Skip to main content

Islands skatter

Velkommen til Island – sagaøya med en overflod av naturlig skjønnhet og fascinerende kultur. Vi skal på oppdagelsesreise gjennom vulkanske landskap og varme kilder, og får oppleve den unike kombinasjonen av nordisk tradisjon og moderne livsstil.

Å besøke Den blå lagune er et must, og vi starter vårt eventyr på Island her. Vi blir møtt av turkisblått vann, klart som krystall, og den varme dampen fra vannet skaper en magisk tåke som svever over området. Temperaturen i vannet er behagelig varm, og den som ønsker kan ta seg et bad. Vannet er kjent for å ha terapeutiske egenskaper. 

Så til Den gylne sirkel, med nasjonalparken Thingvellir, fossefallet Gullfoss og det geotermiske geysirområdet der den berømte Strokkur, en av de mest aktive geysirene, spruter vann hele 25-30 meter opp i luften flere ganger i timen. 

Det er gjennom maten vi virkelig kommer tett på et lands kultur. Sammen med en lokal guide skal vi på en smakfull byvandring der vi får smake på flere islandske delikatesser og høre gode historier om lokale matskikker. 

Vi bor godt i sjarmerende Reykjavik med sine fargerike hus, rike utvalg av gode restauranter og førsteklasses shoppingmuligheter. I tillegg til et spennende program med vår lokalkjente reiseleder er det satt av godt med tid til egne streiftog.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (ML, M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen til Reykjavik. Vår norske reiseleder møter på flyplassen i Reykjavik og vi får en fasinerende kjøretur med buss gjennom lavalandskapet. På bussen får vi utlevert en lunsjpakke som kan spises underveis.

  Første stopp er ved Den blå lagune. Her kan vi få oss et helsebringende og foryngende (?) bad i lagunen. Lagunen er et utebad som får sitt vann direkte fra geotermiske kilder så dype som 2000 meter, og vannet holder den varme og innbydende temperaturen 36-39 grader året rundt. Her finnes dessuten en innendørs lagune og en geotermisk sauna. Det varme vannet inneholder naturlig aktive ingredienser som velgjørende mineralsalter og grønne alger. Den hvite kiselleiren rengjør og skrubber skånsomt huden og har en vitaliserende effekt, mens de blågrønne algene gir huden næring og gjør den myk. Husk å ha badetøyet lett tilgjengelig i håndbagasjen. Håndkle vil bli utdelt! Vi fortsetter til Reykjavik og sjekker inn på hotellet.

  Felles middag om kvelden på en av de mange gode restaurantene i nærheten.

  Ankomst (ML, M)
 • DAG 2: Den gylne sirkel (F, L)

  Etter frokost blir vi hentet på hotellet. I dag skal vi oppleve Den gylne sirkel; Thingvellir, Gullfoss og Geysir, noen av landets største naturopplevelser. Vi kjøres til nasjonalparken og det historiske stedet Thingvellir. Her stiftet islendingene Allting i året 930, verdens eldste parlament. Vi spaserer gjennom det storslåtte juvet, Almannagjá. Vi kjører videre til det geotermiske geysirområdet. Geysir er et naturfenomen og en enestående opplevelse, vi skal se den berømte Strokkur som er en av de mest aktive geysirene, og som spruter vannet hele 25-30 meter opp i luften. Turen går så videre til Islands vakreste og mest berømte fossefall, Gullfoss, en foss som er et av landets nasjonalsymboler. Fossen har to etapper og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som stuper ned i ravinen. Etter en opplevelsesrik dag kjøres vi tilbake til Reykjavik. Turen varer ca. 8 timer.

  Middag på egen hånd. Spør gjerne reiseleder om restauranttips!

  Den gylne sirkel (F, L)
 • DAG 3: Smakfull byvandring (F, L)

  I dag skal vi ikke bare bli kjent med Reykjavik til fots, vi skal også smake på mange islandske delikatesser under vandringen, og høre gode historier om lokale matskikker. Vi blir vist byens attraksjoner på en ca. tre timers vandring, med mange stopp med smaksprøver på lokal mat. Råtten hai og sauetestikler er ikke på menyen, men heller litt mer moderne islandsk mat – smakfullt blir det i alle fall! Etter turen er resten av dagen på egen hånd, nå har vi blitt kjent og vil kanskje undersøke byen enda litt mer!

  Smakfull byvandring (F, L)
 • DAG 4: På egen hånd (F, M)

  Frokost på hotellet. Denne dagen er satt av til egne streiftog. Spør gjerne reiseleder om tips til spennende ting å gjøre. Felles avskjedsmiddag om kvelden.

  På egen hånd (F, M)
 • DAG 5: Avreise hjem til Norge (F)

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser til flyplassen for flyreisen hjem til Norge. Farvel til Island for denne gang!

Slik bor du

Grandi by Center Hotel ****
I sentrum av Reykjaviks blomstrende, kreative kvartal finner du det stilige, industrielle Grandi-hotellet. Hotellet tilbyr klassisk komfort med en moderne tvist. Hotellet ligger i nærheten av Hallgrímskirkja og  en gamle havnen.

Alle rom har minibar, WiFi, telefon, TV og hårføner.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til  Reykjavik Keflavik flyplass

Varighet
ca 2 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Reykjavik Keflavik flyplass

Varighet
ca 2 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 4 990,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.