Skip to main content
Eksotisk reise

Cruise i Panama-kanalen og Karibien

Vårt cruise starter i Miami, hvor det blir tid til litt strandliv etter den lange reisen fra Norge. Skipet vi skal seile med er Norwegian Gem, som er nyrenovert og har svært høy standard på mat, drikke og service, og det aller meste er inkludert. Det er mange hyggelige barer og restauranter om bord, og et godt utvalg av underholdning og aktiviteter. Foruten USA og Panama, stopper vi i Costa Rica, Belize, Colombia, Grand Cayman og Mexico!  

Høydepunktet på turen er nok den legendariske Panama-kanalen, som er en av vår moderne tids største ingeniørbragder. Det var USA som ferdigstilte kanalen i 1914 og som hadde kontroll over den til 1999, da overtok Panama. Snarveien mellom Atlanterhavet og Stillehavet fikk stor betydning for handel og skipsfart. Avstanden mellom de to verdenshavene er 82 km, og en stor del av kanalen er sjøen Gatun Lake, som vårt skip seiler til. En seilas på Panama-kanalen er på manges ønskeliste!

På Grand Cayman kan man besøke den kjente Seven Mile Beach, i Costa Rica kan man dra på utflukt til regnskogen. I alle havner tilbyr skipet et bredt utvalg av utflukter (ikke inkl.). Cartagena har en fargerik gammel bydel, her gjenspeiles en turbulent historie med pirater og conquistadorer. En hel dag tilbringes på øya Harvest Caye i Belize, hvor rederiet har et eksklusivt resort på stranden, med mange restauranter og aktiviteter. Øya Cozumel i Mexico er et av verdens beste steder for snorkling og dykking. Strendene er fantastiske og det er maten også! 

Med på reisen er reiseleder Lise Hella, som har lang erfaring med cruise i dette området. Hun samler gruppen til sosiale sammenkomster og bistår med alt det praktiske underveis.  
 
Det skal være trygt og enkelt å reise på cruise med Aller travel! 

Gled deg til
 • Panama-kanalen - en ingeniørbragd
 • Eksotiske havner i sørlige Karibien
 • Utsøkt mat og drikke om bord
 • En smak av Miami

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Miami - USA

  Varighet
  ca. 13 timer*
  Flyselskap
  SAS
   

  *Inkluderer mellomlanding i København på ca.  2 timer.

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen hjem fra Miami  - USA

  Varighet
  ca. 13 timer*
  Flyselskap
  SAS

  *Inkluderer mellomlanding i København på ca. 3 timer

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Hotell

  • Holiday Inn Miami Beach Oceanfront

   Holiday Inn Miami Beach Oceanfront Hotel har førsteklasses beliggenhet og en tropisk inspirert stil med eksteriør fra 1950-tallet blandet med moderne South Beach-stil. Hotellet ved stranden i Miami Beach, og rett ved Collins Avenue og bare to miles fra South Beach; hvor de beste klubbene, spisestedene og shopping stedene finnes. Miami Beach-strandpromenaden er rett utenfor døren og hotellet har stort basseng med utsikt over stranden og en frodig, tropisk hage med hengekøyer.

   Paradise Café på Holiday Inn Miami Beach Oceanfront er åpen hele dagen og her serveres frokost hver morgen. I tillegg kan Blue Parrot Bar by på både på drikke og snacks.

   Rommene på hotellet har klimaanlegg, kabel-TV og skrivebord. Alle rommene har tradisjonell innredning, og noen har havutsikt.

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • Dag 1: Avreise fra Oslo til Miami (M)

   Avreise fra Oslo, Gardermoen med SAS. Mellomlanding i København. Måltid er inkludert på flygningen fra København til Miami. Ankomst Miami om kvelden lokal tid, transfer fra flyplassen og innsjekk på hotellet på Miami Beach.

   Avreise fra Oslo til Miami (M)
  • Dag 2: Miami (F, M)

   Etter frokost på hotellet, kan det kanskje friste med en tur til bassenget for å slappe av etter den lange reisen, eller utforske Miami Beach som er kjent for sine vakre sandstrender. South Beach er ikke langt unna og er spesielt populær og kjent for sitt pulserende natteliv og fargerike strandpromenade. South Beach har mange sjarmerende hus i den karakteristiske Art Deco-arkitekturen, spesielt langs Ocean Drive. De pastellfargede bygningene er en del av byens historie og sjarm. Ocean Drive er en ikonisk gate langs stranden, også med mange restauranter, butikker og hoteller. Det er et populært sted for spaserturer og for å se og bli sett. Hele dagen er fri til egne fornøyelser, og reiseleder har mange forslag og hjelper til med å planlegge dagen. Gruppen møtes om kvelden til en velkomstmiddag.

   Miami (F, M)
  • Dag 3: Miami - ombordstigning (F, M)

   Etter frokost og utsjekk, kommer bussen som skal kjøre oss til skipet, hvor ombordsstigning er ved lunsjtider. Etter litt praktiske ting som sikkerhetsinformasjon og innsjekk på lugaren, møtes gruppen med reiselederen og vi gjør oss kjent med skipet og alt av tilbud ombord. Middag sammen om kvelden. Hver kveld er det storslåtte show og annen underholdning, og alt er inkludert.

   Miami - ombordstigning (F, M)
  • Dag 4: Til sjøs (F, L, M)

   Første dagen på skipet er en dag i sjøen, som passer fint for å finne seg til rette i vårt flytende hjem, og finne ut av det som tilbys ombord av aktiviteter, spisesteder, barer etc. Reiseleder samler gruppen og legger en god plan! Kanskje frister ren avslapning ved bassenget? Nyt av servicen og får fargerike drinker servert ved solstolen, og dette er inkludert!

   Til sjøs (F, L, M)
  • Dag 5: George Town, Grand Cayman (F, L, M)

   Første smak av karibisk stemning kommer i George Town på Grand Cayman, som er kjent for pulserende byliv, fargerik akitektur, og den kjente Seven Mile Beach. En spasertur på denne stranden er en opplevelse! Skipet tilbyr flere utflukter her (ikke inkludert). Livet under vann innbyr til snorkeling og dykking, ellers er det mange vannsport aktiviteter her. Kanskje noen lar seg friste av tax free priser - shopping tilbudet her er enormt, stort utvalg innen elektronikk, smykker, kunst, klær og souvenirer.

   George Town, Grand Cayman (F, L, M)
  • Dag 6: Til sjøs (F, L, M)

   En dag i sjøen til å nyte det herlige cruiselivet ombord på Norwegian Gem!

   Til sjøs (F, L, M)
  • Dag 7: Cartagena, Colombia (F, L, M)

   Gamlebyen i Cartagena er en opplevelse, med sine trange brostensbelagte gater og hus i alle regnbuens farger. Det er mye turbulent historie her fra kolonitiden. Byen byr på det beste av kolonitidens sjarme, latinsk livsglede og karibisk steming, i en og samme by. Rundt om byen er det også flotte strender. Man sier at Cartagena er Colombias motsykke til Miami, og byen tiltrekker seg livsnytere av alle slag!

   Cartagena, Colombia (F, L, M)
  • Dag 8: Panama-kanalen Gatun Lake (F, L, M)

   Et av turens høydepunkt er Panama-kanalen og Norwegian Gem seiler til omtrent halvveis i kanalen, til Gatun Lake. Kanalen er verdens viktigste snarvei, mellom Atlanterhavet og Stillehavet.

   Panama-kanalen Gatun Lake (F, L, M)
  • Dag 9: Colon, Panama (F, L, M)

   Colon er en viktig havneby med sin strategiske beliggenhet rett ved innløpet til Panama-kanalen, herfra er det god oversikt over skipstrafikken til kanalen, et fargerikt og livlig sted! Rundt om finnes idylliske strender og øyer.

   Colon, Panama (F, L, M)
  • Dag 10: Puerto Limon, Costa Rica (F, L, M)

   Costa Rica er et spennende land med fantastisk natur og et rikt dyreliv, en fjerdedel av verdens kjent fuglearter finnes i Costa Rica. Her kan man besøke nasjonalparken Tortuguero hvor de grønne skilpaddene bor. Skipet tilbyr utflukter på kanalene i Tortuguero parken, hvor man ser skilpadder og kanskje krokodiller..... Rett ved havnen holder noen dovendyr til!

   Puerto Limon, Costa Rica (F, L, M)
  • Dag 11: Til sjøs (F, L, M)

   Det er fint med sjødager, for da kan man virkelig benytte seg av alle tilbudene ombord på skipet, slappe av og fordøye inntrykk fra alle stedene som besøkes! Og ikke minst prøve flere restauranter og barer, det er stort utvalg, og mye som skal smakes på!

   Til sjøs (F, L, M)
  • Dag 12: Harvest Caye, Belize (F, L, M)

   Harvest Caye er rederiet sin private øy, hvor det er anlagt et luksuriøst anlegg med et stort tilbud av restauranter, barer og det det er utallige aktivteter og utflukter man kan være med på.
   Eller bare slappe av på den deilig stranden her, hvor det er flotte korallrev like utenfor.

   Harvest Caye, Belize (F, L, M)
  • Dag 13: Cozumel, Mexico (F, L, M)

   Cozumel tiltrekker seg turister på grunn av sine vakre strender, klare turkise vann og et fargerikt liv under vann. Verdens nest største korallrev, Barrier Reef befinner seg her, og naturlig nok er dykking og snorkeling populært. Her burde man finne en lokal restaurant og spise ekte meksikansk mat!

   Cozumel, Mexico (F, L, M)
  • Dag 14: Til sjøs (F, L, M)

   Siste dagen i sjøen er tiden for å gjøre alt ombord man ikke har rukket hittil! Nyt av sol, bad og varme før reisen hjem til vinteren.

   Til sjøs (F, L, M)
  • Dag 15: Miami og hjemreise (F, M)

   Tidlig ankomst til Miami, og vi mønstrer av om morgenen og får en hel dag i Miami før flyet går hjem om kvelden. Bussen henter oss og bagasjen ved skipet og vi skal på utflukt og oppleve Miami sine attraksjoner. Det blir også mulighet til litt 'siste liten' shopping - kanskje blir det med noen julegaver hjem? Turen ender på flyplassen.

   Miami og hjemreise (F, M)
  • Dag 16: Ankomst Oslo Gardermoen (F)

   Ankomst Oslo Gardermoen om ettermiddagen.

  Norwegian Gem

  Om Norwegian Gem
  Rederi: Norwegian Cruise Line (NCL)
  Byggeår: 2007
  Passasjerkapasitet: 2 394
  Bruttotonnasje: 93 530 
  Lengde: 294 m
  Skipsbredde: 38 m
  Fart: 25 knop

  Norwegian Gem tar cruiseopplevelsen til nye høyder. Med et stort antall restauranter som serverer alt fra fransk til asiatisk mat, samt flere svømmebassenger og boblebad, finner du alt du trenger for å slappe av og nyte livet. Kvelden tilbringes i en av de mange loungene eller prøve lykken i skipets egen bowlingbane. Underholdningen er suveren, og Gem er et allsidig skip. Skipet ble også oppgradert i 2022.

  Norwegian Gem har et herlig soldekk med to svømmebassenger og flere jacuzzier som kan nytes mens man lar blikket gli ut mot horisonten. I løpet av dagen er det gode muligheter for å være aktiv. På dekket kan man spille tennis, basketball og volleyball. Norwegian Gem har også et moderne treningssenter som den mest innbitte treningsentusiast. Skipet har også en innbydende spa-avdeling hvor man kan nyte en avslappende spabehandling i en rolig atmosfære. Om kvelden kan man se store opptredener og danse natten lang i skipets nattklubb.

  Nyt et deilig måltid i en av de mange restaurantene som tilbyr et variert utvalg fra hele verden. Norwegian Gem har to à la carte-hovedrestauranter og en buffetrestaurant inkludert i prisen. Inkludert er også den asiatiske inspirerte Orchid Garden som tilbyr deilige wokretter samt den døgnåpne sportsbaren O'Sheehan's Bar & Grill, hvor det er mulig å få servert pubfavoritter som Fish n' Chips og burgere.

  Det er også mulighet for å spise på spesialrestauranter. Norwegian Gem har seks spesialrestauranter, inkludert en sushirestaurant, en brasiliansk grillrestaurant og en fransk bistro, dette er mot et lite tillegg - bortsett fra en kveld som er inkludert i vår pakke.

  Lugarkategorier

  L
  ugar innvendig


  Lugar utvendig:


  Lugar med balkong


   

   

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Lise Hella
   Lise Hella

   Lise Hella
   har mange års erfaring i reiselivet og har jobbet både med produksjon av gruppeturer og som reiseleder til mange spennende destinasjoner, inkludert cruisereiser verden over. Blant hennes favorittland er Kroatia, Italia, Sør-Afrika, Laos og Myanmar. Lise er en dame med godt humør som setter stor pris på god mat og drikke.

  Prisen inkluderer:
  • Flyreisen t/r Oslo - Miami
  • 2 overnattinger i Miami delt dbl rom m/frokost
  • Velkomstmiddag i Miami
  • 11 netters cruise i valgt lugar inkl. helpensjon
  • All drikke inkludert på cruiset (øl, vin, cocktails etc.)
  • Wifi-pakke om bord på skipet er inkludert
  • Et måltid i spesialrestaurant på skipet
  • 50 USD i rabatt pr. lugar på utflukter i hver havn
  • Utflukt i Miami før avreise til Norge
  • Reiseleder fra Aller travel er Lise Hella

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Praktisk informasjon

  PASS OG VISUM
  For innreise til USA kreves det at man søker om innreisetillatelse - ESTA. Dette gjøres på nettet via denne linken:

  https://esta.cbp.dhs.gov/

  Det er kun denne linken som skal benyttes, det er ESTA sin offisielle nettside. Det koster USD 21 pr person, og betales med kort.

  For innreisen i USA kreves det norsk pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet.

  VAKSINASJON OG HELSE
  Alle reisende bør forsikre seg om å ha gyldig og dekkende reiseforsikring. Sjekk med ditt lokale vaksine kontor angående gjeldende vaksineanbefalinger for USA og Karibien.

  VALUTA
  Valutaen ombord er USD og alle havner i Karibien aksepterer også USD. Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes, både ombord og på land. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

  TIDSFORSKJELL
  Tidsforskjell mellom Norge og Miami er minus seks timer.

  Kart

  Kart

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  November 2024

  19/11Oslo GardermoenCruise i Panama og Karibien15 dagerLedige plasser45 900,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Visum USA, hvordan?

   REISER TIL USA - ESTA 

   Vi gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi utfyllende informasjon om visum og opphold i USA.

   Det kreves innreisetillatelse til USA (ESTA):
   Du søker på internett via ESTAs hjemmeside (Electronic System for Travel Authorization)

   https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

   Din ESTA-søknad må sendes inn i god tid, og senest 72 timer før avreise. Dette koster 21 USD pr. person. Denne avgiften betales med kredittkort når man søker.

   I de fleste tilfeller får man svar umiddelbart eller innen noen minutter.

   Som søker vil du få tre alternative svar:

   Authorization Approved: Innreisen er godkjent.
   Travel Not Authorized: Søknaden er ikke godkjent, og du må kontakte Den amerikanske ambassade for innreise til USA.
   Authorization Pending: Innreise er enda ikke godkjent. Du må selv kontrollere på ESTA sin hjemmeside for endelig beskjed. Dette kan ta opptil 72 timer.

   Ved godkjent søknad mottar du et "application number" som skal vises sammen med passet ved innsjekking på flyplassen i forbindelse med avreise til USA. Har du ikke innreisetillatelse/application number, vil du bli avvist ved innsjekking og nektet innreise til USA.

   Det er den enkelte reisende sitt ansvar å søke via ESTA og sørge for at opplysningene som oppgis er korrekte. Aller travel kan derfor ikke bistå med nevnte søknad.

   Gyldighet pass
   For nordmenn som reiser  til USA skal passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise.

   Øvrig
   Dersom du ikke er norsk statsborger må du selv kontakte Den amerikanske ambassade eller myndighetene i ditt opprinnelsesland angående regler for pass, visum og innreise.

  • Innsjekk fly USA

   Til USA gjelder egne regler, sjekk inn her åpner 3 timer før avreise og stenger en time før avreise.