Skip to main content
Nyhet

Elvecruise - 3 elver i Bordeaux - Garonne, Gironde og Dordogne

Bli med på et elvecruise i Bordeaux-regionen som har forført vinelskere i generasjoner. Elvenes sang og vinrankenes dans skaper en symfoni av smaker og opplevelser. 

Vi skal oppleve denne vakre regionen på en helt unik måte, nemlig på et elvecruise på de tre elvene Garonne, Gironde og Dordogne. Eventyret begynner i det vi stiger om bord og seiler inn i hjertet av en av verdens mest anerkjente vindestinasjoner. Vi gjør stopp underveis for å utforske de mange skattene langs elvebredden. Vårt store utfluktsprogram er skreddersydd og kun for vår gruppe. Vi besøker vinmarkene i Médoc, og skal også smake på utsøkte viner og franske delikatesser og ikke minst, nyte skipets service og komfort. 

Reisen avsluttes i den spennende og vakre byen Bordeaux der gamlebyen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her får vi også tid på egen hånd til å oppdage arkitektoniske perler, trange brosteinsgater, brede boulevarder med luksusbutikker og vakre katedraler.

Gled deg til
 • Tre elver i Frankrike
 • Verdens mest berømte vindistrikter
 • Middelalderbyen Saint-Émilion (UNESCO)
 • Gamlebyen i Bordeaux (UNESCO)
 • Inkluderte drikkevarer om bord på skipet
 • Overnatting og fridag i Bordeaux
 • Nydelig mat om bord

Slik bor du

 • 7.-13. juli: MS Cyrano de Bergerac ****

  MS Cyrano de Bergerac ble bygget i 2013, og har 87 lugarer fordelt på 3 dekk. Skipet har en koselig restaurant, resepsjon, heis, salongbar med dansegulv og solterrasse hvor man kan nyte landskapet gli forbi.

  Alle lugarene er utvendige, og er ca 12-13 m². Lugarene på hoveddekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes, på mellomdekk kan vinduets øvre del åpnes, og på øvre dekk er det store vinduer som kan åpnes (fransk balkong). Hoveddekket ligger rett over vannlinjen. Alle lugarene er innredet med TV, bad med dusj og toalett, safe, klimaanlegg og 220 volt strømforsyning.

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.
  Det er wi-fi om bord, men det kan være begrenset kapasitet på visse strekninger.
  Det er helpensjon om bord. Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner. Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

 • 13.-14. juli: Hotel Mercure Bordeaux Chateau Chartrons ****

  Mercure Bordeaux Chateau Chartrons ligger i det gamle vinhandelsdistriktet, bare 5 minutters kjøretur fra sentrum av Bordeaux. Hotellet ligger nær elven Garonne og bare en 15-minutters spasertur fra CAPC Modern Art Museum.

  De romslige, luftkondisjonerte gjesterommene er innredet i moderne stil. De er godt utstyrt med moderne bekvemmeligheter, inkludert satellittkanaler på flatskjerm-TV, gratis wi-fi-tilgang og eget bad.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  Det er helpensjon på båten.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst Bordeaux – Cussac Fort Medoc (L, M)

  Avreise fra Oslo med direktefly til Bordeaux. Ved ankomst blir vi hentet på flyplassen og tatt med til Cité du Vin (Vinmuseet). Her spiser vi først lunsj før vi besøker museet. Derfra kjøres vi til vårt førsteklasses skip MS Cyrano de Bergerac. Etter innkvartering i lugarene blir det presentasjon av kaptein og mannskap med velkomstdrink, videre serveres første middag i skipets stemningsfulle restaurant.
  Skipet cruiser av gårde og vi starter på elven Garonne som har sitt utspring i fjellene i Pyreneene, før vi går inn i elven Gironde, der vi vil passere øyene Cazeau og Patiras før vi kommer til Cussac-Fort-Médoc.

  Ankomst Bordeaux – Cussac Fort Medoc (L, M)
 • DAG 2: Medoc - Royan (F, L, M)

  I dag skal vi på utflukt til vinmarkene i Médoc, her hvor jorda gir næring til de mest anerkjente rødvinene i verden. Området ligger på en halvøy mellom Atlanterhavet og La Gironde og har et spesielt mikroklima ypperlig for vinproduksjon. Vi krysser mange av de kjente navnene i Médoc-regionen som Saint Julien og Haut-Médoc. Vi stopper langs den berømte vinruten La Route des Châteaux du Médoc (slottsruten) for å smake på noen av de mest anerkjente regionale vinene. Mens vi er på veien, vil vi også få et glimt av berømte eiendommer som produserer appellasjoner som Châteaux Lafite-Rothschild, Latour og Mouton Rothschild.

  Medoc - Royan (F, L, M)
 • DAG 3: Royan (F, L, M)

  Vi har dagen fri til å utforske Royan på egen hånd eller sammen med reiseleder. Eller kanskje du foretrekker en tur på stranden? Det blir også muligheter for en valgfri utflukt, før vi om ettermiddagen cruiser opp elven Dordogne til Libourne.

  Valgfri heldagstur Rochefort og La Rochelle.

  Royan (F, L, M)
 • DAG 4: Libourne - Bordeaux (F, L, M)

  Vi starter vår utflukt fra Libourne og får en guidet tur til den berømte middelalderbyen Saint-Émilion som er på UNESCOs verdensarvliste. Romerne dyrket vin her i løpet av det første århundret og tradisjonene har fortsatt frem til i dag. Vi får høre om byens underjordiske monumenter og den rike historien. Vi får også se den gåtefulle monolittiske kirken hugget ut i kalkstein. Rundt byen finner vi verdenskjente vinområder og vi besøker en vingård hvor vi lærer om hvordan den berømte lokale vinen produseres, og vi får selvfølgelig også noen smaksprøver.

  Libourne - Bordeaux (F, L, M)
 • DAG 5: Bordeaux - Cadillac (F, L, M)

  Vi cruiser videre på elven Garonne, og får et godt glimt av Bordeaux fra elven mens vi fortsetter mot Cadillac. Muligheter for valgfrie utflukt til Chateau de Roqetillade (bestilles og betales om bord)

  Denne kvelden blir det kapteinens gallaaften om bord hvor vi pynter oss ekstra og får servert en nydelig gallamiddag.

 • DAG 6: Bordeaux (F, L, M)

  Denne dagen utforsker vi vakre Bordeaux med sin flotte arkitektur, byen er virkelig et skattkammer. I byens historiske sentrum, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste, ligger noen av de flotteste 1700-tallsbygningene i Europa. På vår byvandring i Chartron-distriktet, en gang et mekka for vinhandlere, vil du oppleve vakker arkitektur, rik historie og fascinerende atmosfære.

  Bordeaux (F, L, M)
 • DAG 7: Bordeaux (F)

  Etter frokost tar vi avskjed med besetningen om bord og sjekker ut av båten. Vi spaserer med koffertene til vårt hotell (ca. 10 min) for en siste natt i Frankrike. Denne dagen har du muligheten til å utforske byen på egen hånd, besøke gågatene i handledistriktet eller bare nyte de vakre gatene og den flotte arkitekturen. I morgen er det Frankrikes nasjonaldag (Bastille-dagen), til minne om revolusjonen i 1789. Tradisjonelt starter feiringen allerede kvelden før med et yrende uteliv på byens kafeer, restauranter og barer. Ofte kan man også oppleve fyrverkeri og danseglede, folkedans og mye annet på de ulike bytorgene.

 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Til avtalt tid kjøres vi til flyplassen og flyr tilbake til Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bordeaux flyplass

Varighet
ca 3 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Bordeaux flyplass

Varighet
ca 3 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Direktefly t/r Oslo – Bordeaux
 • 6 overnattinger i dobbeltlugar på hoveddekk
 • Helpensjon om bord på skipet
 • All inclusive om bord på skipet
 • Besøk i Vinmuseet, inkl lunsj
 • Velkomstdrink om bord
 • Vinsmaking
 • Gallamiddag og cocktail om bord
 • Hodetelefoner på utfluktene
 • Transpoert og utflukter nevnt i programmet
 • 1 natt på hotell i Bordeaux m/frokost
 • Norsk, erfaren reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 7 euro pr. pers/pr dag – 2 euro pr. utflukt)
 • Valgfrie utflukter

Pris fra kr 29.450,- pr person i dobbeltlugar (hoveddekk)


Tillegg mellomdekk: kr 1 950,- pr person
Tillegg øvre dekk:    kr  2 250,- pr person
Tillegg enkel lugar/rom: kr 6 500,- (hoveddekk)

Da vi er om bord på et skip må man forvente noe motorstøy i alle lugarer.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.
 • Elver er naturbaserte og uforutsette endringer i vannstanden kan skje. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 • Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • Heldagstur til Rochefort og La Rochelle
  Heldagstur til Rochefort og La Rochelle Besøk til kystbyene Rochefort og La Rochelle. Vi reiser med buss til Rochefort som opprinnelig ble valgt av Jean-Baptiste Colbert som et tilfluktssted, forsvars- og forsyningspost for den franske marinen på midten av 1660-tallet. Dets arsenal forble en marinebase og skipsverft helt frem til 1926. Det historiske sentrumsområdet med flotte, private herskapshus og vakre hjem - hvor de legendariske sjømennene og oppdagerne bodde – har beholdt sin atmosfære av eventyr og glamour. Vi besøker Corderie Royale, en historisk tauverkfabrikk. Da det ble bygget mellom 1666 og 1669, var det det første industribygget i Frankrike, og fabrikken leverte tauverk til den franske marinen og dens skip i over tre århundrer. Vi får en omvisning og lærer om teknikkene som ble brukt til å produsere tauverket som ble brukt på de store seilskipene. Vi drar deretter videre til La Rochelle og spiser lunsj på en lokal restaurant underveis. Den over 1000 år gamle byen La Rochelle er hovedstaden i Charente Maritime. Den ligger langs Biscayabukten og inneholder noe av den vakreste natur- og arkitektoniske arven i området. Under en guidet tur i den gamle byen og havnen lærer vi om Grosse-Horloge-porten, renessansearkadene, vakre bindingsverkshus, fint skulpturerte fasader på de private herskapshusene og katedralen. Vi får litt fritid før vi returnerer til skipet.

  OBS! Den valgfrie utflukten foregår på engelsk og er åpen for deltakere fra hele skipet. Vår reiseleder er ikke med på denne utflukten.

  Pris: 1 850,-

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Juli 2024

7/7Oslo GardermoenElvecruise - 3 elver i Bordeaux8 dagerLedige plasser29 450,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  Drikke som kaffe og te er inkludert til frokost, men ikke lunsj og middag. 

  På mange cruise kan man kjøpe drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  Se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

  På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.