Skip to main content
Populær reiseleder

Fotturer i Makarska

Bli med på vakre vandringer ved strandbyen Makarska i Kroatia.

Byen ligger inneklemt mellom havet og de majestetiske Biokovofjellene. Her bor vi på et hyggelig hotell, hvor kun strandpromenaden skiller oss fra havet. Sammen med vår populære reiseleder Christian Eik skal vi nyte varierte vandringer, både ved kysten og i fjellet. Vi lærer om områdets natur, historie og kultur. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi felles middag på vårt hotell.

Vandringene er på 3-5 timer og man bør være vant til å gå i fjellet. Terrenget er stedvis bratt og underlaget består stort sett av grus og stein med innslag av asfalt. Gode vandresko er viktig på denne vandreturen. Turene ligger på nivå 2-3. For mer informasjon om vår nivåinndeling se her.

Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!

Gled deg til
 • 5 varierte vandringer
 • Vandringer på øya Brac
 • Besøk i nasjonalpark
 • Lokal mat og vin

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj /MP = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Split flyplass tidlig formiddag og vår buss kjører oss til Makarska (ca. 1,5 timer). Innsjekk og avslapping. Middag på hotellet om kvelden.

 • DAG 2: Biokovo: Srida Sela – Kotisina – Makarska (F, MP, M)

  Vi spiser en god frokost og møter vår lokale guide på hotellet. Etter en kort introduksjon blir vi kjørt med buss til byen Srida Sela (ca. 250 moh.) hvor vår første vandring starter.

  Turen går delvis gjennom naturparken Biokovos og flere forlatte landsbyer. Vegetasjonen er typisk middelhavsvegetasjon. Matpakkelunsj underveis.

  Det blir også et besøk i grunnleggeren Jure Radics botaniske hage, nær Kotišina, med flere hundre forskjellige arter av lokale planter. Vi fortsetter mot landsbyen Makar, hvor mange av de middelalderske steinhusene har blitt renovert nylig. Herfra begynner vår nedstigning ned til kysten og Makarska. Middag på hotellet.

  Distanse ca. 10 km / +50/-300 m.

  Biokovo: Srida Sela – Kotisina – Makarska (F, MP, M)
 • DAG 3: Øya Brac: Sumartin - Povlja - Makarska (F, L, M)

  Tidlig frokost før vi tar båt til øya Brac (ca. 1,5 t). Vi går i land i den lille fiskelandsbyen Sumartin, som ligger vakkert til i en vik. Her ligger også et kloster som ble bygget av fransiskanermunkene på 1600-tallet, da de rømte fra tyrkerne ut på øyene. Dagens vandring går fra Sumartin. Mange av olivenlundene her er flere hundre år gamle. Vi passerer det kjente steinbruddet i Povlja, og går på små stier kantet av vakre steinmurer med flott utsikt.

  I den pittoreske byen Povlja blir det litt tid til en kaffe og kanskje et besøk i den lokale kirken hvor man kan se fresker fra romertiden. Lunsj på vei tilbake på båten.

  Distanse ca. 7 km / +100/-100 m.

  Øya Brac: Sumartin - Povlja - Makarska (F, L, M)
 • DAG 4: Biokovo: Vosac – Sveti Jure (F, L, M)

  Buss til toppen Sveti Jure på Biokovofjellet. Vi ferdes på den høyest beliggende asfalterte veien i hele Middelhavet, med en spektakulær utsikt over øyene Brac, Hvar, Korcula og halvøya Peljesac. Veien ble bygget under Napoleons tid på begynnelsen av 1800-tallet.

  Vi gjør et kort stopp på utkikkspunktet Ravna Vlaska (1228 moh.) og ca. en time etter start når vi med bussen den høyeste toppen Sveti Jure (1762 moh.). Her tar vi en liten runde før bussen tar oss ned til ca. 1300 moh. hvor dagens vandring starter. Vi begynner med et stigning med ca. 100 høydemeter til toppen Vosac og videre gjennom et interessant kalklandskap. Vi spiser lunsj på en fjellstasjon som tilbyr lokale spesialiteter. Buss tilbake til hotellet, og middag om kvelden.

  Distanse ca. 7 km / +120/-120 m.

  Biokovo: Vosac – Sveti Jure (F, L, M)
 • DAG 5: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til egne aktiviteter. De som ønsker kan bli med reiseleder. Middag på hotellet.

  Fridag (F, M)
 • DAG 6: Lokva Rogoznica – Sveti Vid – Imber – Cecuci – Omis (F, MP, M)

  Buss til byen Lokva Rogoznica (ca. 300 moh.) Vi går langs den gamle romerske handelsveien fra havet til innlandet. Etter ca. 300 høydemeter tar vi en pause ved kirken Sveti Vid med utsikt over havet. Turen fortsetter over et platå til neste høyde og et av områdets vakreste utsiktspunkt – Imber. Her nyter vi vår matpakke, før vi begynner nedstigningen, i begynnelsen ganske så bratt, til byen Cecuci og videre på asfalt til piratredet Omis. Det blir litt fritid her før bussen tar oss tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

  Dagens etappe er turens tøffeste, med kombinasjon av mye oppover og et bratt parti nedover.

  Distanse ca. 10 km / +300 / -600 m.

  Lokva Rogoznica – Sveti Vid – Imber – Cecuci – Omis (F, MP, M)
 • DAG 7: Biokovo: Bast – Veliko Brdo – Vepric (F, L, M)

  Buss til byen Bast (ca. 300 moh.), ved foten av de loddrette fjellveggene til fjellet Sveti Ilija. Vi går på stier langs fjellveggen til byen Zlib. Her blir vi servert piknik-lunsj. Videre til Veliko Brdo og ned til pilegrimsplassen Vepric. Middag på hotellet.

  Distanse ca. 11 km / +50 / -300 m.

  Biokovo: Bast – Veliko Brdo – Vepric (F, L, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Frokost og utsjekk før bussen tar oss til flyplassen i Split for hjemreise.

Slik bor du

HOTEL METEOR ****
Ul. Kralja Petra Krešimira IV 19 
21300 Makarska

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Christian Eik
  Christian Eik
  Christian Eik
  Vår populære vandreguide og reiseleder Christian Eik har en utstrakt erfaring og gjør vandreturer for våre gjester i mange ulike land. Christian er trygg, kunnskapsrik, humørfylt og ivaretagende. Christian sitt motto er: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge kan vi være behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Split flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Split flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Direktefly t/r Oslo – Split
 • 7 netter på Hotel Meteor **** m/frokost
 • 6 middager
 • 5 vandringer inkl. lunsj/piknik
 • Inngang til naturparken Biokovo
 • All transport, utflukter og inngang iht. program
 • Norsk, erfaren reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Tilslutning fra andre byer
 • Tips

  Tillegg for enkeltrom

  kr 3 900,- (begrenset antall)

  Verdt å vite:

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Temperatur og vær

  
   
    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
  Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
  Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
  Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
  Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
  Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  Oktober 2024

  10/10Oslo GardermoenFotturer i Makarska8 dagerLedige plasser19 900,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hva pakker jeg til en vandretur?

   2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


   Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
   Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.