Skip to main content
Mye inkludert

Det store Asia-cruiset

På dette cruiset får vi oppleve store deler av Sørøst-Asia, med anløp både i store byer og på små øyer. Eventyret starter i Singapore, hvor det blir en overnatting og byrundtur, før vi går om bord på det flotte skipet MS Noordam, fra det ærverdige rederiet Holland America Line. Skipet har en klassisk stil med høy standard på mat, drikke og service, og det aller meste er inkludert.

Cruiset starter rolig med en dag på sjøen, og første anløp blir Thailand og øya Koh Samui, som kan friste med vakre strender og frodig natur. En natt i Bangkok gir mulighet for spennende utflukter, kanskje til Det gylne tempel eller til det flytende markedet. Kystbyen Sihanoukville i Kambodsja har ikke bare flotte strender, herfra kan man utforske templer og få innblikk i landets dramatiske historie. Vietnam har en lang kyst, og her blir det flere stopp, med mulighet til å besøke hovedstaden Ho Chi Minh City og Hue som ligger vakkert til ved Parfymeelven. Halong Bay blir nok et høydepunkt for mange, kjent for sine ikoniske kalksteinsklipper. Å seile inn i Hong Kongs havn er uforglemmelig. Et par dager i denne fasinerende byen blir en herlig avslutning på en fantastisk reise!

Med på reisen er reiseleder Lise Hella, som har lang erfaring med cruise i dette området. Hun samler gruppen til sosiale sammenkomster og bistår med alt det praktiske underveis. Det skal være trygt og enkelt å reise på cruise med Aller travel!

Gled deg til
 • Tre livlige verdensmetropoler - Singapore, Bangkok og Hong Kong
 • Strandliv på øyer i Thailand
 • Vennlige folk og rik kultur i Kambodsja
 • Vietnams vakre kyst med Halong Bay
 • Utsøkt mat og drikke om bord

  MS Noordam

  Om MS Noordam
  Rederi: Holland America Line (HAL)
  Byggeår: 2006
  Passasjerkapasitet: 1924
  Bruttotonnasje: 81769
  Lengde: 291
  Dekk: 11 
  Fart: 24 knop

  MS Noordam tar cruiseopplevelsen til nye høyder. Skipet har en klassisk stil hvor antikviteter går hånd i hånd med moderne kunst. Med et stort antall restauranter som serverer alt fra fransk til asiatisk mat, samt flere svømmebassenger og boblebad, finner du alt du trenger for å slappe av og nyte livet. Kvelden tilbringes i en av de mange loungene eller nyte av storslått underholdning.

  Noordam har et herlig soldekk med svømmebasseng og flere jacuzzier som kan nytes mens man lar blikket gli ut mot horisonten. I løpet av dagen er det gode muligheter for å være aktiv. Skipet har også et moderne treningssenter og en innbydende spa-avdeling hvor man kan nyte en avslappende spabehandling i en rolig atmosfære. Om kvelden kan man se store opptredener og og nyte god live musikk.

  Nyt et deilig måltid i en av de mange restaurantene som tilbyr et variert utvalg fra hele verden. Noordam har en hovedrestaurant og flere spesialrestauranter, f eks Pinnacle Grill som er et steakhouse, og den italienske Canaletto.

  Lugarer

  • MS Noordam - utvendig lugar

  • MS Noordam - lugar med balkong

  Hotell

  • Grand Pacific Hotel Singapore

   Hotel Grand Pacific er et stilfullt 4-stjernershotell med sentral beliggenhet. Hotellet tilbyr et utendørsbasseng, et treningssenter, 2 restauranter samt gratis Wi-Fi.

   Alle de romslige og velutstyrte rommene har stilfull og moderne innredning, te- og kaffekoker, og TV.

   Sun's Cafe Restaurant & Bar serverer et bredt utvalg av lokale og vestlige herligheter, og man kan nyte kinesiske retter i den kinesiske restauranten.

  • Royal Garden Hotel Hong Kong

   The Royal Garden har en flott beliggenhet innen få minutters gange fra Victoria Harbour, The Clock Tower og den berømte Avenue of Stars. Hotellet har 8 spisesteder og moderne rom. Sky Club i middelhavsstil på taket har utsikt over Victoria Harbour med oppvarmet svømmebasseng. og et boblebad. De elegante rommene er velmøblerte, med kaffe- og tekoker. Bad med badekar eller dusj, hårføner, badekåper og badeprodukter.

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag / FM = Flymat

  • Dag 1: Avreise fra Oslo (M)

   Avreise fra Oslo Gardermoen. Mat og drikke om bord er inkludert.

  • Dag 2: Ankomst Singapore (L, M)

   Ankomst Singapore om kvelden lokal tid, og innsjekk på hotellet.

  • Dag 3: Singapore (F, L, M)

   Etter frokost og utsjekk skal vi bli bedre kjent med Singapore. Det blir en rundtur i byen, før vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant.

   Singapore er noe så sjeldent som en bystat. Byen er hypermoderne med sin fantastiske skyline med imponerende bygg, men allikevel finnes det små sjarmerende nabolag, med gater omgitt av fargerike hus. Byens blanding av etniske grupper – hovedsakelig malaysiske, kinesiske og indiske - gir et kosmopolitisk og internasjonalt samfunn. Singapores matscene, som uten tvil er en av verdens mest spennende, ville fortjent en tur alene, og det samme ville de uendelige shoppingmulighetene. Etter turen er det tid for ombordstigning på MS Noordam.

   Singapore (F, L, M)
  • Dag 4: Til sjøs (F, L, M)

   Første dagen om bord er en sjødag, og det passer fint for å bli kjent med skipet og alle fasilitetene. Reiseleder vil samle gruppen for informasjon om hva som skjer de neste dagene. Nyt av god mat og servicen om bord, og slapp av ved bassenget, om det kan friste!

  • Dag 5: Koh Samui, Thailand (F, L, M)

   Vakre Koh Samui er en av Thailands mest kjente øyer. Omgitt av nydelige strender og krystallklart vann, er øya svært populær for snorkling, dykking, kajakkpadling og strandliv. Her finner vi travle matboder og restauranter hvor man får mat laget av lokale råvarer og fersk sjømat. Det er mange butikker og liv og røre i gatene.

   Koh Samui, Thailand (F, L, M)
  • Dag 6 -7: Bangkok, Thailand (F, L, M)

   Bangkok er en pulserende storby med et fantastisk tilbud av shopping, fornøyelser og kultur. Hotellene og restaurantene er elegante og flotte, mens parkanleggene og buddhisttemplene med sine enorme hager gir byen et grønt og frodig preg. Thailenderne kaller selv Bangkok for Krung Thep – Englenes by.

   Den spesielle atmosfæren merkes framfor alt i det gamle bysentrumet, i Grand Palace, det kongelige palasset, og i Wat Phra Keo, smaragdbuddhaens tempel, ved Chao Phraya-elva. Skipet ligger over natten i Bangkok, så det blir god tid til å oppleve byen.

   Bangkok, Thailand (F, L, M)
  • Dag 8: Sihanoukville, Kambodsja (F, L, M)

   Sihanoukville var en fredelig liten fiskerlandsby, før turistene oppdaget de flotte strendene og naturen rundt. I dag er det en livlig ferieby med et mangfold av restauranter og butikker, likevel har stedet bevart sin sjarm. Skipet tilbyr blant annet utflukter til nasjonalparker og mangroveskogen (kan kjøpes om bord).

   Sihanoukville, Kambodsja (F, L, M)
  • Dag 9: Til sjøs (F, L, M)

   Etter travle dager i havnene, er det nydelig med en sjødag. Bruk tiden til avslapning og til å nyte av det gode livet om bord på MS Noordam.

  • Dag 10: Phu My, Vietnam (F, L, M)

   Skipet anløper Phu My, herfra er det enkelt å ta seg inn til Ho Chi Minh City, hovedstaden i Vietnam. Dette er en travel og energisk by, med motorsykler som suser nedover de brede gatene, og det å krysse veien her er en helt spesiell teknikk. Det hektiske tempoet er noe dempet av rolige parker, fredelige pagoder og trange smug. Tidligere kjent som Saigon, er Ho Chi Minh-byen en fascinerende blanding av høyt og lavt, gammelt og nytt. I gatene er det fransk-kolonial arkitektur side om side med glitrende moderne skyskrapere. Skipet har flere utflukter her, som kan kjøpes om bord.

   Phu My, Vietnam (F, L, M)
  • Dag 11: Nha Trang, Vietnam (F, L, M)

   I Nha Trang, på den sørlige kysten av Vietnam, finner man både historie og en fantastisk strand. Her er det buddistiske templer og franske katedraler, til minne om kolonitiden.

   Nha Trang, Vietnam (F, L, M)
  • Dag 12: Til sjøs (F, L, M)

   Vi tilbringer dagen om bord på vårt flotte skip.

  • Dag 13 - 14: Danang (Hue), Vietnam (F, L, M)

   Danang er halveis mellom Ho Chi Minh City og Hanoi, og har vært militær base for både franskmenn og amerikanere. Byen er et godt utganspunkt for å besøke Hue, den gamle keiserlige hovedstaden, eller den sjarmerende byen Hoi An.

   Danang (Hue), Vietnam (F, L, M)
  • Dag 15: Til sjøs (F, L, M)

   Dagen tilbringes om bord på skipet.

  • Dag 16: Halongbukta, Vietnam (F, L, M)

   Halongbukta er et bemerkelsesverdig naturlig landskap som ligger nord i Vietnam, i Quang Ninh-provinsen. Den er kjent for sine fantastiske kalksteinsklipper som stiger opp fra det turkise vannet i bukta. Disse imponerende klippene skaper et unikt landskap som har gjort Halongbukta til et av verdens mest ikoniske naturfenomener. Halongbukta er nok på manges liste over steder man MÅ besøke. Populære aktiviteter her er båtturer gjennom bukta, kajakkpadling blant klippene, og utforsking av de mange grotter og huler som finnes på øyene.

   Halongbukta, Vietnam (F, L, M)
  • Dag 17: Til sjøs (F, L, M)

   I dag tilbringer vi dagen om bord på skipet.

  • Dag 18: Ankomst Hong Kong (F, L)

   Tidlig om morgenen seiler vi inn til Hong Kong, byen som egentlig er kinesisk, men ikke helt, den er også litt britisk, etter å ha vært under britisk styre i 156 år. Hong Kong ligger på den sørlige kysten av Kina og omfatter Hong Kong Island, hvor det sentrale forretningsdistriktet og de mest velstående områdene og attraksjonene er, og Kowloon og de nye territoriene. Det er tid for å forlate MS Noordam for å bli bedre kjent med Hong Kong. Det blir en bytur med lunsj, før innsjekk på det flotte hotellet.

   Ankomst Hong Kong (F, L)
  • Dag 19: Hong Kong og hjemreise (F, M)

   Hele dagen er fri til å se mer av byen, nyte av hotellet eller kanskje bruke tiden til litt shopping? Om ettermiddagen er det buss til flyplassen, og så er det tid for flyreisen hjem til Norge.

  • Dag 20: Ankomst Norge

   Hjemkomst Norge.

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Lise Hella
   Lise Hella

   Lise Hella
   har mange års erfaring i reiselivet og har jobbet både med produksjon av gruppeturer og som reiseleder til mange spennende destinasjoner, inkludert cruisereiser verden over. Blant hennes favorittland er Kroatia, Italia, Sør-Afrika, Laos og Myanmar. Lise er en dame med godt humør som setter stor pris på god mat og drikke.

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Singapore

  Varighet
  ca. 16,5 timer*
  Flyselskap
  Turkish Airlines
   

  *Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca.  2 timer.

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen hjem fra Hong Kong

  Varighet
  ca. 18,5 timer*
  Flyselskap
  Turkish Airlines

  *Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca. 2,5 timer

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Prisen inkluderer:
  • Flyreisen t/r Oslo - Singapore/Hong Kong - Oslo
  • 1 overnatting i Singapore m/frokost
  • Sightseeing i Singapore inkl. lunsj
  • 15 netters cruise i valgt lugar inkl. helpensjon
  • Signature drikkepakke (øl, vin, cocktails etc.)
  • Wifi-pakke om bord på skipet
  • To måltider i spesialrestaurant på skipet
  • 200 USD i rabatt pr pers på utflukter
  • Tips til mannskapet
  • 1 overnatting i Hong Kong m/frokost
  • Utflukt i Hong Kong inkl. lunsj
  • Norsk, erfaren reiseleder

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Praktisk informasjon

  PASS OG VISUM

  For innreise til Singapore kreves pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet.  Det samme gjelder Hong Kong, det kreves ikke visum men gyldig pass. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet.

  VAKSINASJON OG HELSE
  Alle reisende bør forsikre seg om å ha gyldig og dekkende reiseforsikring. Sjekk med ditt lokale vaksine kontor angående gjeldende vaksineanbefalinger for Singapore, Thailand, Kambodsja, Vietnam og Hong Kong.

  VALUTA
  Valutaen ombord er USD. Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes, både ombord og på land. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

  TIDSFORSKJELL
  Tidsforskjell mellom Norge og Singapore er pluss seks timer.

  Kart

  Kart

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  Januar 2025

  30/1Oslo GardermoenDet store Asia-cruiset20 dagerUtsolgt55 900,-Book på ventelisteMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

   Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
   Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
   Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
   Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

   Husk å ha pass i håndbagasjen!

  • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
   Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

  • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

   Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

   I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

  • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

   Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Kan en reise bli kansellert?

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

   Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

  • Antall deltakere på hver reise?

   Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

  • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

   Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
   Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

   Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

   Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

   *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

  • Hvordan er avbestillingsreglene?

   Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

   - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
   - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
   - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

   Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

  • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

   Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

   Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
   Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
   Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

  • Flytider og endringer

   Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

   Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

   Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

  • Hva slags hotell skal vi bo på?

   Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
   På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

   En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

  • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

   Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
   Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

   Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

  • Kan jeg reservere sete på flyet?

   Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

  • Kreves det visum for min reise?

   Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

   Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

   Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

   Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

   Visum for Kina og USA – se respektive land

  • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

   På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

   Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

  • Håndbagasje?

   Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
   For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
   Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
   SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
   Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

   For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

   For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
   https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

  • Spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

  • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

   Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

   WCHR – rullestol til rampe
   WCHS – rullestol til trapp
   WCHC – rullestol til sete

   Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

   Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

   Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
    

  • Bør jeg vaksineres før reisen?

   Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.