Skip to main content

Sensommer i Montenegro

Oppdag Montenegro med oss - et land som frister med fine strender langs Adriaterhavet i tillegg til storslått natur, en rik historie, godt bevarte middelalderbyer og en fargerik kultur.

Sammen med vår dyktige reiseleder Sonja skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat. Her er det aldri langt til strender, opplevelser og gode måltider, og de gjestfrie montenegrinerne tar hånd om deg på beste måte.

Montenegro betyr «svart fjell» og landet er noe mindre enn Telemark i størrelse. Landets har vært en del av kongeriket Serbia, egen fyrstestat, en del av staten Venezia, i kamp mot de osmanske, erklært kongerike, tatt under Serbia igjen og ble så en del av Jugoslavia. Det var ikke før i 2006 at Montenegro igjen kunne kalle seg en egen stat.

Vi bor på gode SPA-hotell, og det blir god tid til å nyte hotellets flotte fasiliteter og det gode liv.

Gled deg til
 • Flotte SPA-hotell
 • Båttur i Kotor-bukten
 • Spennende togtur
 • Utflukt til hovedstaden Podgorica

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Ankomst Dubrovnik og buss til hotellet. Middag på hotellet på kvelden.

 • DAG 2: Båttur Kotor (F, L, M) 

  Etter frokost kjører vi buss til Tivat hvor vi stiger om bord på båten som tar oss inn i Kotor-bukten. Her får vi oppleve den fantastiske bukten og naturen fra sjøsiden. Vi går i land i koselige Perast - der sjøfartshistorien for området er skrevet gjennom mange hundre år. Besøk i den lokale kirken og litt fritid før vi seiler videre. Fra båten ser vi de to små øyene Gospa og Skrpjela.
  Tilbake i Tivat blir det lunsj. Buss tilbake til hotellet tidlig ettermiddag. Tid på egen hånd til bading eller kanskje behandlinger på hotellet? Middag på hotellet.

  Båttur Kotor (F, L, M) 
 • DAG 3: Hovedstaden Podgorica, togreise til Kolasin (F, L, M)

  Frokost på hotellet. I dag reiser vi fra Igalo mot hovedstaden Podgorica – men før vi kommer til hovedstaden gjør vi et stopp i den gamle hovedstaden Cetinje. Her besøker vi kongeslottet og har tid til kaffe før vi reiser videre til den nye hovedstaden som i tiden under Jugoslavia bar navnet Titograd. I Podgorica får vi en kort omvisning før vi stiger på toget til Kolasin. Vår bagasje bringes med bussen til hotellet i Kolasin. Det venter oss en spektakulær togreise (ca. 2 timer) ut av hovedstaden i retning mot fjellene i nord – langs Moraca-elva. Turen har 25 % stigning, over broer og gjennom tuneller, med utsikt mot steile, høye fjell og over Moraca Canyon. Vi passerer den høyeste jernbanebroen i Europa – viadukten Mala Rijeka. Vel fremme i Kolasin transporteres vi fra stasjonen til hotellet der vi sjekker inn for de neste tre dagene. Hotellet er et SPA-hotell der vi kan nyte basseng og sauna. Middag på hotellet.

  Hovedstaden Podgorica, togreise til Kolasin (F, L, M)
 • DAG 4: Tara-kløften – Zabljak – Crno Jezero (F, L, M)

  Etter frokost gjør vi oss bedre kjent med byen Kolasin på en kort gåtur. Så setter vi oss på bussen. Kolasin er i dag en by kjent like godt for vinteren pga. nærliggende skiresort, men også for sommeren som en avkjølende oase i fjellet ikke langt unna den varme hovedstaden. Byen ligger ved foten av fjellene Bjelasica og Sinjajevina ved elva Tara på ca. 950 m o.h. Byen ble grunnlagt på 1600-tallet av ottomaner og har vært scene for mange kriger og ble endelig en del av den uavhengige montenegrinske staten i 1878. Under 2.verdenskrig kjempet partisanere, italienere og tyskere mange slag i området og i dag minnes dette med en del minnesmerker fra den tiden.

  Vi drar videre med buss nordover langs Tara-elva, et spektakulert naturområde. Tara-kløften er den dypeste i Europa – det er bare Colorado River Canyon i Nord-Amerika som er mer berømt. Kløften er 60 km lang og har en gjennomsnittsdybde på 1073 m og sammen med nasjonalparken Durmitor oppført på UNESCOs verdensarvliste. På vei mot byen Zabljak i det nordvestlige Montenegro skal vi krysse elva over den kjente broen Durdevica. Den er bygget rett før 2. verdenskrig – heldigvis ble den ikke ødelagt under krigen – kun en liten del. Broen er 365 meter lang og den byr på en fantastisk utsikt. Vi besøker den lille byen Zabljak 1456 m.o.h., den høyest beliggende byen i sydøst Europa. Rundt byen stiger troner 23 fjelltopper over 2200 m, i området ligger 18 fjellinnsjøer. Et mer fantastisk naturområde må man lete lenge etter. Underveis spiser vi felles lunsj og nyter ettermiddagen ved Crno jezero – den sorte innsjø - før vi reiser tilbake til vårt hotell i Kolasin. Felles middag om kvelden.

  Tara-kløften – Zabljak – Crno Jezero (F, L, M)
 • DAG 5: Nasjonalparken Biogradska Gora (F, L, M)

  Etter frokost venter en ny spennende dag med fantastiske naturopplevelser. En ny dag, en ny nasjonalpark – Biogradska Gora – i det nordøstlige Montenegro i sentrum av fjellet Bjelasica. Dette naturområdet har vært fredet siden 1952. Parken utmerker seg med imponerende fjelltopper og en innsjø midt i jungelskogen. Nettopp denne urskogen – jungelen – er noe som er viktig at vi bevarer da denne type reservat er i dag veldig sjelden innenfor Europas grenser. Vi besøker skogen og går tur langs sjøen. Der blir tid til felles lunsj ved sjøen før vi kjører tilbake til hotellet i Kolasin og nyter litt fritid før middagen. Middag på hotellet.

 • DAG 6: Innsjøen Skadar m/vinsmaking (F, L, M)

  Etter frokost sjekker vi ut og setter oss i bussen og kjører tilbake mot hotellet i Igalo. Vi kjører via hovedstaden Podgorica mot Skadar-innsjøen, som er delt mellom Montenegro og Albania. I nærheten av innsjøen gjør vi stopp med vinsmaking og lett lunsj før vi drar videre mot Budva. Her får vi en rundtur med kaffestopp om ettermiddagen. Sent om ettermiddagen er vi tilbake på hotellet i Igalo der vi sjekker inn og spiser middag.

  Innsjøen Skadar m/vinsmaking (F, L, M)
 • DAG 7: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til egen disposisjon.

  Avskjedsmiddag om kvelden.

 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Transport til flyplass i Dubrovnik og hjemreise til Norge. 

Slik bor du

Palmon Bay Hotel & Spa har basseng og utsikt over Adriaterhavet, og tilbyr innkvartering med gratis Wi-Fi i Igalo. Hotellet har en privat strand med parasoller og solsenger.

Alle rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV, eget bad med dusj, hårføner og gratis badeprodukter, minibar og safe.

Du kan spise i en av hotellets restauranter og barer, som serverer internasjonal og lokal mat og drikke. Spa- og velværesenteret tilbyr vanlig badstue, infrarød badstue, boblebad og tyrkisk bad. Palmon Bay Hotel & Spa tilbyr også et utvalg av massasjebehandlinger.

Dubrovnik flyplass ligger 30 km fra hotellet.

PALMON BAY HOTEL & SPA ****
Save Ilica 7
85347 Herceg-Novi

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Dubrovnik flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
 Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Dubrovnik flyplass

Varighet
ca. 3 timer.
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 150,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Podgorica 10 / 4 11 / 3 15 / 6 20 / 10 24 / 14 29 / 18 33 / 21 34 / 22 28 / 17 22 / 11 17 / 7 11 / 5
Ulcinj 11 / 9 12 / 8 15 / 11 19 / 14 23 / 18 28 / 22 31 / 24 32 / 25 27 / 22 22 / 17 18 / 13 13 / 10
Herceg Novi 11 / 7 12 / 6 14 / 8 19 / 11 23 / 15 28 / 19 31 / 21 32 / 22 27 / 18 22 / 14 18 / 10 13 / 8
Kotor 10 / 6 11 / 5 14 / 7 19 / 11 23 / 15 28 / 18 31 / 21 32 / 22 26 / 17 22 / 13 17 / 10 12 / 7
Budva 10 / 6 11 / 5 14 / 7 19 / 11 23 / 15 28 / 18 31 / 21 32 / 22 26 / 17 22 / 13 17 / 10 12 / 7