Skip to main content
Populær reiseleder

Gran Canarias skatter - - med reiseleder Alina Fontes

Bli med til Alinas Gran Canaria, med en perfekt kombinasjon av kultur, natur, historie og deilig avslapning! Vi tror du vil bli overrasket over alt denne øya har å by på.

På vår ukestur til dette eksotiske paradiset tar vår populære reiseleder Alina oss med for å oppleve spektakulære strender, majestetiske fjellandskap, en unik kultur og fantastisk mat. Vi bor i den lille, idylliske fiskerlandsbyen Puerto de Mogan på øyas sørvest-kyst. 

Vi skal vandre gjennom de brosteinsbelagte gatene i gamlebyen Vegueta, nyte den imponerende utsikten fra Pico de Bandama og besøke en kaffe- og vingård der vi får smake på lokale delikatesser. Vi blir kjent med øyas historie og kultur når vi gjør små stopp i tradisjonelle småbyer og får oppleve det autentiske øylivet. Et av høydepunktene er kløften Barranco de Guayadeque, der de gamle huleboligene gir et fascinerende innblikk i øyas unike tilpasning.

På dager uten program samler Alina gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter – for de som ønsker.

Gled deg til
 • Å oppleve Alinas Gran Canaria
 • Deilig klima
 • Varierte utflukter med lokale lunsjer

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  • DAG 1: Ankomst (M)

   Ankomst Gran Canarias flyplass i Las Palmas. Etter at vi har hentet ut bagasjen blir vi møtt av vår reiseleder Alina og vi går om bord i bussen som skal kjøre oss til vårt hotell i Puerto Mogan.

   Om kvelden møtes vi for velkomstmiddag på hotellet.

   Ankomst (M)
  • DAG 2: Gamlebyen Vegueta, Pico de Bandama og Bandama Vulcano (F, L)

   I dag reiser vi inn til Las Palmas, Gran Canarias hovedstad. Vi konsentrerer oss om den sjarmerende gamlebyen Vegueta, og de gamle bygningene, smale brosteinsgatene og de koselige torgene tar oss med på en reise gjennom tiden. De vakre bygningene i kanarisk kolonistil vitner om øyas historie og forbindelse til Christopher Columbus’ oppdagelsesreiser. Vi besøker museet Casa Colon (Columbus sitt hus).

   Så videre til Pico de Bandama og Caldera de Bandama. Sistnevnte ble dannet etter øyas siste vulkanutbrudd for flere tusen år siden da vulkanen kollapset og dannet det enorme krateret (caldera). Vi vandrer på toppen av krateret, men skal også nyte den spektakulære utsikten fra Pico de Bandama som ble dannet ved siden av.

   Gamlebyen Vegueta, Pico de Bandama og Bandama Vulcano (F, L)
  • DAG 3: Fridag (F)

   Dagen er fri til egne streiftog. Du kan også melde deg på vår delfinsafari m/lunsj.

   Valgfri utflukt: Delfinsafari m/lunsj
   Vi reiser ut i båt og leter etter delfiner. Underveis blir det lunsj og mulighet til å ta seg et deilig bad.
   Turen tar ca. 5 timer.
   Påmelding før avreise.

   Fridag (F)
  • DAG 4: Arucas, bananmuseum, Agaete, kaffe- og vingårdsbesøk (F, L)

   I dag reiser vi til nordvest-siden av Gran Canaria. Vi gjør et stopp i byen Arucas og ser blant annet den imponerende neogotiske Arucas-katedralen, også kjent som Iglesia de San Juan Bautista. Denne majestetiske kirken er en arkitektonisk perle, bygget av den karakteristiske blålige basalten som er typisk for området.

   Vi drar videre til et bananmuseum der vi får smaksprøver og får innsikt i øyas viktige eksportvare. Vi får også smake når vi litt senere besøker en kaffe- og vingård i Agaete. Får vi tid gjør vi et stopp ved stranden Puerto de las Nieves. Tilbake til hotellet om ettermiddagen.

   Arucas, bananmuseum, Agaete, kaffe- og vingårdsbesøk (F, L)
  • DAG 5: Fataga, Aguimes og Barranco de Guayadeque (F, L)

   Det er så mange koselige byer på Gran Canaria og ved å besøke flere av dem får vi et unikt innblikk i lokalbefolkningens liv og tradisjoner. I dag er det de vakre fjellandsbyene Fataga og Aguimes som står for tur.

   Videre til Barranco de Guayadeque, en spektakulær kløft med hundrevis av huler som tidligere var bebodd. Vi spiser lunsj i en av dem. Atmosfæren i kløften er ganske unik og en helt spesiell opplevelse.

   Fataga, Aguimes og Barranco de Guayadeque (F, L)
  • DAG 6: Fridag (F)

   Etter frokost har vi hele dagen fri til egne streiftog.

   Valgfri utflukt: Vandretur
   Vandreturen går mellom Roque Nublo og Cruz de la Tejeda (ca. 6 km.). Turen tar ca. 4 timer og passer for alle som er i normalt god form.
   Påmelding før avreise.

   Fridag (F)
  • DAG 7: Avreise (F)

   Etter frokost har vi litt tid på egen hånd før avreise. Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Las Palmas for reise med fly til Oslo Gardermoen. Takk for denne gang!

  Slik bor du

  Hotel Cordial Mogan Playa er et godt førsteklasses hotell, beliggende midt i en tropisk hage kun 500 meter fra sentrum av den lille fiskerlandsbyen Puerto de Mogan. Hele komplekset har over 400 rom og tilbyr et stort uteområde med 2 svømmebasseng, tennisbane og SPA. Alle rom er store og har dusj/WC, telefon, TV med DVD, minibar, aircondition, hårføner, vannkoker, safe og balkong. Hotellet har tre restauranter vi kan velge mellom.

  HOTEL CORDIAL MOGÁN PLAYA
  Avenida los Marrero, 2, 35138 Puerto de Mogán

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

  Når det gjelder bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Las Palmas flyplass

  Varighet
  ca. 5 timer og 45 minutter
  Flyselskap
  Norwegian

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen hjem fra Las Palmas flyplass

  Varighet
  ca. 5 timer og 40 minutter
  Flyselskap
  Norwegian

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

  kr. 2 590,-

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

   

  Temperatur og vær

  Gran Canarias klima karakteriseres av øyas geografiske plassering som gir den et deilig, mildt klima hele året rundt. Øya har en gjennomsnittstemperatur i sommermånedene på 26 grader og i vintermånedene ligger den på 20 grader. 

  Las Palmas

  Måned

  Gjennomsnitt dag temp.

  Gjennomsnitt natt temp.

  Nedbørsdager

  Januar

  19

  13

  5

  Februar

  20

  13

  5

  Mars

  21

  14

  5

  April

  21

  14

  4

  Mai

  22

  16

  2

  Juni

  24

  17

  1

  Juli

  26

  19

  0

  August

  27

  20

  0

  September

  26

  20

  2

  Oktober

  25

  18

  4

  November

  22

  16

  5

  Desember

  20

  14

  6