauge
  Eva Hauge
  Eva Hauge
  er både kunsthistoriker og reiseleder, med stor interesse for Spania. Hun er spesielt interessert i den spanske kulturen, kunst, musikk og dans – og kjenner godt til storbyene som Madrid, Barcelona, Sevilla og Granada. Hun har i tillegg lang erfaring med pilegrimsreiser, og har gått den berømte pilegrimsveien til Santiago de Compostela både med og uten grupper. Eva snakker også godt spansk og holder seg oppdatert på det som skjer rundt i landet både politisk og kulturelt. Hun har mye å bidra med til gruppene og er dyktig i sitt fag.

Om flyreisen

Iberia kan dessverre ikke tilby tilslutningsbilletter. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bilbao flyplass

Varighet
ca. 6,5 timer*
Flyselskap
Lufthansa

*Inkluderer mellomlanding i München på ca 2 timer

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Santiago de Compostela flyplass

Varighet
ca. 6 timer*
Flyselskap
Lufthansa

*Inkluderer mellomlanding i Frankfurt på ca. 2 timer

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Pris inkluderer:
 • Fly Oslo – Bilbao//Santiago – Oslo inkl flyskatter
 • 7 netter på hotell m/frokost
 • 4 middager på hotell
 • 3 middager på lokale restauranter
 • 1 lunsj
 • All transport og utflukter iht program
 • Inngang til katedralen i Santiago de Compostela
 • Vingårdsbesøk i Rijoa
 • Vandreguide fra dag 3 til dag 6
 • Norsk reiseleder

Tillegg for enkeltrom

kr. 3 150,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Madrid 10 / 3 12 / 4 16 / 6 18 / 7 21 / 11 27 / 15 31 / 18 31 / 18 26 / 15 19 /10 13 / 6 10 / 4
Malaga 15 / 6 16 / 7 18 / 8 19 / 10 23 /12 27 / 16 30 / 19 30 / 19 27 / 17 22 / 13 18 / 10 15 / 7
Calahonda 12 / 2 14 / 3 17 / 4 19 / 6 23 / 10 29 / 14 34 / 17 33 / 17 29 / 14 22 / 10 16 / 5 13 / 3
Alicante (Calpe) 17 / 6 18 / 7 19 / 8 21 / 10 24 / 13 27 /17 30 / 20 31 / 20 28 / 18 24 / 14 20 / 10 18 / 7
Barcelona 13 / 4 15 / 5 16 / 7 21 / 12 21 / 12 24 / 16 28 / 19 28 / 19 26 / 17 22 / 13 17 / 8 14 / 6
Palma de Mallorca 15 / 8 16 / 9 17 / 10 19 / 11 22 / 14 26 / 18 29 / 21 30 / 22 27 / 16 23 / 16 19 / 12 17 / 10
Tenerife 21 /15 21 / 15 21 / 15 22 / 16 22 / 16 24 / 18 26 / 19 29 / 21 28 / 21 26 / 20 24 /18 22 / 16
Gran Canaria 21 / 15 21 / 15 22 / 15 22 / 16 23 / 17 25 / 19 27 / 20 27 /21 27 / 21 26 / 20 24 / 18 22 / 16
Bilbao 13 / 6 14 / 6 16 / 7 17 / 8 19 / 10 23 / 13 25 / 15 26 / 15 25 / 14 21 / 12 16 / 8 14 / 7

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Mai 2022

7/5Oslo GardermoenPilegrimsveien til Santiago de CompostelaLedige plasser16 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.