Skip to main content
Eksotisk reise

Kenya og Zanzibar - - Ville dyr og vakre strender!

"I had a dream of Africa", sa Karen Blixen i sin biografi om livet i Kenya. Vår afrikanske drømmereise begynner i hovedstaden Nairobi, før turen går til naturskjønne Lake Naivasha som er kjent for blant annet flodhester og et rikt fugleliv. I Masai Mara bor vi i luksustelt på savannen – et perfekt utgangspunkt for spennende safariopplevelser! En passende avslutning på eventyret, for å fordøye alle inntrykk, blir noen dager i sus og dus på vakreste Zanzibar! 

Det er i Kenya man opplever den klassiske afrikanske safarireisen, som står på ønskelisten til mange. Å kjøre i åpne safaribiler i det karakteristiske savannelandskapet med paraplyformede akasietrær og langhalsede giraffer som stikker opp hodene sine, er en opplevelse for livet. 

Turen starter i hovedstaden Nairobi, før den fortsetter gjennom The Great Rift Valley til Lake Naivasha, en ferskvannsinnsjø og den nasjonalparken i Kenya med høyest tetthet av dyr, mest kjent for sitt rike fugleliv og flodhester. Her blir det både båttur på innsjøen og safari til fots! De rosa flamingoene holder seg rundt innsjøen Lake Nakuru, de skal vi også besøke.

I Masai Mara får vi naturen og dyrelivet tett innpå oss når vi bor i telt på savannen. Det blir to safariturer om dagen i åpne biler, og mulighet til å slappe av ved bassenget i campen midt på dagen, når det er varmest og både vi og dyrene må slappe av litt. Masai Mara er det mest kjente viltreservatet i Kenya, det er ikke så stort men har en høy tetthet av dyr, og muligheten for å se de fem store er tilstede. Etter noen fantastiske dager i Kenya, kan det vel ikke være en bedre avslutning på den afrikanske drømmereisen, enn noen late dager på Zanzibars hvite vakre strender! 

På Zanzibar, skal vi bo på nordkysten utenfor den sjarmerende byen Nungwi. Det er lagt opp til et avslappende strandliv her, med alt inkludert på hotellet, det vil si all mat og drikke. Fra stranden kan man dykke og snorkle rundt fantastiske korallrev, se etter delfiner og nyte solnedgangen! Zanzibar kalles krydderøya, og det er mulig å besøke en av de mange krydderfarmene som finnes der og kjøpe med seg hjem duftende vanilje, kanel og muskat. Den gamle byen Stone Town er også verdt et besøk, og det er som å komme til en annen verden når man rusler rundt i byens labyrinter av trange smug og gater, blant sultan palass, moskeer og flotte arabiske hus. 

Etter denne drømmereisen til Afrika, kanskje dere vil si som Ernest Hemingway:
"Alt hva jeg ønsker nå er å komme tilbake til Afrika. Vi hadde enda ikke forlatt det. Men når jeg våknet om natten, ville jeg ligge og lytte, allerede med en hjemlengsel etter Afrika"

Gled deg til
 • Safari i Masai Mara - store sjanser for å se ‘The Big Five’
 • Å bo i luksustelt på savannen
 • Båttur på Lake Naivasha og safari til fots
 • Rosa flamingoer på Lake Nakuru
 • Lunsj i Karen Blixen Gardens
 • Strandliv på flott hotell på Zanzibar med alt inkludert

Slik bor du

 • Tamarind Tree Hotel****

  Tamarind Tree Hotel ligger ikke langt fra flyplassen i Nairobi og har utendørs oppvarmet svømmebasseng, treningssenter og hage. Alle rom har TV, kaffe/te og utsikt mot hage eller basseng, og det finnes en restaurant og bar her.

 • Lake Naivasha Sopa Resort***

  Lake Naivasha Sopa Resort ligger helt nede ved Lake Naivasha. Her bor du midt i den afrikanske naturen, der dyrene ofte kommer for å beite eller drikke vann. Lodgen er bygget med respekt for naturen noe som gir en helt spesiell arkitektur. Bygningene på lodgen er i naturfarget sten, og omringes av en frodig hage. Her finnes det to bassenger, restaurant og bar og et fellesområde med TV og wifi. Det er også en liten souvenirbutikk, et treningssenter og tennisbane. Rommene ligger i separate hytter med to store rom i hver hytte. Alle har eget baderom, store panoramavinduer, TV, minibar, kaffe og te fasiliteter, safe og veranda, hvor man kan nyte den vakre utsikten.

 • Loyk Mara Camp****

  Loyk Mara Camp ligger midt i den afrikanske bushen og gir en følelse av fred og ro, og her kan man virkelig uforstyrret fornemme atmosfæren på den afrikanske savannen. Loyk Mara Camp ligger ved bredden av Ntiakitiak elven på et privat område, ved grensen til Olare Motorogi Conservancy og Masai Mara National Reserve. Campen har alle nødvendige fasiliteter og rommene er i behagelige ‘telt’. Dette er en liten lodge men det finnes restaurant, bar og basseng her.

 • Royal Zanzibar Beach Resort****

  Dette lekre hotellet er bygget i afrikansk stil, og ligger på nordkysten av øya, ved byen Nungwi, på en flott hvit sandstrand med korallrev. Det ble total renovert i 2019. Hotellet har en nydelig tropisk hage med 4 utendørsbassenger. Alle rommene har stor balkong og seng med myggnetting. Badet har badekar, dusj og badeprodukter. De 2 restaurantene serverer et utvalg av retter, alt fra internasjonal frokost på Spices, til fersk, lokal sjømat på Samaki. Coco Bar tilbyr småretter og drikke i løpet av dagen. Her finnes både treningssenter og spa, og det tilbys en rekke aktiviteter.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag / FM = Flymat

 • DAG 1: Avreise fra Oslo (FM)

  Avreise fra Oslo Gardermoen om ettermiddagen med Qatar Airways, til Nairobi, med mellomlanding i Doha. Nattflyvning videre. Mat og drikke om bord er inkludert.

 • DAG 2: Ankomst Nairobi (F, M)

  Det blir en tidlig ankomst til Nairobi, hvor vi blir møtt og kjørt til hotellet. Byen ligger rett sør for ekvator og har et deilig klima året rundt, den kalles ofte for ‘the City in the Sun’. Nairobi er en forholdsvis ung by, men den har likevel en interessant historie med innflytelse fra oppdagere, kolonister, misjonærer og handelsmenn som alle har satt sitt preg på byen – og som i dag også er et finanssentrum for mange selskap fra det afrikanske kontinentet. Hotellet har et deilig basseng, hvor man kan slappe av etter den lange reisen. Om kvelden blir det velkomstmiddag på en velkjent restaurant i Nairobi, Carnivore.

 • DAG 3: Nairobi – Lake Naivasha (F, L, M)

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet i Nairobi, for å reise videre til Lake Naivasha, som ligger en to timers kjøretur nord for Nairobi. Innsjøen er en del av Great Rift Valley, som vi skal kjøre gjennom. Ved lunsjtid kommer vi frem til Lake Naivasha Sopa Resort, og kan slappe av litt her før det blir en båttur på sjøen, ut til øya Crescent Island hvor det blir safari til fots. Reservatet her på øya har et veldig rikt dyreliv, blant annet vannbøfler, zebraer, gaseller og gnuer. Å vandre rundt her i solnedgangen og se på dyrene som trekker til vannhullene – dette er Afrika!

  Nairobi – Lake Naivasha (F, L, M)
 • DAG 4: Lake Nakuru (F, L, M)

  En halvannen times kjøring fra Lake Naivasha ligger den kanskje enda mer kjente innsjøen Lake Nakuru. Vi er fremdeles i The Great Rift Valley, og sjøen ligger faktisk på 1750 m.o.h. Her bor det over en millioner av rosa flamingoer, men på grunn av høy vannstand har mange forlatt området de siste årene. Den veldig sky leoparden holder også til her, men den er sjelden å se. Både hvite og sorte neshorn kan man få se her. Det blir en safari tur rundt i reservatet og lunsjen i dag blir på Lake Nakuru Sopa Lodge.

  Lake Nakuru (F, L, M)
 • DAG 5: Lake Naivasha – Masai Mara (F, L, M)

  Etter frokost går ferden videre til Masai Mara, igjen gjennom The Great Rift Valley, og vi kommer frem i tide til lunsj på Loyk Luxury Mara Camp, etter at vi har sjekket inn i ‘teltene’ våre. Nyt atmosfæren og opplevelsen av å bo midt i bushen, som likevel er komfortabelt, til og med basseng finnes det i campen. Slapp av her før det er tid for ettermiddags safari. Masai Mara er reservatet som er kjent for de store kattedyrene, blant annet løver, geparder og leoparder. Landskapet er akkurat slik vi ser for oss Afrika, åpne savanner med frodige, grønne sletter og paraplyformende akasietrær. Det høyreiste og spretne Masai folket har holdt til her i generasjoner, og selv om de blir omtalt som krigerske er de vennlige mot turister og viser gjerne frem sine landsbyer.

  Lake Naivasha – Masai Mara (F, L, M)
 • DAG 6 og 7: Masai Mara (F, L, M)

  En typisk dag på safari starter tidlig, gjerne ved fem tiden, med litt varmt å drikke, før vi setter oss i åpne safaribiler. Sjåførene er kunnskapsrike og er også våre guider, og vil fortelle om alt vi ser underveis og de vet hvor dyrene befinner seg. Dyrene er mest aktive om morgenen og tidlig kveld, så det er da vi drar ut for å se etter dem. Det kan være litt kjølig på morgenkvisten og det finnes tepper i bilen, men litt varmt tøy er bra å ha med. Lyset er fantastisk når solen står opp over savannen, ha kameraet klart og vær på utkikk etter ‘the Big Five’ - elefanter, neshorn, bøffel, løve og leopard – alle finnes i Masai Mara. Når solen begynner å steke både på folk og dyr, drar vi tilbake til campen for en skikkelig god frokost og noen avslappende timer, før kveldsturen ut i bushen. Nå er stemningen og lyset annerledes, og å stå på savannen og se på solnedgangen, med en ‘sundowner’, det vil si noe godt å drikke, kan nesten ikke beskrives, det må oppleves! Om kvelden spiser man god mat sammen på campen og deler opplevelser. Og så gjør man det samme dagen etter – og det blir likevel en helt annen opplevelse, for man kjører i andre områder og ser sikkert andre dyr!

  Masai Mara (F, L, M)
 • DAG 8: Masai Mara - Zanzibar (F, L, M)

  Etter noen herlige og innholdsrike dager på safari i Kenya, så vil det passe helt fint med noen avslappende dager på Zanzibars vakre, hvite strender. Det blir en tidlig start denne dagen også, for vi skal få med oss en morgen safari før vi sjekker ut og kjører til Nairobi. Det blir et stopp underveis for å strekke på bena. Lunsj i dag blir i Karen Blixen Coffee Gardens, før vi fortsetter til flyplassen og tar kveldsflyet til Zanzibar. Det blir en sen middag denne kvelden.

  Masai Mara - Zanzibar (F, L, M)
 • DAG 9-12: Zanzibar (F, L, M)

  Krydderøya Zanzibar er en tropisk paradisøy i Det indiske hav og tilhører Tanzania. Her er tempoet behagelig og avslappet. Øya er ikke så stor men det er likevel mye å oppleve. Man kan dykke og snorkle, se etter delfiner og gjøre yoga på stranden. Eller dra på krydderutflukt til en av øyas mange krydderplantasjer, kanskje blir det med suvenirer hjem i form av duftende vanilje, kanel og muskat. Et besøk i den gamle byen Stone Town er som å komme til en annen verden. Å rusle rundt blant sultanpalass og vakre tredører med utskjæringer og kanskje besøke kryddermarkedet, gir fargerike minner for livet.
  Det er ikke noe felles program disse dagene på Zanzibar, her kan alle gjøre det de har lyst til, kanskje bare nyte hotellet og fasilitetene, slappe av på stranda eller ved bassenget. Alle måltider er inkludert og alle drikkevarer (inkludert vin, øl etc).

  Zanzibar (F, L, M)
 • DAG 13: Avreise fra Zanzibar til Norge

  Det blir sen utsjekk denne dagen, før transport til flyplassen, og nattflygning hjem til Norge via Doha i Qatar.

 • DAG 14: Hjemkost

  Ankomst Norge

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Nairobi flyplass

Varighet
ca. 14 timer*
Flyselskap
Qatar Airways
 

*Inkluderer mellomlanding i Doha på ca.  2 timer.

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Zanzibar flyplass

Varighet
ca. 15,5 timer*
Flyselskap
Qatar Airways

*Inkluderer mellomlanding i Doha på ca. 3 timer.

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 7.900 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Visum

Begge land krever visum ved innreise, det koster USD 51 pr visum, og disse kan man søke om og kjøpe online:

Kenya: https://evisa.go.ke/single-entry-visa.html 

Det er KUN denne nettsiden som skal brukes - dette er den offisielle.

Før du begynner å søke, sørg for å ha følgende klart (i .pdf, .jpeg eller .doc format ) som må lastes opp før du betaler USD 51 med kort:

 • Kopi av førstesiden av passet ditt
 • Et fargebilde av deg tatt mot hvit bakgrunn
 • Reiseruten som blir tilsendt fra Aller travel

 

Tanzania: http://eservices.immigration.go.tz/visa/

Det er KUN denne nettsiden som skal brukes - dette er den offisielle.

Du må laste opp:

 • Kopi av førstesiden av passet ditt
 • Et fargebilde av deg tatt mot hvit bakgrunn
 • Reiseruten som blir tilsendt fra Aller travel

Se også nettsiden deres med forklaringer om hvor lang tid det tar med visum til Tanzania og annet nyttig: her

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. 

Vaksine

Vaksine på reise

Gulfebervaksine er påkrevet ved innreise til Zanzibar om en kommer fra andre land i Øst Afrika, som Kenya. 

Man må ta kontakt med nærmeste vaksine kontor for å få oppdaterte anbefalinger for vaksine krav i Kenya og Tanzania. Dette er eget ansvar. Vi henviser alltid til autorisert helsepersonell, som vaksineklinikk og henvisning fra fastlege. De er oppdatert på hva som gjelder til en hver tid verden over.