Skip to main content

Normandie - en kulturhistorisk reise

Hyggelige byer med fransk småbysjarm, kunst, matopplevelser, kultur og ikke minst krigshistorie. Normandie var et sentrum for våre forfedre og vakre historiske Rouen var vikingenes hovedstad.

Vi skal bo sentralt i Rouen, byen der Olav den Hellige ble døpt og Jeanne d`Arc ble brent på bålet. I løpet av våre dager besøker vi den pittoreske havnebyen Honfleur, klippebyen Étretat, «fredsbyen» Caen, invasjonsstrendene i Arromanches og Monets hage i Giverny. Vi får høre om vikingenes vågale ferd, blir konfrontert med dramatisk krigshistorie og vil se steder der impresjonistene hentet sin inspirasjon.

Vår erfarne reiseleder Nils Krister Larsen snakker flytende fransk og har selv bodd i Rouen. Han brenner for historie, kunst og kultur og gir oss en helt unik innsikt på denne kulturhistoriske reisen!

Gled deg til
 • Å bo i den vakre middelalderbyen Rouen
 • Utflukt til den pittoreske havnebyen Honfleur
 • Å se de historiske invasjonsstrendene og fredsmuseet i Caen
 • Å besøke Monets hage

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Paris med fly og reiser videre med buss til landsbyen Giverny. Vi får litt tid på egen hånd til å spise lunsj før vi besøker Monets vakre hjem og hage.

  Så videre med buss til Rouen. På veien forteller reiseleder litt om dagene som venter oss. Vel fremme i Rouen sjekker vi inn på hotellet, og har tid på egen hånd frem til felles middag på et enkelt og hyggelig brasserie i nærheten av hotellet.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Byvandring i Rouen (F, L)

  En gang var Rouen en vikingkoloni, senere hovedstad i hertugdømmet Normandie. I dag skal vi oppleve denne vakre byen til fots. Vi besøker Cathedrale Notre-Dame, som Monet malte mange ganger, og får høre om vår egen hellige Olav som ble døpt her i 1014. Vi møter Gange Rolv som har funnet sin naturlige plass på statue, får høre om Lycee Corneille som har huset norske gymnasiaster helt siden 1919, og ikke minst Jeanne d’Arc, et utrolig viktig samlingssymbol for hele Frankrike. Hun ble brent på bålet nettopp her i Rouen.

  Etter felles lunsj på en koselig restaurant besøker vi «Musée des beaux-arts» med flere arbeider av de store impresjonistene. Resten av dagen er fri til egen disposisjon.

  Byvandring i Rouen (F, L)
 • DAG 3: Heldagsutflukt til Étretat og Honfleur (F)

  I dag reiser vi ut mot kanalen, og etter en times kjøretur er vi ved de berømte klippeformasjonene ved Étretat. Étretat ble en kjent badeby på 1800-tallet.

  Videre langs den vakre kysten og innlandet og vi kjører over broen Pont de Normandie til den pittoreske havnebyen Honfleur, en av Frankrikes vakreste havner. Byen var en viktig sjøfartsby på 1500-og 1600-tallet, og er kjent for tradisjonelle bygninger som ligger rundt havnen. Monet og Coubert satt ofte og malte husfasadene nede ved havnen. Den gotiske Saint Catherine-kirken er oppført i tre og er omgitt av koselige, små gater. Det er ca. tusen år siden vikingene kom til Honfleur, og historien lever videre. Vikingenes fotspor er en del av områdets identitet.

  I Honfleur kan vi anbefale ferske østers til lunsj, kanskje med et glass champagne til?

  Vi returnerer til Rouen om ettermiddagen og har resten av dagen til egen disposisjon.

  Heldagsutflukt til Étretat og Honfleur (F)
 • DAG 4: Fridag (F)

  Dagen er fri til å utforske Rouen på egen hånd, eller bare ha en dag til å slappe av. Spør gjerne reiseleder om tips til morsomme ting å gjøre!

  Fridag (F)
 • DAG 5: Heldagsutflukt til Caen og Arromanches (F, M)

  Vi har alle hørt om invasjonstyrkene som gikk i land i Normandie 1944. I dag besøker vi det viktige Fredsmuseet i Caen og strendene ved Arromanches, og gjør et dypdykk i vår nære historie.

  Overlord var kodenavnet som de vestallierte brukte på den overordnede planen for frigjøringen av Nordvest-Europa under den andre verdenskrig. Fastlandet ble angrepet ved at militære styrker ble satt av ved strendene med skip, helikoptre eller sluppet ned i fallskjerm. Minnedagen for dette angrepet blir referert til som D-dagen. Landstigningen på Omaha-stranden var den blodigste og mest dyrekjøpte på D-dagen. Vi ser også noen av gravstedene til de tusener av soldater som måtte ofre sine liv her de avgjørende dagene.

  Etter en dag med mange inntrykk returnerer vi til Rouen, og om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag på en hyggelig, lokal restaurant.

  Heldagsutflukt til Caen og Arromanches (F, M)
 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Paris for hjemreise til Norge.

Slik bor du

Hotellet ligger i hjertet av Rouen, rett ved den vakre katedralen og med gangavstand til den historiske bydelen. Hotellet har 125 rom som er utstyrt med TV, minibar og bad med badekar og føner. Alle rommene har airconditioning og Wi-Fi. Hotellet har en hyggelig bar. Bussen kan ikke kjøre helt fram til hotellet, men parkerer ca. 100-300 meter fra hotellet.

Mercure Rouen Centre Cathedrale Hotel ****
7 Rue Croix de Fer 76000 ROUEN

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Paris-Charles De Gaulle flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Paris-Charles De Gaulle flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo-Paris
 • 5 netter på Hotel Mercure Rouen Centre Cathedrale **** m/frokost
 • 1 lunsj og 2 middager på lokale restauranter
 • Transport, inngang og utflukter iht. program
 • Norsk, meget erfaren reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider, drikke og tips
 • Tilslutning fra andre byer i Norge

Tillegg for enkeltrom

kr. 6 570,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Paris 7 / 3 8 / 3 12 / 5 16 / 7 20 / 11 25 / 16 25 / 16 25 / 16 21 / 13 16 / 10 11 / 6 8 / 3
Bourgogne 9 / 2 11 / 0 15 / 3 18 / 6 22 / 10 26 / 13 27 / 15 27 / 14 25 / 11 20 / 9 14 / 5 9 / 2
Nice 13 / 5 13 / 6 15 / 8 16 / 10 20 / 13 23 / 17 27 / 20 27 / 20 25 / 18 21 / 14 16 / 9 14 / 6

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mai 2024

5/5Oslo GardermoenNormandie - en kulturhistorisk reise 6 dagerFå ledige17 490,-BestillMer informasjon