Skip to main content

Lisboakysten for livsnyteren

Er du en livsnyter, historieelsker, oppdager eller en som elsker det gode måltid? La deg forføre av bacalhau, gode bakverk eller portugisisk vin - og ikke glem Fado-sang, sol og varme.

I løpet av denne turen skal vi lære å kjenne Lisboa, den sjarmerende hovedstaden med trikker, smale gater og trivelige kafeer. Vi besøker vakre Sintra, Europas vestligste punkt Cabo da Roca, vi får smake på vin, oster og tapas, male våre egne fliser og lytte til vakker Fado-musikk.

Vi bor ved stranden i Estoril, en eksklusiv forstad til Lisboa. Denne vennlige feriebyen har flere fine, små strender, gågater og hyggelige omgivelser.

Gled deg til
 • Byvandring i Lisboa med Fado-show
 • Vi maler våre egne fliser
 • Sintra med omvisning i Pena Palace
 • Vinsmaking i lokal vinkjeller

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at følgende program er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Lisboa flyplass tidlig ettermiddag. Buss til vårt hotell i Estoril. På kvelden spiser vi velkomstmiddag på hotellet, satt meny eller buffet med drikke.

 • DAG 2: Vi oppdager Lisboa (F)

  Vi reiser med buss til Lisboa langs kystveien. Her starter vi i Belém-distriktet, med historiske monumenter som Belém tårnet og Jerónimos kloster. Vi fortsetter til sentrum for å beundre den imponerende plassen Praça do Comercio og deretter en kort spasertur i Baixa sentrum. Videre langs Avenida da Liberdade, byens hovedgate, flankert av fine esplanader og eksklusive butikker. Retur til hotellet med buss, eller man kan bli igjen i Lisboa og ta toget tilbake (ca. 40 min.) Togene går jevnlig og togstasjonen ligger bare noen få meter fra vårt hotell. Kvelden fri.

  Vi oppdager Lisboa (F)
 • DAG 3: Sintra & Pena Palace, Cabo da Roca og Cascais (F, L)

  En rolig morgen på hotellet før vi reiser til Sintra for lunsj på det ærverdige og romantiske Lawrence Hotel.

  Sintra er en vakker by som ligger ved foten av frodige åser med herregårder og palasser. Vi får en kort omvisning i sentrum og fritid for shopping i de lokale håndverksbutikkene. Vi fortsetter så med buss for et besøk på Pena Palace, som ligger på en av de høyeste toppene. Dette eventyrpalasset ble bygget på 1800-tallet, i en eksentrisk arkitekturstil. Fra terrassene er det flott utsikt over hele regionen.

  Vi forlater Sintra og kjører langs den svingete veien som fører til Cabo da Roca, det kontinentale Europas vestligste punkt, "der landet slutter og havet begynner". Her stopper vi kort for å nyte utsikten. Vi følger så kysten videre med fantastisk panoramautsikt til Guincho-strendene, før vi kommer til Cascais. Byen var opprinnelig en fiskeby, men er i dag en vakker kosmopolitisk by med vakre hus og palasser. Retur til hotellet på ettermiddagen.

  Sintra & Pena Palace, Cabo da Roca og Cascais (F, L)
 • DAG 4: Fridag (F)

  Dagen er fri til egentid. Forslag til aktiviteter;

  Dra nytte av hotellets innendørs eller utendørs svømmebasseng (hvis været tillater det)
  Gå til den nærliggende byen Cascais, med sine pittoreske hus, hyggelige villaer og kosmopolitiske sentrum med butikker, gode restauranter og fine, tradisjonelle små barer.
  Reis til Lisboa med tog
  Gå en tur langs den hyggelige strandpromenaden ved hotellet
  Spill golf eller tennis, blant flere andre aktiviteter som er mulige i området.

  Fridag (F)
 • DAG 5: Tradisjon, historie og sanser (F, Lett lunsj)

  Avreise fra hotellet med buss og krysser 25.april-broen over elven Tejo før vi ankommer Azeitão (50 km). Dette er en av Portugals viktigste vinregioner, men også kjent for å produsere noen av Portugals beste oster.

  Uansett hvor vi går i Portugal finner vi vakre fasader, kirkeinteriør, fontener, palasser eller private eiendommer dekket av fantastiske glasserte fliser. Også her i Azeitão finnes det små atelier hvor de bruker gamle teknikker for å lage glasserte fliser.

  Vi starter med et besøk hos en liten, tradisjonell fliselager som forteller om historien og de gamle produksjonsprosessene. Vi får se de forskjellige stadiene av flisproduksjonen: modellering, glassering og til slutt maling. Etter besøket får vi mulighet til å delta i et lite verksted og male vår egen flis, enten med et foreslått tema eller skape en original tegning. Flisene vil være klare til å bli levert på hotellet 24 timer etter.

  José Maria da Fonseca vinselskap ble grunnlagt for over 200 år siden. Det er det eldste bordvinselskapet i Portugal og eier forskjellige eiendommer over hele landet. De gamle og tradisjonelle vinkjellerene i Azeitão er sjarmerende og godt bevart, som et vinmuseum. Vi får en omvisning i vinkjellerne / museet (50 minutter). Deretter en vinsmaking inkludert 2 viner, Azeitão ost og brød. Retur til til hotellet etter lunsj. Ettermiddag og kveld fri.

  Tradisjon, historie og sanser (F, Lett lunsj)
 • DAG 6: Lisboa (F, lett tapas, M)

  Formiddagen fri før vi midt på dagen igjen kjører til Lisboa sentrum, denne gang for å besøke St. Georges Slott, byens krybbe og et landemerke som tilbyr de beste utsikter over byen og elven. Vi rusler videre forbi Lisboa katedral til den sjarmerende gamlebyen Alfama. Her drikker vi litt vin og spiser litt tapas, mens vi blir underholdt med Fado-musikk. Showet foregår på en av de eldste Fado-husene i Lisboa og varer i ca. 45 min. Retur til hotellet sen ettermiddag.

  På kvelden møtes vi til avskjedsmiddag på hotellet, satt meny eller buffet med drikke.

  Lisboa (F, lett tapas, M)
 • DAG 7: Hjemreise (F)

  Utsjekk og avreise fra hotellet mot flyplassen, for retur til Norge.

Slik bor du

Et fint leilighetshotell med beliggenhet ved havet, mellom Estoril og Cascais. Hotellet har flott utsikt over havet, en restaurant med panoramautsikt og bar, utendørs basseng samt oppvarmet innendørs basseng, jacuzzi og treningsrom. Alle rom er store og har balkong. Videre har alle rom dusj/WC, telefon, TV/Radio, aircondition og enkel kjøkkenkrok.


HOTEL ESTORIL EDEN ****
Av. de Sabóia, 209 Monte Estoril
2769 502 Estoril

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Lisboa flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Tap Air Portugal

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra X flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Tap Air Portugal

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 700,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
Algarve 16 / 6 18 / 7 21 / 9 23 / 11 25 / 14 28 / 17 33 / 19 32 / 19 29 / 17 25 / 14 20 / 11 17 / 9
Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13