Skip to main content
Nyhet

Vårcruise i Japan 

Velkommen til et eventyrlig cruise hvor vi får oppleve Japan under kirsebærblomstringen. 

Cruise en fantastisk måte å bli kjent med Japan på. Seilingsruten til vårcruiset starter og slutter i Tokyo og tar oss rundt hele landet. 

Først skal vi ha et par dager i Tokyo, og bli nærmere kjent med denne pulserende byen med sin unike energi og herlige blanding av moderne teknologi, popkultur og templer. Vel om bord på Diamond Princess tar seilaset oss rundt hele Japan, med mange spennende havneanløp, og også en liten avstikker til Busan i Sør Korea. 

Japan er et land der fortiden møter fremtiden. Her finner vi gamle templer og kimonokledde geishaer som haster mellom tradisjonelle tehus, men også lynraske tog som forbinder de høyteknologiske byene Osaka og Tokyo. Landets stolte tusenårig historie med keisere, shoguner og prinser har satt sine spor i form av imponerende slott, vakre templer og praktfulle hager.

Japans kultur verner om så umoderne dyder som høflighet og orden (husk å bukke når du hilser). Her går toget i tide og det offentlige rom er like rent og pent som det private. Her finner man vakker og variert natur med boblende vulkaner, snødekte topper og klare innsjøer, og et hypermoderne samfunn som inspirerer hele verden med sin arkitektur og teknologiske evner.

Denne tiden av året er svært spesiell i Japan, når kirsebærtrærne blomster. Folk samles i parker og har piknik under de rosa trærne og tradisjonen er en viktig del av japansk kulturarv og har sitt eget navn - hanami – som betyr blomsterseeing.

Skipet er nyrenovert og lekkert med svært høy standard både på mat og drikke og service, og det meste er inkludert. Det er mange hyggelige barer og restauranter om bord, og et godt utvalg av underholdning og aktiviteter. I havnene kan man delta på spennede utflukter eller utforske på egen hånd.

Med på reisen er en erfaren reiseleder med lang erfaring med cruise. Reiseleder samler gruppen til sosiale sammenkomster og bistår med alt det praktiske underveis.  
  
Det skal være trygt og enkelt å reise på cruise med Aller travel!

Gled deg til
 • Energiske og utrolige Tokyo
 • Japan pyntet med rosa kirsebærblomster
 • En smak av Sør-Korea
 • Utsøkt mat og drikke om bord

  Diamond Princess

  MS Diamond Princess
  Rederi: Princess Cruises
  Byggeår: 2004 Renovert: 2019
  Passasjerkapasitet: 2 706
  Bruttotonnasje: 115 875
  Lengde: 268 m
  Antall dekk: 18

  Diamond Princess er et flott skip som har vunnet flere priser, blant annet har skipet et japansk bad 'onsen'. Det er høy standard om bord, med et stort utvalg av spisesteder, barer, og et stort tilbud av aktiviteter og underholding.

  Skipets hjerte er atriumet, med glasstak. Om kvelden kan man se storslotte show, eller se filmer utendørs på storskjerm, 'Movie under the Stars'. Princess Cruises er kjent for høy kvalitet på maten om bord.  

  Lugarer

  • Diamond Princess - innvendig lugar

  • Diamond Princess - lugar med balkong

  Hotell

  • Daiwa Roynet Hotel Ikebukuro-Higashiguchi

   Hotellet ligger ideelt til i Tokyo, og har en bra restaurant. I nærheten finnes populære attraksjoner som Metropolitan Plaza, Ikebukuro stasjon og Tobu varehus Ikebukuro. Andre severdigheter i området er Ikebukuro Suiten-gu-helligdommen, Honryuji-tempelet og Minami-Ikebukuro-parken. Alle rom har klimaanlegg, skrivebord, vannkoker, safe, TV og bad, det er også gratis wifi.

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • Dag 1: Avreise fra Oslo (M, F, L)

   Avreise fra Oslo Gardermoen. Mat og drikke på flyet er inkludert.

  • Dag 2: Ankomst Tokyo (F, L)

   Ankomst Tokyo, Japan og transfer med buss til hotellet og innsjekk.

   Velkommen til Tokyo - en av verdens mest folkerike og moderne byer, kjent for ikoniske landemerker som Tokyo Skytree, Shibuya-krysset og det keiserlige palass. Tokyo består av mange bydeler som alle har sin egen karakter.

   Ankomst Tokyo (F, L)
  • Dag 3: Tokyo (F, L)

   Etter frokost på hotellet skal Tokyo utforskes. Det blir bytur og lunsj på en lokal restaurant. Tokyo var en søvnig liten fiskelandsby, men på begynnelsen av 1600-tallet ble byen sentrum for shogunen og landets maktsentrum. Det moderne Tokyo er en paradoksal blanding av gammel tradisjon og postmoderne kultur.

   I løpet av dagen skal vi få se de viktigste attraksjonene og føle på byens puls, og nyte av den energiske atmosfæren og smake det japanske kjøkkenet når vi spiser lunsj sammen.

   Tokyo (F, L)
  • Dag 4: Tokyo - ombordstigning (F, M)

   Etter frokost og utsjekk, blir det litt fritid før bussen tar oss ut til cruisehavnen og ombordstigning på MS Diamond Princess. Det blir obligatorisk sikkerhetsmøte, og reiseleder samler gruppen for orientering rundt det praktiske om bord, før cocktails og felles middag om kvelden.

   Tokyo - ombordstigning (F, M)
  • Dag 5: Til sjøs (F, L, M)

   Første dagen om bord er det kun avslappning på programmet, og selvsagt å gjøre seg kjent med skipet med alle sine fasiliteter og tilbud.

   Til sjøs (F, L, M)
  • Dag 6: Nagasaki (F, L, M)

   For de fleste er Nagasaki et symbol på krigens grusomheter, etter atomangrepet under andre verdenskrig. I dag tiltrekker Nagasakis fredspark og Atombombemuseet besøkende fra hele verden. Denne vakre byen har blir ofte beskrevet som Japans San Francisco. I tre århundrer var Nagasaki Japans eneste vindu mot verden. Byen er også berømt som settingen for Puccinis opera "Madame Butterfly".

   Nagasaki (F, L, M)
  • Dag 7: Busan, Sør-Korea (F, L, M)

   Busan, den nest største byen i Sør-Korea, er kjent for sin strategiske beliggenhet ved kysten og er en viktig havneby og inngangsporten til et fascinerende land hvor kulturen er en unik blanding av gammelt og nytt. Moderne høyhus rager over gamle buddhisttempler. Busan var åsted for bitre kamper under Koreakrigen og FNs minnelund markerer det siste hvilestedet for troppene fra 16 nasjoner som ga sitt liv under konflikten.

   Busan, Sør-Korea (F, L, M)
  • Dag 8: Sakaiminato (F, L, M)

   Inneklemt mellom himmel, hav og fjell, har denne lille fiskelandsbyen blitt viden kjent for fantastisk sjømat. Her fiskes både krabbe og hon-maguro, den blåfinnede tunfisken som er høyt verdsatt. Et vanlig syn her er Yokai – omtrent 100 bronsestatuer av overnaturlige karakterer som er beskrevet av den berømte manga-tegneserieforfatteren Shigeru Mizuki, som ble født i Sakaiminato.

   Sakaiminato har et par usedvanlig vakre hager som er vel verdt et besøk og her finnes også Matsue Castle, et av få sorte templer i Japan.

   Sakaiminato (F, L, M)
  • Dag 9: Maizuru (F, L, M)

   Maizuru ligger vakkert til ved Japanhavet og er kjent for sin rike maritime historie, vakre natur og fantastiske sjømat. Maizuru er en viktig marinebase og etter krigen var den et viktig sted for repatriering av japanske soldater. Bukten er kjent for sine naturskjønne omgivelser og regnes som et av de vakreste områdene i Japan, og det er et populært sted for både lokale og turister å besøke.

   Maizuru (F, L, M)
  • Dag 10: Kanazawa (F, L, M)

   Kanazawa er kanskje en av de mest sjamerende byene i Japan. Den ble bygget opp rundt Kanazawa-tempelet og idag ser vi rester av geisha-distriktet og samurai-landsbyen. Byen er kjent for lange håndverkstradisjoner med kaga-nui-broderi og kutaniporselen, men spesielt for bladgull-kunst, som det også finnes museum for. Den berømte Kenrokuen Garden er en av landets flotteste hager.

   Kanazawa (F, L, M)
  • Dag 11: Sakata (F, L, M)

   Sakata var en av Japans rikeste byer pga. sin handel med ris, og vi ser fremdeles spor av storhetstiden i historiske bygg og museum. Fjellet Dewa Fuji gir byen en flott kulisse, og det renner en elv gjennom byen hvor man kan ta båtturer. Sakata er også kjent for sin produksjon av sake (risbrennevin), og her finnes mange bryggerier som tilbyr omvisning og smaksprøver.

   Sakata (F, L, M)
  • Dag 12: Akita (F, L, M)

   Akita er et viktig kulturelt senter i Japan, med festivaler og parader året rundt, og et yndet sted for kunstnere av alle slag. Det er mange flotte museer her og en koselig gammel bydel fra samuraitiden. Området her er både naturskjønt og vakkert, ved Japanhavet og med majestiske fjell i bakgrunnen.

   Akita (F, L, M)
  • Dag 13: Aomori (F, L, M

   Aomori er fruktbart og kjent for dyrking frukttrær, spesielt epler og kirsebær. Kirsebærblomstring, eller sakura som det heter på japansk, er en stor begivenhet i landet, og tiltrekker seg både lokale og turister fra hele verden. Det er vanligvis i slutten av mars og i begynnelsen av april, men det varierer rundt om i landet og også pga klimaendringer. Hanami, som betyr 'å se på blomster', er en tradisjonell japansk folkefest hvor familier samles i parker under kirsebærtrærne og hygger seg med piknik.

   Aomori (F, L, M
  • Dag 14: Til sjøs (F, L, M)

   Den siste dagen om bord på MS Diamond Princess, er en sjødag, og det passer godt etter mange travle havnedager, og gir tid til avslapning, og å fordøye alle inntrykkene de siste dager. Slapp av ved det deilige bassenget og nyt å bli vartet opp av hyggelig mannskap! Det er mange spennende aktiviter å være med på, og det holdes forlesninger om steder som blir besøkt.

   Til sjøs (F, L, M)
  • Dag 15: Tokyo - hjemreise

   Skipet ankommer Tokyo, etter frokost blir det utsjekk og transport til flyplassen, for reisen hjem til Norge.

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Tokyo 

  Varighet
  ca. 17 timer*
  Flyselskap
  Turkish Airlines
   

  *Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca.  2 timer.

  Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

  Turen hjem fra Tokyo  - Japan

  Varighet
  ca. 20 timer*
  Flyselskap
  Turkish Airlines

  *Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca. 3 timer

  Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

  Prisen inkluderer:
  • Flyreisen t/r Oslo - Tokyo
  • 2 overnattinger i Tokyo m/frokost
  • Utflukt i Tokyo inkl lunsj
  • 11 netters cruise i valgt lugar inkl. helpensjon
  • Princess Plus drikkepakke (øl, vin, cocktails etc.)
  • Wifi-pakke om bord på skipet
  • Tips til mannskapet
  • Norsk erfaren reiseleder er med fra Norge

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Praktisk informasjon

  PASS OG VISUM
  Norske borgere kan oppholde seg inntil 90 dager visumfritt i Japan. For innreise til Japan kreves det norsk pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet.

  VAKSINASJON OG HELSE
  Alle reisende bør forsikre seg om å ha gyldig og dekkende reiseforsikring. Sjekk med ditt lokale vaksine kontor angående gjeldende vaksineanbefalinger for Japan.

  VALUTA
  Myntenheten i Japan er japanske yen. Valutaen ombord er USD. Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes, både ombord og på land. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

  TIDSFORSKJELL
  Tidsforskjell mellom Norge og Japan er pluss åtte timer.

  Kart

  Kart

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  April 2025

  2/4Oslo GardermoenVårcruise i Japan 15 dagerLedige plasser59 500,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

   Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
   Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
   Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
   Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

   Husk å ha pass i håndbagasjen!

  • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
   Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

  • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

   Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

   I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

  • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

   Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Kan en reise bli kansellert?

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

   Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

  • Antall deltakere på hver reise?

   Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

  • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

   Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
   Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

   Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

   Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

   *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

  • Hvordan er avbestillingsreglene?

   Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

   - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
   - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
   - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

   Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

  • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

   Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

   Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
   Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
   Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

  • Flytider og endringer

   Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

   Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

   Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

  • Hva slags hotell skal vi bo på?

   Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
   På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

   En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

  • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

   Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
   Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

   Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

  • Kan jeg reservere sete på flyet?

   Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

  • Kreves det visum for min reise?

   Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

   Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

   Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

   Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

   Visum for Kina og USA – se respektive land

  • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

   På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

   Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

  • Håndbagasje?

   Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
   For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
   Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
   SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
   Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

   For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

   For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
   https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

  • Spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

  • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

   Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

   WCHR – rullestol til rampe
   WCHS – rullestol til trapp
   WCHC – rullestol til sete

   Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

   Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

   Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
    

  • Bør jeg vaksineres før reisen?

   Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.