Skip to main content
Populær reiseleder

Vandringer på vakre Ischia - med dyktige Roberto

Bli med vår populære reiseleder Roberto på fine vandringer på øya Ischia! Flott, vakker og uspolert er ofte uttrykk som anvendes om Napolibuktens største øy, best kjent for sine varme kilder, sitt helsebringende vann og sin frodige og vakre natur. Et perfekt sted for velvære!

Vår reise starter med lette vandringer på selve øya, med flott utsikt over Napoli og vulkanen Vesuv. Vi tar oss god tid til å nyte og utforske, og reiseleder sørger for at vi når fram til små koselige restauranter ved lunsjtid, slik at vi i hyggelig atmosfære kan nyte god mat, samle energi og diskutere dagens opplevelser. 

Vi får blant annet oppleve Le Fumarole, en strand med 100 grader varm sand. Her blir det lunsj som delvis er tilberedt i den varme sanden. Turens siste dager tilbringes på fastlandet, i en fin liten by som ligger høyt over Amalfikysten på Sorrentohalvøya. Her blir det også lett vandring samt besøk i Napoli, Sør-Italias største og viktigste by. Denne turen ligger på nivå 2-3 på vår vandreskala. Les om våre vandrenivåer her.

Vår meget dyktige skandinaviske reiseleder og Italia-spesialist Roberto vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis, og tar godt vare på oss! 

Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!

Gled deg til
 • Øya Ischia med flotte vandringer
 • Båttur til Procida
 • Å få oppleve Le Fumarole med 100 graders sand
 • Å besøke Napoli

Slik bor du

 • Ischia: Hotel Villa Carolina **** (5 netter)

  Hotellet ligger nær Forios historiske senter og bare få meter fra havnen, og har utsikt mot San Francesco-bukten. Chiaia-stranden er bare 200 meter unna. Hotellet har bar/restaurant, et innendørsbasseng og et utendørsbasseng

  Rommene er 14-16 m² og har a/c, minibar, TV, safe og hårtørker.

 • Hotel Montana **** (2 netter)

  Hotel Montana ligger i Sant’Agata, noen kilometer fra Sorrento og Amalfikysten. Hotellet har bar og restaurant, samt en terrasse med flott utsikt over Solernobukten. Alle rommene har a/c, TV, wi-fi, minbar, safe og hårtørker.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen og ankomst Napoli flyplass. Her møtes vi av reiseleder som tar oss med på en rundtur i sjarmerende Napoli.
  Så tar vi buss, ferge og minibuss til vårt hotell på Ischia (ca. 3 timer). Innsjekk hotell før vi møtes for en liten rusletur i lokalområdet for å bli litt bedre kjent. Felles middag om kvelden.

 • DAG 2: Vandring på Piano Liguori (F, M)

  Vandringen denne dagen fører oss til den østlige siden av Ischia. På vår vandringstur har vi flott utsikt mot Napoli og Vesuv. Vi vandrer på høysletten, Piano Liguori og underlaget er primært på grusveier og stier. Vår vandreguide vil underveis fortelle oss om Ischias natur, historie og dagliglivet. Ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.
  Dagens vandring: 7 km/ca 4 timer

  Vandring på Piano Liguori (F, M)
 • DAG 3: Utflukt Procida (F, L, M)

  I dag skal vi på en utflukt med båt til naboøyen Procida. Vi vil få en piknik-lunsj om bord på båten. På Procida promenerer vi for det meste på asfalt og besøker blant annet den pittoreske og fargerike byen Coricella. Øyen er ikke stor, så det vil ikke bli mye vandring på denne turen. Retur til Ischia og resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

 • DAG 4: Vandring til Sant'Angelo (F, L, M)

  Dagens vandring er den mest utfordrende av våre vandreturer denne uken. Vi begynner formiddagen med å «bestige» Ischias høyeste fjell, Punta San Nicola, som ligger på vestsiden av øya. Vi passerer så den koselige byen Sant’Angelo før vi fortsetter vandringen ned til Le Fumarole, kjent for sin varme sand. Vandringen idag er først på grusveier og stier og det siste stykket til Le Fumarole er på asfalt. I Le Fumarole skal vi spise en lunsj bestående av forskjellige retter som helt eller delvis er tilberedt i den varme sanden. Etter lunsj tar vi en båt til bussen som kjører oss tilbake til hotellet. Resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.
  Dagens vandring ca. 6 km/ca 4 timer

 • DAG 5: Vandring ved Celario (F, M)

  Dagens vandring er en litt lettere tur der vi følger en gammel antikk muldyrssti fra Lacco Ameno til Monte Cito. Underveis har vi nok en gang fantastiske utsikter! Retur til hotell og resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.
  Dagens vandring: ca 4 km/ca 3 timer

  Vandring ved Celario (F, M)
 • DAG 6: Flyttedag (F)

  I dag forlater vi Ischia og tar fergen til Sorrento på fastlandet, og til hotellet som ligger høyt over Amalfikysten og Salernobukten. Her sjekker vi inn og møtes for felles middag om kvelden.

  Flyttedag (F)
 • DAG 7: Vandring til Termini (F, L, M)

  Vår siste vandringsdag vil være i lett terreng. Vi starter direkte fra hotellet hvor vi går via Sant’Agata til den lille byen Termini. Herfra nyter vi vakker utsikt mot Capri. Vår siste felles lunsj inntar vi her. Vi er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen.
  Dagens vandring ca 10 km/ca 4 timer

  Vandring til Termini (F, L, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Frokost på hotellet. Vi sjekker ut og bussen tar oss til flyplassen i Napoli for retur til Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Roberto Teodoro
  Roberto Teodoro
  Roberto Teodoro
  snakker svorsk, italiensk og spansk, elsker å gå turer i fjellene og har bosatt seg på et sted der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Roberto er en av Aller travels mest populære guider.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Napoli flyplass

Varighet
ca. 3,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Napoli flyplass

Varighet
ca. 3,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Direktefly t/r Oslo – Napoli med alle skatter og avgifter
 • 5 netter på Hotel Villa Carolina **** med frokost og middag
 • 2 netter på Hotel Montana **** med frokost
 • 3 lunsjer med vin og vann på lokale restauranter
 • Avskjedsmiddag med vin og vann
 • Transport og utflukter iht program
 • Utflukt til Procida
 • Besøk i Napoli
 • Autorisert engelsktalende vandreguide under vandringene
 • Skandinavisktalende reiseleder fra ankomst

Tillegg for enkeltrom

kr. 3 290,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

September 2024

23/9Oslo GardermoenVandringer på vakre Ischia8 dagerFå ledige22 390,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.