Skip to main content
Sol & Bad

Sommerlige Kypros

Drømmer du om et par uker med fred, ro og vakre omgivelser? Bli med oss til solfylte Kypros!

Vi nordmenn elsker Kypros, og det er ikke uten grunn. Her kan vi bade i fantastisk rent vann og nyte storslått natur, variert kultur, et velsmakende kjøkken og stor gjestfrihet. 

I løpet av vårt opphold får vi med oss gylne strender, vakre fjell, bortgjemte landsbyer og middelalderborger. Vi bor på Kapetanios Odysseia Hotel, et godt 3-stjerners hotell, bare få minutters gange fra stranden i Limassol. Her legger vi opp til avslappende dager med litt kultur og historie innimellom. Ønsker du flere utflukter blir det også mulighet for det. Øya innehar en av Europas eldste kulturer og tilbyr mange vel bevarte arkeologiske steder.  

Med oss har vi en norsk reiseleder som tar godt vare på gruppen, i tillegg til en skandinavisk guide på utfluktene.

Gled deg til
 • Deilig avslappende dager nær havet
 • Arkeologi og historie på flotte utflukter
 • Hjemmelaget lunsj i Choirokoitia
 • God tid til å nyte Kypros

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (kaldt måltid)

  Vi ankommer Larnaca på kvelden. Her møter vi vår lokale representant og bussen tar oss til hotellet for innsjekk. Litt mat venter på rommet.

 • DAG 2: Bli-kjent tur i nærområdet og i Limassol (F, M)

  Etter frokost tar vi en runde til fots i nærområdet og utforsker gamlebyen. Her blir det tid til å se seg om og spise lunsj ved middelalderfortet. Det var her, i henhold til historien, at Richard Løvehjerte giftet seg med Berengaria av Navarra og kronet henne til dronningen av England i 1191. Ettermiddagen fri.

  Middag på hotellet, som alle kvelder.

  Bli-kjent tur i nærområdet og i Limassol (F, M)
 • DAG 3: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte solsengen eller utforske området på egenhånd. Reiseleder vil være tilgjengelig i resepsjonen et par timer på formiddagen alle fridager.

  Fridag (F, M)
 • DAG 4: Utflukt til Choirokoitia, Lefkara og Larnaca – Halloumi og tradisjoner (F, L, M)

  Vi forlater hotellet etter frokost og starter med et besøk i St. Lazarus-kirken i sentrum av Larnaca. Kirken ble bygget på 900-tallet over St. Lazarus grav. Vi får litt egentid før vi reiser videre til landsbyen Kiti og den bysantinske kirken Angeloktistos fra 1000-tallet. Vi fortsetter til det UNESCO-listede arkeologiske området i Choirokoitia. Dette er funnstedet for en meget godt bevart neolittisk bosetning. I landsbyen besøker vi også Mr. Petros, en kjent kunstner bosatt her. Han tar oss med hjem til seg hvor vi får servert hjemmelaget lunsj basert på hans bestemors oppskrifter. Vi får også en innføring i hvordan man lager den tradisjonelle geitosten halloumi.

  Etter lunsj avslutter vi turen i den pittoreske landsbyen Lefkara, kjent for sine lokale blonder og sølvtøy. De steinbygde husene i landsbyen er bygget på den gamle romerske måten, med et atrium. Ifølge tradisjonen besøkte Leonardo Da Vinci landsbyen og kjøpte en alterduk, som han donerte til katedralen i Milano. Tilbake på hotellet på ettermiddagen.

  Utflukt til Choirokoitia, Lefkara og Larnaca – Halloumi og tradisjoner (F, L, M)
 • DAG 5: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte solsengen eller utforske området på egenhånd. Reiseleder vil være tilgjengelig i resepsjonen et par timer på formiddagen.

 • DAG 6: Utflukt til oldtidsbyen Kourion og besøk på sitrusplantasje (F, M)

  Etter frokost kjører vi til den arkeologiske parken Curium. Curium var et viktig gammelt sentrum grunnlagt av grekerne på 1300-tallet f.Kr. Vi vil besøke det greske romerske teateret og huset til Eustolios, opprinnelig en privat romersk villa. Den består av et kompleks av bad og flere rom med vakre mosaikkgulv fra 500-tallet e.Kr. Vi besøker så en sitronplantasje hvor alle får mulighet til å plukke frisk frukt og smake på fersk limonade. Ettermiddagen fri.

  Utflukt til oldtidsbyen Kourion og besøk på sitrusplantasje (F, M)
 • DAG 7: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte solsengen eller utforske området på egenhånd. Reiseleder vil være tilgjengelig i resepsjonen et par timer på formiddagen.

 • DAG 8: Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)

  Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til hovedstaden Nicosia. Pris kr. 790,-. Gjennomføres v/min. 15 påmeldte.

  Lefkosia (Nicosia) ligger midt på øya og har historie helt tilbake til bronsealderen. Hjertet av byen er omsluttet av venetianske murer og er oversådd med museer, gamle kirker og bysantinske bygninger. I dag er Nicosia den eneste delte hovedstaden i verden. Det nye Nicosia som er utviklet utenfor murene er blitt et moderne, kosmopolitisk og kulturelt sentrum.

  Etter frokost kjører vi til Nicosia. Det blir kaffe-stop på kafeen ved Erkebiskoppens palass før vi besøker St. John Katedral. Byvandring i den gamle bydelen før vi kjører videre til Ledra Street og kontrollposten til den nordlige delen av byen. Her blir det tid til å spise lunsj før vi besøker den gotiske katedralen St. Sophia. Retur til hotellet tidlig ettermiddag.

  Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 9: Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)

  Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til Troodosfjellene. Pris kr. 890,- inkl. vinsmaking. Gjennomføres v/min. 15 påmeldte.

  Fjellkjeden Troodos strekker seg over det meste av den vestlige siden av Kypros, og den høyeste toppen er Olympus, på 1 952 meter. Området preges av et flott fjell- og skoglandskap, med pittoreske landsbyer som klamrer seg til åssidene samt bysantiske klostre og kirker på fjelltopper. Området har vært kjent siden antikken for sine gruver, og i den bysantinske perioden ble det et stort sentrum for bysantinsk kunst, ettersom kirker og klostre ble bygget i fjellene, vekk fra den truede kystlinjen.

  Troodosfjellene er kjent over hele verden for sin geologi. Disse fjellene steg sakte opp fra havet på grunn av kollisjonen mellom de afrikanske og europeiske tektoniske platene, en prosess som til slutt dannet øya Kypros.

  Vi nyter frokost før vi kjører gjennom vakre landskap til vårt første stopp, landsbyen Kakopetria. Her blir det byvandring og egentid i den gamle bydelen, som er erklært som monument. Vi kjører så videre til den UNESCO-listede kirken fra 1000-tallet, Ayios Nikolaos tis Stegis. Etter en 50-minutters kjøretur videre kommer vi til en av de vakreste og mest tradisjonelle landsbyene på øya, landsbyen Omodos. Omodos er en vinproduserende landsby, en gang eiendommen til Sir John De Brie, Prins av Galilea, med klosteret Stavros, "Holly Cross", stående ved det steinbelagte torget. Vi skal først ha en vinsmaking på en av de familiedrevne vinpressene i landsbyen og deretter blir det fritid. Det blir tid til å nyte en god lunsj underveis – guiden viser hvor man kan gå.

 • DAG 10: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte solsengen eller utforske området på egenhånd. Reiseleder vil være tilgjengelig i resepsjonen et par timer på formiddagen.

  Fridag (F, M)
 • DAG 11: Hjemreise (F)

  Bussen tar oss til flyplassen for retur til Norge.

Slik bor du

Et godt 3-stjerners hotell som ligger bare 100 meter fra stranden i Limassol og i gangavstand fra gamlebyen. Hotellet tilbyr døgnåpen resepsjon, restaurant, bar og poolbar, både utendørs og innendørs basseng, solsenger og badehåndklær samt treningsrom med sauna og jacuzzi. Det er også underholdningsprogram gjennom hele året.

Alle rom har egen balkong, aircondition, minibar, safe, kaffe/te fasiliteter, telefon, TV og bad (dusj eller badekar) med hårføner. Wifi er gratis. Frokost og middag er inkludert i prisen under oppholdet. Utsikt mot oppgradering ved forespørsel.

HOTEL KAPETANIOS ODYSSEIA ***
Enaerios Complex, 28. October & Makarios III Ave.
3309 Limassol
 

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Larnaca flyplass

Varighet
ca. 4 t 35 min
Flyselskap
Norwegian 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Larnaca flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Direktefly t/r Oslo – Larnaca
 • Transport t/r flyplass-hotell
 • 10 netter på Hotel Kapetanios Odysseia ***
 • Halvpensjon på hotellet under oppholdet (frokost og middag)
 • Bli-kjent tur og byvandring i Limassol
 • Utflukt til Choirokoitia, Lefkara og Larnaca m/lunsj
 • Utflukt til Kourion og besøk på sitrusplantasje
 • Lokalkjent norsk representant tilgjengelig under oppholdet
 • Skandinavisktalende guide på utfluktene
Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfrie utflukter
 • Drikke, tips og øvrige måltider

Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom (begrenset antall)

kr. 4 200,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • Valgfri utflukt til Troodosfjellene
  Valgfri utflukt til Troodosfjellene Fjellkjeden Troodos strekker seg over det meste av den vestlige siden av Kypros, og den høyeste toppen er Olympus, på 1 952 meter. Området preges av et flott fjell- og skoglandskap, med pittoreske landsbyer som klamrer seg til åssidene samt bysantiske klostre og kirker på fjelltopper. Området har vært kjent siden antikken for sine gruver, og i den bysantinske perioden ble det et stort sentrum for bysantinsk kunst, ettersom kirker og klostre ble bygget i fjellene, vekk fra den truede kystlinjen.

  Troodosfjellene er kjent over hele verden for sin geologi. Disse fjellene steg sakte opp fra havet på grunn av kollisjonen mellom de afrikanske og europeiske tektoniske platene, en prosess som til slutt dannet øya Kypros.

  Vi nyter frokost før vi kjører gjennom vakre landskap til vårt første stopp, landsbyen Kakopetria. Her blir det byvandring og egentid i den gamle bydelen, som er erklært som monument. Vi kjører så videre til den UNESCO-listede kirken fra 1000-tallet, Ayios Nikolaos tis Stegis. Etter en 50-minutters kjøretur videre kommer vi til en av de vakreste og mest tradisjonelle landsbyene på øya, landsbyen Omodos. Omodos er en vinproduserende landsby, en gang eiendommen til Sir John De Brie, Prins av Galilea, med klosteret Stavros, "Holly Cross", stående ved det steinbelagte torget. Vi skal først ha en vinsmaking på en av de familiedrevne vinpressene i landsbyen og deretter blir det fritid. Det blir tid til å nyte en god lunsj underveis – guiden viser hvor man kan gå.

  Min. 15 personer

  Pris: 890,-
 • Valgfri utflukt til Nicosia
  Valgfri utflukt til Nicosia Lefkosia (Nicosia) ligger midt på øya og har historie helt tilbake til bronsealderen. Hjertet av byen er omsluttet av venetianske murer og er oversådd med museer, gamle kirker og bysantinske bygninger. I dag er Nicosia den eneste delte hovedstaden i verden. Det nye Nicosia som er utviklet utenfor murene er blitt et moderne, kosmopolitisk og kulturelt sentrum.

  Etter frokost kjører vi til Nicosia. Det blir kaffe-stop på kafeen ved Erkebiskoppens palass før vi besøker St. John Katedral. Byvandring i den gamle bydelen før vi kjører videre til Ledra Street og kontrollposten til den nordlige delen av byen. Her blir det tid til å spise lunsj før vi besøker den gotiske katedralen St. Sophia. Retur til hotellet tidlig ettermiddag.

  Min. 15 påmeldte

  Pris: 790,-

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Oktober 2024

12/10Oslo GardermoenSommerlige Kypros11 dagerLedige plasser21 990,-BestillMer informasjon