Skip to main content
Avgang fra Bergen

Bocelli i Toscana - ekstra jubileumskonsert - - Teatro del Silenzio

Vi har gleden av å tilby denne unike turen, med avreise direkte fra Bergen til Firenze, for å være med på årets store musikkopplevelse. Andrea Bocelli inviterer til en storslått jubileumskonsert - for å feire hans karriere som strekker seg over 30 år. Bli med på denne enestående forestillingen, i tenorens hjemby Lajatico, i Toscana. Ønsker du avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt!

Denne storslagne oppsetningen foregår i Teatro del Silenzio, arenaen Bocelli forærte som gave til befolkningen i landsbyen han kommer fra. Kulissene kan ikke bli bedre, her er man omgitt av det bølgende toskanske landskapet med sypresser og vinranker - som skaper en magisk stemning for forestillingen.

Teatro del Silenzio er et naturlig amfiteater som ligger på en høyde utenfor Lajatico med utsikt over åsene rundt. En gang i året forvandles området til en fantastisk scene med en imponerende teknisk kvalitet – og etter forestillingen fjernes alt, og stedet vender tilbake til naturen og blir et sted for meditasjon og stillhet – derav navnet Teatro del Silenzio.

Andrea Bocelli er en av verdens mest populære operettesangere og viden kjent. Bocelli kalles også den blinde tenoren, han ble født med grønn stær og mistet synet allerede som 12-åring, men da hadde han alt lært seg å spille både piano og tverrfløyte. Han er først og fremst kjent for sitt enorme sangtalent, og det var som tenor på 90-tallet han fikk sitt store gjennombrudd.

I løpet av de seks dagene vi får i vakre Toscana, er selvsagt konserten høydepunktet, men vi skal også utforske andre deler av denne vakre regionen, som er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og pittoreske landsbyer fra middelalderen.

Vi skal bo i sjarmerende Pistoia, et godt utgangspunkt for å oppleve Toscana og en av de hyggeligste byene i denne regionen. Vi har gode konsertbilletter, og med på reisen har vi en reiseleder fra Aller travel som har god kunnskap om området - så alt er tilrettelagt for en uforglemmelig reise med gode opplevelser!

 

Gled deg til
 • Årets operabegivenhet - jubileumsforestilling med Andrea Bocelli i hans hjemby i Toscana
 • Opplev vakre Firenze og Lucca
 • Å smake på nydelig lokal vin på vingård i området

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise - ankomst Firenze (M)

  Vi ankommer Firenze flyplass om morgenen. Buss videre til Pistoia, som er ca en halv times kjøretur. Pistoias historie går helt tilbake til romertiden, og gamlebyen med sin piazza og katedral har tiltrukket seg poeter og artister til alle tider, og byen var også Italias kulturhovedstad i 2017. Pistoia er ikke den mest kjente byen i Toscana, men er spesielt sjarmerende nettopp fordi ikke så mange finner veien hit! Dagen kan brukes til å slappe av ved bassenget eller utforske koselige Pistoia, før vi møtes til velkomstmiddag på hotellet med tre retter og vin og annen drikke inkludert.

  Avreise - ankomst Firenze (M)
 • DAG 2: Utflukt til Firenze (F, M)

  Dagens utflukt går til renessansens og Toscanas hovedstad, Firenze. Bussturen tar ca. en time, og vel fremme blir det byvandring med vår lokale guide. Vi skal se San Lorenzo-kirken og få mange estetiske inntrykk fra de sjarmerende smugene og den unike atmosfæren. Vi vil besøke de vakreste attraksjonene og tar oss også tid til å titte i de fristende butikkene. Det blir tid på egenhånd til å utforske denne vakre byen, og få seg en god italiensk lunsj!

  Vi er tilbake på hotellet i Pistoia på ettermiddagen, det blir tid til avslapning ved bassenget før vi møtes til en bedre middag i hotellets restaurant, det blir tre retter og vin eller annen drikke er inkludert.

  Utflukt til Firenze (F, M)
 • DAG 3: Andrea Bocelli i Teatro del Silenzio (F, L, M)

  I dag skal vi nyte en fridag og lade opp til kveldens store opera-opplevelse! Slapp av ved hotellets basseng, og nyt en bedre lunsj i hotelles restaurant, som er inkludert (med drikke). Avreise mot Lajatico ca. kl 16.00, underveis stopper vi på en agriturismo (en gård som serverer mat med egenproduserte råvarer) og får noe godt å spise og drikke før konserten.

  Billettene vi har til forestillingen er nummererte og gode, i området Poltroncina. Det er store skjermer på sidene som gjør at vi kan følge med på alt som skjer på scenen. I kveld blir det sent, men for en opplevelse vi skal få ta del i!

  Andrea Bocelli i Teatro del Silenzio (F, L, M)
 • DAG 4: Utflukt til Lucca (F, L)

  Vi starter sent i dag for å slappe av etter nattens eventyr. Vi skal på utflukt til opera-komponisten Puccinis fødeby, Lucca. Dette er en av de best bevarte og hyggelige byene i Toscana. Denne sirkelformede byen er omgitt av en bred bymur som gir fornemmelsen av dramatisk storhetstid. Vår dyktig lokalguide forteller om byens rike historie og sammen spaserer vi rundt. Her vil du få mange vakre bildemotiver fra de pittoreske bygningene.

  Vi spiser en god lunsj sammen før vi setter kursen mot Pistoia igjen. Vi er tilbake på ettermiddagen og har resten av dagen til egen rådighet. Hotellet ordner en shuttle buss ned til sentrum, for dem som ønsker å ta middagen der.

  Utflukt til Lucca (F, L)
 • DAG 5: Vingårdsbesøk (F, M)

  I dag er det mulig å slappe av og bare nyte på formiddagen. Men mat og drikke må vi ha i dag også, så vi skal besøke en hyggelig vingård i nærheten, hvor det blir omvisning på gården og smaksprøver på vinproduksjonen, sammen med gode italienske småretter som komplementerer den nydelige vinen vi får.

  Om kvelden blir det avskjedsmiddag i hotellets restaurant, vi byr på en fire retters middag med tilhørende godt drikke, i tradisjonell toskansk stil! En perfekt avslutning på noen deilige dager i Toscana!

  Vingårdsbesøk (F, M)
 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Det blir tidlig frokost før utsjekk og avreise til flyplasssen i Firenze, og videre flyreise til Bergen - med beregnet ankomst Flesland kl 12.40.

  Hjemreise (F)

Slik bor du

Komfortabelt firestjerners hotell beliggende ca. 2 km fra byen Pistoia, med nydelig beliggenhet i vakkert toskansk landskap. Hotellet har fin hage med basseng og solstoler. Villa Cappugi er kjent for sin gode restaurant, som serverer tradisjonell toskansk mat, og de har stor og god vinkjeller med godt utvalg av lokale viner.

Rommene er delikat innredet, og har bad, TV, wifi og airconditioning, og alle rom har balkong. Frokostbuffet er inkludert og serveres daglig i restauranten, eller kanskje på balkongen? (mot et gebyr, med verdt det!)

Hotel Villa Cappugi **** 
Via di Collegigliato 45,
51100 Pistoia
Italy

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Erik Meling
  Erik Meling

  Erik Meling har vært bosatt i Málaga over 18 år. Han er blant annet utdannet innen kunsthistorie med hovedvekt på arkitektur. I sin tid i Spania har Erik vært både leder og produsent for et lokalt teater, galleri og kunstsenter. Han har også jobbet som reiseleder og guide siden 2006 - både lokalt i Andalucía og i hele Spania, i tillegg til Portugal, Frankrike, Italia, England, Peru og Cuba. Erik er svært opptatt av historie og kultur generelt, og er flink til å formidle sine kunnskaper med stor entusiasme! I tillegg kan han både snakke og skrive flytende spansk og engelsk

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

Med hensyn til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Bergen.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Firenze flyplass

Varighet
ca 3 timer
Flyselskap
Widerøe

Direktefly Bergen - Firenze.
Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Firenze flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Widerøe

Direktefly Firenze - Bergen
Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Flyreise t/r Bergen-Firenze (direkte)
 • 5 netter på Hotel Villa Cappugi i Pistoia **** m/frokost
 • Operabillett - i området Poltroncina
 • Flere måltider inkl. drikke, iht. program
 • Vingårdsbesøk m/smaking
 • All transport og utflukter iht. program
 • Reiseleder fra Aller travel

Tillegg for enkeltrom

kr 2 000,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Konserten og billetter

Det er dessverre ikke mulig å oppgradere billetten til forestillingen.

Billettene vi har er Poltroncina og nummererte (inkludert i prisen). Det er store skjermer på sidene som gjør at man kan følge med på scenen uansett hvor man sitter. Her er kartet over sitteplassene i Teatro del Silenzio:

Programmet er ikke kjent enda, men temaet er vanligvis en samling av Bocelli sine favoritt opera arier, med kanskje noen av hans egne sanger blandet inn. Noen år har det vært en hel opera han spiller en rolle, men siden dette er en jubileumskonsert kan vi kanskje forvente at det blir et utdrag av hele hans store repertoar. Selve showet er alltid spektakulært, med lys, koreografi og spesielle gjester (som vanligvis annonseres noen uker før konserten).

Starttid er ofte forsinket med opptil en time, men vi møter opp i god tid likevel.

Mat og drikke er tilgjengelig å kjøpe inne i forskjellige kiosker, man kan ikke ta med noe.

Kleskoden er ganske uformell, men allikevel er man pent kledd, og t-skjorte og shorts bør unngås. Komfortable sko er nødvendig siden det er ett stykke å gå fra/til parkeringsplassen før og etter showet. 

Hva skjer hvis konserten blir avlyst?
Arrangøren kan avlyse eller endre tid og sted for konserten av tekniske og organisatoriske grunner. Dersom konserten skulle bli avlyst/endret gir ikke dette rett til å heve kjøpet av hele turen eller kreve refusjon. Selve turen vil gå som oppsatt. Aller travel vil i tilfelle dette skjer søke om refusjon av konsertbillettene på vegne av deltakerne. 

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Milano 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 17 28 / 17 24 / 13 18 / 8 11 / 4 6 / -1
Verona 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 18 28 / 17 24 / 14 18 / 8 11 / 3 6 / -1
Firenze 9 / 1 11 / 2 14 / 5 18 / 7 23 / 11 26 / 14 30 / 17 30 / 17 26 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 2
Pisa 10 / 2 12 / 3 14 / 5 18 / 8 22 / 11 25 / 14 29 / 17 29 / 17 25 / 15 21 / 11 15 / 6 11 / 3
Cinque Terre 9 / 3 10 / 4 12 / 6 15 / 8 19 / 12 22 / 15 26 / 18 26 / 18 23 / 15 18 / 12 13 / 8 10 / 5
Roma 12 / 3 13 / 4 16 / 5 18 / 8 23 / 11 27 / 15 30 / 17 30 / 18 27 / 15 22/ 11 17 / 7 13 / 4
Napoli 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 8 23 / 12 26 / 15 29 / 18 30 / 18 26 / 16 22 / 12 17 / 8 14 / 5
Sorrento 12 / 5 12 / 5 14 / 7 17 / 9 22 / 13 25 / 16 28 / 19 28 / 19 25 / 17 21 / 13 16 / 9 12 / 7
Bari 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 9 23 / 12 26 / 16 29 / 19 29 / 19 26 / 16 21 / 12 17 / 9 13 / 6
Sardinia 14 / 6 15 / 6 16 / 7 19 / 9 23 / 12 27 / 16 30 / 19 30 / 19 27 / 17 23 / 14 18 / 10 15 / 7
Sicilia 13 / 8 13 / 8 15 / 9 18 / 11 22 / 14 25 / 18 29 / 21 29 / 22 26 / 19 22 / 16 18 / 13 14 / 10

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Juli 2024

17/7BergenBocelli - ekstra jubileumskonsert i Toscana 6 dagerUtsolgt24 900,-Book på ventelisteMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke type billetter er inkludert i musikk arrangementet?

  Aller travel arrangerer turer til berømte operafestivaler og operascener i utlandet. Vi arrangerer også musikkturer til mange spennende steder. Hvilke typer billetter som er inkludert i den enkelte reise vil spesifiseres under turen. Noen ganger har vi fått tak i billetter i beste kategori, til en god pris, og andre ganger gir vi mulighet for oppgradering mot tillegg i pris.