Skip to main content
Nyhet

Cruise fra Sydney til Fiji


Har du drømt om øyhopping i Stillehavet? Da bør du bli med oss på cruise med flotte Royal Princess. Palmer som vaier i vinden, blendende hvite strender og krystallklart vann i naturskjønne omgivelser venter på oss.

Eventyret begynner i Sydney, kjent for sin avslappede atmosfære. Et gunstig klima, mange vakre strender og et bredt utvalg av attraksjoner og hyggelige mennesker bidrar til at vi får et innholdsrikt program i Sydney før cruiset. Vi bor midt i smørøyet, i den sjarmerende bydelen The Rocks rett ved havnen, og fra hotellets takterasse er det nydelig utsikt til Sydney Opera House og The Harbour Bridge. Her finnes det utallige butikker og restauranter i gåavstand fra hotellet, og området er perfekt for å føle pulsen av Sydney.

Vi går om bord på flotte MS Royal Princess og får oppleve noe som går for å være den flotteste utseilingen! Å seile ut og inn av Sydney havn, med det berømte operahuset som bakgrunn, er et uforglemmelig syn. Mange mener at dette er verdens vakreste havn! Det blir flere dager til havs, og stopp på blant annet Mystery Island i Vanuatu, som er et eget land. Så blir det øyhopping til noen av Fiji-øyene, hvor vi tilbringer flere dager med å utforske dette stillehavsparadiset.

Vår dyktige reiseleder tar vare på gruppen – hele veien fra Norge. Det blir daglige samlinger om bord, og reiseleder bidrar med praktisk hjelp og informasjon om skipet og cruiset, slik at alle skal finne seg godt tilrette!

Gled deg til
 • Å seile ut fra Sydneys ikoniske havn
 • Se kenguru og koala i Featherdale Sydney Wildlife Park
 • Øyhopping på Fiji
 • Å bli kjent med den gjestfrie lokalbefolkningen
 • Utsøkt mat og drikke om bord

MS Royal Princess

Om MS Royal Princess
Rederi: Princess Cruises
Byggeår: 2013
Passasjerkapasitet: 3 560
Bruttotonnasje: 142 229
Lengde: 330
Dekk: 19 
Fart: 22 knop

Med det fantastiske atriumet med en slags piazza, og den dramatiske utsikten fra SeaWalk med glassgulv, vil Royal Princess garantert imponere. Skipet har en god størrelse og rikt utvalg av spisesteder, underholding og aktiviteter. Slapp av på The Sanctuary, et rolig tilfluktssted reservert for voksne, se det fascinerende Princess WaterColor Fantasy lys- og vannshowet, eller spis fristende mat på steder som Crown Grill og mange andre restauranter.

Lugarer

 • MS Royal Princess - innvendig lugar

 • MS Royal Princess - lugar med balkong

Hotell

 • Sydney Harbour Hotel

  Sydney Harbour Hotel har en takterrasse med utsikt til Sydney Opera House, og ligger like i nærheten av Overseas Passenger Terminal for cruiseskip. Det er utendørsbasseng på takterrasen, og hotellet har en bar/lounge, et spabad og en restaurant. Det beste er likevel beliggenheten, midt i hjertet av det sjamerende området The Rocks.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag / FM = Flymat

 • Dag 1-2: Avreise fra Oslo (M, F)

  Avreise fra Oslo Gardermoen. Mat og drikke er inkludert på flyet.

 • Dag 3: Ankomst Sydney (F)

  Etter den lange reisen fra Norge, kommer vi «down under» til Sydney - en av verdens vakreste byer. Vi blir møtt og kjørt til Sydney Harbour Hotel, som har en fantastisk beliggenhet ved havnen, med alt man trenger rett utenfor døren. Det blir en spasertur i nabolaget for å gjøre seg kjent.

  I løpet tiden vår her skal vi finne ut om byen lever opp til sitt motto - Wildlife, nightlife, the good life – this is Sydney!

  Ankomst Sydney (F)
 • Dag 4: Sydney (F, L)

  Etter frokost er det tid for å utforske Sydney og området rundt. Først blir det en rundtur i byen hvor vi får høre historien om byen og se kjente landemerker som Sydney Opera House, The Harbour Bridge, Chinatown, katedralen og mye mer.

  Vi skal besøke den berømte Bondi Beach, før vi fortsetter til Featherdale Sydney Wildlife Park og hilser på koalaer og kenguruer! Her blir det også lunsj før turen går tilbake til hotellet.

  Kvelden er fri og det er hyggelig å spasere i havnen og se det opplyste operahuset og prøve en av de mange hyggelige spisesteder her.

  Sydney (F, L)
 • Dag 5: Sydney (F, M)

  Dagen er fri til å utforske byen på egen hånd. Kanskje kan du ta en båttur i havnen, de mange ferjene gir en fin måte å ta seg rundt på, og ferjestoppet er rett ved hotellet. En omvisning i operahuset kan anbefales, og rett ved hotellet finnes både museum og markeder med lokalt håndverk.

  Om kvelden skal vi møtes for å spise middag på Sky Feast, som er Sydneys høyeste tårn, med en fantastisk utsikt!

 • Dag 6: Ombordstigning (L, M)

  Når vi står opp idag, kan vi antagelig se MS Royal Princess fra hotellet! Etter frokost og utsjekk blir det litt fritid før ombordstigning tidlig om ettermiddagen.

  Gruppen samles og vi gjør oss kjent med skipet, og skal nyte av den vakre utseilingen fra Sydney havn, før vi møtes til cocktails og spiser middag sammen.

  Ombordstigning (L, M)
 • Dag 6: Til sjøs (F, L, M)

  Første dagen om bord på skipet gjelder det å utforske skipet og bli kjent med alle tilbud, spisesteder og barer, basseng og aktiviteter - det er mye å ta seg til!

  Om kvelden er det førsteklasses underholdning med show og musikk.

  Til sjøs (F, L, M)
 • Dag 7: Til sjøs (F, L, M)

  Skipet har kurs mot Stillehavsøyene. Nyt varmen på dekk og ta forfriskende bad i bassenget. Bli serververt fargerike drinker av hyggelig mannskap, og ta en spasertur på Seawalk - glassbroen som er 40 meter over havet og skipets stolthet!

  Til sjøs (F, L, M)
 • Dag 8: Noumea, Ny-Caledonia (F, L, M)

  Første strandhugg i Stillehavet er Noumea, hovedstaden i Ny-Caledonia, som er et lite stykke Frankrike midt i Stillehavet. Før andre verdenskrig var Ny-Caledonia en lite kjent og en sjelden besøkt fransk besittelse, kjent for sin straffekoloni og sine naturressurser. Nikkelutvinning spiller fremdeles en viktig rolle i økonomien på øya. Nå besøkes øya pga. sine hvite sandstrender, og barriererevet er det nest lengste i verden, med fantastiske forhold for dykking og snorkling. I 1774 syntes James Cook at øyas kuperte åser lignet dem i hans hjemland Skottland. Derfor ga han øya navnet Ny-Caledonia.

  Noumea, Ny-Caledonia (F, L, M)
 • Dag 9: Mystery Island, Vanuatu (F, L, M)

  Mystery Island, en gang kjent som Inyeug, ligger i sørenden av Vanuatu-arkipelet. Øya hadde en skjult flystripe for de allierte under Den andre verdenskrig, derav navnet Mystery Island. Øya er kjent for sine hvite sandstrender, palmetrær og krystallklart vann. Her blir besøkende møtt av innfødte som spiller musikk, en fargerik markedsplass, og aktiviteter som snorkling, kajakkpadling og paddleboarding er mulig. En båt med glassbunn viser livet under vann og det flotte korallrevet, og en tur til en lokal landsby gir innsikt i øyas tradisjoner og skikker.

  Mystery Island, Vanuatu (F, L, M)
 • Dag 10: Til sjøs (F, L, M)

  En dag for å nyte MS Royal Princess, som er kjent for sin eleganse og moderne luksus, og har som har fått flere priser for design og fasiliteter. Det er et av de mer bemerkelsesverdige skipene i Princess Cruises' flåte, og det var her Atrium med glasstak og promendaen Seawalk ble introdusert.

  Om kvelden kan man få med seg «Movies under the Stars» - utendørs kino! MS Royal Princess har flere bassenger, boblebad, et stort treningssenter, et spa, ulike restauranter og spisesteder, teatre, kasino, bibliotek, kunstsamling, og et utvalg av barer og salonger, og førsteklasses show og underholdning hver kveld.

  Til sjøs (F, L, M)
 • Dag 11: Suva, Fiji (F, L, M)

  Første anløp på Fiji, er i hovedstaden Suva, som er bygd rundt en naturlig havn beskyttet av korallrev. I seilskutetiden ble Fiji kjent som «Kannibaløyene», hvor sjøfolk helst unngikk øyas farlige krigere og forræderiske farvann. Heldigvis lever Fijis hedenske dager nå bare i historier som de lokale forteller om, og i ritualer som å gå på glødende kull, Kava-seremonier og i stammetromming, dans og sang.

  Folket på Fiji er det mest multikulturelle av alle land i Sør-Stillehavet – noe som reflekteres i kirker av alle trosretninger, moskeer, templer og helligdommer. Her kan man besøke regnskogen, strender og lokale landsbyer og kanskje smake den lokale drikken Kava.....

  Suva, Fiji (F, L, M)
 • Dag 12: Dravuni Island, Fiji (F, L, M)

  Øya Dravuni er vulkansk, og her bor det ca. 200 vennlige sjeler, som ofte møter besøkende med blomsterkranser, sang og dans! Her er det også et fantastisk korallrev, og det er mulig å gå tur opp til øyas høyste punkt hvor det er en utrolig utsikt utover øyriket.

  Dravuni Island, Fiji (F, L, M)
 • Dag 13: Lautoka, Fiji (F, L, M)

  Den nest største byen på Fiji, Lautoka, ligger vest på øya Viti Levu. Den er kjent som «Sukkerbyen» på grunn av sine store sukkerplantasjer som produserer øyas viktigste avling. De myke sandstrendene på øya er omkranset av svaiende palmer og kokosnøttrær som speiler seg i det krystallklare turkise vannet.

  I byens sentrum ser man kolonihus, travle og fargerike markeder og en levende lokal kultur. Byen har en nydelig orkidéhage og rundt omkring finnes også små, lokale landsbyer som er interessante å besøke.

  Lautoka, Fiji (F, L, M)
 • Dag 14 - 17: Til sjøs (F, L, M)

  Nå er det ren avslappning om bord på nydelige MS Royal Princess som gjelder, idet hun vender kursen mot Sydney igjen. Nyt dagene om bord, og delta på noen av de mange aktivtetene som tilbys, kanskje et matlagingskurs eller vinsmaking? Eller bare ligg ved bassenget og jobb med brunfargen, det er også lov!

  Selvsagt er det et flott treningssenter her også, og et spa, og til og med golf kan man trene på her. Det er daglige forelesninger om området vi seiler i.

  Til sjøs (F, L, M)
 • Dag 18: Ankomst Sydney - hjemreise

  Tidlig om morgenen får vi oppleve innseilingen til Sydney Harbour, som er verdt å stå opp tidlig for! Etter en siste god frokost om bord, er det tid for å forlate skipet, og reise til flyplassen, og starte på turen hjem.

  Ankomst Sydney - hjemreise
 • Dag 19: Ankomst Norge

  Ankomst Oslo Gardermoen.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Sydney

Varighet
ca. 28 timer*
Flyselskap
Singapore Airlines
 

*Inkluderer mellomlanding i København på ca.  2 timer og i Singapore på ca. 3 timer. Merk at da reisen går over flere tidssoner "mister" man en dag på utreisen, og ankommer Sydney to dager senere.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Sydney

Varighet
ca. 28 timer*
Flyselskap
Singapore Airlines

*Inkluderer mellomlanding i Singapore på ca. 3 timer og i København på ca. 2 timer.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Flyreisen t/r Oslo - Sydney - Oslo
 • 3 overnattinger i Sydney m/frokost
 • Utflukt i Sydney
 • 13 netters cruise i valgt lugar inkl. helpensjon
 • Princess Plus drikkepakke (øl, vin, cocktails etc.)
 • Wifi-pakke om bord på skipet
 • Tips til mannskapet
 • Norsk erfaren reiseleder er med fra Norge

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Det kreves visum til Australia. Dette er et turistvisum som man søker om online. Dette er gratis. For innreise til Australia kreves pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet. Visum skal søkes om på den australske regjeringens offisielle nettside. Det er viktig at man ikke bruker andre sider, for da kan det koste penger. Visumet som skal søkes om er 'subclass 651 eVisitor'. Søk visum til Australia her!

VAKSINASJON OG HELSE
Alle reisende må forsikre seg om at de har gyldig og dekkende reiseforsikring. Sjekk med ditt lokale vaksinekontor angående gjeldende vaksineanbefalinger for Australia og Stillehavsøyene.

VALUTA
Valuta i Asutralia er australske dollar AUD. Valutaen om bord er USD. Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes, både om bord og på land. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell mellom Norge og Sydney er pluss ni timer.

Kart

Kart

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mars 2025

11/3Oslo GardermoenCruise fra Sydney til Fiji19 dagerLedige plasser57 500,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.