Skip to main content

Montenegro

Oppdag Montenegro med oss - et land som frister med fine strender langs Adriaterhavet i tillegg til storslått natur, en rik historie, godt bevarte middelalderbyer og en fargerik kultur.

Sammen med vår dyktige reiseleder Sonja skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat. Her er det aldri langt til strender, opplevelser og gode måltider, og de gjestfrie montenegrinerne tar hånd om deg på beste måte.

Montenegro betyr «svart fjell» og landet er noe mindre enn Telemark i størrelse. Landets har vært en del av kongeriket Serbia, egen fyrstestat, en del av staten Venezia, i kamp mot de osmanske, erklært kongerike, tatt under Serbia igjen og ble så en del av Jugoslavia. Det var ikke før i 2006 at Montenegro igjen kunne kalle seg en egen stat.

Vi bor på et godt SPA-hotell utenfor Herceg Novi, og det blir god tid til å nyte hotellets flotte strand og det gode liv.

Gled deg til
 • Flott SPA-hotell med privat strand
 • Båttur i Kotor-bukten
 • Middag på lokal gård hos familien Novakovic
 • Utflukt til Dubrovnik

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Ankomst Dubrovnik og buss til hotellet. Middag på hotellet på kvelden.

 • DAG 2: Båttur Kotor (F, M) 

  Etter frokost kjører vi buss til Tivat hvor vi stiger ombord på båt som tar oss inn i Kotor-bukten. Her får vi oppleve den fantastiske bukten og naturen fra sjøsiden. Vi går i land i koselige Perast - der sjøfartshistorien for området er skrevet gjennom mange hundre år. Besøk i den lokale kirken og litt fritid før vi seiler videre. Fra båten ser vi de to små øyene Gospa og Skrpjela. Tilbake i Tivat blir det tid til lunsj på egenhånd - her ligger mange gode uterestauranter hvor vi kan nyte utsikten og sjøen. Buss tilbake til hotellet tidlig ettermiddag. Tid på egenhånd til bading eller kanskje behandlinger på hotellet? Middag på hotellet.

  Båttur Kotor (F, M) 
 • DAG 3: Fridag / Gåtur til Herceg Novi (F, M)

  Dagen er fri. De som vil kan bli med reiseleder på gåtur inn til Herceg Novi, med stopp på den lokale baren for en kaffe eller øl. Fritid for lunsj før vi følger strandpromenaden tilbake til hotellet. Før middag samles alle og går opp til Titos villa. Her blir det omvisning og spennende historie fra Jugoslavias tider. Tilbake til hotellet for middag.

  Fridag / Gåtur til Herceg Novi (F, M)
 • DAG 4: Utflukt til Budva og Cetinje (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi med buss til Budva og besøker den katolske- og den gresk-ortodokse kirken som begge ligger i gamlebyen. Pause for kaffe før vi kjører videre opp i fjellene til kongebyen Cetinje. I dag er Montenegro republikk men denne lilleput-byen var et renomert kongedømme på slutten av 1800-tallet. Vi besøker slottet som i dag er museum. Vi stopper også i Njegusi hvor det er mulighet for å kjøpe med lokale produkter. Vi spiser lunsj underveis. Tilbake på hotellet til middag.

  Utflukt til Budva og Cetinje (F, L, M)
 • DAG 5: Fridag eller lokal buss til Kotor by (F, M)

  Dagen er fri til å bade på stranden eller nyte hotellets SPA. De som vil kan bli med reiseleder med lokal buss til UNESCO listede Kotor by. Bussen går hver time fra Igalo og koster EUR 7 pr. pers (ikke inkl.) Det er mye fint å se i Kotor by, blant annet den fine katedralen eller man kan ta seg opp til den gamle bymuren som går bratt opp fra byen til fjellet. Middag på hotellet.

 • DAG 6: Dubrovnik (F, M)

  Rundt lunsjtider kjører vi med buss til Dubrovnik. Her får vi en guidet rundtur og tid på egen hånd til å besøke museer, gå på bymurer eller bare kose seg på cafe med litt kaffe eller vin. Sent på ettermiddagen kjører vi mot grensen til Montenegro og stopper i den lille byen Cilipi. Her spiser vi middag på en lokal gård eid av familien Novakovic, som har drevet dette stedet gjennom tre generasjoner. Etter middag kjører vi tilbake til hotellet. 

  Dubrovnik (F, M)
 • DAG 7: Fridag eller valgfri utflukt med besøk hos fjellbonde (F, M)

  Dagen er fri til egen disposisjon.

  Dagens valgfrie utflukt er et spennende besøk hos en lokal fjellbonde i den lille, tradisjonelle landsbyen Zlijebi. Vi ønskes velkommen av eieren, og serveres lokal drikke og diverse snacks. Vi får en omvisning på denne spesielle og flotte eiendommen. De som vil kan også bli med på en liten rusletur til landsbyens lille steinkirke, der det er en fantastisk utsikt over Kotorbukta. Etter vår lille gåtur rusler vi tilbake til gården, og får servert en deilig lunch som består av smaksfulle, lokale og økologiske produkter fra bondens gård. Vi kan kjøpe lokalprodusert ost, likør av hasselnøtter, grappa, og lokal honning av bonden.
  Pris kr. 530,- inkl. lett lunsj (min. 10 pers.)

  Avskjedsmiddag på lokal restaurant på kvelden.

 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Transport til flyplass i Dubrovnik og hjemreise til Norge. 

Slik bor du

Palmon Bay Hotel & Spa har basseng og utsikt over Adriaterhavet, og tilbyr innkvartering med gratis Wi-Fi i Igalo. Hotellet har en privat strand med parasoller og solsenger.

Alle rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV, eget bad med dusj, hårføner og gratis badeprodukter, minibar og safe.

Du kan spise i en av hotellets restauranter og barer, som serverer internasjonal og lokal mat og drikke. Spa- og velværesenteret tilbyr vanlig badstue, infrarød badstue, boblebad og tyrkisk bad. Palmon Bay Hotel & Spa tilbyr også et utvalg av massasjebehandlinger.

Dubrovnik flyplass ligger 30 km fra hotellet.

PALMON BAY HOTEL & SPA ****
Save Ilica 7
85347 Herceg-Novi

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Dubrovnik flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Dubrovnik flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Dubrovnik med alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Palmon Bay Hotel & Spa **** i Herceg Novi
 • 7 frokoster og 5 middager på hotellet
 • Tilgang til SPA avdelingen på hotellet
 • 2 middager på lokale restauranter
 • 1 lunsj
 • All transport, utflukter og innganger som nevnt i programmet
 • Lokal guide
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider og drikke
 • Valgfri utflukt med besøk hos fjellbonde – kr 530,- inkl. lett lunsj (min. 10 pers.)
 • Tips

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 300,- (begrenset antall)

Tilvalg/Utflukter

Utflukt med gårdsbesøk hos fjellbonde - kr. 530,- inkl. lett lunsj (min. 10 pers.) Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Podgorica 10 / 4 11 / 3 15 / 6 20 / 10 24 / 14 29 / 18 33 / 21 34 / 22 28 / 17 22 / 11 17 / 7 11 / 5
Ulcinj 11 / 9 12 / 8 15 / 11 19 / 14 23 / 18 28 / 22 31 / 24 32 / 25 27 / 22 22 / 17 18 / 13 13 / 10
Herceg Novi 11 / 7 12 / 6 14 / 8 19 / 11 23 / 15 28 / 19 31 / 21 32 / 22 27 / 18 22 / 14 18 / 10 13 / 8
Kotor 10 / 6 11 / 5 14 / 7 19 / 11 23 / 15 28 / 18 31 / 21 32 / 22 26 / 17 22 / 13 17 / 10 12 / 7
Budva 10 / 6 11 / 5 14 / 7 19 / 11 23 / 15 28 / 18 31 / 21 32 / 22 26 / 17 22 / 13 17 / 10 12 / 7

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2021

9/10Oslo GardermoenMontenegroMer enn 813 550,-BestillMer informasjon