Skip to main content
Eksotisk reise

Thailand - smilets hjemland - Bangkok, Ayutthaya & Krabi

Dette er en favoritt blant mange nordmenn – Thailand. På denne turen får du i tillegg til sol, strand og avslapning, en rundreise i fantastisk kultur, smaksrik mat og fargerik historie.

Vi starter med et par dager i storbyen Bangkok, før vi drar litt nordover for fantastiske kultur- og matopplevelser, og til slutt tilbringer noen late dager med strand og sol i sør. Dette blir en flott rundreise når været er som best i «smilets land». 

Vi blir fort kjent med Bangkoks yrende liv. Det er stort og kan virke uoversiktlig, men det er en slags orden og sjarme i alt kaoset – vår reiseleder viser vei gjennom markeder og palasser. 

Kontrastene blir likevel store når vi kommer oss litt nordover til byen Ayutthaya, som en gang var en mektig hovedstad i Siamriket og nå et UNESCOs verdensarvsted. Vi skal besøke ruiner av gamle templer, stupaer og palasser, og lære om byens fascinerende historie og kultur. Vi skal også til broen over elven Kwai som ble kjent etter den engelske krigsdramafilmen med samme navn fra 1957. Du behøver selvfølgelig ikke ha sett filmen, vi skal få høre om bombingen av broen og de brutale forholdene som fangene opplevde under byggingen av den japanske jernbanen som skulle gå i forbindelse mellom Singapore og Burma. Langs hele veien ser vi livet på landsbygda i Thailand med store risplantasjer og tropisk skog.

De siste dagene skal vi sørover til de ikoniske strendene og kalksteintoppene i Krabi-provinsen. Her fordøyer vi alle inntrykk og bare nyter solen og varmen. Thailand er kjent for sin gjestfrihet, rimelige priser og smakfulle retter. Gled deg til alt dette og mer til – velkommen til smilets hjemland!

Gled deg til
 • Opplev det autentiske Thailand
 • Bangkoks yrende liv
 • Thaimaten
 • Se den gamle hovedstaden i Siamriket
 • Sol og varme i vinter

Slik bor du

 • Arte Hotel BANGKOK 4* (3 netter)

  Dette er et moderne, sentralt hotell i Bangkok, med ca 10 minutters gange til offentlig kommunikasjon (overgrunnen BTS), restauranter og shoppingsentre. Hotellet har en flott takterrasse med svømmebasseng, restaurant, WiFi og treningsrom. Rommene har TV, safe, minibar, vannkoker og WiFi.

 • U Inchantree KANCHANABURI 4* (1 natt)

  Dette er et sjarmerende hotell ved elvebredden, bygget i en åpent og luftig stil i to-etasjer rundt en frodig hage. Hotellet har spa-avdeling, WiFi, svømmebasseng, bibliotek, treningsrom og restaurant. Rommene har TV, minibar, hårtørker, vannkoker og WiFi.

 • Kantary Hotel AYUTTHAYA 4* (2 netter)

  Dette er et moderne hotell i Ayutthaya by. Hotellet har WiFi, svømmebasseng, badsdu, boblebad, treningsrom og restaurant. Rommene har TV, hårtørker, vannkoker og WiFi

 • Avani Ao Nang Cliff KRABI Resort 4* (3 netter)

  Hotell ligger flott til i fjellsiden med sjøutsikt og solnedgang. Det ligger bare 500m fra Ao Nang stranden og strandrestaurantene. Hotellet har en takterasse med bar, svømmebasseng, WiFi, restaurant, spa og treningsrom. Rommene har balkong, minibar, TV, hårtørker, vannkoker og WiFi.

Dagsprogram

 • DAG 1: Avreise Norge (FM)

  Avreise fra Norge med fly. Reiseleder møter gruppen på Gardermoen og vi reiser sammen via Dubai med flybytte. Flymat serveres om bord.

 • DAG 2: Ankomst Bangkok (FM)

  Før landing får vi servert mat på flyet. Vi ankommer Bangkok tidlig ettermiddag. Vår lokalguide tar oss med til vårt hotell sentralt i Bangkok. Denne dagen er det ikke noe felles program. De som vil kan slappe av ved hotellets basseng.

 • DAG 3: Bangkok og båttur (F, L)

  Etter frokost tar vi oss ut i Bangkok by. I dag blir det å oppleve det store Grand Palace, samt den ikoniske og enorme "liggende Buddha". Vi skal på båttur med de spesielle "longtail"-båtene og inn i de bebodde "klongene", altså elvene midt i storbyen. Vi får servert en tradisjonell lunsj i løpet av utflukten. Kvelden til egen disposisjon.

  Bangkok og båttur (F, L)
 • DAG 4: Markeder og Jim Thomson museum (F, L)

  Frokost på hotellet før vi vier denne dagen til gøyale markeder, og kanskje litt shopping? Det blir ikke hvilket som helst marked. Enten blir det "Det flytende marked” hvor grønnsaker, frukt og suvenirer kan kjøpes over båtripen eller vi får oppleve togmarkedet, hvor varer går ut og inn ettersom togene passerer.

  På det velkjente Jim Thomson-museet får vi se og lære om thaisilke og historien bak produktet. Vi får servert en tradisjonell lunsj i løpet av utflukten. Kvelden til egen disposisjon.

  Markeder og Jim Thomson museum (F, L)
 • DAG 5: River Kwai & matlagingskurs (F, L, M)

  Frokost. I dag skal vi ca. 13 mil nord for Bangkok til Kanchanaburi (ca. 3 timer i buss). Her ligger krigsmuseet, broen over elven Kwai og gravene til over 6000 krigssoldater fra byggingen av den japanske jernbanen mellom Singapore og Burma. Vi får servert tradisjonell lunsj i løpet av utflukten.

  Om ettermiddagen skal vi få en liten innføring i thai-tradisjoner og mat. Gled deg til å smake noen nye smaker og lære noe nytt. Den tropiske naturen her er fantastisk, og vi kan nyte det flotte området og hotellet i Kanchanaburi om kvelden.

  River Kwai & matlagingskurs (F, L, M)
 • DAG 6: Ayutthaya (F, L)

  Frokost. I dag skal vi ca. 18 mil videre til den gamle hovedstaden Ayutthaya (ca 3,5 timer i buss). På veien stopper vi og ser det tidligere kongelige sommerpalasset Bang Pha-In. Vi får servert tradisjonell lunsj i løpet av dagen. Vi overnatter i Ayutthaya og har kvelden til egen disposisjon.

  Ayutthaya (F, L)
 • DAG 7: Ayuttahaya med tuk-tuk (F, L)

  Frokost. I dag opplever vi templer, palasser og historier om khmerer og konger. Transporten blir i tradisjonelle tuk-tuker. Vi får servert en tradisjonell lunsj i løpet av utflukten. Fritid på ettermiddagen og kvelden.

 • DAG 8: Avreise Krabi (F)

  Frokost på hotellet. I dag går ferden til Krabi-provinsen med fly.
  Vi sjekker inn på hotellet i Krabi og har dagen til egen disposisjon.

 • DAG 9: Krabi (F)

  Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Nyt hotellet, bassenget, stranden og solen. Hotell ligger flott til i fjellsiden med sjøutsikt og solnedgang. Det ligger bare 500 meter fra Ao Nang-stranden og strandrestaurantene.

  Krabi (F)
 • DAG 10: Krabi (F, M)

  Frokost på hotellet. Dagen til fri disposisjon. Mulig å ta seg en båttur til en av de vakre øyene i skjærgården eller ta en thaimassasje på stranden. Vi møtes for en hyggelig avslutningsmiddag på hotellet om kvelden.

  Krabi (F, M)
 • DAG 11: Avreise Krabi (F)

  Frokost på hotellet. Dagen til fri disposisjon. Vårt fly går ikke før om kvelden, så denne dagen kan også nytes i området. Transfer til flyplassen om kvelden.

 • DAG 12: Ankomst Norge (FM)

  Vår reise hjem går via Dubai. Ankomst Gardermoen ved lunsjtider. Vi får servert mat om bord.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bangkok flyplass

Varighet
ca. 16 timer*
Flyselskap
Emirates

*Inkluderer mellomlanding i Dubai på ca. 3 timer.

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Turen hjem fra Krabi flyplass

Varighet
ca. 19 timer*
Flyselskap
Emirates

*Inkluderer mellomlanding i Dubai på ca. 3 timer.

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 5 950,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

Thailand har et tropisk klima med gjennomsnittlig 26 grader året rundt, døgnet rundt. Det er noe mer regn fra mai til november. Tørreste månedene er mellom desember og april, og de varmeste månedene mellom april og august. I januar/februar er det tørt og behagelig temperatur hele døgnet. 

 

Antall nedbørs­dager

Antall soltimer

Gjennom­snitts­temperatur

januar
1
9
26
februar
1
9
28
mars
3
10
29
april
3
9
30
mai
9
8
30
juni
10
7
30
juli
12
7
29
august
12
7
29
september
13
7
29
oktober
14
7
28
november
4
8
27
desember
1
9
26