Skip to main content
Eksotisk reise

Kenya - safari og stand - - safari, savanner og hvite strender

Opplev Kenya og mektig safari i det som blir kalt «Afrikas juvel», Masai Mara dyrereservat. Få den gripende nærkontakten med det utrolige dyrelivet og den storslåtte naturen.

Denne fantastiske reisen tar deg med til det aller beste av Kenya: safari, kultur og hvite, langstrakte strender. Vår dyktige reiseleder Siv Stundal er med hele veien fra Norge. 

Det blir mange safariopplevelser, hvor vi er trygt ledet av erfarne guider for å se mangfoldet av dyrelivet i Masai Mara. Du kan forvente å se majestetiske løver som vandrer fritt på gresslettene, elegante sjiraffer som beiter på akasietrærne og elefanter som vandrer langs elvebredden. Vi speider etter de store flokkene av gnuer eller sebraer som flytter på seg, en opplevelse som kan ta pusten fra deg.

"I had a dream of Africa", sa Karen Blixen i sin biografi om livet i Kenya.

Alt er som tatt ut av filmen «Mitt Afrika» og den legendariske, danske forfatteren Karen Blixens liv. Vi tar også turen innom det ikoniske Karen Blixen-museet som huser minner fra hennes tid på den afrikanske farmen. Her vil vi dykke ned i hennes fascinerende historie og beundre hagen som en gang inspirerte henne til å skrive tidløse bøker.

Gled deg til å å bli møtt velkommen av en Masaistamme og deres ikoniske hoppedans i vår safarileir. På Loyks Mara Camp bor vi i store telt som er koselig innredet og har egen veranda med utsikt over det utrolige landskapet og dyrelivet. Ettermiddagene i safaricampen er late og rolige. Du kan nyte hagen, bassenget og lytte til fuglelivet. Gled deg til den magiske opplevelsen av en solnedgangsdrink med savannen som bakteppe og nydelige grill-middager under den afrikanske stjernehimmelen.

Så skal vi tilbringe noen dager i paradisiske Diani Beach, som er en av Kenyas berømte og vakreste strender. Den ligger ved Det indiske hav, sør for Mombasa, og strekker seg over ti kilometer med myk, hvit sand og turkist vann. Diani Beach er kjent for sin idylliske skjønnhet og rolige atmosfære.

Denne reisen blir en perfekt kombinasjon av safari- og strandferie i mektige Afrika!

Etter denne drømmereisen til Afrika, kanskje dere vil si som Ernest Hemingway: "Alt hva jeg ønsker nå er å komme tilbake til Afrika. Vi hadde enda ikke forlatt det. Men når jeg våknet om natten, ville jeg ligge og lytte, allerede med en hjemlengsel etter Afrika"

Gled deg til
 • Bo og se dyrelivet i Masai Mara
 • Møte med Masai-folket
 • Solnedgangen over savannen
 • Paradisiske strender
 • Store sjanser for å se "The big Five"
 • Det ikoniske Karen Blixen-museet

Slik bor du

 • Tamarind Tree Hotel (2 netter)

  Tamarind Tree Hotel er et godt hotell bare 15min fra flyplassen i Nairobi og ligger ved nasjonalparken og fint utgangspunkt for våre utflukter her. Hotellet har restaurant, bar og cafe. Alle rom har TV, hårtørker og safe

 • Loyk Mara Camp (3 netter)

  Loyk Mara Camp er et eksklusivt safarileir som ligger i det verdensberømte Masai Mara-reservatet i Kenya. Leiren tilbyr en førsteklasses og intim safariopplevelse midt i den spektakulære afrikanske savannen. Leiren består av store telt, innredet med komfortable senger med myggnetting, safe, eget bad og en privat veranda som gir en fantastisk utsikt over det utrolige landskapet og dyrelivet. Maten på leiren er tilberedt av dyktige kokker, og gjestene kan nyte deilige måltider under den afrikanske stjernehimmelen eller i spisestuen.

 • Swahili Beach Resort (3 netter)

  Swahili Beach Resort ligger ved Diani Beach på sørkysten av Kenya, ved Det indiske hav. Resortet er kjent for sin blendende arkitektur, inspirert av swahili-kulturen. Hotellet har en egen frodige tropiske hage og private hvite sandstrender. Resortet har flere bassenger, inkludert et hovedbasseng med en fantastisk utsikt over havet. I tillegg er det et spa- og velværesenter som tilbyr avslappende behandlinger og massasje. For de eventyrlystne er det også et bredt utvalg av vannsportaktiviteter tilgjengelig, som snorkling, dykking, kajakkpadling og vindsurfing. Det er flere restauranter og barer som tilbyr et utvalg av gourmetmat, inkludert internasjonale retter og autentiske swahili-retter.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag / FM = Flymat

 • DAG 1: Avreise Norge (FM)

  Avreise fra Norge. Reiseleder møter gruppen på Gardermoen og vi reiser sammen med flybytte kun i Addis Abeba før ankomst Nairobi. Flymat serveres om bord.

 • DAG 2: Ankomst Nairobi - Karen Blixen-museet (FM, L)

  Vi ankommer Jomo Kenyatta internasjonale lufthavn i Nairobi på formiddagen, og reiser samlet til vårt hotell for innsjekk. Det er bare en time i tidsforskjell mellom Norge og Kenya.

  Først på programmet er en hyggelig lunsj på Karen Blixen Coffee Gardens, etterfulgt et besøk på Karen Blixen-museet.

  Etter en lang reise er det godt å bare slappe av på denne første kvelden i Kenya.

  Ankomst Nairobi - Karen Blixen-museet (FM, L)
 • DAG 3: Elefantbarnehjem og sjiraffpark (F, M)

  I dag skal vi besøke elefantbarnehjemmet «Daphne Sheldrick Elephant Orphanage» som ligger i utkanten av Nairobi. Her møter vi dyrene som har blitt forlatt av sine foreldre av ulike årsaker, men som blir tatt hånd om her. Det er en interessant utflukt, teamet som driver barnehjemmet, steller og håndterer dyrene, svarer gjerne på spørsmål gjestene måtte stille.

  Vi besøker også et natursenter som er drevet av African Fund for Endangered Wildlife. Her kan vi komme ansikt til ansikt med de 18 fot høye Rothschild-sjiraffene ved hjelp av den forhøyede gangbroen. Lunsj på en lokal restaurant (ikke inkludert).

  Om kvelden møtes vi på Carnivore Restaurant for en flott introduksjon til Kenyas mattradisjoner og en hyggelig velkomstmiddag.

  Elefantbarnehjem og sjiraffpark (F, M)
 • DAG 4: Avreise Masai Mara, kveldssafari (F, L, M)

  Etter en tidlig frokost drar vi til Masai Mara National Game Reserve - turens høydepunkt. På veien gjør vi blant annet et stopp ved utsiktspunktet Great Rift Valley for å ta bilder før vi fortsetter kjøreturen gjennom dalen. Bussturen tar ca. 6 timer inkludert stopp.

  Vi ankommer leiren Loyks Mara for sen lunsj. Her skal vi tilbringe de neste dagene i ro og mak og virkelig få oppleve safari i Afrika. Vi skal allerede denne første kvelden på en Game drive. Det blir et magisk øyeblikk å ta en kveldsdrink i solnedgangen med den utrolige naturen som bakteppe.

  Tilbake i campen blir det middag og overnatting.

  Avreise Masai Mara, kveldssafari (F, L, M)
 • DAG 5 - 6: Masai Mara safariopplevelser (F, L, M)

  Vi har to dager til med mulighet for å se dyreliv i Masai Mara-reservatet, også kjent som "juvelen i Afrika", et sted med noen av de største og mest spektakulære dyrevandringene i verden. Reservatet er bebodd av mange av Afrikas ville dyr, inkludert løve, gepard, elefant, leopard, svart neshorn og flodhest. Det er også over 500 fastboende fuglearter i parken, inkludert struts, lerker og solfugler samt den nydelige syrinbrynte rullen.

  Masai Mara safariopplevelser (F, L, M)
 • DAG 7: Morgensafari og avreise til Ukunda (F, L, M)

  Tidlig morgensafari i dag. Husk at hver Game drive er forskjellig, og turene blir skreddersydd gruppens preferanser. Vår sjåførguide kan alltid stoppe i en time eller så hvis vi kommer over en løvinne på jakt. Vi vil deretter kjøre tilbake til leiren for frokost. Det blir tidlig lunsj før vi skal til flystripen Ol Kiombo for ettermiddagsflyet til Ukunda og vår strandresort ved Diani. Vi skal bo de neste nettene på flotte Swahili Beach Resort.

  Morgensafari og avreise til Ukunda (F, L, M)
 • DAG 8 - 9: Strandliv på Swahili Beach Resort (F, L)

  Frokost og lunsj på hotellet er inkludert. Du kan tilbringe disse dagene rolig på resortet, som kjennes ut som et paradis. Her kan du nyte solen, svømme i det klare vannet og slappe av på solsenger langs stranden. Muligheter for valgfrie Mombasa-utflukter og vannsportaktiviteter tilgjengelig mot ekstra kostnad.

  Strandliv på Swahili Beach Resort (F, L)
 • DAG 10: Dagen fri, avreise om kvelden fra Mombasa (F, L)

  Frokost på hotellet. Formiddagen til fri disposisjon. Vi spiser en felles avskjedslunsj før avreise på ettermiddagen til flyplassen. Vår reise går fra Mombasa med kun ett flybytte i Addis Abeba før ankomst Norge. Vi får servert mat om bord.

  Dagen fri, avreise om kvelden fra Mombasa (F, L)
 • DAG 11: Ankomst Norge (FM)

  Mat blir servert på flyet. Vi ankommer Oslo Gardermoen tidlig formiddag.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo Gardermoen.
 • Vektbegrensning er på 1 bagasje av maks 23kg per person på turen (pga innenlandsflyet Kenya).
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Nairobi flyplass

Varighet: ca. 14 timer*
Flyselskap
Ethiopian Airlines
 

*Inkluderer mellomlanding i Stocholm og flybytte i Addis Ababa.

Turen hjem fra Mombasa flyplass

Varighet
ca. 15 timer*
Flyselskap
Ethiopian Airlines

*Inkluderer flybytte i Addis Ababa og mellomlanding i Stocholm. 

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 5.890 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Viktig informasjon

Vasine
Kenyanske myndigheter krever gyldig gulfebervaksine, men det er ikke krav om malariavaksine. Vi anbefaler alle å kontakte autorisert helsepersonell, som vaksineklinikk eller fastlege for å påse at man får de oppdatert informasjon om anbefalte vaksiner for å reise til Kenya. Det er alles eget ansvar å sørge for å ha det som kreves av vaksiner.


Visum
Kenya krever visum ved innreise for norske borgere, det koster USD 51 pr visum, og disse kan man søke om og kjøpe online ca to månder før avreise:

https://evisa.go.ke/single-entry-visa.html 

Det er KUN denne nettsiden som skal brukes - dette er den offisielle.

Før du begynner å søke, sørg for å ha følgende klart (i .pdf, .jpeg eller .doc format ) som må lastes opp før du betaler USD 51 med kort:
- Kopi av førstesiden av passet ditt
- Et fargebilde av deg tatt mot hvit bakgrunn
- Ordrebekreftelsen som blir tilsendt fra Aller travel

Passet dit må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. 

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.