Skip to main content

Opatija - Kroatias riviera

Har du lyst til å bli med til rivieraen i Kroatia? Den vakre byen Opatija kan by på deilige sommertemperaturer, storslagen, historisk arkitektur og helsebringende kurbadtradisjoner. Bedre kan det nesten ikke bli!

Svært mange kommer til Opatija på grunn av det behagelige klimaet og helse- og velværebehandlingene byen er kjent for. Mellom byen og vannet snor det seg en vakker strandpromenade, som byr på flotte turmuligheter forbi noen av de storslagne, historiske bygningene som finnes her. At Opatija har så mye vakker arkitektur skyldes at byen var yndet feriested for adelen på tidlig 1900-tallet.

Vi bor i den historiske delen av Opatija, på ærverdige Remisens Premium Grand Hotel Palace. Dette er et 4-stjerners hotell med privat strand, svømmebasseng og egen spa-og velværeavdeling. Alle frokoster og middager er inkludert, og nytes i den flotte spisesalen.

Opatija ligger på Kroatias vakre, men for mange ukjente riviera, nord-øst på Istra-halvøya. Beliggenheten er optimal for flotte utflukter. Vi drar blant annet på båttur langs den vakre kyststripen, hvor vi kan nyte et glass vin mens guiden forteller om den historiske bebyggelsen vi passerer på vei mot byen Lovran.

Det er lett å finne roen i vakre Opatija, enten du vil benytte deg av velværebehandlinger på hotellet, slappe av på stranden, bade i det krystallblå havet eller rusle rundt i byen. Du kan også bli med på mange valgfrie utflukter sammen med oss, blant annet til vingården Nada, hvor vi får lære om vinproduksjon og smake på de gode, lokale vinene. Du kan også bli med på valgfri utflukt til Slovenias hovedstad Ljubljana eller til den vakre kystbyen Porec. 

Gled deg til
 • Kroatias uoppdagede riviera
 • Fasjonabelt 4-stjerners historisk hotell
 • Vakker by med flotte spasermuligheter
 • Storslagen arkitektur
 • Mange valgfrie utflukter

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Oslo med Norwegian kl. 17.50 til Pula. Her møter dere reiselederen og bussen som kjører til Opatija, som ligger vakkert til innerst i Kvarner bukten. Byen er kjent for sitt middelhavsklima og monumentale bygninger fra perioden hvor byen var en del av Østerrike-Ungarn. Vi passerer tunnel Ucka som går igjenom Istriens høyeste fjell, før vi ankommer Opatija og hotel Remisens Premium Grand Hotel Palace. Etter innsjekking serveres det en koldttallerken.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Opatija (F, L, M)

  Etter en deilig og rolig frokost blir det i dag en liten rundtur til fots i Opatija. Byen har mye historie som lokalguiden vil fortelle om. I tillegg får vi høre litt om dagliglivet og ikke minst praktisk informasjon om hva vi kan se og gjøre på egenhånd. Turen avsluttes med lunsj. Middag på hotellet på kvelden.

  Opatija (F, L, M)
 • DAG 3: Opatija eller valgfri utflukt (F, M)

  Denne dagen kan du benytte til egen disposisjon.

  Valgfri utflukt: Istria rundt, kr 580,- (ikke inkl.)
  I dag er det, sammen med lokalguiden, mulig å besøke verdens minste by Hum og den vakre byen Porec, som ligger på vestkysten av Istria halvøya. Vi får oppleve Istrias innland hvor det nesten er en by på hver topp. Byen Hum har kun 30 innbyggere, men har faktisk bystatus. Historien går tilbake til 1100-tallet.

  Deretter går turen til Porec – en vakker kystby. Først tar vi en rundtur med lokal guide, for deretter å få tid på egenhånd slik at du kan utforske byen, shoppe litt eller slappe av med et glass vin eller en lunsj på en av de mange restaurantene.

  På ettermiddagen kjører vi gjennom det vakre landbruksområdet, hvor det ved siden av korn og rotvekster, dyrkes både vindruer og trøffel i eikeskogene.

  Opatija eller valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 4: Opatija - båtutflukt til Lovran (F, M)

  Etter frokost spaserer vi de få skrittene ned til marinaen, hvor vi skal ut på en båttur. Turen går vestover langs den vakre kysten med mye historisk bebyggelse, vakre badeviker og småbyer omgitt av mye grønn vegetasjon. Man får et helt annet inntrykk av området fra båt enn hva man gjøre når man kjører langs vegen. Ombord kan du nyte et glass vin, mens lokalguiden forteller om stedene som passeres. I Lovran, en liten by på ca 2000 innbyggere, legger båten til og det blir tid til å rusle litt rundt eller ta seg en kopp kaffe.
  Turen tar ca. 3 timer.

  Opatija - båtutflukt til Lovran (F, M)
 • DAG 5: Opatija eller valgfri utflukt (F, M)

  Denne dagen kan du benytte til egen disposisjon.

  Valgfri utflukt: Utflukt til øya Krk, med besøk i byen Vrbnik og vingården Nada, kr 550,-(ikke inkl.)
  Turen går østover forbi storbyen Rijeka langs kysten og over broa til øya Krk, som er den største øya i Adriaterhavet. Terrenget er flatt og vegen bukter seg gjennom landbruks- og beitemarker, med en del tett vegetasjon. På veien passeres så byer og ikke minst disse små særegne steinhyttene, som ble brukt av gjeterne til å søke ly og beskytte dyrene.
  Byen Vrbnik ligger på øyas vestside, oppe på en topp. Byen er bygd opp med steinhus, med smale gater mellom. Enkelte steder er det så smalt at 2 personer nesten ikke kan møtes.

  Derfra går turen videre til vingården Nada, hvor vi får innføring i vinproduksjon, samt en smaksprøve på både hvit- og rødvin samt grappa. I tillegg serveres vi en enkel lunsj bestående av tradisjonell og lokal ost, spekeskinke, brød og olivenolje.
  Deretter går turen tilbake til Opatija.

  Opatija eller valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 6: Opatija (F, M)

  Denne dagen er til egen disposisjon, uten noe utfluktsprogram.
  Reiselederen kommer gjerne med råd i forhold til utflukter du kan gjøre på egenhånd, som f.eks. å ta rutebussen inn til Rijeka og utforske byen litt.

  Opatija (F, M)
 • DAG 7: Opatija eller valgfri utflukt (F, M)

  Denne dagen kan du benytte til egen disposisjon.

  Valgfri utflukt: Utflukt til Slovenias hovedstad Ljubljana, kr 500,- (ikke inkl.)
  Etter frokost kjører vi sammen med lokalguiden nordover mot den slovenske grensen og inn i Slovenia ved Rupa. Turen går oppover i fjellet, og det er interessant å se hvor mye av området som er skogbevokst. Slovenia er faktisk det nest mest skogbevokste land i Europa i forhold til arealet, etter Finland. Etter litt over 2 timer ankommer vi den vakre byen Ljubljana, med sine ca 280.000 innbyggere. Lokalguiden tar oss med på en sightseeing til fots, da deler av byen er stengt for bilkjøring. Etter sightseeingen blir det tid på egenhånd, som du kan bruke til å shoppe litt, spise lunsj eller kanskje ta taubanen opp på festningen som ligger flott over byen. For de spreke er det mulig å spasere opp.

  Opatija eller valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 8: Opatija – Pula – Oslo (F)

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet. Midt på dagen kommer bussen, og vi setter kursen mot Pula. Siden flyet tilbake til Oslo har avreise kl.21.15, så har vi lagt inn en bytur i Pula. I tillegg til byturen setter vi av tid til lunsj og den siste shoppingen før vi reiser ut til flyplassen.

Slik bor du

Hotel Palace Bellevue ligger vakkert til med utsikt over Kvarner bukta og Adriaterhavet, hvor vi ser øyene Krk og Cres i horisonten.  Det er bare ca. 100 meter ned til strandpromenaden som går langs kystlinjen flere kilometer til begge sider.  Her finnes det mange badeplasser, for de som ønsker et forfriskende bad i det asurblå vannet. I tillegg har hotellet et innendørs svømmebasseng med oppvarmet havvann.

Alle rom har air condition, minibar, Wi-Fi og hårtørker. Hotellet har både restaurant, kafe og bar, treningsrom og SPA fasiliteter. 

Hotel Palace Bellevue ****
Maršala Tita 144/148 
51410 Opatija 

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo-Pula t/r inkl flyskatter
 • Transport og utflukter iht program
 • 7 netter på Hotel Palace Bellevue 4*
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • Sightseeing Opatija til fots inkludert lunsj
 • Båttur til Lovran inkl. et glass vin.
 • Besøk i Pula med liten sightseeing hjemreisedagen
 • Reiseleder fra Aller Travel
Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider og drikke som ikke er i programmet
 • Tilleggsutflukter

Tillegg for enkeltrom

kr. 1 680,- (begrenset antall)

Tilvalg/Utflukter

- Øya Krk med besøk i Vrbnik med vinsmaking og lett måltid, pris kr 550,-

- Istria med besøk i de vakre byene Hum og Porec, pris kr 580,-

- Ljublana, Slovenias hovedstad, pris kr 500,-

Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

September 2021

18/9Oslo GardermoenOpatija - historisk storhet i fasjonable omgivelserMer enn 811 500,-BestillMer informasjon
25/9Oslo GardermoenOpatija - historisk storhet i fasjonable omgivelserMer enn 811 500,-BestillMer informasjon