Skip to main content

Oldtidens Egypt

Bli med på en reise tilbake til Tutankhamons tid, oldtidens Egypt og pyramidenes begynnelse. Dette blir desidert en av årets mest opplevelsesrike turer. Vi skal se alle de kjente verdensskattene, bo ved Nilens elvebredd, samt få noen dager på de vakre strendene ved Rødehavet.

Tenk deg å få se på nært hold de enorme pyramidene og Sfinksen i Giza, templene i Luxor og faraogravene i Kongenes dal. Sammen med reiseleder Tone Mjøberg, som tidligere har bodd i Egypt, får vi førsteklasses innføring i historien og kommer til steder litt utenfor allfarvei for å se helt spesielle oppdagelser. 
På programmet står verdensmetropolen Kairo, byen som blir kalt «verdens mor», solrike Hurghada og historiske Luxor. Gled deg til å seile en kveld i solnedgangen på Nilen og se den vakre palmekledde elvebredden i stemningsfullt kveldslys. Vi er også så heldige å få besøke farao Hatshepshut sitt døds- tempel. og Howard Carter sitt tidligere hus og nå museum i Luxor. Han var den britiske arkeologen bak oppdagelsen av Tutankhamons nærmest intakte grav. Huset viser hans oppdagelser og interessante liv slik det var på 1920-tallet.
Inkludert i denne reisen er foruten et storslagent program og reiseleder, at vi bor på 5-stjerners hotell, halvpensjon og tar innlands fly til Kairo. Ved Rødehavet har vi god tid til avslapning og til å fordøye de storslåtte inntrykkene ved havet og på hotellet. Vi reiser på den beste tiden av året når det er garantert blå himmel og varmt i vannet.  

Gled deg til
 • De spektakulære gravene i Kongenes, Dronningenes og Arbeidernes dal
 • Howard Carters museum i Luxor
 • Døds tempel til Ramsess III,
 • Luxor og Karnak templene
 • Flotte 5-stjerners hotell
 • Avslappende dager ved Rødehavet
 • Dyktig og lokalkjent reiseleder

Slik bor du

 • Mövenpick Media City, Cairo*****

  Flott hotell på utsiden av Cairo med stor svømmebassengs anlegg, restaurant, bar og wifi. Rommene har hårføner, safe, TV og room-service.

 • Jolie Ville Resort & Spa Kings Island Luxor *****

  Jolie Ville Resort & Spa Kings Island Luxor er et lekkert, luksuriøst hotell beliggende på en privat øy i Nilen. Her finnes flott hageanlegg, restauranter, barer og herlige basseng med utsikt mot Nilen. Vi får rom som er romslige og fine, med minibar, safe, a/c, TV, balkong, gratis wi-fi, og kaffe/te-fasiliteter.

 • Hurghada Marriott Red sea Beach Resort *****

  Hurghada Marriott ligger ca 8 km fra Hurghada sentrum og har utendørs basseng, sin egen øy med privat strand, treningsrom og rom med utsikt mot Rødehavet. Hotellet har flere restauranter og barer.
  Rommene har air-condition, TV, minibar, safe og wi-fi (mot gebyr).

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise (FM)

  Utreise fra Gardermoen via Zurich til Kairo. Vi sjekker inn på vårt hotell.

 • DAG 2: Kairo, pyramidene på Giza (F, L)

  Etter en deilig frokost skal vi oppleve de storslagne pyramidene på Giza platået. Kheops pyramiden er den eneste av verdens originale syv underverk som fortsatt finnes. For de fleste er det en helt uforglemmelig opplevelse å få se pyramidene som er så mye større enn de fleste har forestilt seg. På Giza-platået ligger de spektakulære byggene som er ca 4 500 år gamle. De berømte pyramidene tilhørte far, sønn og sønnesønn. Vi får naturligvis også se den mytiske Sfinxen og høre mer om pyramidene og dette berømte området. Etter lunsj blir det besøk på det Egyptiske museet hvor vi får se funn fra utgravninger gjort over hele Egypt. Vi får også se Tutakhamons skatter som Howard Carter fant i 1922. Gullmasken, sarkofager og mye annet fra de store faraoene finnes på museet.

  Kairo, pyramidene på Giza (F, L)
 • DAG 3: Fly Kairo - Luxor, Karnak tempelet (F, M)

  Vi flyr fra Kairo til Luxor og sjekker inn på vårt hotell som ligger ved Nilens bredd. Vi starter vårt spennende program med ett besøk i det enorme Karnak-templet. Tempelområdet er verdens største tilegnet en gud, her har over 70 faraoer bygget, endre og lagt til i løpet av en tidsperiode på to tusen år. Templet er spektakulært i størrelse og utforming med fantastiske relieffer. Luxor var det nye riket viktigste by og omtales som verdens største utendørsmuseum. En stor del av verdens antikke funn finnes i nettopp Luxor. Felles middag på hotellet på kvelden.

  Fly Kairo - Luxor, Karnak tempelet (F, M)
 • DAG 4: Luxor, Kongenes dal & seiltur på Nilen (F, M)

  Etter frokost besøker vi vestbanken hvor vi finner Kongenes Dal. De gamle egyptere trodde på livet etter døden, østbanken var stedet hvor man levde og bodde, på vestbanken bygget man graver og dødstempler. Vi besøker Kongenes Dal hvor det er funnet 62 faraograver. Her besøker vi 3 graver og får virkelig en innføring i hvor vakre, fargerike og godt bevarte de er. Vi besøker også Howard Carter sitt museum, mannen som gjorde ett av verdenshistoriens mest kjente arkeologiske funn, Tutankhamon sin grav. Carter søkte i mange år etter graven som han til slutt fant når han var i ferd med å gi opp.
  På ettermiddagen skal vi nyte en flott seiltur på Nilen. Felucca er de tradisjonelle seilbåtene som har seilt på Nilen i årtusener, vi får en flott seilas og nyter solnedgangen langs palmekledte bredder. På kvelden spiser vi felles middag på vårt hotell.

  Luxor, Kongenes dal & seiltur på Nilen (F, M)
 • DAG 5: Luxor, Arbeidernes dal (F, M)

  Etter frokost besøker vi det flotte og velbevarte Medinet Habu, farao Ramsess III sitt dødstempel. Ramsess III var en av de riktig store faraoene som erobret enorme territorier, templet har dype relieffer og svært vakre farger intakt. Deretter fortsetter ferden til Arbeidernes Dal og gravene der. Det er stort å oppleve gravene til arbeiderne som hugget ut og laget gravene til de store faraoene og dronningene. I Arbeidernes dal opplever vi vakre farger og scener fra dagliglivet i datidens Egypt. Dette gir ett flott innblikk i hvordan man levde for tusenvis av år siden i Nil-dalen. Det blir også besøk i Dronningenes Dal hvor vi får se ett eksempel på hvordan dronningene ble begravet. Vi vil også her få se utrolig vakre farger og scener. Vi ser også de berømte Memnon-kolossene før vi setter kursen tilbake til hotellet.

 • DAG 6: Luxor, Luxor tempelet (F, L)

  Vi besøker Luxor arkeologiske museum og får se noen av skattene funnet i området. Sen ettermiddag gjør vi ett uforglemmelig besøk i det vakkert opplyste Luxor-templet. Det er en helt spesiell og trolsk stemning i templet i skumringen, de vakre relieffene kommer tydeligere frem blant statuer og søyleganger. Ett magisk besøk!

  Luxor, Luxor tempelet (F, L)
 • DAG 7: Luxor - Hurghada (F, M)

  Vi sjekker ut av hotellet og kjører mot Rødehavet til Hurghada. Ferden går langs grønne jordbruksområder, kanaler og små landsbyer. Her får vi virkelig se dagliglivet i Nil-dalen. Etter hvert får vi oppleve ørkenens fasinerende landskap med sine flotte formasjoner og farger. Vi krysser Rødehavs-fjellene før vi ankommer vårt fine hotell ved stranden i Hurghada. Vi sjekker inn på hotellet og nyter noen deilige dager med sol og bad.

  Luxor - Hurghada (F, M)
 • DAG 8: Sol & bad i Hurghada (F, M)

  Rødehavet er kjent for sine vakre strender og sitt salte og helsebringende vann. Rødehavet har et høyt saltinnhold som vi kjenner godt når vi bader. Dagen er til fri disposisjon til å nyte stranden eller kanskje en tur i byen.

 • DAG 9: Sol & bad i Hurghada (F, M)

  Avslappende dag til fri benyttelse eller mulighet for valgfri båttur med sol, bad og snorkeling. Rødehavet er kjent for sitt yrende marine liv og fine korallrev. Om mulig arrangeres båtturen etter ankomst til Egypt.

 • DAG 10: Hjemreise (F)

  Etter frokost kjører vi til flyplassen og sjekker inn. Fly via Zürich til Oslo.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Kairo flyplass

Varighet
ca. 8 timer*
Flyselskap
SWISS 

*Inkluderer mellomlanding i Zurich på ca. 1,5 timer.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Hurghada flyplass

Varighet
ca. 8 timer*
Flyselskap
SWISS 

*Inkluderer mellomlanding i Zürich på ca. 1 time.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Pris inkluderer:
 • Fly Oslo – Kairo//Hurghada – Oslo, inkl flyskatter
 • Innenlandsfly Kairo - Luxor
 • 9 netter på 5* hoteller inkl frokost
 • 7 middager
 • 1 lunsj
 • All transport, sightseeing og inngangsbilletter iht program
 • Gruppevisum ved ankomst (med mindre bestemmelser for visum endres før avreise)
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk reiseleder
Ikke inkludert:
 • Tips til guide/sjåfør

Tillegg for enkeltrom

kr. 5 450,-

Pass/visum

Norske borgere trenger visum for opphold i Egypt. Passet må være gyldig i inntil seks måneder etter hjemkomst. Pass må være maskinlesbart for innreise til Egypt. Det vil si at håndskrevne nødpass ikke er gyldig for innreise til Egypt. Visum som fås ved ankomst i Egypt er inkludert i prisen på denne reisen. 

Vaksiner

Det henvises til Folkehelseinstituttets hjemmesider for offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn ved reiser til utlandet.
Søk også råd hos lege eller Folkehelseinstituttet i god tid før avreise om eventuelle vaksiner.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Kairo 18 / 9 18 / 9 22 / 12 27 / 15 32 / 18 34 / 20 34 / 22 33 / 22 32 / 20 28 / 20 23 / 14 19 / 10
Aswan 23 / 9 26 / 10 30 / 14 35 / 19 38 / 22 41 / 25 41 / 26 40 / 25 39 / 20 36 / 20 29 / 15 24 / 11
Alexandria 17 / 9 17 / 9 20 / 11 24 / 14 26 / 17 27 / 19 30 / 22 31 / 22 28 / 21 26 / 17 23 / 14 18 / 10

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

November 2024

20/11Oslo GardermoenOldtidens Egypt 10 dagerLedige plasser27 550,-BestillMer informasjon