Skip to main content
Unik tur

Norge på langs - med tog og båt

Bli med på en eventyrlig reise gjennom Norges majestetiske landskap, fra hovedstaden Oslo til arktiske Kirkenes. Vi får oppleve store variasjoner i natur, kultur og klima, og reiser via frodige landbruksområder, dype skoger og storslåtte fjellområder til dype daler og langs kystlinjen - helt til Nordishavet.

Reisen starter på Oslo S, med første togbytte allerede på Hamar. Vi skal nemlig ta toget gjennom Østerdalen, forbi historiske Røros, før vi når Trondheim. Her venter sightseeing og overnatting før vi stiger om bord på Nordlandsbanen – en togtur som Lonely Planet har kåret til en av verdens vakreste. 

Det er behagelig å reise med tog. Vi nyter landskapet som passerer forbi, benplassen er god og vi har friheten til å bevege oss underveis.  

Fra Bodø tar vi en nordlig avstikker inn i Knut Hamsuns rike og Kjerringøy, før vi går om bord på Hurtigruten. Den legendariske kystreisen tar oss til Tromsø og videre til Kirkenes. Her avsluttes reisen med en historisk rundtur og besøk på grensa til Russland ved Storskog.

Vår populære reiseleder Nils Krister Larsen følger med på hele turen. Han har lang erfaring som reiseleder i inn- og utland.  
 

Gled deg til
  • En opplevelsesrik togtur gjennom norsk landskap
  • Hamsuns Kjerringøy
  • Hurtigruten fra Bodø til Kirkenes
  • Historisk rundtur i Kirkenes
  • Kongekrabbe-lunsj

Slik bor du

  • Clarion Hotel & Congress Trondheim

    Hotellet ligger i gangavstand fra jernbanestasjonen, og har restaurant, bar og gratis wi-fi.
    Rommene har TV, minibar og kaffe-/tefasiliteter.

  • Scandic Meyergården Mo i Rana

    Meyergården Hotel ligger i en bygning fra slutten av 1800-tallet, 5 minutters gange fra Mo i Rana stasjon. Som gjest har du tilgang til gratis wi-fi. Gågata handlegate ligger 2 minutters gange unna. De fleste av rommene på Meyergården ligger i det moderne tilbygget. Alle rommene har flatskjerm-TV med kabelkanaler samt eget bad med dusj.

  • Radisson Blu Bodø

    Hotellet har flott beliggenhet i havneområdet, og har restaurant og bar med panoramautsikt. Rommene har komfortable senger, kaffe- og tefasiliteter og gratis wi-fi.

  • MS Polarlys

    MS Polarlys ble renovert i 2016 og har nå et moderne, arktisk-inspirert interiør. Om bord finner du tre forskjellige restauranter, Multe bakeri og iskrembar, en badstue og et treningsrom. Ute på dekk kan du nyte utsikten fra et av boblebadene våre, og i panoramasalongen kan du nyte en drink i den hyggelige baren.
    Det kan være begrenset sikt på de utvendige lugarene.

  • Scandic Kirkenes

    Sentralt beliggende hotell, med innendørs basseng, badstue, restaurant og gratis wi-fi. Alle rommene har TV, hårføner og baderomsartikler.

Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

    F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • DAG 1: Oslo S – Trondheim (L, M)

    Dagen starter på Oslo S på morgenen, hvor vi går om bord i toget med kurs for Trondheim. Reiseleder møter dere på toget og vil være med dere på hele reisen. Det er mulig med påstigning på Lillestrøm, Gardermoen, Hamar og Lillehammer.

    Det er behagelig å kjøre tog i Norge. Man har god utsikt til landskapet som passerer, god benplass og mulighet til å bevege seg under reisen. Toget har en liten kafè, hvor man får kjøpt både kaffe og noe å spise. Det serveres også enkel lunsj om bord.

    Turen går via Gardermoen og Eidsvoll og langs Mjøsa og over landbruksbygdene på Hedmarken. Vi skimter Lysgårdsbakken når vi kommer til Lillehammer. Terrenget forandrer seg, og vi ser alpinanlegget i Hafjell på høyre side og når vi nærmer oss Ringebu ser vi alpinanlegget i Kvitfjell på venstre side.

    Vi passerer gjennom det vakre landskapet i Gudbrandsdalen, hvor vi ser mange av de gamle historiske gårdene oppe i fjellsidene. Fra Otta fortsetter toget mot Dombås og deretter fortsetter toget opp på fjellet og passerer Fokstua og Hjerkinn og banens høyest punk på 1024 moh. Deretter går turen nedover Drivdalen mot Oppdal og Støren.

    Terrenget skifter på nytt og vi kommer ned mot landbruksområdene i Trøndelag. Når vi ankommer Trondheim stasjon, spaserer vi med koffertene våre til hotellet (ca. 500 m). Felles middag på hotellet om kvelden.

  • DAG 2: Trondheim (F, M)

    Etter frokost tar reiseleder oss med på en guidet rundtur i byen, og vi får blant annet se den vakre Nidarosdomen. Ettermiddagen fri til å utforske byen på egen hånd. Reiseleder har tips.

    Trondheim (F, M)
  • DAG 3: Trondheim – Mo i Rana (F, L, M)

    Tidlig om morgenen spaserer vi tilbake til togstasjonen og fortsetter turen med tog fra Trondheim mot Stjørdal og Levanger. Vi ser det vakre «trønderlandskapet» med utsikt over Trondhjemsfjorden og vi ankommer etter hvert Steinkjer. Vi kjører nå inn i et mer skogkledd terreng mot Snåsa og Grong. Deretter går turen mot Namsskogan og Majavatn. Vi får servert enkel lunsj om bord, mens vi kjører gjennom Nordland mot Mosjøen og Mo i Rana.

    Når vi ankommer Mo i Rana, skal vi bli bedre kjent med denne spennende byen på Helgeland. Mo i Rana er Nord-Norges 4. største by og Nordlands nest største by med ca. 19 000 innbyggere. Her tar vi en vandring til statuen Havmannen og den gamle delen av Mo i Rana som heter Moholmen. Det er en fin spasertur etter lang tid i toget.
    Vi får høre litt om innbyggerne, historien og industrien, fra den tidligste bosetting til det moderne samfunn det er i dag. Du vil få en bedre forståelse av hvorfor byen og omegn er slik den er, og hvorfor ting skjedde slik det gjorde. Alt sammen utrolig spennende! Vi overnatter her og spiser middag på hotellet.

    Trondheim – Mo i Rana (F, L, M)
  • DAG 4: Mo i Rana – Fauske – Bodø (F, M)

    Frokost på hotellet. I dag blir det den siste dagen med tog, og turen tar ca. 3 timer. Vi kjører nordover mot Polarsirkelen som ligger mellom Dunderland og Lønsdal, som var endestasjon på Nordlandsbanen fra åpningen fram til 1955. Vi fortsetter nedover Saltdalen til Fauske, som var endestasjon på Nordlandsbanen fram til 1962, da banen ble åpnet fram til Bodø. I Saltdalen var det under krigen store fangeleirer med opp mot 100 000 russiske krigsfanger i tillegg til jugoslaviske og polske krigsfanger. Hitler sendte dem til Nord-Norge for å delta i utbyggingen av Nordlandsbanen. God infrastruktur var viktig for okkupasjonsmakten.

    Fra Fauske skal vi fortsette med buss i retning mot Bodø. Men vi vil gjerne vise dere Saltstraumen – et spektakulært naturfenomen som har begeistret så mange.
    Nå fortsetter turen videre vestover til Bodø hvor vi gjør en liten sightseeing før vi sjekker inn på hotellet. Vi får sett litt av byen både med den gamle bebyggelsen og de nye monumentale byggene som kulturhuset «Stormen». Det blir litt tid til å slappe av før vi spiser felles middag på hotellet.

    Mo i Rana – Fauske – Bodø (F, M)
  • DAG 5: Kjerringøy, Bodø og Hurtigruten (F, M)

    Etter frokost skal vi besøke Kjerringøy handelssted nord for Bodø. Vi kjører buss i ca. en halv time og tar fergen over til Kjerringøy. Sjansen er stor for at du kjenner deg igjen når du kommer til Kjerringøy handelssted. Enten fordi du har sett en av de mange filmene som er spilt inn her, eller fordi du kjenner dette vakre handelsstedsmiljøet fra Hamsuns nordlandsromaner. Kjerringøy er nå også gjort kjent gjennom det populære TV-programmet «Hver gang vi møtes».

    Kjerringøy handelsted er et unikt kulturminne, et helt kulturmiljø fra 1800-tallet som har frosset i tid. 15 fredede bygninger med autentisk interiør ligger vakkert til ved Kjerringøysundet og tar deg med på en tidsreise. Det er en reise tilbake til nordlandsbåten og jektenes tidsalder, en tid skapt av tørrfisk og tran.
    Et besøk her gir et unikt innblikk i livet på et nordnorsk handelssted. Handelsstedene utgjorde et vendepunkt i Nord-Norges historie. Med handelsstedene opphevet man handelsmonopolet til byene i sør, og mer av overskuddet fra fiskehandel i nord ble igjen i landsdelen. Dette var viktig for landsdelens utvikling utover 1800-tallet.

    Om ettermiddagen går vi om bord i Hurtigruteskipet MS Polarlys som setter kursen nordover mot Svolvær og Lofoten. Vi sjekker inn på lugarene og spiser middag om bord.

  • DAG 6: Hurtigruten og Tromsø (F, L, M)

    Fra Svolvær seiler Hurtigruten videre mot Stokmarknes, Sortland og Risøyhamn før vi ankommer Harstad mens vi sitter og nyter frokosten. Fra Harstad går turen videre mot Finnsnes og Tromsø. Det serveres lunsj før vi ankommer Tromsø kl.14.15.
    Reiseleder Nils Krister har lang «fartstid» med Hurtigruten og har mye å fortelle om. Han inviterer til interessante «miniforedrag» underveis.

    Når vi ankommer Tromsø, kan du bli med ham på en liten sightseeing til fots i Tromsø. Kanskje blir det litt tid på egen hånd. Hurtigruten forlater Tromsø kl.18.15 og setter kursen nordover mot Skjervøy og Øksfjord mens vi spiser middag.

    Hurtigruten og Tromsø (F, L, M)
  • DAG 7: Hurtigruten og Honningsvåg (F, L, M)

    For den som er tidlig våken kan man ta en tur på dekk når Hurtigruten legger til i Hammerfest ved 05-tiden. Frokosten, eller snarere brunsj, serveres når vi er på vei inn mot Havøysund og Honningsvåg. Vi passerer Nordkapp-klippen på vei inn til Honningsvåg. På nytt inviterer reiseleder Nils Krister på en liten sightseeing til fots. Hurtigruten ankommer Honningsvåg kl. 10.55 og har avgang kl.14.30. Her blir det også litt tid på egen hånd og kanskje finner du et av de lokale konditoriene, som har nydelige ferske «fristelser».
    Når båten forlater Honningsvåg, serveres det suppe. Ferden går nå østover mot Kjøllefjord, Mehamn og Berlevåg.

  • DAG 8: Hurtigruten og Kirkenes (F, M)

    I løpet av natten har vi kjørt rundt nesten hele Varanger-halvøya og passert Båtsfjord, Vardø og Vadsø Det serveres frokost før ankomst Kirkenes og ca. kl. 09.30 møter vi bussen som sammen med lokalguiden Ernst Sneve, tar oss med på en interessant historisk rundtur i Kirkenes med besøk i Andersgrotta og en tur ut til grensa mot Russland ved Storskog. Ernst opplevde nedbrenningen av Øst-Finnmark, men også frigjøringen av Kirkenes høsten 1944. Han er en interessant og fargerik person, som forteller historien slik han opplevde den. Det er også interessant å høre hvordan dagens relasjon til Russland oppleves for en som bor ved grensa.
    Det blir tid på egen hånd og felles middag på hotellet.

  • DAG 9: Utflukt til fiskeværet Bugøynes «krabbehovedstaden» og hjemreise. (F, L)

    I dag går turen nordvest over til Bugøynes. Det bor omtrent 200 personer i Bugøynes. Da fiskebruket ble solgt på tvangsauksjon i 1989, averterte folket hele bygda til salgs i landets største aviser. Det var et rop om hjelp. I den senere tid har kongekrabben blitt en viktig ressurs for bygda, og har snudd pessimismen til optimisme. Det utskjelte skadedyret er blitt luksusmat for «landkrabber», fra Beijing i øst til Milano i vest. Ferden som starter ved kaia i Bugøynes ender på luksusrestauranter ikke bare i Beijing og Milano, men også Dubai, Shanghai og Hongkong.

    Bygda ble i sin tid befolket av finske innvandrere på 1800-tallet. Finsk er et språk som er i daglig bruk i bygda. Bugøynes kalles også gjerne Lille-Finland (Pikku-Suomi).
    Bugøynes er et av få steder som unngikk å bli nedbrent av tyske soldater da de trakk seg tilbake fra Nord-Troms og Finnmark. Stedet er derfor preget av tett trehusbebyggelse i finsk byggeskikk. Bugøynes kapell ble innviet i 1989.

    Før vi setter kursen tilbake mot Kirkenes for en god lunsj og en smak av krabben. På turen passerer vi også Neiden, som kanskje er mest kjent som «sjekkpunkt» på Finnmarksløpet 1 000 km, et av verdens mest krevende hundeløp.
    Vi kjører deretter via hotellet og henter bagasjen før vi kjører ut til flyplassen for hjemreise.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen hjem fra Kirkenes flyplass

Varighet
ca.  2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg enkeltrom:     på forespørsel

 

Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

 

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Kan det bli endringer i flytidene?

     Ja, vi gjør dere oppmerksom på at flyselskapene noen ganger endrer avgangstider, ruter o.l. etter at våre turer er lagt ut på nett eller er annonsert.

    Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. Vi anbefaler derfor at du kjøpet tilslutningsbillett gjennom oss. 

    Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

  • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

    På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

    Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

  • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

    Når du reiser med håndbagasje, er det viktig å følge reglene for både vekt, størrelse og innhold. 

    Håndbagasjereglene variere fra flyselskap til flyselskap. Du finner informasjon om hva som gjelder for din reise i reisedokumentene vi sender deg.

    Her er en oversikt over håndbagasjereglene for SAS og Norwegian:
    Norwegian – Håndbagasje:
    - Maksstørrelse: 55 cm x 40 cm x 23 cm (lengde x bredde x dybde)
    - Maksvekt: Totalt 10 kg for begge kolli
    - Håndbagasjen plasseres i bagasjehyllen over setene.

    Liten veske under setet:
    - Maksstørrelse: 30 cm x 38 cm x 20 cm (lengde x bredde x dybde)
    Vesken skal få plass under setet foran deg

    SAS - Håndbagasje:
    - Maksstørrelse: 55 cm x 40 cm x 23 cm (lengde x bredde x dybde)
    - Maksvekt: 8 kg
    - Håndbagasjen plasseres i bagasjehyllen over setene.

    Liten veske under setet:
    - Maksstørrelse: 40 cm x 30 cm x 15 cm (lengde x bredde x dybde)
    - Dette kan være en liten håndveske, en bærbar datamaskin eller lignende.
    - Vesken skal få plass under setet foran deg.

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

    Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
    Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
    Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
    Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

    Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

  • Kan jeg reservere sete på flyet?

    Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

  • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

    Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
    Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

    Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

    Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  • Er flymat inkludert?

    Serveringstilbudet ombord vil variere med flyselskap og lengde på reise. Generelt vil det på flyvninger innen Europa være enkel servering mot betaling. På oversjøiske flyvninger er servering oftest inkludert.

  • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

    Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

  • Er det påmeldingsfrist for bestilling av reise?

    Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

    Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

    Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

  • Kan en reise bli kansellert?

    Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Antall deltakere på hver reise?

    Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

  • Hvordan er avbestillingsreglene?

    Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

    - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
    - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
    - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

    Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

  • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

    Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

    Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
    Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
    Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

  • Hva slags hotell skal vi bo på?

    Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
    På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

    En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

  • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

    Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

    2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
    Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

    Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

  • Hvordan pakker jeg min håndbagasje?

    Væskeregler i Håndbagasje
    Generelt er det ikke tillatt å ta med væsker i håndbagasjen, men det er noen unntak:
    - Væskene må være i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver.
    - Alle beholdere må plasseres i en gjennomsiktig, gjenlukkbar plastpose (zip-lock) med en kapasitet på høyst 1 liter.
    - Kun én slik pose er tillatt per reisende.

    Viktige Tips
    - Husk å ha passet i håndbagasjen!
    - Pakk viktige medisiner i din håndbagasje.
    - For mer informasjon om bagasjeregler, kan du lese mer her, på Avinor sine sider. 

    Vi håper denne informasjonen hjelper deg med å pakke riktig og nyte en smidig reise!
     

     

  • Kreves det visum for min reise?

    Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

    Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

    Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

    Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

    Visum for Kina og USA – se respektive land

  • Bør jeg vaksineres før reisen?

    Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.