Skip to main content

Vandring i Tatrafjellene

Zakopane er Polens høyestliggende by og er et perfekt utgangspunkt for fot- og fjellturer. Tatrafjellene er en del av nasjonalparken Tatra og ligger som en massiv rygg sør for byen.

Her skal vi vandre i vakkert fjellandskap med flotte utsikter, fossefall og gressende sauer. Vi kombinerer naturopplevelsene med nytelse - varmt vann og tusenvis av bobler gjør susen for slitne turføtter. På ettermiddagen puster vi ut på vårt flotte SPA-hotell, Aries Hotel & Spa, som vant prisen «World Luxury Hotel» i 2017.

Etter at Zakopane ble et populært feriested på slutten av 1800-tallet tiltrakk det seg mange intellektuelle, kunstnere og skuespillere, og Lenin brukte Zakopane som base i mange år før utbruddet av 1. verdenskrig. Den dag i dag har byen har et levende miljø av kunstnere.

Vi avslutter vår reise med en natt i historiske Krakow, hvor vi får en omvisning og en hyggelig avskjedsmiddag.

Vandringene ligger på 4–6 timer og underveis legger vi inn stopp for matpakkelunsjer. Med oss som reiseleder har vi dyktige Christian Eik.

På denne turen bør man være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt og underlaget varierer.

Disse turene ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Gled deg til
 • Vandringer med flott utsikt
 • SPA-hotell og besøk på thermalbad
 • Omvisning i Krakow
 • Måltider med polske spesialiteter

Slik bor du

 • Aries Hotel & Spa ****

  Flotte Aries Hotel & SPA ligger sentralt i Zakopane, bare 5 min. gange fra hovedgaten Krupówki. Hotellet tilbyr innendørs basseng, restaurant, treningssenter og spa- og velværesenter. Wifi er gratis.

  Alle rommene har flatskjerm-TV, minibar, safe og eget bad med enten badekar eller dusj. Rommene har også hårføner og badekåpe. 

  Du kan drive med en rekke aktiviteter i nærområdet, som skiturer, sykling og turgåing. Det ligger mange butikker og restauranter innen gangavstand.

 • Vienna House Andel`s Krakow ****

  Moderne hotell som ligger bare 9 minutters gange fra stortorget i Kraków. Designrommene er utstyrt med klimaanlegg og satellitt-TV.

  En variert frokostbuffé serveres hver morgen på Mavericks Restaurant, som tilbyr kreative retter i California-stil med asiatisk, meksikansk og europeisk innflytelse. Om kvelden kan du slappe av med et glass i baren Smok.

  De romslige rommene har flatskjerm-TV og laptop-safe.

  Resepsjonen er døgnåpen, og personalet kan ordne flyplasstransport og gi deg tips om hva du kan se og gjøre i Kraków. Du kan også slappe av i badstuen eller trene på treningssenteret.

  Vienna House Andel s Cracow ligger midt i byen, like ved sentralstasjonen og byens største kjøpesenter, Galeria Krakowska.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • Dag 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Krakow, og tar buss videre sørover til Zakopane (ca. 3 t).

  Velkomstmiddag på hotellet.

  Ankomst (M)
 • Dag 2: 1. vandring (F, L, M)

  Etter en tidlig frokost møtes vi i resepsjonen, hvor vi får utlevert lunsjpakker og møter guiden. Vi tar buss fra hotellet til Peak Poroniec (1105 moh.), som er utgangspunktet for dagens vandretur. Turen går i lett terreng, og underveis opplever vi flott utsikt over Tatrafjellene, tradisjonelle fjellhytter og beitende sauer. Dagens høyeste punkt er Gesia Szyja Peak (1489 moh). Vi nyter lunsjpakken underveis.
  Ca 12 km/ca 5-6 t inkl lunsjpause/ høydeforskjell ca 420 m.

  Middag på lokal restaurant.

  1. vandring (F, L, M)
 • Dag 3: 2. vandring (F, L, M)

  Vi spiser tidlig frokost, og får utlevert lunsjpakker i resepsjonen. I dag skal vi opp i høyfjellet. Vi tar gondolbanen fra Kuźnice opp til Kasprowy Wierch, som rager 1.987 meter over havet og ligger på grensen mellom Polen og Slovakia. Ved klar sikt er det panoramautsikt over Tatrafjellene. Vi vandrer ned fra fjellet via Murowaniec Mountain Hut tilbake til Kuźnice, med flott utsikt og et varierende landskap underveis.
  Ca 7 km/ca 6-7 t inkl lunsjpause /høydeforskjell ca 950 m ned.

  Middag på lokal restaurant.

  2. vandring (F, L, M)
 • Dag 4: Thermalbad (F, M)

  I dag står nytelse i sentrum når vi besøker et thermalbad. VIP inngang med badekåpe og produkter til Spa-behandling inkl.

  Middag på hotellet.

 • Dag 5: 3. vandring (F, L, M)

  Dagens vandretur går i lavere partier. Vi får se Giewont, fossefall, fantastiske fjellformasjoner og eksempel på Zakopanes arkitektoniske stil.
  Ca 10 km/ca 7 t inkl lunsjpause/høydeforskjell ca 450 m.

  Middag på lokal restaurant.

  3. vandring (F, L, M)
 • Dag 6: Krakow (F, M)

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet, og reiser med buss til Krakow.

  Krakow er en smeltedigel av gammel og ny historie, et arkitektonisk mesterverk og hjertet av polsk kultur og historie. Vi får en guidet byvandring i denne vakre byen.

  Avskjedsmiddag på Restaurant Cyrano de Bergerac.

  Krakow (F, M)
 • Dag 7: Hjemreise (F)

  Idag reiser vi til flyplassen for fly hjem til Norge.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Krakow flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Krakow flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 3 650,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.