Skip to main content
Eksotisk reise

Kenya og Zanzibar - - Ville dyr og vakre strender!

"I had a dream of Africa", sa Karen Blixen i sin biografi om livet i Kenya. Vår afrikanske drømmereise begynner i hovedstaden Nairobi, før turen går til naturskjønne Lake Naivasha som er kjent for blant annet flodhester og et rikt fugleliv. I Masai Mara bor vi i luksustelt på savannen – et perfekt utgangspunkt for spennende safariopplevelser! En passende avslutning på eventyret, for å fordøye alle inntrykk, blir noen dager i sus og dus på vakreste Zanzibar! 

Det er i Kenya man opplever den klassiske afrikanske safarireisen, som står på ønskelisten til mange. Å kjøre i åpne safaribiler i det karakteristiske savannelandskapet med paraplyformede akasietrær og langhalsede giraffer som stikker opp hodene sine, er en opplevelse for livet. 

Turen starter i hovedstaden Nairobi, før den fortsetter gjennom The Great Rift Valley til Lake Naivasha, en ferskvannsinnsjø og den nasjonalparken i Kenya med høyest tetthet av dyr, mest kjent for sitt rike fugleliv og flodhester. Her blir det både båttur på innsjøen og safari til fots! De rosa flamingoene holder seg rundt innsjøen Lake Nakuru, de skal vi også besøke.

I Masai Mara får vi naturen og dyrelivet tett innpå oss når vi bor i telt på savannen. Det blir to safariturer om dagen i åpne biler, og mulighet til å slappe av ved bassenget i campen midt på dagen, når det er varmest og både vi og dyrene må slappe av litt. Masai Mara er det mest kjente viltreservatet i Kenya, det er ikke så stort men har en høy tetthet av dyr, og muligheten for å se de fem store er tilstede. Etter noen fantastiske dager i Kenya, kan det vel ikke være en bedre avslutning på den afrikanske drømmereisen, enn noen late dager på Zanzibars hvite vakre strender! 

På Zanzibar, skal vi bo på nordkysten utenfor den sjarmerende byen Nungwi. Det er lagt opp til et avslappende strandliv her, med alt inkludert på hotellet, det vil si all mat og drikke. Fra stranden kan man dykke og snorkle rundt fantastiske korallrev, se etter delfiner og nyte solnedgangen! Zanzibar kalles krydderøya, og det er mulig å besøke en av de mange krydderfarmene som finnes der og kjøpe med seg hjem duftende vanilje, kanel og muskat. Den gamle byen Stone Town er også verdt et besøk, og det er som å komme til en annen verden når man rusler rundt i byens labyrinter av trange smug og gater, blant sultan palass, moskeer og flotte arabiske hus. 

Etter denne drømmereisen til Afrika, kanskje dere vil si som Ernest Hemingway:
"Alt hva jeg ønsker nå er å komme tilbake til Afrika. Vi hadde enda ikke forlatt det. Men når jeg våknet om natten, ville jeg ligge og lytte, allerede med en hjemlengsel etter Afrika"

Gled deg til
 • Safari i Masai Mara - store sjanser for å se ‘The Big Five’
 • Å bo i luksustelt på savannen
 • Båttur på Lake Naivasha og safari til fots
 • Rosa flamingoer på Lake Nakuru
 • Lunsj i Karen Blixen Gardens
 • Strandliv på flott hotell på Zanzibar med alt inkludert

Slik bor du

 • Tamarind Tree Hotel****

  Tamarind Tree Hotel ligger ikke langt fra flyplassen i Nairobi og har utendørs oppvarmet svømmebasseng, treningssenter og hage. Alle rom har TV, kaffe/te og utsikt mot hage eller basseng, og det finnes en restaurant og bar her.

 • Lake Naivasha Sopa Resort***

  Lake Naivasha Sopa Resort ligger helt nede ved Lake Naivasha. Her bor du midt i den afrikanske naturen, der dyrene ofte kommer for å beite eller drikke vann. Lodgen er bygget med respekt for naturen noe som gir en helt spesiell arkitektur. Bygningene på lodgen er i naturfarget sten, og omringes av en frodig hage. Her finnes det to bassenger, restaurant og bar og et fellesområde med TV og wifi. Det er også en liten souvenirbutikk, et treningssenter og tennisbane. Rommene ligger i separate hytter med to store rom i hver hytte. Alle har eget baderom, store panoramavinduer, TV, minibar, kaffe og te fasiliteter, safe og veranda, hvor man kan nyte den vakre utsikten.

 • Loyk Mara Camp****

  Loyk Mara Camp ligger midt i den afrikanske bushen og gir en følelse av fred og ro, og her kan man virkelig uforstyrret fornemme atmosfæren på den afrikanske savannen. Loyk Mara Camp ligger ved bredden av Ntiakitiak elven på et privat område, ved grensen til Olare Motorogi Conservancy og Masai Mara National Reserve. Campen har alle nødvendige fasiliteter og rommene er i behagelige ‘telt’. Dette er en liten lodge men det finnes restaurant, bar og basseng her.

 • Royal Zanzibar Beach Resort****

  Dette lekre hotellet er bygget i afrikansk stil, og ligger på nordkysten av øya, ved byen Nungwi, på en flott hvit sandstrand med korallrev. Det ble total renovert i 2019. Hotellet har en nydelig tropisk hage med 4 utendørsbassenger. Alle rommene har stor balkong og seng med myggnetting. Badet har badekar, dusj og badeprodukter. De 2 restaurantene serverer et utvalg av retter, alt fra internasjonal frokost på Spices, til fersk, lokal sjømat på Samaki. Coco Bar tilbyr småretter og drikke i løpet av dagen. Her finnes både treningssenter og spa, og det tilbys en rekke aktiviteter.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag / FM = Flymat

 • DAG 1: Avreise fra Oslo (FM)

  Avreise fra Oslo Gardermoen om ettermiddagen med Qatar Airways, til Nairobi, med mellomlanding i Doha. Nattflyvning videre. Mat og drikke om bord er inkludert.

 • DAG 2: Ankomst Nairobi (F, M)

  Det blir en tidlig ankomst til Nairobi, hvor vi blir møtt og kjørt til hotellet. Byen ligger rett sør for ekvator og har et deilig klima året rundt, den kalles ofte for ‘the City in the Sun’. Nairobi er en forholdsvis ung by, men den har likevel en interessant historie med innflytelse fra oppdagere, kolonister, misjonærer og handelsmenn som alle har satt sitt preg på byen – og som i dag også er et finanssentrum for mange selskap fra det afrikanske kontinentet. Hotellet har et deilig basseng, hvor man kan slappe av etter den lange reisen. Om kvelden blir det velkomstmiddag på en velkjent restaurant i Nairobi, Carnivore.

 • DAG 3: Nairobi – Lake Naivasha (F, L, M)

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet i Nairobi, for å reise videre til Lake Naivasha, som ligger en to timers kjøretur nord for Nairobi. Innsjøen er en del av Great Rift Valley, som vi skal kjøre gjennom. Ved lunsjtid kommer vi frem til Lake Naivasha Sopa Resort, og kan slappe av litt her før det blir en båttur på sjøen, ut til øya Crescent Island hvor det blir safari til fots. Reservatet her på øya har et veldig rikt dyreliv, blant annet vannbøfler, zebraer, gaseller og gnuer. Å vandre rundt her i solnedgangen og se på dyrene som trekker til vannhullene – dette er Afrika!

  Nairobi – Lake Naivasha (F, L, M)
 • DAG 4: Lake Nakuru (F, L, M)

  En halvannen times kjøring fra Lake Naivasha ligger den kanskje enda mer kjente innsjøen Lake Nakuru. Vi er fremdeles i The Great Rift Valley, og sjøen ligger faktisk på 1750 m.o.h. Her bor det over en millioner av rosa flamingoer, men på grunn av høy vannstand har mange forlatt området de siste årene. Den veldig sky leoparden holder også til her, men den er sjelden å se. Både hvite og sorte neshorn kan man få se her. Det blir en safari tur rundt i reservatet og lunsjen i dag blir på Lake Nakuru Sopa Lodge.

  Lake Nakuru (F, L, M)
 • DAG 5: Lake Naivasha – Masai Mara (F, L, M)

  Etter frokost går ferden videre til Masai Mara, igjen gjennom The Great Rift Valley, og vi kommer frem i tide til lunsj på Loyk Luxury Mara Camp, etter at vi har sjekket inn i ‘teltene’ våre. Nyt atmosfæren og opplevelsen av å bo midt i bushen, som likevel er komfortabelt, til og med basseng finnes det i campen. Slapp av her før det er tid for ettermiddags safari. Masai Mara er reservatet som er kjent for de store kattedyrene, blant annet løver, geparder og leoparder. Landskapet er akkurat slik vi ser for oss Afrika, åpne savanner med frodige, grønne sletter og paraplyformende akasietrær. Det høyreiste og spretne Masai folket har holdt til her i generasjoner, og selv om de blir omtalt som krigerske er de vennlige mot turister og viser gjerne frem sine landsbyer.

  Lake Naivasha – Masai Mara (F, L, M)
 • DAG 6 og 7: Masai Mara (F, L, M)

  En typisk dag på safari starter tidlig, gjerne ved fem tiden, med litt varmt å drikke, før vi setter oss i åpne safaribiler. Sjåførene er kunnskapsrike og er også våre guider, og vil fortelle om alt vi ser underveis og de vet hvor dyrene befinner seg. Dyrene er mest aktive om morgenen og tidlig kveld, så det er da vi drar ut for å se etter dem. Det kan være litt kjølig på morgenkvisten og det finnes tepper i bilen, men litt varmt tøy er bra å ha med. Lyset er fantastisk når solen står opp over savannen, ha kameraet klart og vær på utkikk etter ‘the Big Five’ - elefanter, neshorn, bøffel, løve og leopard – alle finnes i Masai Mara. Når solen begynner å steke både på folk og dyr, drar vi tilbake til campen for en skikkelig god frokost og noen avslappende timer, før kveldsturen ut i bushen. Nå er stemningen og lyset annerledes, og å stå på savannen og se på solnedgangen, med en ‘sundowner’, det vil si noe godt å drikke, kan nesten ikke beskrives, det må oppleves! Om kvelden spiser man god mat sammen på campen og deler opplevelser. Og så gjør man det samme dagen etter – og det blir likevel en helt annen opplevelse, for man kjører i andre områder og ser sikkert andre dyr!

  Masai Mara (F, L, M)
 • DAG 8: Masai Mara - Zanzibar (F, L, M)

  Etter noen herlige og innholdsrike dager på safari i Kenya, så vil det passe helt fint med noen avslappende dager på Zanzibars vakre, hvite strender. Det blir en tidlig start denne dagen også, for vi skal få med oss en morgen safari før vi sjekker ut og kjører til Nairobi. Det blir et stopp underveis for å strekke på bena. Lunsj i dag blir i Karen Blixen Coffee Gardens, før vi fortsetter til flyplassen og tar kveldsflyet til Zanzibar. Det blir en sen middag denne kvelden.

  Masai Mara - Zanzibar (F, L, M)
 • DAG 9-12: Zanzibar (F, L, M)

  Krydderøya Zanzibar er en tropisk paradisøy i Det indiske hav og tilhører Tanzania. Her er tempoet behagelig og avslappet. Øya er ikke så stor men det er likevel mye å oppleve. Man kan dykke og snorkle, se etter delfiner og gjøre yoga på stranden. Eller dra på krydderutflukt til en av øyas mange krydderplantasjer, kanskje blir det med suvenirer hjem i form av duftende vanilje, kanel og muskat. Et besøk i den gamle byen Stone Town er som å komme til en annen verden. Å rusle rundt blant sultanpalass og vakre tredører med utskjæringer og kanskje besøke kryddermarkedet, gir fargerike minner for livet.
  Det er ikke noe felles program disse dagene på Zanzibar, her kan alle gjøre det de har lyst til, kanskje bare nyte hotellet og fasilitetene, slappe av på stranda eller ved bassenget. Alle måltider er inkludert og alle drikkevarer (inkludert vin, øl etc).

  Zanzibar (F, L, M)
 • DAG 13: Avreise fra Zanzibar til Norge

  Det blir sen utsjekk denne dagen, før transport til flyplassen, og nattflygning hjem til Norge via Doha i Qatar.

 • DAG 14: Hjemkost

  Ankomst Norge

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Nairobi flyplass

Varighet
ca. 14 timer*
Flyselskap
Qatar Airways
 

*Inkluderer mellomlanding i Doha på ca.  2 timer.

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Zanzibar flyplass

Varighet
ca. 15,5 timer*
Flyselskap
Qatar Airways

*Inkluderer mellomlanding i Doha på ca. 3 timer.

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 7.900 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Visum

Begge land krever visum ved innreise, det koster USD 51 pr visum, og disse kan man søke om og kjøpe online:

Kenya: https://evisa.go.ke/single-entry-visa.html 

Det er KUN denne nettsiden som skal brukes - dette er den offisielle.

Før du begynner å søke, sørg for å ha følgende klart (i .pdf, .jpeg eller .doc format ) som må lastes opp før du betaler USD 51 med kort:

 • Kopi av førstesiden av passet ditt
 • Et fargebilde av deg tatt mot hvit bakgrunn
 • Reiseruten som blir tilsendt fra Aller travel

 

Tanzania: http://eservices.immigration.go.tz/visa/

Det er KUN denne nettsiden som skal brukes - dette er den offisielle.

Du må laste opp:

 • Kopi av førstesiden av passet ditt
 • Et fargebilde av deg tatt mot hvit bakgrunn
 • Reiseruten som blir tilsendt fra Aller travel

Se også nettsiden deres med forklaringer om hvor lang tid det tar med visum til Tanzania og annet nyttig: her

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. 

Vaksine

Vaksine på reise

Gulfebervaksine er påkrevet ved innreise til Zanzibar om en kommer fra andre land i Øst Afrika, som Kenya. 

Man må ta kontakt med nærmeste vaksine kontor for å få oppdaterte anbefalinger for vaksine krav i Kenya og Tanzania. Dette er eget ansvar. Vi henviser alltid til autorisert helsepersonell, som vaksineklinikk og henvisning fra fastlege. De er oppdatert på hva som gjelder til en hver tid verden over.

 

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.