Skip to main content
Mye inkludert

Vandringer på Nord-Kypros - Middelhavsøya med over 300 soldager i året

Bli med oss til den nordlige og uoppdagede delen av Kypros. En perle rett og slett! Her kan du ha strender, fjell og landsbyer nesten for deg selv. 

Øya Kypros er den tredje største i Middelhavet. Nord-Kypros er virkelig det søvnige middelhavsområdet slik det var for 40 år siden. Her finner du kilometervis av gylne strender, tallrike slott, kirker og klostre som fremdeles er uoppdaget av masseturismen. På ettermiddagene kan du på egen hånd spasere til havna i den sjarmerende kystbyen Kyrenia, hvor vi bor godt på Oscar Resort Hotel som ligger rett ved stranda.

Vi vandrer på en øy som har historie tilbake over 10 000 år, og når du går til fots kommer vi til steder som turister vanligvis ikke får se. Det kypriotiske kjøkkenet er en unik og eksotisk blanding av kultur og mat fra alle nabolandene, som omkranser denne fascinerende øya. Innbyggere på Nord-Kypros er berømt for sin sjenerøse gjestfrihet. Med gjennomsnittlig 300 soldager i året har Kypros et behagelig klima. Prisnivået er gunstig, uten kjøpepress. Bli med oss på vandring og opplev Nord-Kypros. 

Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk her.

Gled deg til
 • 4 vandredager i deilig natur og klima
 • Flott hotell til å slappe av på
 • Som å reise tilbake i tid
 • Valgfri utflukt til Nicosia

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F= Frokost / L= Lunsj / LB= Matpakkelunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Larnaca flyplass og bussen kjører oss til hotellet i Kyrenia (ca. 75 km).

  Vi spiser felles buffetmiddag på hotellet, som alle kvelder.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Vandring: Görnec - Kalavac - Serdarli village (F, L, M)

  6 km / 2,5-3 timer / mild stigning og nedfart / grusvei.

  Dagens vandring går mellom to tradisjonelle nord-kypriotiske landsbyer Görneç og Kalavaç. Turen starter rett utenfor landsbyen Görneç og følger den sørlige skråningen av fjellet med utsikt over de sentrale slettene. Etter å ha passert gjennom olivenlunder ankommer vi landsbyen Kalavaç. Torget i denne byen har blitt restaurert for å bevare de gamle landsbyhusene og vi får mulighet til å se mange tradisjonelle gjenstander og jordbruksredskap.

  Vi blir så kjørt med buss til den nærliggende landsbyen Serdarlı. Her spiser vi en tradisjonell hjemmelaget lunsj og får en omvisning i landsbyen før vi kjører tilbake til hotellet.

  Vandring: Görnec - Kalavac - Serdarli village (F, L, M)
 • DAG 3: Vandring: St. Hilarion Castle (F, LB, M)

  10 km / 4-5 timer / bratt stigning / grusvei og smale stier.

  Bussen kjører oss til slottet St. Hilarion der vi starter med en tur opp i borgen. Vi går så nedover dalen, i et elveleie som kan være litt utfordrende. Men dette er kun et kort stykke før vi kommer ut på kanten og får utsikt mot kysten og Kyrenia. Turen fortsetter på grusvei til neste fjellandsby Karmi. På veien er det fin utsikt over kysten og Middelhavet. Karmi er et svært godt bevart tettsted med restaurerte, originale kypriotiske hus. Vi spiser medbrakt lunsj i landsbyen Karmi. Etter lunsj fortsetter vi til vi blir møtt av bussen som kjører oss til hotellet.


  Vandring: St. Hilarion Castle (F, LB, M)
 • DAG 4: Fridag - mulighet for utflukt (F, M)

  Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til hovedstaden Nicosia.

  Tilleggsutflukt: Hovedstaden Nicosia m/lunsj
  Pris fra kr 580,- per person
  Minimum antall påmeldte: 12

 • DAG 5: Vandring: Buffavento Slott (F, LB, M)

  8 km / + 700 m / 4-5 timer / smal gangsti / steingrunn / en del kratt

  Vi går på gamle muldyrspor med utsikt mot Nicosia på den ene siden og kysten med Kyrenia på andre siden. Stien svinger seg langs fjellet, men terrenget er åpent og utsikten flott. En liten del av denne stien er skogkledd med sypresser. Etterhvert kommer vi til parkeringsplassen under slottet Buffavento, nær landsbyen Taskent. Her står bussen vår og her spiser vi matpakkelunsj. Herfra kan de som ønsker gå den 1 km. stigningen på gangvei opp fjellet til slottet. På toppen nyter vi en fantastisk utsikt over hele øya med middelhavskysten i nord og Mesaoria-slettene i sør. Når vi igjen er nede, kjører bussen oss til hotellet. Dagens middag er tradisjonsmåltidet meze på en lokal restaurant.

 • DAG 6: Vandring: Tatlisu (F, LB, M)

  9 km / +550 m / 4 timer / bratt oppover og nedover / enkle og doble spor i skog og på steinete underlag.

  Fra landsbyen Tatlisu følger vi skogsveier til fjellet gjennom olivenhager. De smale stiene svinger seg gjennom furuskog til toppen av fjellet. Retur til landsbyen uten flatt terreng. Underveis spiser vi matpakkelunsj.

  Vandring: Tatlisu (F, LB, M)
 • DAG 7: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og utforske området på egen hånd. Vi anbefaler å besøke den gamle havnen i Kyrenia. På ettermiddagen møtes vi og spiser en hyggelig avskjedsmiddag på hotellet.

  Fridag (F, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter en tidlig frokost setter vi kursen mot Larnaca flyplass for hjemreise.

Slik bor du

Oscar Resort Hotel ligger i nærheten av den gamle havnen i Kyrenia. Hotellet har 2 utendørs basseng (ikke oppvarmet), samt Spa og velværeavdeling. Wi-Fi er gratis. Hotellet ligger ned mot stranden med en egen badestrand.

Alle rom har hageutsikt eller utsikt mot stranden, lite kjøleskap, klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler og safe.

Hotellet serverer tyrkiske og internasjonale retter i bufférestauranten, à la carte-restauranten, snackbaren, konditoriet og den lille restauranten på stedet. Du kan også bestille forfriskende drikke i lobbybaren eller bassengbaren.

Oscar Resort Hotel  ****
No:16, Hasan Esat Işık Sk
Kyrenia

 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Per Egil Engan
  Per Egil Engan
  Per Egil Engan
  er en aktiv mann. Han begynte som reiseleder på 90-tallet for magasinet «Vi over 60» med turer til Thailand, Malaysia og Cuba. Senere var han reiseleder til mange destinasjoner for flere turoperatører. « - det er spesielt aktive turer som jeg har trivdes best med, som fjellturer, sykkelturer og kajakkturer - ». Men han har bred erfaring som reiseleder fra bl.a. elvecruise i Russland, Portugal og Tyskland. I de siste årene har han vært mest i Kroatia med kajakk og cruise, samt øyhopping på sykkel. Han trives også godt på reiser i Norge. Til tross for mange spennende reiser til ulike destinasjoner rundt i verden, tror jeg vi har behov for å "gjenoppdage" vårt eget vakre land.

Vandrekart

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Larnaca flyplass

Varighet
4 timer og 40 min
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Larnaca flyplass

Varighet
4 timer 40 min
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Inkludert:
 • Fly t/r Oslo Gardermoen – Larnaca/Kypros med alle skatter og avgifter
 • Transport flyplass – hotell tur retur
 • 7 netter med 7 frokoster og 6 middager på Oscar Resort Hotel ****
 • 1 meze-tradisjonsmiddag på lokal restaurant
 • 1 lunsj og 3 matpakke-lunsjer
 • 4 vandredager
 • All transport og utflukter iht. program
 • Lokal vandreguide
 • Erfaren norsk reiseleder
Ikke inkludert:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Valgfri utflukt til Nicosia

  Tilvalg/Utflukter

  Dag 4 -  Nicosia med lunsj - Pris per person kr 580,- (min. 12 påmeldte).
  Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

  Begrensninger

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  Oktober 2024

  26/10Oslo GardermoenFlotte vandringer på Nord-Kypros8 dagerLedige plasser17 350,-BestillMer informasjon

  November 2024

  16/11Oslo GardermoenFlotte vandringer på Nord-Kypros8 dagerLedige plasser14 900,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hva pakker jeg til en vandretur?

   2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


   Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
   Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.